פרוייקט גדול - רסיבר, רמקולים. תקציב : בלתי מוגבל
שלום, אני בונה בית חכם.
אני צריך את עזרתכם בחיפוש הרכיבים הבאים. התקציב : בלתי מוגבל.
חשוב לא להתפשר - שיהיה סאונד טוב ואפשרות לשליטה ע"י בית חכם.
וכמובן עניין האסתטיקה חשוב לא פחות.
1. רמקולים קדמיים - הטלווייזיה שקועה בגבס ולכן אני מחפש רמקולים קדמיים שיהיו שקועים גם כן.
יש לציין שאין אפשרות לשים הרמקולים בצידי הטלוויזיה בעקבות מגבלות הקיימות בשטח.
אם קיים פתרון לרמקול "ארוך" המכיל שלושה אלמנטים בתוכו (ימני, שמאלי וסנטר) - זה יהיה הפתרון האולטימטיבי.
2. רמקולים אחוריים - תלויים מהתקרה.
3. רמקולים לפינת ישיבה - ישמשו להרחבה של הסאונד במידה ולא יושבים קרוב לטלוויזיה.
4. רמקולים למרפסת - רמקולים תלויים, צמודים לקיר חיצוני. מן הסתם חשוב שיעמדו בתנאי מזג האוויר.
5. והחשוב מכולם - רסיבר - רסיבר שיאפשר חיבור של כל האלמנטים הנ"ל ויאפשר לשלוט בכל אחד מהם וליצור תכניות מקומבינציות שונות. כמו כן, אם קיים רסיבר שמתממשק לבית חכם (באמצעות כבל רשת או Wifi) ומאפשר לשלוט בו מסמארטפון זה יהיה מצויין (יש חיה כזאת ?). כמובן שהאיכות חשובה וכמובן בלי פשרות.
לרסיבר תתחבר טלוויזיה 60" , הרמקולים הנ"ל , ממיר , לווין , בהמשך גם סטרימר, וחשוב שתהיה האפשרות לשלוט מאיזה רמקולים יצא הסאונד. בנוסף אם קיימת אופציית multitask לרסיבר - זה יכול לעזור - לדוגמא :
רמקולים קדמיים שומעים טלוויזיה - רמקולים במרפסת שומעים מוזיקה מהסטרימר.
6. סאב - לגבי סאב הדעות חלוקות ואני לא יודע עד כמה זה נחוץ. בדרך כלל סאב הוא בוקסה כזו וזה דבר שעשוי לפגוע באסטטיות של הבית. אם יש פתרון "יפה" או דרך מקורית ל"אכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" , אשמח לשמוע.
תודה לעוזרים.
1. רמקולים קדמיים - הטלווייזיה שקועה בגבס ולכן אני מחפש רמקולים קדמיים שיהיו שקועים גם כן.
אם קיים פתרון לרמקול "ארוך" המכיל שלושה אלמנטים בתוכו (ימני, שמאלי וסנטר) - זה יהיה הפתרון האולטימטיבי.
3. רמקולים לפינת ישיבה - ישמשו להרחבה של הסאונד במידה ולא יושבים קרוב לטלוויזיה.
4. רמקולים למרפסת - רמקולים תלויים, צמודים לקיר חיצוני. מן הסתם חשוב שיעמדו בתנאי מזג האוויר.
5. והחשוב מכולם - רסיבר - רסיבר שיאפשר חיבור של כל האלמנטים הנ"ל ויאפשר לשלוט בכל אחד מהם וליצור תכניות מקומבינציות שונות. כמו כן, אם קיים רסיבר שמתממשק לבית חכם (באמצעות כבל רשת או Wifi) ומאפשר לשלוט בו מסמארטפון זה יהיה מצויין (יש חיה כזאת ?). כמובן שהאיכות חשובה וכמובן בלי פשרות.
לרסיבר תתחבר טלוויזיה 60" , הרמקולים הנ"ל , ממיר , לווין , בהמשך גם סטרימר, וחשוב שתהיה האפשרות לשלוט מאיזה רמקולים יצא הסאונד. בנוסף אם קיימת אופציית multitask לרסיבר - זה יכול לעזור - לדוגמא :
6. סאב - לגבי סאב הדעות חלוקות ואני לא יודע עד כמה זה נחוץ. בדרך כלל סאב הוא בוקסה כזו וזה דבר שעשוי לפגוע באסטטיות של הבית. אם יש פתרון "יפה" או דרך מקורית ל"אכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" , אשמח לשמוע.
תודה לעוזרים.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לגבי סעיף 5, רסיברים של יאמהה מהסדרות הגבוהות תומכים ומתמשקים באופן מלא למע' בית חכם של control4.
כל הסעיפים האחרים שלך נוגעים לרמקולים. במקומך הייתי הולך להאזין בכמה חנויות מתמחות.
אחרי שיהיה לך כיוון מה הטעם שלך ומה אהבת יהיה יותר קל להחליט.
כל הסעיפים האחרים שלך נוגעים לרמקולים. במקומך הייתי הולך להאזין בכמה חנויות מתמחות.
אחרי שיהיה לך כיוון מה הטעם שלך ומה אהבת יהיה יותר קל להחליט.
- daycalon
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: daycalon
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
תחליט על התקציב אמרת שאתה צריך לחשב הוצאות.
לא נראהלי שאתה סגור על מה שאתה רוצה.
נראה לי שאתה הולך להוציא כסף על רמקולים שלא תהנה מהם.
כשמתכננים מערכת סאונד עם תקציב לא מוגבל
צריך לחשוב על הכול כולל הכול.
תזמין בעל מקצועה שיתכנן לך את המערכת.
אגב במערכות סאונד בדרך כללל מה שיפה לא בהכרך איכותי.
קולנוע ביתי ללא סאב טוב משול ל 911 טורבו ללא טורבו.
כשמתכננים מערכת סאונד עם תקציב לא מוגבל
קולנוע ביתי ללא סאב טוב משול ל 911 טורבו ללא טורבו.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לגבי הרסיבר יאמהה דגמים rx-a3020 או rx-a2020.
לגבי הרמקולים הקדמיים... יש מצב שיש כאלו. לא נתקלתי באופן אישי.
יחד עם זה רמקולים שמשלבים את שלושת האלמנטים בשניים יכולים להיות גם איכותיים יותר.
מאוד תלוי בסוג הרמקול. אז אל תשלול מראש.
הטעם האישי בסאונד משחק תפקיד גדול. אני למשל התחברתי לסאונד הפתוח והבאס האימתני מה b&w סידרה 800.
תראה את הפוסט הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt125530.% ... D7%A7-quot
לגבי הרמקולים הקדמיים... יש מצב שיש כאלו. לא נתקלתי באופן אישי.
יחד עם זה רמקולים שמשלבים את שלושת האלמנטים בשניים יכולים להיות גם איכותיים יותר.
מאוד תלוי בסוג הרמקול. אז אל תשלול מראש.
הטעם האישי בסאונד משחק תפקיד גדול. אני למשל התחברתי לסאונד הפתוח והבאס האימתני מה b&w סידרה 800.
תראה את הפוסט הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt125530.% ... D7%A7-quot
daycalon כתב:תחליט על התקציב אמרת שאתה צריך לחשב הוצאות.
כשמתכננים מערכת סאונד עם תקציב לא מוגבלצריך לחשוב על הכול כולל הכול.
קולנוע ביתי ללא סאב טוב משול ל 911 טורבו ללא טורבו....
חישוב ההוצאות לא מעיד על על זה שאני לא סגור על מה שאני רוצה - הוא מעיד על זה שאני מתוכנן.
בלי שום קשר, כמובן שאני לא סגור על מה אני רוצה כי זו הסיבה שאני מתייעץ אתכם - לשלוח אותי לדרכי זו לא בדיוק תשובה.
קשה לי לשלם לבעל מקצוע רק על מנת שיבחר את הדגמים שאני צריך לשלם עבורם. את כל העבודה אני יכול ומסוגל לעשות בעצמי (כולל כלל מערכות הבית החכם שהתשתית שלהן כבר מוכנה). מלבד העובדה שהבית נמצא בשלבים מתקדמים של בנייה ומאפשר לעשות התאמות ושינויים ל"הרמוניה" מושלמת של המערכת.
טל תודה על ההצעה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
שמע
סעיף 6 שלך ממש לא נכון. סאב ,במערכת בתקציב בלתי מוגבל הוא הכרחי וגם במערכות עם תקציב מוגבל.
בתור התחלה תבדוק סאב של krall . היבואן הוא אודיו נוט בהרצליה פיתוח. אני בטוח שאתה תהנה ממנו ואפילו ההנהלה תשמח כי הוא יכול לשמש כרהיט עיצובי.
במידה ויתברר לך פתאום שכדאי להגביל את התקציב אז אצל אותו היבואן יש סאבים של חברת וולודיין שכדאי לבדוק.
רמקולים שקועים נסה לבדוק רמקולים של טאנוי מסידרת הפרופשיונל . יש גם למוניטור האודיו סידרה של רמקולים שקועים מאוד מאוד איכותיים.
רסיברים.
כל הרסיברים של החברות המוכרות ברמות הבכירות יתנו לך את מבוקשך : ימאהה,דנון,אונקיו,פיוניר,מרנץ......
אבל כשמדברים על מערכת בתקציב בלתי מוגבל לא מדברים על רסיבר. כדאי לדבר על יחידות הגברה נפרדות לכל רמקול ובנוסף פרוססור איכותי כמו של חברת טטה או קלאסה,מרידיאן וכו.....
בהצלחה
סעיף 6 שלך ממש לא נכון. סאב ,במערכת בתקציב בלתי מוגבל הוא הכרחי וגם במערכות עם תקציב מוגבל.
בתור התחלה תבדוק סאב של krall . היבואן הוא אודיו נוט בהרצליה פיתוח. אני בטוח שאתה תהנה ממנו ואפילו ההנהלה תשמח כי הוא יכול לשמש כרהיט עיצובי.
במידה ויתברר לך פתאום שכדאי להגביל את התקציב אז אצל אותו היבואן יש סאבים של חברת וולודיין שכדאי לבדוק.
רמקולים שקועים נסה לבדוק רמקולים של טאנוי מסידרת הפרופשיונל . יש גם למוניטור האודיו סידרה של רמקולים שקועים מאוד מאוד איכותיים.
רסיברים.
כל הרסיברים של החברות המוכרות ברמות הבכירות יתנו לך את מבוקשך : ימאהה,דנון,אונקיו,פיוניר,מרנץ......
אבל כשמדברים על מערכת בתקציב בלתי מוגבל לא מדברים על רסיבר. כדאי לדבר על יחידות הגברה נפרדות לכל רמקול ובנוסף פרוססור איכותי כמו של חברת טטה או קלאסה,מרידיאן וכו.....
בהצלחה
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
125Live - בדיוק כמו בקניית רכב או TV - אתה צריך להגדיר (לעצמך...)
מה הדרישות.זה שיש תקציב - לא אומר שצריך לבזבז את כולו.
תאר לעצמך שרמקולים ב - 1500 - 2000 ש"ח יספקו אותך... (העלו כאן שמות שעולים
יותר ממכונית ממוצעת
).
מציע - להסתובב קצת בחנויות ו \ או מכרים שיש להם ציוד - ולהחליט.
בהצלחה !!!
איתן.
מה הדרישות.זה שיש תקציב - לא אומר שצריך לבזבז את כולו.
תאר לעצמך שרמקולים ב - 1500 - 2000 ש"ח יספקו אותך... (העלו כאן שמות שעולים
יותר ממכונית ממוצעת
מציע - להסתובב קצת בחנויות ו \ או מכרים שיש להם ציוד - ולהחליט.
בהצלחה !!!
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
אם אני מבין נכון את כוונתך, הדבר שהכי קרוב לכך הוא Sound Bar (מקרן קול בעברית), שהוא בעצם פאנל אחד ארוך המכיל מספר אלמנטים שאמורים להחליף את הרמקולים הקדמיים והסנטר, ולפזר את הצלילים ממש כאילו היו יחידות נפרדות של רמקולים (בתלות כמובן במבנה החלל והאקוסטיקה הקיימת).125Live כתב:
אם קיים פתרון לרמקול "ארוך" המכיל שלושה אלמנטים בתוכו (ימני, שמאלי וסנטר) - זה יהיה הפתרון האולטימטיבי....
לרוב סאונד-בר יהיה הרבה יותר אסטטי ממספר רמקולים נפרדים, אבל למרות שקיימים מוצרים מצויינים בשוק (במיוחד שאין מגבלת תקציב), בד"כ הם מציגים סוג של פשרה באיכות הסאונד. השאלה עד כמה הפרמטר של איכות שקול בעיניך לעניין האסטתיקה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא, לא... כוונתו רמקול LCR... עצמאי או כמובנה.Lee כתב:אם אני מבין נכון את כוונתך, הדבר שהכי קרוב לכך הוא Sound Bar (מקרן קול בעברית), שהוא בעצם פאנל אחד ארוך המכיל מספר אלמנטים שאמורים להחליף את הרמקולים הקדמיים והסנטר, ולפזר את הצלילים ממש כאילו היו יחידות נפרדות של רמקולים (בתלות כמובן במבנה החלל והאקוסטיקה הקיימת).125Live כתב:
אם קיים פתרון לרמקול "ארוך" המכיל שלושה אלמנטים בתוכו (ימני, שמאלי וסנטר) - זה יהיה הפתרון האולטימטיבי....
לרוב סאונד-בר יהיה הרבה יותר אסטטי ממספר רמקולים נפרדים, אבל למרות שקיימים מוצרים מצויינים בשוק (במיוחד שאין מגבלת תקציב), בד"כ הם מציגים סוג של פשרה באיכות הסאונד. השאלה עד כמה הפרמטר של איכות שקול בעיניך לעניין האסטתיקה....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בית חכם זה הרבה מעבר לרק שליטה במגבר מהמרפסת... זה עולם אחר שנותן לך שליטה ובקרה על הרבה רכיבים.125Live כתב:שלום, אני בונה בית חכם.
תודה לעוזרים....
אם כוונתך לשלוט על על מוצרים אחרים מחדרים שונים, כולל תאורה וכו'... זוהי מערכת בית חכם כאשר רוב השליטה היא עצמאית ונשלטת על ידי בקר שמראש מוגדר לו מה לעשות ובאיזו שעה...
מציע לך להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום לקבלת ייעוץ ובחירת רכיבים לצרכים שלך.
לשאלותיך:
1: אכן ישנו פתרון זהו רמקול LCR, רמקול שמשלב בתוכו כמה אלמנטים... זהו רמקול פסיבי ולא SOUNDBAR כפי שרשמו כאן...
2: אין בעיה גם לבטן קופסאות בתקרה או בהנמכת גבס...
3: אין בעיה, אותו דבר כמו רמקולים אחוריים כאשר השליטה היא מאזור 2, לגבי מיקום ותשתית תעזר באיש מקצוע
4: אין בעיה, רמקולים שמתאימים לתנאי חוץ כאשר השליטה היא מאזור 3, לגבי מיקום ותשתית תעזר באיש מקצוע
5: כיום כל הרסיברים שמתאימים לדרישות שלך נשלטים על ידי סמארטפון והם multitask, לגבי חברות ודגמים תעזר באנשי מקצוע.
6: סאב אכן נחוץ אך בשלב התכנון איש מקצוע בתחום יכול לייעץ לך לגבי בחירת סאבוופר מתאים לצרכים שלך, לגודל החדר ולאסטטיקת החדר.
בבקשה
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
איך אפשר לבקש ככה המלצות לבית חכם?
איך אפשר לשדך רסיבר לבית חכם אם לא יודעים מהי מערכת השליטה?
כמה נקודות האזנה יש בבית?
האם תהיה הזרמה ממקור מרכזי?
בכלל מי קונה רסיבר במערכות כאלו? צריך פרוססור ומגברי כוח... הרי אין בעיה של תקציב.
וגם, אסור לרכוש רק על סמך המלצות.
בית חכם דורש הערכות מוקדמת והרבה עבודה.
אני חושב שבאמת צריך לשאול וללמוד לפני שמתחילים אבל זו עבודה לאיש מקצוע.
על טעויות בתכנון משלמים ביוקר אח"כ... קשה מאוד לתקן.
איך אפשר לשדך רסיבר לבית חכם אם לא יודעים מהי מערכת השליטה?
כמה נקודות האזנה יש בבית?
האם תהיה הזרמה ממקור מרכזי?
בכלל מי קונה רסיבר במערכות כאלו? צריך פרוססור ומגברי כוח... הרי אין בעיה של תקציב.
וגם, אסור לרכוש רק על סמך המלצות.
בית חכם דורש הערכות מוקדמת והרבה עבודה.
אני חושב שבאמת צריך לשאול וללמוד לפני שמתחילים אבל זו עבודה לאיש מקצוע.
על טעויות בתכנון משלמים ביוקר אח"כ... קשה מאוד לתקן.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
סליחה שאני כל כך נחרץ.
אבל השאלה לא נראת לי כל כך רצינית ומקצועית. במיוחד נוכח ההכרזה שאין מגבלות תקציב מצד אחד ומצד שני אין נכונות לשלם לבעל מקצוע שייעץ בהקמת המערכת.
כל מה שיש לי לומר זה קח ייעוץ מקצועי וכיהיו לך כמה אופציות תתיעץ עם חברי הפורום ותתן יותר פרטים
אבל השאלה לא נראת לי כל כך רצינית ומקצועית. במיוחד נוכח ההכרזה שאין מגבלות תקציב מצד אחד ומצד שני אין נכונות לשלם לבעל מקצוע שייעץ בהקמת המערכת.
כל מה שיש לי לומר זה קח ייעוץ מקצועי וכיהיו לך כמה אופציות תתיעץ עם חברי הפורום ותתן יותר פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני חושב שהשאלה מנוסחת בסדר גמור.
פותח השרשור לא ציין מגבלת תקציב, אבל ציין מגבלות עיצוביות ברורות שמגבילות את טווח הפתרונות.
זה כמו שאני אבקש המלצה למסך הקרנה קבוע 82" בלי הגבלת תקציב.
גם אם מישהו יתאמץ מאוד המסך הכי יקר שהוא ימצא בגודל הזה יעלה כ4000$ ולא 1000000$.
פותח השרשור לא ציין מגבלת תקציב, אבל ציין מגבלות עיצוביות ברורות שמגבילות את טווח הפתרונות.
זה כמו שאני אבקש המלצה למסך הקרנה קבוע 82" בלי הגבלת תקציב.
גם אם מישהו יתאמץ מאוד המסך הכי יקר שהוא ימצא בגודל הזה יעלה כ4000$ ולא 1000000$.
No place like home.......... Theater
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
ברור,MartinHSabag כתב:הנקודה ברור אבל דווקא בדוגמא שלך, רק למען הפרוטוקול, אפשר גם לעבור את זה בהרבה.......
יש עיקרון שאומר, אם יש לך כסף ואתה רוצה להיפטר ממנו, תמיד תמצא מישהו שישמח לקחת אותו ממך...
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אני חולק עליך.
כשאתה שואל ככה אתה תקבל אובר אינפורמציה שרק תבלבל אותך.
במקרה של אדם שאין לו מגבלת תקציב צריך להתחיל את התחקיר באופן שונה.
לברר קודם כל מי הן חברות העל, משם לשאול שאלות שמתמקדות בחברות האלו.
בלי קשר לתקציב, השאלה עצמה מאוד כללית ואין התייחסות לנתונים חשובים.
כשאתה שואל ככה אתה תקבל אובר אינפורמציה שרק תבלבל אותך.
במקרה של אדם שאין לו מגבלת תקציב צריך להתחיל את התחקיר באופן שונה.
לברר קודם כל מי הן חברות העל, משם לשאול שאלות שמתמקדות בחברות האלו.
בלי קשר לתקציב, השאלה עצמה מאוד כללית ואין התייחסות לנתונים חשובים.