עוגייה נפרצת
יש לי אלקטרה סמי ובזמן האחרון כשאני חולט קפה העוגיה נפרצת...
בהתחלה הקפה יוצא כמו שצריך ("זנב עכבר") אבל באיזשהו שלב הקפה מאט מעט את הזרימה ואז פורץ בספיקה גדולה יותר, בלונד לגמרי... לרוב אני מקבל עוגייה שסדוקה באמצע (עוגייה חצוייה).
אני מכוון את המטחנה כמו שצריך, טוחן 17 גרם קפה לערך ודוחס כמו שצריך עם טמפר 18 מ"מ (מתאים בגודל).
לעיתים רחוקות, כשזה לא קורה, הקפה יוצא סמיך, כהה, עם קרמה יפה והכי חשוב טעיםםםםםםםםם!!!!!
מה אני לא עושה נכון ברוב הפעמים??
בהתחלה הקפה יוצא כמו שצריך ("זנב עכבר") אבל באיזשהו שלב הקפה מאט מעט את הזרימה ואז פורץ בספיקה גדולה יותר, בלונד לגמרי... לרוב אני מקבל עוגייה שסדוקה באמצע (עוגייה חצוייה).
אני מכוון את המטחנה כמו שצריך, טוחן 17 גרם קפה לערך ודוחס כמו שצריך עם טמפר 18 מ"מ (מתאים בגודל).
לעיתים רחוקות, כשזה לא קורה, הקפה יוצא סמיך, כהה, עם קרמה יפה והכי חשוב טעיםםםםםםםםם!!!!!
מה אני לא עושה נכון ברוב הפעמים??
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין מצב.
לוקח לו חצי שנה לפחות להגיע לארץ - אלא אם אתה גר לי המפעל של בריסטוט...
לוקח לו חצי שנה לפחות להגיע לארץ - אלא אם אתה גר לי המפעל של בריסטוט...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
תנסה קפה בקלייה מקומית וטרייה ולא תוכל לשתות קפה מיובא

אביעד, רכוש ידית בוטומלס וכאשר תחלוט תוכל לבדוק את איכות החליטה. יש יאפשר לך לערוך בקרת נזקים ולהבין מתי החליטה טובה ומתי הצלחת. ייתכן שקפה ישן אינו תורם לכך אך לדעתי הסוד טמון באיכות ההכנה של השוט לפני הזרמת המים. הפיזור ואחידות הקפה הטחון (ללא גושים וכו') מאוד משמעותית באלקטרה (לא יודע להשוות ביחס לאחרים) כי הסלסלה אינה מלאה עד לגובה רב.
מנסיוני, אתה זקוק לערבוב טוב של הקפה תוך שבירת גושים ויצירת פיזור אחיד באמצעות קיסם או כל מכשיר אחר...
בהצלחה

מנסיוני, אתה זקוק לערבוב טוב של הקפה תוך שבירת גושים ויצירת פיזור אחיד באמצעות קיסם או כל מכשיר אחר...
בהצלחה