הפרויקט הבא שלי...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

הוזמן היום:
http://glass-ware.stores.yahoo.net/octalccda.html

מדובר בקיט לפרה מנורות, תוצרת ארה"ב שמגיע עם המלצות חמות מכל העולם ואשתו!

הולך להיות כיף חיים :)

stay tuned!

(מנהלים, אני יודע שזה "אמור" להיות בפורום DIY, אבל פורום וינטאג' הוא הקהילה שבא אני חבר - בבקשה אל תעבירו את השרשור הזה)
נערך לאחרונה על ידי Tankpopper ב 08/03/2013 1:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

(Y)

מחכה לעוד תמונות.
באמת צריך להתחיל לדבר כאן גם קצת על הגברה מנורתית.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

שיהיה בהצלחה , אתה מזמין גם את הרכיבים או רק את ה PCB ? כמה זה עלה לך ?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

הזמנתי את הPCB עם כל הרכיבים שצריך.. כל שנשאר זה להשיג שנאי מתאים ולבנות תיבה. בנתיים אני עומד על 170 דולר ונראה מה יקרה במכס. השנאי מוערך כרגע בעוד כ300 שקל ובנוגע לתיבה - אני עדיין לא יודע כמה רחוק אני רוצה לקחת את זה.. בימים הקרובים אני אפרסם פה כמה הדמיות מחשב של התיבה שאני חושב לבנות :)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #5 

איזה מתחים אתה צריך ?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

150 ו12.6.. אבל אני לא סגור על זה במאה אחוז, אם תסתכל בלינק תוכל למצוא את כל הפרטים, ומה שלא נמצא בעמוד נמצא במדריך שאפשר להוריד בתחתית שלו :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

אני רואה שהרכיבים ה'איכותיים' אזלו. אפשר להזמין מנורות TUNG-SOL 6NS7 מ-eBay כאן. באופן אישי הייתי מחפש משהו מערבי - אפילו וינטאז' כמו זה או מכאן. לא הייתי הולך על ברירת המחדל הסינית שנשארה במלאי של glass-ware בשום מקרה. גם קבלים איכותיים אני רואה שלא נשארו. אני חושב שכדאי לך להזמין באופן נפרד ולא לקבל את ברירות המחדל.

האמת היא שבחינה נוספת של מחירי הרכיבים של glass-ware מעלה סימני שאלה גדולים... לדעתי כדאי להזמין את הכל בנפרד. $45 ללוח ריק??? $145 ללוח מלא? באמת... אלה מחירים של recap של יחידה שלמה. באמת כדאי להזמין בנפרד. תחסוך ברכיבים הפאסיביים וישאר לך תקציב למנורות איכותיות.

בוא נספור ביחד:

כמה רכיבים יש כאן? כמה לדעתכם הם צריכים לעלות (לא כולל מנורות)?

תמונה

אני חושב שב-$16 יש לך רכיבים לכל הלוח הזה מ-Mouser או DK.

בהצלחה.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

האמת שכבר הזמנתי הכל ביחד.. ובנוגע לאיכות הרכיבים, הדבר היחיד שהיה SOLD OUT זה כבלי הצימוד (בסוף לקחתי את אלו של דייטון שאמורים להיות לא רעים). יש כמובן את האפשרות לשים עוד זוג כבלי צימוד ולעבור בין הזוגות השונים בעזרת סלקטור - תהרוג אותי למה, אבל אפשר. התייעצתי גם עם כמה חברה מAK שתענו שאיכות הרכיבים שם גבוהה למדי. נו מילא, מקסימום שכר לימוד.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Tankpopper כתב:האמת שכבר הזמנתי הכל ביחד.. ובנוגע לאיכות הרכיבים, הדבר היחיד שהיה SOLD OUT זה כבלי הצימוד (בסוף לקחתי את אלו של דייטון שאמורים להיות לא רעים). יש כמובן את האפשרות לשים עוד זוג כבלי צימוד ולעבור בין הזוגות השונים בעזרת סלקטור - תהרוג אותי למה, אבל אפשר. התייעצתי גם עם כמה חברה מAK שתענו שאיכות הרכיבים שם גבוהה למדי. נו מילא, מקסימום שכר לימוד.
...
המנורות הסיניות ***. כל השאר רכיבים סבירים מאוד - אם כי קבלים של Dayton מצויינים לקרוס-אוברים ויש אלטרנטיבות יותר אטרקטיביות לפרה-אמפ. הטענה היא לא איכות הרכיבים אלא המחיר שלהם. במחיר ש-glass-ware מוכרים ביצעתי recap ל-DB שלם כולל טרנזיסטורים סופיים חילופיים ($32) של ON. המחירים שלהם פשוט לא סבירים בעליל!!! שכר לימוד - אכן.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

הבעיה היא שלהזמין מDGKEY זה עוד תשלום על משלוח.. פעם קודמת שילמתי 40 דולר משלוח על מה שהזמנתי, ולא היה מדובר הזמנה רצינית. גם בדקתי את עניין המשלוח חינם והם העלו את מחיר המינימום באופן משמעותי מאוד :(

ודרך אגב, בספירה מהירה יש שם משהו כמ ו50 חלקים +-

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

שכחתי את שוד ה-shipping הגדול לישראל... ועדיין זה אמור להיות משתלם. בלוח האמור יש בעיקר נגדים שמהווים את הרוב הגדול של הרכיבים. המחיר הממוצע לנגד אלמנט פחמן הוא 7 סנט. גם אם יש שם 100 נגדים - העלות לא עוברת את ה-$7 דולר. אני רואה בערך 14 קבלים, בעיקר EC בינוניים - שהמחיר הממוצע שלהם הוא 37 סנט עבור Power Supply מאיכות טובה של ניצ'יקון עוד שני קבלי יריעה גדולים יותר בשווי של עד תשעה דולר ליחידה (תראה כאן קבל של Dayton בערך הרצוי - עולה שמונה וחצי דולר ולא עשרה כמו שגובים ב-glass-ware. עדיף Solen ו-Mundorf אבל זה כבר באמת לא קריטי.

בכל מקרה יוזמה יפה (Y) ועדיפה על רוב הפרה-אמפים האסייתיים המסחריים שנמכרים על-ידי שודדים מזרח-תיכוניים במחירים מופקעים. אין ספק. איך שלא תסובב את זה - עדיף בדרך שלך.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #12 

מי שרוצה לבנות מגבר מונו בהספק של 30-40 וואט , מהרכיבים האיכותיים ביותר שיש , בשיטה הזו , כמה זה אמור לעלות ?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

הרכיבים האיכותיים ביותר שיש זו הגדרה מרחיקת לכת למדי.. בהתחשב בעובדה שיש כבלי שמן שיכולים להגיע למאות דולרים ליחידה (וצריך כמה כאלה במגבר לפעמים).

אז בוא נגיד שבניית מגבר מרכיבים איכותיים מאוד (אבל לא הכי) אמורה לעלות כ250 דולר לבלוק (אני מאמין) אם אנחנו מדברים על טרנזיסטורים ובערך 350 עם אנחנו מדברים על מנורות (בלי המנורות עצמן כמובן).

אבל זו הערכה גסה מאוד.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

[img2=550x239]https://lh3.googleusercontent.com/-0uat ... tled-2.jpg[/img2]

תמונה

[img2=550x240]https://lh6.googleusercontent.com/-THbI ... tled-1.jpg[/img2]

נכון לעכשיו החומרים הולכים להיות פליז (BRASS) ומהגוני. הערות?

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #15 

בהצלחה (Y)
מגניב לראות איך אנשים בונים דברים כאלה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Tankpopper כתב:נכון לעכשיו החומרים הולכים להיות פליז (BRASS) ומהגוני. הערות?
...
(Y) מהגוני הוא עץ יפיפה אבל לוח פליז חזיתי כמו בתכנון הנ"ל הוא א. חד מידי בקצוות שלו ועלול לגרום לחתכים נבזיים ו-ב. יסתיר את דפנות העץ המדהימות. אולי כדאי לשקול תכנון שונה מעט שבו הלוח החזיתי אינו בולט לכדי זוויות חדות - או לחליפין מוטבע בלוח עץ בעל מידות הזהות ללוח הפליז המקורי?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

בנוגע לחדות הלוח - אני אשתמש בלוחות עבים יחסים (כנראה ש2 מממ) בחיתוך לייזר, אז אין לי שום בעיה לעגל את הפינות בחיתוך.

בנוגע לצורה, אני די מסכים איתך וכנראה שאני אצר אל הלוח בצדדים כדי שיראו את העץ אבל אשאיר את הרוחב.. אני אכין עוד סקציה ואעלה אותה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Tank, סליחה שאני מנדנד לך ואולי קצת מוציא לך את הרוח מהמפרשים - אבל סתם מתוך סקרנות - מדוע בחרת ב-line stage ולא ב-pre amp? מה הכוונות שלך? בהנחה שיש לך יחידה מוכנה ועובדת - לאן את מתכוון לחבר אותה?

דרך אגב - קראתי את המדריך של Octal CCDA ונטען שבביצוע שינויים מינוריים ניתן להשתמש ברשימה די ארוכה של מנורות (שזה די טוב משום שבשינוי וולטאז' קטנים ע"י קונפיגורציה מתועדת של נגדים, אפשר להתאים מנורות איכותיות שנמכרות ב-$$ במקום ב-$$$). הם גם טוענים שקיימים שנאים בעלי ליפוף כפול גם עבור ה+B וגם עבור המחמם - אולי כדאי שתפנה ל-GlassWare לגבי המלצות לדגם ספציפי...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

סילבר, אתה ממש לא מנדנד לי, להפך. אני מודה, עדיין אין לי את כל הידע הדרוש כדי לבנות את הקיט הזה - אבל זה בדיוק מה שמזיז אותי קדימה! אם זה היה קל, כנראה שלא הייתי עושה את זה.

בנוגע לLINE STAGE או PREAMP.. הבעיה באתר של GLASS-WARE הוא השפה האולטרה "מקצועית" שלו, שאותי די הפחידה בהתחלה. למיטב הבנתי, LINE STAGE AMP הוא בעצם הרכיב ה"פעיל" בכל קדם מגבר. הוא זה שלוקח את האות מהכניסות ומגביר אותו ליציאה. ולכן, LINE STAGE AMP הוא בעצם PREAMP ללא תיבה, ספק כוח או SELECTOR SWITCH.

בנוגע לסוג המנורות - אני עוד חוקר את הסוגיה. ממה שהבנתי, אפשר בעזרת ג'מפרים לשנות את מתח הBIAS לפני המנורות על מנת לעבוד עם מנורות שונות.. אני צריך רק להחליט עם איזה מנורה אני ארצה לעבוד - וכמובן שזה אחד החלקים הכיפים במכשירי מנורות.

ובנוגע לשנאי - ביום ראשון אני הולך להתקשר למישהו בתל אביב שמלפף שנאים כדי לבדוק כמה יעלה ללפף אחד יעודי באופן מקומי.. אם זה לא יעבוד - נתחיל לחפש ברשת (למעשה, כבר די מצאתי ברשת, זה פשוט יקר למדי). אולי אתה תוכל לשפוך קצת אור על הסוגיה! יש לך רעיון איך אני יכול למצוא שנאי כזה?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

• line stage הוא פרה-אמפ שלא כולל פונו-סטייג' והוא מעבד סיגנאלים רגילים (line-level) והוא נקרא כך - כנראה עוד מהימים של קווי טלפוניה אנלוגיים...
  • passive-preamp הוא פרה-אמפ פאסיבי שלא כולל רכיבים אלקטרוניים פעילים (טרנזיסטורים ו-IC למשל) אקטיביים והוא בדרך-כלל לא מספק הגברה (gain) ובאפרינג אלא רק שולט בווליום ובבחירת המקור (ואולי גם באלאנס בין הערוצים) והוא לא צריך הזנת מתח
  • פרה-אמפ אקטיבי - הוא הפרה הרגיל שמספק גם עצמה (gain) בנוסף לשליטה במקורות ובאלאנס והוא כולל רכיבים אקטיביים וצורך הזנת מתח. בכל רסיבר נורמלי יש שלב כזה והוא בדרך כלל כולל גם phono stage.
  • באפר - buffer - הוא בסך הכל מעגל שמקבל סיגנאל בעכבה גבוהה ומוציא סיגנאל בעכבה נמוכה יותר כדי לספק התאמה בין מקורות (למשל כדי שה-CD שלך לא ישמע הרבה יותר חזק מהפטיפון כשעוברים בין המקורות ללא שינוי בכפתור הווליום).
המעגל שאתה בחרת הוא מהסוג הראשון. לכן - הוא לא יוכל לשמש אותך כפרה-אמפ לפטיפון (ולכן קצת תמוה בעיני). אם בכל זאת תרצה לחבר לפטיפון - תצטרך לחבר לרכיב הזה - phono stage יעודי שתפקידו להגביר במעט את הסיגנאל הנמוך מאוד שמפיק הראש שמורכב על הזרוע בפטיפון.

בקשר לשנאים אני הייתי פונה למתכנן של המעגל ([email protected]) ושואל לגבי שנאי 220V. לגבי 'יקר' - כן. הדברים האלה תמיד עולים כסף ועדיף למצוא אחד שיוצר באופן מסחרי מאשר שלופף עבורך משום שזה תמיד יצא זול יותר. אתה בסך הכל צריך שנאי שמוציא שני קווים שונים עם מתחים סטנדרטיים בטווחים האלה:

120Vac to 260Vac and 12Vac to 12.6Vac

לגבי סוגי מנורות שונים - מדובר (לדעתי) לא רק בג'אמפרים אלא בקונפיגורציות שונות של ערכי נגדים. אולי בשילוב של השניים. אני, לפחות, הייתי מתחיל מלחפש מנורות איכותיות של GE או RCA או Sylvania במחיר סביר ואם אין ברירה אז Sovtech. הייתי עושה הכל כדי להמנע ממנורות סיניות. אחר-כך, כשהייתי יודע מה יש לי ביד, הייתי בודק בהנחיות את הקונפיגורציה המתאימה של מתחים ונגדים עבור המנורות שבחרתי. או, שאם הייתי בוחר בנתיב הקל הייתי הולך על אופציית הסטוק של הקיט.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 08/03/2013 19:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”