רדיו מהממיר
שלום,אני מתגורר באזור שאין בו קליטת רדיו fm מלבד 106 ,וגם את זה בקושי.
כך שלרדיו אני מאזין מהממיר של יס ,בעבר חיברתי את הממיר למגבר, אבל הסיגנל המחשמל של הממיר מחשמל את כל המערכת כולל הפטיפון.
חיברתי למגבר את יציאת האודיו של הטלוויזיה עם אותן תוצאות,הבנתי שבנוסף לשוק שחוטפים זה גם לא בריא למערכת עצמה.
יש איזה רכיב או מעגל diy שאפשר לשים?
כך שלרדיו אני מאזין מהממיר של יס ,בעבר חיברתי את הממיר למגבר, אבל הסיגנל המחשמל של הממיר מחשמל את כל המערכת כולל הפטיפון.
חיברתי למגבר את יציאת האודיו של הטלוויזיה עם אותן תוצאות,הבנתי שבנוסף לשוק שחוטפים זה גם לא בריא למערכת עצמה.
יש איזה רכיב או מעגל diy שאפשר לשים?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
חבל שלא הלכת עם זה עד הסוף...udii כתב: דיברתי עם יס הם אמרו שזה לא בעיה שלהם אולי משהו במגבר שלי לא בסדר ....
הבעיה היא בארקה של הרכיבים של יס... כל מפצל, מגבר ופילטר צריכים להיות מחוברים לארקה... אני בטוח של95 אחוז מלקוחות ארקה פשוט לא מחוברת... לאותם 5 אחוז שיש להם את אותה הבעיה פשוט מחוברת ארקה...
!!!!
גם עם המפצל הראשי של הבניין מחובר לארקה, יחד עם חיבור של כל הבתים ישנו הפרש פוטנציאלים וזה מה שמשפיע על האות.
דבר יותר גרוע קורה בהוט... שם הזרם חודר למערכת החשמל וכל המחשבים בבית משמיעים זמזום ביציאת אודיו אנלוגית...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה שלא תחבר אנטנת FM על גג הבית...raniburg כתב:שלום,אני מתגורר באזור שאין בו קליטת רדיו fm מלבד 106 ,וגם את זה בקושי.
יש איזה רכיב או מעגל diy שאפשר לשים?...
אז מה אני עושה?אני גר בבית צמוד קרקע,להאריק את כל הממירים ואת הצלחת לווין,או רק את הצלחת?הבעיה היא בארקה של הרכיבים של יס... כל מפצל, מגבר ופילטר צריכים להיות מחוברים לארקה... אני בטוח של95 אחוז מלקוחות ארקה פשוט לא מחוברת... לאותם 5 אחוז שיש להם את אותה הבעיה פשוט מחוברת ארקה...
!!!!
גם עם המפצל הראשי של הבניין מחובר לארקה, יחד עם חיבור של כל הבתים ישנו הפרש פוטנציאלים וזה מה שמשפיע על האות....
לגבי אנטנה על הגג,זה לא עובד! מניסיון.למה שלא תחבר אנטנת FM על גג הבית.....
קולטים פה רק שידור מקומי 106 ,באיכות שידור נמוכה עד גרועה, וגם הם משדרים 88 fm
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
השבוע קראתי באודיו קרמה על מישהו שקלט 88 FM עם האנטנה שלו. הוא בארהב.
וודו.
וודו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מישהו מוכר להסביר מה הכוונה ב-"double-hop E-skip"?
http://www.audiokarma.org/forums/showpo ... stcount=13
For FM the furthest stations that I've caught have been this year via double-hop E-skip. For confirmed reception, the furthest was on 87.6: IBA 88FM, likely transmitter Jerusalem, distance 3600 km/2237 miles, closely followed by 100.5 Al Madina FM from Al Ladhiqiyah in Syria, distance 3497 km/2173 miles....
http://www.audiokarma.org/forums/showpo ... stcount=13
דוקא יתכן ויש בהחלט מצב, יש תחום של חובבי רדיו שהוא קליטת תחנות FM רדיו ואף תחנות טלויזיה מרוחקות בתחום התדרים הנמוך ( עשרות ומאות מגהרצים בודדים ) .MartinHSabag כתב:אין מצב...
בהנתן תנאים אטמוספריים מסויימים האטמוספרה יכולה לשמש כמראה ואז הסיגנל עושה פינג-פונג בין הקרקע לאטמוספרה והוא יכול להגיע למרחקים "לא סבירים" .
אני זוכר שמהנדס מפינלנד (מתעשיית הטלוויזיה בכבלים )שעבדתי איתו לפני כ-23 שנה הראה לי צילומי וידאו של ישראל 1 ערוץ 8 ששידר מאיתנים ושל ירדן אשר הוא קלט בעיר טורקו שבפינלנד - כמובן שהקליטה היתה אפשרית רק במס' מועט של שעות ובתנאים מאוד מסויימים.
אגב, החברים מתעדים את הקליטה ואף שולחים ל"תחנת האם" קלטת או גלויה על המקום והשעה של הקליטה.
המצב של קליטת 88 FM בארה"ב הוא נדיר , יתכן שהוא קורה במספר דקות/שעות מועט בשנה , אבל עדיין אפשרי לדעתי.