התאמת מגבר כוח לרמקול סנטר
שלום לכולם.
ברשותי מגבר של דנון AVR-3801 , רמקול סנטר של קליפש RC-7 ושאר הרמקולים מחברות אחרות.
ה-RC-7 מאופיין בצליל חם ועמוק והשופר שלו עושה את העבודה גם כן, אך לפעמים חסר לי הצליל הפתוח של השופר בסרטים ובמוזיקה - כלומר יותר מיד וווקאליות.
הדנון מוציא 110 וואט לערוץ והRC-7 הוא 200 וואט 8 אוהם וחשבתי להוסיף לו מגבר הספק רק לסנטר שיעבוד כמונו-בלוק.
אני שומע הרבה ג'אז ורוק וגם תחום הסרטים חשוב, חשבתי על ROTEL RB971 - במונו מוציא 180 וואט, שאני יכול לרכוש בסביבות ה-1000 ש"ח.
אולי גם כדאי להוסיף אקולייזר 10 ערוצים של ימאה בין הדנון למגבר הכוח.
האם זו בחירה טובה? אשמח לקבל המלצות.
בתודה, אלעד.
ברשותי מגבר של דנון AVR-3801 , רמקול סנטר של קליפש RC-7 ושאר הרמקולים מחברות אחרות.
ה-RC-7 מאופיין בצליל חם ועמוק והשופר שלו עושה את העבודה גם כן, אך לפעמים חסר לי הצליל הפתוח של השופר בסרטים ובמוזיקה - כלומר יותר מיד וווקאליות.
הדנון מוציא 110 וואט לערוץ והRC-7 הוא 200 וואט 8 אוהם וחשבתי להוסיף לו מגבר הספק רק לסנטר שיעבוד כמונו-בלוק.
אני שומע הרבה ג'אז ורוק וגם תחום הסרטים חשוב, חשבתי על ROTEL RB971 - במונו מוציא 180 וואט, שאני יכול לרכוש בסביבות ה-1000 ש"ח.
אולי גם כדאי להוסיף אקולייזר 10 ערוצים של ימאה בין הדנון למגבר הכוח.
האם זו בחירה טובה? אשמח לקבל המלצות.
בתודה, אלעד.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אקולייזר לא כדאי לך להוסיף..
האם אתה שומע מוסיקה רב ערוצית??
לפי מה שאתה אומר הבעיה היא לא במגבר אלה בסנטר..
לא עדיף להחליף אותו במקום מגבר כח??
מהם הרמקולים האחרים שמשודכים למערכת?
האם אתה שומע מוסיקה רב ערוצית??
לפי מה שאתה אומר הבעיה היא לא במגבר אלה בסנטר..
לא עדיף להחליף אותו במקום מגבר כח??
מהם הרמקולים האחרים שמשודכים למערכת?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
אני משתמש ב DTS NEO:6 לקבל צליל היקפי למרות שהבחנתי שהמגבר מוריד את המיד ומוסיף הרבה באס לסנטר לעומת 5 CHANNEL STEREO שנשמע צלול יותר ולאחרונה אני שומע דיסקים בפורמט DTS AUDIO.
אחד החסרונות לטעמי של המגבר הזה הוא שהשליטה בבאס והטרבל משפיעים רק על זוג הרמקולים הקידמיים, הייתי שמח ליותר שליטה אפילו על תחום המיד כמו במגברים של סוני, זה כנראה היה פותר לי את בעיית הפתיחות של הרמקול.
חשבתי שאם אני אשלב מגבר כח של רוטל שבטח מוציא יותר אמפרז' מהדנון שלי הרמקול יקבל דינמיות גדולה יותר.
חשבתי בעבר לקנות את AVR-3806 כי האקולייזר שלו משפיע על כל הרמקולים אך כרגע את לי את התקציב.
אם אני אחליף את הקליפש (שקניתי רק לפני חצי שנה בערך) איזה סנטר איכותי מומלץ בסביבות אותו טווח מחיר? גם יד שניה.
הרמקולים הקידמיים:cerwin vega AT-8 - צליל פתוח מאוד אך חסר באס
הרמקולים האחוריים : boston acoustics CR-9 - צליל עמוק שמתאים לג'אז אך לפעמים מתגעגעים לטוויטר של סרווין ווגה
אני יודע שאופי הצליל שונה מאוד בין הדגמים הללו אך לבינתיים אני מסתפק בזה.
אחד החסרונות לטעמי של המגבר הזה הוא שהשליטה בבאס והטרבל משפיעים רק על זוג הרמקולים הקידמיים, הייתי שמח ליותר שליטה אפילו על תחום המיד כמו במגברים של סוני, זה כנראה היה פותר לי את בעיית הפתיחות של הרמקול.
חשבתי שאם אני אשלב מגבר כח של רוטל שבטח מוציא יותר אמפרז' מהדנון שלי הרמקול יקבל דינמיות גדולה יותר.
חשבתי בעבר לקנות את AVR-3806 כי האקולייזר שלו משפיע על כל הרמקולים אך כרגע את לי את התקציב.
אם אני אחליף את הקליפש (שקניתי רק לפני חצי שנה בערך) איזה סנטר איכותי מומלץ בסביבות אותו טווח מחיר? גם יד שניה.
הרמקולים הקידמיים:cerwin vega AT-8 - צליל פתוח מאוד אך חסר באס
הרמקולים האחוריים : boston acoustics CR-9 - צליל עמוק שמתאים לג'אז אך לפעמים מתגעגעים לטוויטר של סרווין ווגה
אני יודע שאופי הצליל שונה מאוד בין הדגמים הללו אך לבינתיים אני מסתפק בזה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

האם הסיבה שאינך שומע בסטריאו קשור לאיכות או מחסור מסויים ברמקולים הקידמיים?
מגבר כח לא בטוח ייתן לך את היעד לסנטר איכותי או דינמי יותר..
אל תשכח שלקדם המגבר יש השפעה אדירה על מגבר הכח..
אם קדם המגבר אינו מספיק איכותי ודינמי בעצמו אני בספק אם מגבר כח יעשה זאת..
אחרי הכל הוא מקבל את הצבע של קדם המגבר יחד עם תוספות קטנות שלו..
סנטר מתאים לסרווין הוא הקליפשט {שיש לך אותו} והסנטר המקורי של סרווין.. {האם ניסית אותו אגב?}
הצעתי לך היא לנסות ולשפר את הטריאו ואז להתאים סנטר ..
מגבר כח לא בטוח ייתן לך את היעד לסנטר איכותי או דינמי יותר..
אל תשכח שלקדם המגבר יש השפעה אדירה על מגבר הכח..
אם קדם המגבר אינו מספיק איכותי ודינמי בעצמו אני בספק אם מגבר כח יעשה זאת..
אחרי הכל הוא מקבל את הצבע של קדם המגבר יחד עם תוספות קטנות שלו..
סנטר מתאים לסרווין הוא הקליפשט {שיש לך אותו} והסנטר המקורי של סרווין.. {האם ניסית אותו אגב?}
הצעתי לך היא לנסות ולשפר את הטריאו ואז להתאים סנטר ..
תודה על התגובות המהירות נמר.
הסיבה שאני שומע פחות בסטריאו ויותר מנצל את כל הרמקולים היא מכיוון שהרמקולים הקידמיים AT-8 מטבעם חסרי עומק בצלילים הנמוכים ומלבד זאת מיקמתי אותם ממש בתקרה בקצוות הסלון כך שהם נותנים במה רחבה של שמע אך צליל הבאס בדיבור ובשירה חסר וכך לא נשמע מספיק טיבעי, יש לי סאבוופר כמובן אבל הוא עובד בתדרים נמוכים יותר ונוצר חלל ריק של תדרי הביניים.
אולי אתה צודק שצריך להחליף רמקולים קידמיים כי הם צרחניים לעומת הסנטר של קליפש ועולים עליו בעוצמה, מה שגורם לי להעלות את עוצמת הסנטר ב-5 דרגות וכך גם את הרמקולים האחוריים שיחסית די עמומים.
לסיכום:
אני מוותר על מגבר כח, ואת הסנטר שלי אני אוהב כך שלא נראה לי שאני אחליף אותו.
האם בכל זאת כדאי להחליף למגבר שאולי יפתור את הבעיה בייחוד עם הכיול האוטומטי כדוגמאת AVR-3806 או שעדיף להתחדש ברמקולים קידמיים שיתאימו לסגנון של שאר הרמקולים, מה יותר משתלם?
תודה.
הסיבה שאני שומע פחות בסטריאו ויותר מנצל את כל הרמקולים היא מכיוון שהרמקולים הקידמיים AT-8 מטבעם חסרי עומק בצלילים הנמוכים ומלבד זאת מיקמתי אותם ממש בתקרה בקצוות הסלון כך שהם נותנים במה רחבה של שמע אך צליל הבאס בדיבור ובשירה חסר וכך לא נשמע מספיק טיבעי, יש לי סאבוופר כמובן אבל הוא עובד בתדרים נמוכים יותר ונוצר חלל ריק של תדרי הביניים.
אולי אתה צודק שצריך להחליף רמקולים קידמיים כי הם צרחניים לעומת הסנטר של קליפש ועולים עליו בעוצמה, מה שגורם לי להעלות את עוצמת הסנטר ב-5 דרגות וכך גם את הרמקולים האחוריים שיחסית די עמומים.
לסיכום:
אני מוותר על מגבר כח, ואת הסנטר שלי אני אוהב כך שלא נראה לי שאני אחליף אותו.
האם בכל זאת כדאי להחליף למגבר שאולי יפתור את הבעיה בייחוד עם הכיול האוטומטי כדוגמאת AVR-3806 או שעדיף להתחדש ברמקולים קידמיים שיתאימו לסגנון של שאר הרמקולים, מה יותר משתלם?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

לפי מה שאתה אומר מגבר אחר לא יעזור לך ובטח שלא רק לסנטר..
אני מציע לך לשקול בחיוב החלפת רמקול קידמי למתאים יותר ..{הרי לפי טענתך הוא אינו מספק אותך}..
ואז לנסות להגיע למצב בו הסטריאו שלך מספק ואז להמשיך בהתאמות לרב ערוצי.. מגבר יקח אותך צעד הצידה ולא קדימה.
בהצלחה.
אני מציע לך לשקול בחיוב החלפת רמקול קידמי למתאים יותר ..{הרי לפי טענתך הוא אינו מספק אותך}..
ואז לנסות להגיע למצב בו הסטריאו שלך מספק ואז להמשיך בהתאמות לרב ערוצי.. מגבר יקח אותך צעד הצידה ולא קדימה.
בהצלחה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה מתכוון לתצורת הרמקולים הכי לא נכונה שתראו..
איך אתה יכול לבחון את הבמה הקידמית שלך שהרמקול מנגן לקיר השני מגובה של 3 מטר??
אני ממליץ לך בחום לפני שאתה מחליף סנטר לבחון אפשרות להוריד את הסרווין למטה..
זו אחת הסיבות העיקריות שהמערכת שלך נישמעת {ואני בטוח}רע..
סורי אחי..
אין אפשרות לבחון מהיא החוליה החלשה שלך {קידמיים או סנטר} בתצורת הזו.
הכל ברוח טובה כמובן..
איך אתה יכול לבחון את הבמה הקידמית שלך שהרמקול מנגן לקיר השני מגובה של 3 מטר??
אני ממליץ לך בחום לפני שאתה מחליף סנטר לבחון אפשרות להוריד את הסרווין למטה..
זו אחת הסיבות העיקריות שהמערכת שלך נישמעת {ואני בטוח}רע..
סורי אחי..
אין אפשרות לבחון מהיא החוליה החלשה שלך {קידמיים או סנטר} בתצורת הזו.
הכל ברוח טובה כמובן..
לרגע חשבתי שאני רואה הפוך ...
.
כהמלצת הנמר, לדעתי קודם תטפל ברמקולים הקדמיים לפני שאתה הולך להחליף את הסנטר / הגברה.
לדעתי בכול פיתרון, בכול מחיר לפני שתסדר את מיקום הרמקולים הקדמיים תזרוק כסף לחינם.
דרך אגב ניסית לשמוע DVD ללא הרמקול סנטר ?(אחרי כמובן הורדת הרמקולים הקדמיים לרצפה) שווה בדיקה.
דרור.
כהמלצת הנמר, לדעתי קודם תטפל ברמקולים הקדמיים לפני שאתה הולך להחליף את הסנטר / הגברה.
לדעתי בכול פיתרון, בכול מחיר לפני שתסדר את מיקום הרמקולים הקדמיים תזרוק כסף לחינם.
דרך אגב ניסית לשמוע DVD ללא הרמקול סנטר ?(אחרי כמובן הורדת הרמקולים הקדמיים לרצפה) שווה בדיקה.
דרור.