קניית כרטיס AGP של Nvidia לשם פריסת H.264, זהירות !!!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

חשבתי לתחמן את המערכת. במקום לעשות שידרוג מוחלט של המחשב כדי שאוכל לצפות בקבצי H.264 על מחשב ה Athlon Xp שלי, אמרתי אקנה כרטיס Nvidia 7600GS בעל תושבת AGP. רק 800 ש"ח.

לאחר הקנייה התברר לי שהסיבה שאני עדיין לא מצליח לראות קבצי H.264 על המחשב, היא מכיוון שכרטיסי Nvidia תומכים בפריסת H.264, רק עבור מחשבים עם מעבדים התומכים בסט הפקודות SSE2 של חברת אינטל (המעבדים החדשים של AMD תומכים בזה גם). Nvidia שומרת את העובדה הזו כסוד כמוס.

כעת אאלץ להחזיר את הכרטיס לחנות, בתקווה שלא יעשו לי בעיות.

המצחיק הוא שאם אשדרג את המעבד, בכלל לא אצטרך האצת חומרה לשם פריסת H.264, אלא פשוט אוכל להשתמש ב CoreAVC...

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

יפה, אכלתי אותה כמו שצריך. כעת אומרים לי בחנות שממנה קניתי את הכרטיס, שלמרות שעברו רק שלושה ימי עסקים ממתי שקניתי אותו, הם לא מוכנים לקבל אותו חזרה, מכיוון שנעשה בו שימוש...

אפשר להגיד שנפלתי יפה בין הכיסאות, קניתי את הכרטיס מכיוון שמפורסם שהוא תומך בפריסת H.264, התקנתי אותו וראיתי שהוא לא תומך עבור המעבד שלי (בעוד שבאתר של Nvidia אין שום הערה לכך), וכעת אני לא יכול להחזיר מכיוון שנעשה בו שימוש...

רק בישראל, זכויות צרכן = אפס.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

חבל שאמרת להם שעשית בו שימוש
היית צריך לניילן אותו וכל זה ולהחזיר...

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

דיברתי עם המוכרת בחנות והיא אמרה לי שבמחסן של החנות, כאשר מחזירים כרטיס מסך, הם בודקים את הפינים המוזהבים של הכרטיס (שנכנסים לתושבת ה AGP), ואם הכרטיס הוכנס לתושבת, הם מזהים את זה מייד ולא מקבלים חזרה את הכרטיס.

אני פשוט לא מבין מדוע במקרה כזה אני צריך לאבד את כל הכסף. אז נכון שאם מסתכלים בזכוכית מגדלת ניתן לראות עקבות לכך שהכרטיס הוכנס לתושבת AGP, אבל בכל זאת, הכרטיס עובד פרפקט, ויש לו עוד שלוש שנים מלאות של אחריות (מינוס שלושה ימים), אני לא מבין מדוע במקרה כזה פשוט לא יכולים לתת לי קנס של 100 ש"ח, ולמכור את הכרטיס בפחות 100 ש"ח. והכי מעצבן שהכרטיס בכלל לא עובד כמו שפורסם, ולכן אני מחזיר אותו.

זה פשוט סידור נהדר מה שקורה פה, מוזר לי מדוע לא אימצו אותו גם בשוק הרכב, לפרסם נתונים לא נכונים על מכונית, ולאחר שהלקוח קונה את המכונית ומגלה את השקר בפירסום, להגיד לו שכבר השתמש במכונית ולכן לא יכול להחזיר.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

הם בודקים את הפינים??? :lol:

איזה חנות זו?

masterSD
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

הי נועם,

נשמע שיש כאן מקרה ברור של הטעיית הצרכן, אם על הקופסא לא כתוב שדרוש רכיב מסויים, אתה יכול להחזיר את המוצר ליצרן (יבואן או החנות בטענה שהטעו אותך)
אתה יכול לפנות למועצה לצרכנות ולמצוא את כל הזכויות שלך ולדרוש מחנות חייבת לחזיר לך את הכסף.
כל עוד המוצר לא פגום ולא נפגם על ידך הם יכולים להחזיר ליבואן.
פשוט לא לוותר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

מלקחי מדינת היהודים (יש לי ספר כזה שאני ממלא בו חוקים חדשות לבקרים)
אני מתקשר לחנות, מספר להם את החששות שלי, שזה וזה עלול לא לעבוד, ושואל מה הם ממליצים.
אם החנות הם בני אדם, הם זורמים איתך, ומבקשים שתשמור את הניילונים וכדומה למקרה החזרה.
זה זורם עם זה חנות שכבר מכירה אותך. רצוי להשאר עם אותה חנות, אם זה אפשרי. מחירים זולים בזאפ זה לא תמיד זול באמת.
אני כבר החזרתי/החלפתי כמה וכמה דברים כך.
תמכור את ה GS וסע הלאה.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

האם קנית באינטרנט. שם יש חוק חייב להחזרה תוך 14 יום תןך קנס של עד 5% או 10%
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #9 

זה לא רק באינטרנט , כל קניה מרחוק, כולל טלפון.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

איתי, בדרך כלל אני קונה ממספר מקומות מצומצם שבהם מכירים אותי, אבל לעיתים המחיר טוב משמעותית במקום אחר, או שחלק מסוים נמכר רק במקום אחר. אני חייב לציין שזו הפעם הראשונה שקורה לי דבר כזה, אבל מצד שני אני חושב שזו גם הפעם הראשונה שאני מחזיר מוצר, בד"כ אני יודע בדיוק מה אני קונה.

עדי, אבל השאלה על אילו חלקים חל החוק. אני בטוח שהוא לא חל על מדפסות דיו. הם טוענים שהוא לא חל על כרטיסי מסך, כי הפינים המוזהבים מקבלים "חותמת" כאשר מכניסים אותם לתושבת, וכביכול אח"כ הכרטיס נראה משומש לעין מיומנת, ואנשים לא ירצו לקנות אותו כחדש.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כרטיס מחשב זה לא חומר מתכלה!
הטענה לא קבילה.
האם קנית ישירות מהם או דרך P1000 NANA ZAHAV WALLA GETIT וכדומה.
אחד היתרונות, אגב המעטים, של קניה דרך פורטל, שהפורטל יכול לאיים עליהם בהפסקת עבודה אתם. ככה קרה לי עם GETIT
הספק סולק בגלל אי יכולת לבצע הזמנה.

שלח אלי בפרטי את שם החברה, כדי שלא אקשה על עופר בתביעות, כמו שהיה עם KXX

כמו כן אלו אתרים שאתה יכול לפנות אליהן לעזרה:
http://www.chelem.org.il/modules.php?na ... link&cid=3

קישורים אלו הם שרות שלי לציבור...

בכל מקרה - שלח אליהם פקס בו אתה אומר שאתה מחזיר את המוצר כי הוא לא מתאים לך עם משלוח רשום שבו המוצר ודאג לעשות זאת לפני שיעברו 14 יום מקבלת הסחורה. הם תעבור זמן זה - לא תוכל לעשות כלום. אתה במכתב הרשום יכול לציין אתרים אלו כאתרי פרסומת שרות רע שהם יכולים להופיע בו ואז יחשבו שנית.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כרטיס מחשב זה לא חומר מתכלה!
הטענה לא קבילה.
...

האם אתה *בטוח* שהטענה אינה קבילה ?. הם בפירוש רושמים על הקבלה שנתנו לי שלא יתקבל מוצר חזרה לאחר שנעשה בו שימוש (פשוט לא האמנתי שיש סיכוי שהם מדברים על מוצרים לא מתכלים, כמו כרטיס מסך. הנחתי לא נכון).
האם קנית ישירות מהם או דרך P1000 NANA ZAHAV WALLA GETIT וכדומה.
...

לא קניתי מפורטל, אלא מחנות אינטרנט.

החבר'ה בחנות מאוד נחמדים, זה פשוט שהספק איתו הם עובדים החליט שהוא לא מקבל חזרה מוצרים שנעשה בהם שימוש שיכול להשאיר עליהם סימן (אפילו מיקרוסקופי). אני במקומם הייתי מחליף ספק.

הם אמרו לי להחזיר להם את הכרטיס (וכך עשיתי) וטענו שהם ינסו לדחוף לספק את הכרטיס בכוח. בכל מקרה כבר הפסדתי 10% קנס על ההחזרה, שוב הכסף לא הלך אליהם אלא לספק שלהם.

המסקנה הברורה מכל הסיפור הזה היא בשום פנים ואופן לא לקנות דרך האינטרנט לפני שמבררים האם אפשר להחזיר את המוצר לאחר שימוש.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

עצם העובדה שהם קיבלו את חזרה, לאחר פתיחה, אומנם תמורת קנס, אומר שהם נהגו על פי המקובל וגם על פי החוק.
אם לא היו מקבלים חזרה, או מקבלים בקנס לא מקובל, היתה להם בעיה אתך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”