שלום,
אני די חדש בתחום הרב ערוצי ולפני שאכנס לעניין רציתי לברר כמה דברים.
למיטב הבנתי העברת המידע בכבלי HDMI מתבצעת באופן דיגיטלי ( מהמקור אל הרסיבר ועד לטלוויזיה. )
1. האם המידע זורם באופן דו כיווני כך שהרסיבר למשל " יודע " מה רזולוציית הטלוויזיה המחוברת אליו?
2.האם בכל אחד מאלו מתבצע עיבוד תמונה משלו או רק בשלב הסופי כלומר בטלוויזיה ועד אז מועבר מידע דיגיטלי גולמי ולא מעובד? אם מועבר מידע גולמי הרי שלהבנתי כדאי להשקיע בתחום הזה רק ברכיב אחד ובשאר השרשרת להתפשר - למשל נגן בלו ריי פשוט או רסיבר ששם דגש על איכות הצליל יותר מאשר איכות התמונה ואז להשקיע בטלוויזיה שעושה את העיבוד מצוין. אם לא הרי שמתבצע עיבוד על גבי עיבוד וזה עשוי להיות פתח לבעיות לא כן? ( או שזו אופציה שהמשתמש יכול להשבית כרצונו )
תודה.
עיבוד תמונה - היכן הוא מתבצע?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78790
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
1. נכון. מסך שולח הודעה ״זה הפורמטים שאני יודע להוציא״ והמקור אמור לבחור את הטוב ביותר שהוא יודע מבין הרשימות. קוראים לזה הזדהות edid וזה נעשה במידה והמקור במצב auto.
2. זה יכול להתבצע בכל שלב. בד״כ כולם מעבדים את הוידאו. צריך לזכור שברוב המקרים כיום גם תוכן המקור הוא 1080, גם הסיגנל הוא כזה וגם התצוגה כזו ולכן כל התערבות רק יכולה להזיק לתוכן למעט מעבדים ממש טובים. לדוגמא יש אנשים (לא אני) שאוהבים את המעבד של darbee.
בגדול יש הרבה מאוד עיבודים בדרך - המטרה היא למנוע מהם לקלקל את הסיגנל ולקבל משהו נקי ונכון ככל הניתן. במידה ויש מעבד מקצועי (לי יש lumagen xe3d) יש דרכים לדאוג שהמקור, הרסיבר והמסך לא יתערבו בסיגנל ואז שיהיה מישהו אחד שכן יעשה את הכיול.
2. זה יכול להתבצע בכל שלב. בד״כ כולם מעבדים את הוידאו. צריך לזכור שברוב המקרים כיום גם תוכן המקור הוא 1080, גם הסיגנל הוא כזה וגם התצוגה כזו ולכן כל התערבות רק יכולה להזיק לתוכן למעט מעבדים ממש טובים. לדוגמא יש אנשים (לא אני) שאוהבים את המעבד של darbee.
בגדול יש הרבה מאוד עיבודים בדרך - המטרה היא למנוע מהם לקלקל את הסיגנל ולקבל משהו נקי ונכון ככל הניתן. במידה ויש מעבד מקצועי (לי יש lumagen xe3d) יש דרכים לדאוג שהמקור, הרסיבר והמסך לא יתערבו בסיגנל ואז שיהיה מישהו אחד שכן יעשה את הכיול.