חיבורים, כבלים ואיכות תמונה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amirn פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

היי,

1. האם אמור להיות הבדל באיכות תמונה בחיבור SCART TO SCART RGB בין כבל של 15 ש"ח הכי פשוט מHOME CENTER לבין כבל יותר איכותי של נאמר 100 ש"ח (BELKIN) מ-OFFICE DEPOT?

2. וההבדל בין COMPOSITE ל-S-VIDEO, מה הצורה הטובה ביותר לראות את ההבדלים הללו? (מה סוג השיפור? האם יש ערוץ או סוג תמונה (טקסט) שבה רואים את השיפור בבירור)
כלומר, אילו מאפיינים של התמונה מושפעים ביותר מסוג ו/או איכות החיבור?

3. האם תופעות של MPEGיות / גרעיניות התמונה מושפעת מהכבל ו/או סוג החיבור? כלומר האם כבל/חיבור יותר איכותי יוסיף גרעיניות לעומת קומפוזיט, כי התמונה המקורים היא לא איכותית (חיבור YES ל-LCD)

תודה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #2 

חחח... אצלנו ככל שהתמונה יותר מטושטשת ככה רואים יותר טוב... כי הפיקסלציה של הכבלים/לווין מיטשטשת.

סתם, עכשיו ברצינות, כבל של 100 ש"ח בכלל לא נחשב לייקר. תכנס לחנות Home-Cinema מקצועית ותראה שהכבלים שם מתחילים מ-200 ש"ח.

אני השוויתי בין כבל ב-15 ש"ח לכבל ב-80 ש"ח (שניהם 3 RCA בחיבור לקומפוננט) וראיתי הבדל גדול. בכבל הזול נוצרו קווים מרצדים על קווי המתאר בין הדמויות בחזית לבין הרקע, כך שהתמונה שנוצרה היתה פחות טובה אפילו מקומפוזיט. אתה רואה שזה רעש אנלוגי ולא דיגיטלי. בעוד כשבכבל יותר טוב זה לא קרה. בקיצור הבדל בהפרדת הצבעים.
בקשר לפיקסלציה של הכבלים/לווין, באמת ייתכן שתרגיש בה יותר ככל שהפרדת הצבעים יותר טובה (כבל יותר איכותי).

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

תשמע סיפור ...
כשקניתי טלויזיית פלאזמה לפני מספר חודשים התחלתי (כמו כולם) לתהות ולשאול ..."ומה לגבי הכבלים ... ? "
בצר לי הרמתי טלפון לבחור הגון עימו אני עובד לעיתים, בעל עסק גדול ומכובד לשיווק והתקנת מקרנים, מערכות מולטימדיה, VC וכו' ושאלתי מה עושים ?
האיש אמר לי כך ..."תביא לי אדם ממוצע שידע להבחין בין כבל 100 ש"ח (תקין כמובן) וכבל 1000 ש"ח ואטריח את עצמי אליך הביתה עם סט כבלים מקצועי (האלו של 1000 ש"ח) כולל התקנה וכל הגעשפט, עלי ..."

לא הבאתי ... אבל אני בד"כ מאמין לאיש אז עשיתי כדבריו.

כבל SCART ל SCART ב - 80 ש"ח
כבל DVI ל HDMI ב - חינם (זה שמגיע עם ה OPPO)
כבל אופטי ב - 70 ש"ח

רואים 6:6 ושומעים קריסטל :D :D :D

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

nirmv כתב:אני השוויתי בין כבל ב-15 ש"ח לכבל ב-80 ש"ח (שניהם 3 RCA בחיבור לקומפוננט) וראיתי הבדל גדול.
...
הכבל ב-15 ש"ח הוא לא לאות קומפוננט. למיטב זיכרוני יש הבדלים בהתנגדות בין כבלים שמיועדים לחיבור קומפוננט "לסתם" כבלי RCA. השאלה היא האם יהיה הבדל בין כבל ב-80 ש"ח לכבל ב-260 ש"ח (מלבד זה שהכבל ב-260 ישן לו שנת ישרים באריזה דמויית עור כשהוא עטף בחומר דמוי סאטן. ממש חבל להעיר...).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”