אני מתחיל בקרוב דוקטורט במעבדה חדשה לחלוטין, וכחלק מהתפקיד אני עוזר למנחה בכל ההחלטות לקביעת הרכב ציוד המחשוב במעבדה...
בשלב הראשן מדובר בעמדות עבודה למספר לא מוגדר עדיין של סטודנטים, מסכים, ציוד הקפי (כולל מדפסות) ובהמשך הקרוב גם שרת (אבל השרת יחכה להודעה אחרת)...
המנחה שלי הגדיר, ואני מצטט :"תתכנן את העמדות הכי חזקות שאתם צריכים, תביא לי מפרט ואני אדאג לשאר"
מחשבים
========
המעבדה מתמקדת בעבודה עם big data, הרבה אופטימיזציות, מודלים מורכבים, GIS, matlab וכו'.
כנראה לא יידרש עיבוד גרפי מורכב, אבל כן צרכים חישוביים כבדים.
השרת ישמש כפי הנראה גם לעיבוד (ואולי אף יכלול כרטיס ייעודי לעניין, אולי מבית nvidia), אבל צריך שגם עמדות העבודה יידעו לעבוד לבד.
אשמח להצעות למפרטים מתאימים לנושא, כאשר כל עמדה צריכה לכלול יכולת להתחבר לשני מסכים במקביל.
מסכים
======
כפי שציינתי, לכל עמדה יהיו 1-2 מסכים (במגבלת מקום ותפקיד במעבדה). אשמח להמלצות למסכים שמתאימים לעבודה ממושכת, טבלאות מורכבות וכו'. אני יותר מכיר את עולם המסכים לצרכי מדיה, כך שאם יש דגמים שפונים יותר לשוק העסקי, אשמח לשמוע.
מדפסות
=======
כרגע מדובר כנראה על שתי מדפסות.
מדפסת ראשונה - משולבת, צבעונית. מכיוון שמדובר על הדפסות רבות יחסית, אני מניח שעדיף מדפסת לייזר צבעונית, משרדית (Heavy duty)?
מדפסת שניה - משולבת, אבל מספיק שחור / לבן. מכיוון שהמדפסות יישבו על רשת ובאותו החלל, אין צורך בשתי מדפסות משולבות.
אשמח להמלצות על דגמים, מפרטים וכו'. אם אתם מכירים בתי עסק שמתעסקים ישירות מול לקוחות בקנה המידה הזה (נניח, עד 10 משתמשים), אשמח להמלצות אישיות (על גבי הפורום).
תודה רבה