מסך לסלון בסביבות 5K
שלום,
אני רוצה לרכוש מסך לסלון כאשר המרחק מקיר המסך לקיר ממול הוא 4 מטר.
כורסאת הטלויזיה נמצאת כ -3 מטר מהקיר,כלומר מרחק צפיה בין 3 ל-4 מטר.
לצידו הימני של הקיר המיועד יש תריס של מרפסת שמש הפונה לכיוון צפון(אין שמש ישירה).
הצפיות הם 60% ערוץ 2 והשאר ערוצי סרטים+ספורט HD של HOT.
אני מתחבר יותר לפלזמה בכל מה שקשור לאיכות תמונה בשידורים בהם אני צופה
אך מטריד אותי קצת עניין ההשתקפות.
אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים כך שאני לא יכול להחשיך את הסלון בשעות בהן יש אור יום.
חשבתי על ה 490 או ה 550 של סמסונג המומלצות פה בפורום(51 אינץ).
התקציב הוא סביבות 5 אלף גמיש.
אשמח לחוות דעתכם המקצועית לגבי החלטה בגודל המסך וסוג המסך(אולי ללכת על LCD)
תודה
אני רוצה לרכוש מסך לסלון כאשר המרחק מקיר המסך לקיר ממול הוא 4 מטר.
כורסאת הטלויזיה נמצאת כ -3 מטר מהקיר,כלומר מרחק צפיה בין 3 ל-4 מטר.
לצידו הימני של הקיר המיועד יש תריס של מרפסת שמש הפונה לכיוון צפון(אין שמש ישירה).
הצפיות הם 60% ערוץ 2 והשאר ערוצי סרטים+ספורט HD של HOT.
אני מתחבר יותר לפלזמה בכל מה שקשור לאיכות תמונה בשידורים בהם אני צופה
אך מטריד אותי קצת עניין ההשתקפות.
אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים כך שאני לא יכול להחשיך את הסלון בשעות בהן יש אור יום.
חשבתי על ה 490 או ה 550 של סמסונג המומלצות פה בפורום(51 אינץ).
התקציב הוא סביבות 5 אלף גמיש.
אשמח לחוות דעתכם המקצועית לגבי החלטה בגודל המסך וסוג המסך(אולי ללכת על LCD)
תודה
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לי E530 שהיא מקבילה לE550 רק בלי 3D.. מהנסיון שלי, ממש לא נוח לראות סרט שיש אור שמש לא ישיר..
יש לי חלון מצד שמאל לטלוויזיה על אותו הקיר ואם הווילון לא סגור יש ירידה משמעותית בנוחות הצפייה..
בחדר אחר בבית יש LED 47 PANASONIC עם חלון מצד שמאל לטלוויזיה על הקיר ליד, כמו אצלך וגם שם מאוד לא נוח לצפות כאשר הווילון פתוח.
לפי דעתי פלזמה היא לא בשבילך, גם לסרטי ילדים בהירים יחסית עלולה להיות בעייה להציג באור כזה..
חפש LED בהיר עם מסך מט ולא מבריק.. יעלה לך קצת יותר ואני מאמין שיראו קצת פחות טוב, אבל אם צופים הרבה בשעות היום זה יהיה לך יותר נוח.
חוץ מזה, שבפלזמה אם הילדים ישאירו איזה סרט שנגמר להם ו"נתקע" על המסך.. עלולה להיות צריבה, היא תעבור בסוף אבל לא נעים..
אצלי בדירה אני מכבה את כל האורות בלילה כשאני צופה כי מאבדים מהשחור אם התאורה לא נמוכה מאוד.. זה פשוט מוריד מהחוויה.. קח בחשבון
בהצלחה
יש לי חלון מצד שמאל לטלוויזיה על אותו הקיר ואם הווילון לא סגור יש ירידה משמעותית בנוחות הצפייה..
בחדר אחר בבית יש LED 47 PANASONIC עם חלון מצד שמאל לטלוויזיה על הקיר ליד, כמו אצלך וגם שם מאוד לא נוח לצפות כאשר הווילון פתוח.
לפי דעתי פלזמה היא לא בשבילך, גם לסרטי ילדים בהירים יחסית עלולה להיות בעייה להציג באור כזה..
חפש LED בהיר עם מסך מט ולא מבריק.. יעלה לך קצת יותר ואני מאמין שיראו קצת פחות טוב, אבל אם צופים הרבה בשעות היום זה יהיה לך יותר נוח.
חוץ מזה, שבפלזמה אם הילדים ישאירו איזה סרט שנגמר להם ו"נתקע" על המסך.. עלולה להיות צריבה, היא תעבור בסוף אבל לא נעים..
אצלי בדירה אני מכבה את כל האורות בלילה כשאני צופה כי מאבדים מהשחור אם התאורה לא נמוכה מאוד.. זה פשוט מוריד מהחוויה.. קח בחשבון
בהצלחה
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אין הרבה קשר בין ריצודים ומריחות לגודל המסך.. רק לגודל מול המחיר..
בשביל לראות תמונה חלקה בכדורגל, מסך עם מצב החלקת תנועה יעזור מאוד, בסרטים אני לא אוהב את האפקט הזה אבל בכדורגל זה נחמד..
הבעיה שהוא מייקר את המסך, זה כל המסכים 200hz 400hz שאתה רואה..
ב5000 ש"ח אין לך הרבה אופציות, יש את Panasonic THL47ET5M LED ב5200 בערך.. אבל היא 47 ..
להוריי יש samsung e6030 שהיא 55 אינצ, היא חצי מבריקה ויש לה 200HZ, אפשר לגרום לתמונה להיות די חלקה.. אבל המחיר שלה הוא 6200ש"ח
בקיצור אין מושלם פה..
בשביל לראות תמונה חלקה בכדורגל, מסך עם מצב החלקת תנועה יעזור מאוד, בסרטים אני לא אוהב את האפקט הזה אבל בכדורגל זה נחמד..
הבעיה שהוא מייקר את המסך, זה כל המסכים 200hz 400hz שאתה רואה..
ב5000 ש"ח אין לך הרבה אופציות, יש את Panasonic THL47ET5M LED ב5200 בערך.. אבל היא 47 ..
להוריי יש samsung e6030 שהיא 55 אינצ, היא חצי מבריקה ויש לה 200HZ, אפשר לגרום לתמונה להיות די חלקה.. אבל המחיר שלה הוא 6200ש"ח
בקיצור אין מושלם פה..