מסך נגלל 16:9 בגודל 150-160' - מחפש את הפתרון הזול ביותר.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מדי פעם שאני מארח חבר'ה במרפסת (4x8 מטר, מקורה וסגורה) אני מעוניין להקרין על הגודל הכי גדול שאפשרי מבחינה פיזית וממדידות שערכתי מדובר על ~150-160 אינטש או כ~3.5 מטר רוחב על 2 מטר גובה לכל היותר.

אני מחפש פתרון (לא קבוע כמובן) שיתן איכות טובה בגדלים כאלה בלי להיגרר להוצאות ענק.

מבירורים שערכתי מצאתי בינתיים שני פתרונות במחיר שנשמע אולי זול אבל קרוב מאוד לגבול העליון שאני מוכן להשקיע בזה בינתיים:

(1) וילון גלילה 3.5x2 מטר עם "בד מקרנים" יעודי כמו שיש ברוב חדרי הישיבות שמשים למצגות - 1500 ש"ח.
משהו דומה לזה: http://goo.gl/TJ3MA אבל עם משהו שנקרא "בד הקרנה" אטום לבן (גב כסף).
ללא גבולות שחורים ואין לי מושג מה הגיין שלו או כל פרמטר אחר. זה לא מסך יעודי לקולנוע ביתי אלא יותר DIY

(2) מסך הקרנה ידני במידות 3.00X3.00 אינלייט/ווגה - 1500 ש"ח.
http://www.softec.co.il/product.aspx?p_id=3137
או של BEACON בקצת יותר - שווה?
http://www.softec.co.il/product.aspx?p_id=7721
פשרה משמעותית בגודל ל~130 אינטש בלבד ולא בפורמט 16:9...

אשמח לכל עצה בעניין רק קחו בחשבון שזה להקרנה מזדמנת פעם-פעמיים בחודש ולמרות שאני בהחלט מעוניין בתוצאה טובה, אני ממש לא רוצה להתפרע כאן. היה עדיף פחות אבל אני מניח ש~2000 ש"ח זה הטופ של הטופ...

תודה!
המרפסת - שטח ההקרנה הצפוי בריבוע האפור.
 המרפסת - שטח ההקרנה הצפוי בריבוע האפור.
וילון גלילה רגיל - לדוגמה בלבד
<br />המסך יהיה דומה אבל עם בד &quot;מקרנים&quot; (?) אטום לבן.
 וילון גלילה רגיל - לדוגמה בלבד
המסך יהיה דומה אבל עם בד "מקרנים" (?) אטום לבן.

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

עד כמה שידוע לי וילון גלילה לא מגיע לרוחב כזה בחתיכה אחת.
לדעתי מסך הקרנה ברוחב כזה ללא מתיחה עם הזמן יצור עיוותים מאד גדולים של התמונה.

tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה!
ביררתי בשתי חנויות ויש כזה רוחב...

אני מנסה להבין את המשפט השני - אתה מניח שללא מתיחה התמונה תיראה מעוותת? תוכל לפרט למה?
קח בחשבון שהוא יהיה פתוח משהו כמו גג 10-15 שעות סה"כ בחודש. לא יותר...

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לדעתי הבד יתעוות עם הזמן ותראה גלים על התמונה. אולי זה תלוי באיכות מנגנון הגלילה ועד כמה המסך מאוזן.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

המסך הראשון שקניתי למקרן היה וילון גלילה כזה עם בד לבד אטום "למקרנים" עם גב כסוף, בגודל של בערך 120".
בזמנו הוא עלה לי 500 שקל בחנות וילונות בבאר-שבע (שאגב אמרה שהיא מספקת פתרונות דומים למקרנים באוניברסיטה בב'ש)
הייתי איתו יותר משנתיים ומבחינתי הוא היה מצויין. לא ראיתי שום סיבה לקנות משהו אחר והחלפתי רק כי קיבלתי מסך מתנה ברכישת מקרן בארה"ב.
המסך כן קיבל גלים קטנים עם הזמן, כאלו שהבחנתי בהם רק כשהסתכלתי על המסך מהצד (כלומר כשגללתי אותו, לא מבחינת זוית צפייה). בצפייה מכל זוית בסלון לא ראיתי שומדבר שהשפיע על התמונה או גלים. כיום המסך עדיין בשימוש אצל חבר שגם נהנה ממנו.
אז, לצפייה בכלל ולמזדמנת בפרט זה נראה לי פתרון טוב.

tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה! זו בדיוק חוו"ד הדעת לה הייתי זקוק (Y)
אתה זוכר במקרה מאיפה קנית?
אני ביררתי בב"ש בשני מקומות ויצא לי 1500 אבל למסך גדול יותר...
יש לך אותו עדיין במקרה? אפשר אולי לקפוץ להתרשם (אני מלהבים)?
תודה!

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אני מעומר במקור אבל המסך נמצא כיום בחיפה אצל חבר, אם אתה רוצה להצפין אפשר אולי לסדר ביקור.
אגב, שכחתי להגיד שהיה לו יתרון גדול נוסף וזה בכך שהוא נתלה על שתי לשוניות מתכת, אחת מכל צד (כמו המחזיק של גליל נייר טואלט), ואת הלשוניות האלה אפשר לתלות בכמה מקומות ולהעביר את המסך בדקות ממקום למקום. אני קניתי 2 זוגות ושמתי אחד בסלון ואחד על קיר בחצר בשביל הקרנות בקיץ.
האמת ששאלו אותי כבר כמה אנשים על החנות אבל האחרון שבדק אמר לי שהם סגרו/עברו (הם היו צמודים לכלי זמר בדרך חברון) אני פשוט לא זוכר את השם.
אני חושב שאם תחפש עוד קצת בעסקים בעיר שמתעסקים בוילונות בטח תמצא הצעה יותר הגיונית, אולי בחנויות שיותר באזור של העיר העתיקה.

tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

OmriS כתב: אגב, שכחתי להגיד שהיה לו יתרון גדול נוסף וזה בכך שהוא נתלה על שתי לשוניות מתכת, אחת מכל צד (כמו המחזיק של גליל נייר טואלט), ואת הלשוניות האלה אפשר לתלות בכמה מקומות ולהעביר את המסך בדקות ממקום למקום. אני קניתי 2 זוגות ושמתי אחד בסלון ואחד על קיר בחצר בשביל הקרנות בקיץ.
האמת ששאלו אותי כבר כמה אנשים על החנות אבל האחרון שבדק אמר לי שהם סגרו/עברו (הם היו צמודים לכלי זמר בדרך חברון) אני פשוט לא זוכר את השם.
...
זה יתרון חשוב מאוד - "שמתי אחד בסלון ואחד על קיר בחצר בשביל הקרנות בקיץ" זה בדיוק מה שרציתי לעשות! (Y)
אני חושב שאני מכיר את החנות ליד כלי-זמר. מנהל אותה מישהו מלהבים וממנו קיבלתי את הצעת המחיר...
תודה רבה!

tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

רק להעביר מפלצת של כמעט 4 מטר רוחב (160 אינטש) זה לא פשוט :lol:

tmpusr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כרגע חזרתי מצפיית רחוב בכדורגל (ברצלונה-מילאן?) עם מקרן OPTUMA (לא יודע איזה בדיוק) על מסך 100' נגלל נייד פשוט שלטענת המקרין עלה 300 ש"ח (2x2 מטר) סך הכל. שניהם כבר ראו ימים טובים יותר וכמובן שלא היה חשוך לגמרי...

אולי הסטנדרטים שלי מאוד נמוכים אבל למרות שמאוד התאמצתי לחפש, לא ראיתי תופעות של גלים ואולי אולי היה אפשר לקרוא למשהו שראיתי שם "קשתות".

אני חושב שזה עזר לי להתגבר על החשש שלי ממסך נגלל ידני, אם כי המצב ב"מפרש" של 7 מ"ר כמו שאני מתכנן יכול להיות גרוע יותר. :roll:

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ועוד משהו שצריך לשקול - בגלל שמדובר בעצם במנגנון גלילה שמיועד לוילונות (אצלי לפחות) הוא הגיע עם השרשרת "חרוזים" מפלסטיק שאיתה גוללים. ואלא אם הצד של השרשרת צמוד לקיר, היא יכולה להיות די מכוערת תלויה באמצע הקיר או חלל החדר. אני מניח שאפשר לחשוב על איזה פתרון לאחסון שלה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”