- line stage הוא פרה-אמפ שלא כולל פונו-סטייג' והוא מעבד סיגנאלים רגילים (line-level) והוא נקרא כך - כנראה עוד מהימים של קווי טלפוניה אנלוגיים...
- passive-preamp הוא פרה-אמפ פאסיבי שלא כולל רכיבים אלקטרוניים פעילים (טרנזיסטורים ו-IC למשל) אקטיביים והוא בדרך-כלל לא מספק הגברה (gain) ובאפרינג אלא רק שולט בווליום ובבחירת המקור (ואולי גם באלאנס בין הערוצים) והוא לא צריך הזנת מתח
- פרה-אמפ אקטיבי - הוא הפרה הרגיל שמספק גם עצמה (gain) בנוסף לשליטה במקורות ובאלאנס והוא כולל רכיבים אקטיביים וצורך הזנת מתח. בכל רסיבר נורמלי יש שלב כזה והוא בדרך כלל כולל גם phono stage.
- באפר - buffer - הוא בסך הכל מעגל שמקבל סיגנאל בעכבה גבוהה ומוציא סיגנאל בעכבה נמוכה יותר כדי לספק התאמה בין מקורות (למשל כדי שה-CD שלך לא ישמע הרבה יותר חזק מהפטיפון כשעוברים בין המקורות ללא שינוי בכפתור הווליום).
המעגל שאתה בחרת הוא מהסוג הראשון. לכן - הוא לא יוכל לשמש אותך כפרה-אמפ לפטיפון (ולכן קצת תמוה בעיני). אם בכל זאת תרצה לחבר לפטיפון - תצטרך לחבר לרכיב הזה - phono stage יעודי שתפקידו להגביר במעט את הסיגנאל הנמוך מאוד שמפיק הראש שמורכב על הזרוע בפטיפון.
בקשר לשנאים אני הייתי פונה למתכנן של המעגל (
[email protected]) ושואל לגבי שנאי 220V. לגבי 'יקר' - כן. הדברים האלה תמיד עולים כסף ועדיף למצוא אחד שיוצר באופן מסחרי מאשר שלופף עבורך משום שזה תמיד יצא זול יותר. אתה בסך הכל צריך שנאי שמוציא שני קווים שונים עם מתחים סטנדרטיים בטווחים האלה:
120Vac to 260Vac and 12Vac to 12.6Vac
לגבי סוגי מנורות שונים - מדובר (לדעתי) לא רק בג'אמפרים אלא בקונפיגורציות שונות של ערכי נגדים. אולי בשילוב של השניים. אני, לפחות, הייתי מתחיל מלחפש מנורות איכותיות של GE או RCA או Sylvania במחיר סביר ואם אין ברירה אז Sovtech. הייתי עושה הכל כדי להמנע ממנורות סיניות. אחר-כך, כשהייתי יודע מה יש לי ביד, הייתי בודק בהנחיות את הקונפיגורציה המתאימה של מתחים ונגדים עבור המנורות שבחרתי. או, שאם הייתי בוחר בנתיב הקל הייתי הולך על אופציית הסטוק של הקיט.