העלאה "חונקת" את רוחב הפס
שלום לכולם
אני עם רוחב-פס של 15/800 מגה - תשתית בזק/ ספק נטוויז'ן (לא שזה כל-כך משנה לצורך העניין).
שמתי לב שכשאני מעלה (ההעלאה היא במהירות של 85-100KB אשר תואמת את רוחב הפס להעלאה שיש לי), האינטרנט כולו "נחנק", בין אם בגלישה לאתרים ובין אם בהורדה. אתרים ממש זוחלים, והורדות שבדרך כלל "טסות" על 1800-1900KB, בין אם דרך הדפדפן או מנהל הורדות, יורדות לרמה של 200KB ואף פחות, בשעה שיש העלאה אחת פעילה. ברגע שאני מבטל את ההעלאה - אני שוב מקבל את מלא רוחב הפס בגלישה והורדה.
למה ה-Upload צריך לבוא על חשבון רוחב-הפס להורדה, במיוחד כשמדובר ב-Upload במהירות העלובה הקיימת בארץ???
הרי אפילו כשאני מוריד במלוא רוחב-הפס, עדיין אתרים עולים מהר וללא בעייה.
אשמח אם מישהו יאיר את עיניי, ועוד יותר אם מישהו יספק איזשהו פתרון (מלבד לשדרג את מהירות ההעלאה... גם אז אין כל בטחון שזה לא ישפיע לרעה על מהירות ההורדה).
תודה מראש
אני עם רוחב-פס של 15/800 מגה - תשתית בזק/ ספק נטוויז'ן (לא שזה כל-כך משנה לצורך העניין).
שמתי לב שכשאני מעלה (ההעלאה היא במהירות של 85-100KB אשר תואמת את רוחב הפס להעלאה שיש לי), האינטרנט כולו "נחנק", בין אם בגלישה לאתרים ובין אם בהורדה. אתרים ממש זוחלים, והורדות שבדרך כלל "טסות" על 1800-1900KB, בין אם דרך הדפדפן או מנהל הורדות, יורדות לרמה של 200KB ואף פחות, בשעה שיש העלאה אחת פעילה. ברגע שאני מבטל את ההעלאה - אני שוב מקבל את מלא רוחב הפס בגלישה והורדה.
למה ה-Upload צריך לבוא על חשבון רוחב-הפס להורדה, במיוחד כשמדובר ב-Upload במהירות העלובה הקיימת בארץ???
הרי אפילו כשאני מוריד במלוא רוחב-הפס, עדיין אתרים עולים מהר וללא בעייה.
אשמח אם מישהו יאיר את עיניי, ועוד יותר אם מישהו יספק איזשהו פתרון (מלבד לשדרג את מהירות ההעלאה... גם אז אין כל בטחון שזה לא ישפיע לרעה על מהירות ההורדה).
תודה מראש
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
זו בעייה ידועה ואם אתה רוצה להבין קצת מה גורם לזה קרא כאן:
http://www.cyberconnect.co.za/blog/mark ... -trade-off
הפיתרון הוא מאוד פשוט, אתה צריך להגביל את מהירות ה UPLOAD ולא להשתמש ב 100 אחוז מהיכולת אלא באיזור ה 80-90 ואז תראה את מהירות הגלישה משתפרת פלאים...
http://www.cyberconnect.co.za/blog/mark ... -trade-off
הפיתרון הוא מאוד פשוט, אתה צריך להגביל את מהירות ה UPLOAD ולא להשתמש ב 100 אחוז מהיכולת אלא באיזור ה 80-90 ואז תראה את מהירות הגלישה משתפרת פלאים...
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אני לא מתלונן על מגבלת האפלואד שקיימת בארץ - הבעיה ידועה ומוכרת.MrYair כתב:ברוך הבא למועדון אחינו
זה המצב בארץ בבזק נותנים אפלאוד של 3 מגה בחבילות של 20 מגה ומעלה
תשקול מעבר ל 20 מגה
או תשקול למכור כליה בישביל 10 מגה סימטרי בבית
שעולה 2300 שח רק תשתית ללא מע''מ ו 3000 שח התקנה...
מה שאני שואל, הוא למה אפלואד כזה עלוב, אמור לקחת כמעט את מלוא רוחב הפס בגלישה והורדות, ולהאיט אותם משמעותית, דבר שלא קורה אפילו בזמן הורדות במלוא רוחב הפס. הרי גם אם אגדיל ל- 20/3 מגה, יש מצב ששוב האפלואד "יחנוק" לי את מלוא רוחב הפס (לכן ציינתי שלא להציע לי פתרונות של שדרוג רוחב הפס...).
ride
תודה על הלינק, אני אקרא.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא יודע מה הרקע שלך במחשבים בכלל ובתקשורת בפרט אבל אני אנסה להסביר בצורה הפשוטה ביותר.
מה שאתה קורא לו הורדה, זה לא משהו חד כיווני. הצד ששולח לך את הדאטא צריך לדעת שקיבלת את כל המידע כמו שצריך. כלומר, על כל "יחידת דאטא" שאתה מקבל, אתה צריך לשלוח אישור שקיבלת. אם כל רוחב פס ההעלאה מנוצל ע"י תוכנה מסויימת אצלך על המחשב, הורדה בתוכנה אחרת תאט את עצמה משמעותית כי הצד השני יצטרך לחכות זמן רב כדי לקבל ממך את האישור וכך לא ישלח את "יחידת הדאטא" הבאה.
מקווה שזה היה מספיק ברור
מה שאתה קורא לו הורדה, זה לא משהו חד כיווני. הצד ששולח לך את הדאטא צריך לדעת שקיבלת את כל המידע כמו שצריך. כלומר, על כל "יחידת דאטא" שאתה מקבל, אתה צריך לשלוח אישור שקיבלת. אם כל רוחב פס ההעלאה מנוצל ע"י תוכנה מסויימת אצלך על המחשב, הורדה בתוכנה אחרת תאט את עצמה משמעותית כי הצד השני יצטרך לחכות זמן רב כדי לקבל ממך את האישור וכך לא ישלח את "יחידת הדאטא" הבאה.
מקווה שזה היה מספיק ברור
kingikrakingikra כתב:לא יודע מה הרקע שלך במחשבים בכלל ובתקשורת בפרט אבל אני אנסה להסביר בצורה הפשוטה ביותר.
מקווה שזה היה מספיק ברור...
את זה הבנתי (זה גם מה שרשום בלינק ש-ride צירף).
שאלתי היתה אם מישהו מכיר אפשרות לקנפג את מנהל ההורדות המובנה בדפדפן עצמו, על מנת להגביל את ההעלאה, במקום להתקין תוכנת צד שלישי כמו Netlimiter (שהבנתי שלפעמים גורמת ללא מעט בעיות ).
kingikra כתב:מה זה מנהל ההורדות המובנה של הדפדפן? מאיזה שירות אתה מוריד\מעלה? באיזה דפדפן מדובר?...
בהודעה קודמת מצוין - דפדפן "כרום". מנהל הורדות מובנה (גם אם פשוט יחסית) כמו מנהל ההורדות הקיים ב"אופרה" וכו'. לא חיצוני כמו JD או IDM.
מעלה לאתר אחסון ("Mega" לצורך העניין, אבל זה יכול להיות לכל שירות ענן).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אם יורשה לי להוסיף , לא מדובר רק במגבלה של ה ADSL אלא במגבלה של רוחב הפס הכללי ואיך שהרשת של בזק בנויה, כל טכנולגיית ה XDSL יכולה לתת מהירות זהה בUPLOAD וב DOWNLOAD אבל אם תרצה למשל מהירות סימטרית ה UPLOAD שלך יבוא על חשבון ה DOWNLOAD , כדי לפשט - במקום 10 מגה DOWNLOAD ו 1 מגה UPLOAD תקבל 5 מגה סימטרי, ותוותר גם על קו הטלפון...
בכל מקרה בזק, HOT וספקי השרות מעדיפים שה UPLOAD יהיה נמוך ככל הניתן כדי שיוכלו לחסוך ברוחב פס יקר לארה"ב ואירופה, בגלישה רגילה
הספקים מעבירים אותך דרך שרתי PROXY מהירים שגם חוסכים ברוחב פס.
בכל מקרה בזק, HOT וספקי השרות מעדיפים שה UPLOAD יהיה נמוך ככל הניתן כדי שיוכלו לחסוך ברוחב פס יקר לארה"ב ואירופה, בגלישה רגילה
הספקים מעבירים אותך דרך שרתי PROXY מהירים שגם חוסכים ברוחב פס.
כמוני כמוך אבל אין מאיפה להתחיל זה שהעם שצריך אפלאוד תקין יקום נגד ספקיות תשתיתLee כתב:תודה לכל העונים.
זה שמצב ההעלאה בארץ עגום ועקום, לדעתי מחייב לעשות סוף-סוף מעשה שיביא שינוי, כמו בתחום הסלולר וכו'.
המצב אשכרה כמו במדינת עולם שלישי....
זה לא יזיז להם זה צריך לבוא ממשרד תקשורת שיכפה אליהם בכוח לתת אפלאוד תקין לפחות
למינימום 20 אחוז מהורדה
לדוגמה אצלי הקו VDSL יכול לתת לי בשקט 40 מגה בעלאה אבל במקום זאת אני מקבל 3 מגה
אם היו נותנים 20 אחוז מרוחב הורדה היום היתי על 20/6 שזה מכובד מאוד
ואם היתי משדרג ל 50 היה לי 50/10
אבל זה חלום הרטוב של כולנו
סתם לידע הכללי לבזק יש להם את המסלול הביזנט שלהם ללקוחות עסקים קטנים
המסלול עולה 389 שח למהירויות 20/3 או 30/4 עלות הציוד חיוב זיכוי של 1000 שח
עבור הסיסקו 887 והוא גם מנוהל דרך בזק ואתה חייב שאהיה לך איפי קבוע בישביל לתחבר מרחוק אם SSL
איפי קבוע ב 014 עולה 30 שח
ככה אצלינו עושקים לקוחות עסקיים ואני כבר לא מדבר על לקוחות עסקיים גדולים שמשלמים על 10/10 סימטרי
2300 שח לחודש ללא מע''מ לא כולל התקנה והמחיר כמובן רק עולה ועולה בהתאם למהירות שתחבר
נערך לאחרונה על ידי MrYair ב 09/03/2013 23:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה גם יכול לשתף רק בלילה וזה לא יפגע לך בגלישה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אוקי בדקתי את העניין, והמצב הוא כזה:
אפשר לקבל גם את כל המהירות הורדה ועלאה בו זמנית.
על מנת לבדוק זאת עשיתי בדיקה בUDP בשביל לא להיות תלוי בACK.
המבחן בקרה שלי היה בדיקה עם ShaperProbe שבודק בעצם מהירות בUDP מול שרתים בחול.
התוצאה היא מהירות הורדה של 89 מגה ו40 מגה העלאה (לא בו זמנית).
בשביל לבדוק האם אני יכול לקבל גם 89 מגה הורדה וגם 40 מגה העלאה בו זמנית, שזה מה שדובר כאן בעצם הייתי צריך לבדוק גם הורדה וגם העלאה בו זמנית.
ע"י תוכנה מסויימת עשיתי בדיקת שליחה לחבר שלי שיש לו 100 מגה גם כן.
הבדיקה הראתה 40.9 מגה שליחה.
אז מה שעשיתי זה להריץ את הבדיקה של ShaperProbe + הבדיקה לחבר שלי בו זמנית.
התוצאה: אפשר לקבל את כל מהירות ההורדה ומהירות השליחה בו זמנית.
אני מדגיש שזה נבדק בUDP שלא צורך ACK בעצם וגורם ל"חניקה" הזאת.
UDP פשוט זורק את המידע לעומת TCP שיש לו סוג של CONTROL שמתאים את עצמו לפי מספר נתונים (שיושבים בACK).
הנה תמונה שמראה את המהירות שליחה והורדה בו זמנית:
הסיבה שרואים בתוך הנתב שליחה גבוהה יותר של 47.8 זה בגלל שUDP תמיד ישלח 10% מעל מה שהוא יכול בשביל להשתמש בכל הרוחב פס האפשרי. (את המהירות שליחה אפשר לראות בתוכנה Btest עם הגראף האדום 40.8 ).
[imgbig]http://img404.imageshack.us/img404/3076/testdbc.png[/imgbig]
אז לכל מי שזרקו פה כל מיני דברים כמו שאי אפשר לקבל וכו' הוכחתי שאתם טועים, ובעצם כל הבעייה פה היא של TCP, ועל מנת להיות סלחנים כמה שאפשר הדרך היא בעצם לעשות TWEAKING לTCP במערכת הפעלה, TCP OPTIMIZER עושה זאת בצורה דיי טובה אז אני ממליץ להשתמש בו.
וזאת בדיקה של speedtest להראות שאני לא מזייף בצורה כלשהי.

בשביל לבדוק האם אני יכול לקבל גם 89 מגה הורדה וגם 40 מגה העלאה בו זמנית, שזה מה שדובר כאן בעצם הייתי צריך לבדוק גם הורדה וגם העלאה בו זמנית.
UDP פשוט זורק את המידע לעומת TCP שיש לו סוג של CONTROL שמתאים את עצמו לפי מספר נתונים (שיושבים בACK).
הסיבה שרואים בתוך הנתב שליחה גבוהה יותר של 47.8 זה בגלל שUDP תמיד ישלח 10% מעל מה שהוא יכול בשביל להשתמש בכל הרוחב פס האפשרי. (את המהירות שליחה אפשר לראות בתוכנה Btest עם הגראף האדום 40.8 ).
אז לכל מי שזרקו פה כל מיני דברים כמו שאי אפשר לקבל וכו' הוכחתי שאתם טועים, ובעצם כל הבעייה פה היא של TCP, ועל מנת להיות סלחנים כמה שאפשר הדרך היא בעצם לעשות TWEAKING לTCP במערכת הפעלה, TCP OPTIMIZER עושה זאת בצורה דיי טובה אז אני ממליץ להשתמש בו.

פששש אחושילינג !!! איזה האפלאוד הזלתי ריר כבר על כל המקלדת !!
איך ריבונו של העולם הצלחת לעבור את המגבלה של התשתית ולקבל כזה אפלאוד???
אם עברת את המגבלה איך אני יכול לעשות אותו דבר כדי לקבל כזה אפלאוד
ניקח את המגבלת אפלאוד של בזק המגבלה עצמה בא ממערכת לוגית של בזק
שמגבילה את הערוץ העלאה הקטע פה שההגבלה היא בעצם מערכת כלשהי של בזק
ולא הגבלה פיזית עכשיו אם זאת מערכת לוגית אני כמעט בטוח שיש דרך כלשהי
לעקוף את המגבלה הזאת ... לא ככה??
אעע ואגב TCP OPTIMIZER כן תוכנה פצצה
הפעלתי אותה אצלי על ווינדוס 7 עובדת מצויין
ההורדות בטורנטים טסות כמו כן גם בה HTTP
כמובן זאת גם תוכנה שצריך לדעת לשתמש בה אחרת יכולה לדפוק את הווינדוס
איך ריבונו של העולם הצלחת לעבור את המגבלה של התשתית ולקבל כזה אפלאוד???
אם עברת את המגבלה איך אני יכול לעשות אותו דבר כדי לקבל כזה אפלאוד
ניקח את המגבלת אפלאוד של בזק המגבלה עצמה בא ממערכת לוגית של בזק
שמגבילה את הערוץ העלאה הקטע פה שההגבלה היא בעצם מערכת כלשהי של בזק
ולא הגבלה פיזית עכשיו אם זאת מערכת לוגית אני כמעט בטוח שיש דרך כלשהי
לעקוף את המגבלה הזאת ... לא ככה??
אעע ואגב TCP OPTIMIZER כן תוכנה פצצה
הפעלתי אותה אצלי על ווינדוס 7 עובדת מצויין
ההורדות בטורנטים טסות כמו כן גם בה HTTP
כמובן זאת גם תוכנה שצריך לדעת לשתמש בה אחרת יכולה לדפוק את הווינדוס
איך קיבלת מהירות העלאה כזאת? אתה מקבל את המהירות הזאת רק בבדיקה? או שגם בהעלאת קבצים למארחי קבצים כמו MEGA?Class889 כתב:אוקי בדקתי את העניין, והמצב הוא כזה:
...