במחקר חדש נקבע כי פייסבוק תורמת לחשיפה מוגזמת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

בעיתון פרינט של גלובס , מופיעה כתבה שמקורה בפייננשל טיימס (עקב לקות בחיפוש באינטרנט , לא הצלחתי למצוא אותה , אם מישהו עם כישורי חיפוש יותר טובים יצליח , אשמח מאוד ).
שמחקר שנעשה באוניברסיטת קיימבריג' חושף שמחשבים שלוקחים פיסות מידע ומצליבים אותם , יכולים לחשוף גם דברים שאנשים רוצים לשמור בסוד.
למשל הם טוענים שם שהאלגוריתמים חושפים העדפות מיניות של גברים בדיוק של 88% , את הגזע שלהם ברמת דיוק של 95% ואת הנטיות הפולטיות והדתיות שלהם ברמת דיוק של 80 אחוז. כמו כן יציבות רגשית וסוגי אישיות ברמות דיוק של בין 62% ל75% .
מה דעתכם ? האם אתם מוכנים לשלם את המחיר ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

1. הנה המחקר המקורי: http://www.pnas.org/content/early/2013/ ... l.pdf+html

2. בלי הצלבות של מידע בפייסבוק, אם אני מסתכל על אדם אני יודע את גזעו ב99% ואת נטיותיו הדתיות (אם מדובר בישראלי) ב90% :-)
על איזה מחיר אתה בדיוק מדבר?
האנשים שחושפים הרבה מידע בפייסבוק אלה בדיוק האנשים שיחשפו הרבה מידע בכל צורה אחרת.
משה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #3 

moco כתב:1. על איזה מחיר אתה בדיוק מדבר?
האנשים שחושפים הרבה מידע בפייסבוק אלה בדיוק האנשים שיחשפו הרבה מידע בכל צורה אחרת.
...
That (Y)

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

moco כתב:1. הנה המחקר המקורי: http://www.pnas.org/content/early/2013/ ... l.pdf+html

2. בלי הצלבות של מידע בפייסבוק, אם אני מסתכל על אדם אני יודע את גזעו ב99% ואת נטיותיו הדתיות (אם מדובר בישראלי) ב90% :-)
על איזה מחיר אתה בדיוק מדבר?
...
וואו , נו באמת , לדעת את הגזע של האדם מצפיה בו זה כמעט כול אחד יכול . ובישראל אולי גם אין לך בעיה , אבל האם תידע גם את נטיותו המיניות ? האם תידע במה הוא בחר ?
הנקודה כאן שבחו"ל גם אם אתה רוצה לשמור על אינפורמציה אישית, אתה כבר לא יכול . ואם תשים לב אזי הם טוענים שחברות מסחריות יוכלו למצוא עוד .
מה אם מישהו למשל פדופיל והוא לא רוצה לצאת מהארון ? או הומו ? או כול דבר אחר שרוצים להסתיר ?
הנקודה היא שאתה רוצה קשר באינטרנט , אבל לא בטוח שאנשים מודעים שהפרטיות שלהם נפרצת ע"י קישורים של מידע שהם לא מקשרים שיכול לחשוף אותם .
וכריית מידע אינה מסתפקת בפייסבוק , היא רק מתחילה משם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

מסכים למה שכתבת אך לא ענית על שאלתי.
כריית מידע זה לא דבר חדש והיא לא מתחילה בפייסבוק. היא החלה לפני הרבה שנים בלי שום פייסבוק.
דווקא פייסבוק פחות מפחיד, כי אנשים עושים שם דברים יחסית במודע ומתוך כוונה.
סתם כדוגמא, לחברות האשראי יש הרבה יותר מידע עליך ומידע יותר רלוונטי כדי לזהות את תכונותיך.
משה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

או לגוגל , ששומרת כל דבר שאתה מחפש או עושה בשישמוש בדפדפן כרום...

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

moco כתב:מסכים למה שכתבת אך לא ענית על שאלתי.
כריית מידע זה לא דבר חדש והיא לא מתחילה בפייסבוק. היא החלה לפני הרבה שנים בלי שום פייסבוק.
דווקא פייסבוק פחות מפחיד, כי אנשים עושים שם דברים יחסית במודע ומתוך כוונה.
סתם כדוגמא, לחברות האשראי יש הרבה יותר מידע עליך ומידע יותר רלוונטי כדי לזהות את תכונותיך.
...
אני מסכים שלחברות אשראי יש יותר מידע לכרייה , אני ממש לא חושב שהם יכולים להגיע למידע שיפלח אותך בצורה מדוייקת , אלא אם כן הם משתמשים גם בפייסבוק ומאגרים נוספים. לחברות האשראי אאל"ט יש רגולציה שלא מאפשרת להם להשתמש במידע הזה. לחברות מסחריות שיעשו כריית מידע מפייסבוק , אין מעצורים

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

dgent כתב:או לגוגל , ששומרת כל דבר שאתה מחפש או עושה בשישמוש בדפדפן כרום...
...
זה חדש לי . אולי כדאי לחפש דפדפן אחר . יש דפדפן שלא עושה את זה ?

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אקספלורר ופיירפוקס פעם אחרונה שבדקתי אבל אני ויתרתי עלזה מזמן , בשביל הנוחות , מעדיף אישית את כרום
ולגבי חיפוש להשתמש ב https://duckduckgo.com/ במקום גוגל .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”