טעם קפה במכונה חדשה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה צריך למצוא איזה קולינג פלאש המכונה אוהבת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
האם הרצת מספיק מים במכונה לפני שהתחלת לשתות קפה ?
במכונה חדשה בדרך כלל מאוד מומלץ לרוקן את הדוד פעמיים שלוש ולהריץ כמה ליטרים דרך המחליף חום כדי לנקות כל מיני שאריות מתהליך הייצור.
תתפלא לראות חתיכות מתכת קטנות במים, קצת מים צהובים וכו' בליטרים הראשונים ואני נוהג לתת למכונה להגיע ללחץ מלא ולכבות אותה ואז לרוקן דרך ברז המים החמים את המים מהדוד עד שגמר הלחץ וחוזר חלילה 2-3 פעמים.
לגבי מחליף החום,כשהמכונה חמה ובלחץ מלא אני מעביר 2-3 ליטר מים בפולסים ארוכים עם הפסקה ביניהם כדי לא להעמיס מידי על המשאבה.
גם בקפלאש עם פילטר עיוור (אפשר גם בלי חומר) יכול לעזור לנקות משקעים מהשסתום התלת כיווני ...
תתחדש.
במכונה חדשה בדרך כלל מאוד מומלץ לרוקן את הדוד פעמיים שלוש ולהריץ כמה ליטרים דרך המחליף חום כדי לנקות כל מיני שאריות מתהליך הייצור.
תתפלא לראות חתיכות מתכת קטנות במים, קצת מים צהובים וכו' בליטרים הראשונים ואני נוהג לתת למכונה להגיע ללחץ מלא ולכבות אותה ואז לרוקן דרך ברז המים החמים את המים מהדוד עד שגמר הלחץ וחוזר חלילה 2-3 פעמים.
לגבי מחליף החום,כשהמכונה חמה ובלחץ מלא אני מעביר 2-3 ליטר מים בפולסים ארוכים עם הפסקה ביניהם כדי לא להעמיס מידי על המשאבה.
גם בקפלאש עם פילטר עיוור (אפשר גם בלי חומר) יכול לעזור לנקות משקעים מהשסתום התלת כיווני ...
תתחדש.
זה קפה טעים וטרי?
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
אולי כדאי לצלם שט ולהעלות.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה שכתבתי תקף להפעלה הראשונית כשהוצאת את המכונה מהאריזה.רונציליו כתב:שאלות-
מה הכוונה בדיוק לקולינג פלאש שהמכונה אוהבת?
כמה מיכלים ״להוריד״ בקולינג פלאש?
זה לא דומה למקינטה ששמני הקפה צריכים להיספג במעברים בשביל הטעם?
תודה...
כדאי לשטוף את הדוד כדי לסלק משקעים וגם את מחליף החום כפי שהסברתי.
קולינג פלאש הוא רוטינה שיש לבצע לפני כל חליטה במכונה עם מחליף חום כמו שלך ואין לזה קשר עם מה שהסברתי קודם.
בגדול אתה צריך לנקז את המים הרותחים שבמחליף החום כדי שיכנסו מים קרים יותר ואחר כך להמתין 30 שניות בערך עד שהמים הקרים יתחממו לטמפרטורת חליטה ואז לחבר את הידית ולחלוט את הקפה.
נסה את זה בהתחלה, לאחר שהמכונה התחממה לפחות 30-40 דקות הורד מים מהראש כעשר שניות או עד שהמים הרותחים יוצאים והזרימה מתייצבת והופכת לרגועה ואז סגור והמתן 30-40 שניות ואז חבר את הידית וחלוט את הקפה.
ייתכן שלאחר שתנסה תגלה שהמכונה שלך צריכה פחות או יותר זמן קולינג פלאש ותוכל לכייל לפי הטעם שלך.
אני מבצע קולינג פלאש והטעם עדיין מתכתי.
הזרימה יפה עם צבע יפה. הכל יפה חוץ מהטעם.
נראה לי שאני צריך לעשות עוד שטיפות ועוד שוטים של קפה כדי שהטעם המתכתי יעבור.. בתקווה..
כל עניין הקולינג פלאש מזכיר לי קצת גלישת טמפ כמו בסילביה וזה קצת חבל.. הכוונה היתה להשתדרג..
לפחות אני מרוצה מהמסר מיני
הזרימה יפה עם צבע יפה. הכל יפה חוץ מהטעם.
נראה לי שאני צריך לעשות עוד שטיפות ועוד שוטים של קפה כדי שהטעם המתכתי יעבור.. בתקווה..
כל עניין הקולינג פלאש מזכיר לי קצת גלישת טמפ כמו בסילביה וזה קצת חבל.. הכוונה היתה להשתדרג..
לפחות אני מרוצה מהמסר מיני
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
דאבל בוילר עם פיד היה חוסך את זה, ואם אני זוכר נכון בתחילת הרעיון לשדרג זה מה שחיפשת לא?רונציליו כתב: כל עניין הקולינג פלאש מזכיר לי קצת גלישת טמפ כמו בסילביה וזה קצת חבל.. הכוונה היתה להשתדרג..![]()
לפחות אני מרוצה מהמסר מיני...
מסרים מיניים בפורום?רונציליו כתב: ...
לפחות אני מרוצה מהמסר מיני...
אה, חוטיני אדום...
רונציליו, בהצלחה, מקווה שהטעם המתכתי ייעלם. אגב, שינית משהו במים שבהם אתה מזין את המכונה? ייתכן שהסיבה היא המים עצמם ולא הציוד והקפה.
המים הם אותם המים.
המצב עכשיו הוא שבשוט הראשון הריח והטעם מתכתיים אבל בשוט השני המצב כבר יותר טוב.
זה עדיין לא טוב כמו שיצא בסילביה.
לקח לי יותר משנה עם הסילביה אז כנראה יקח לי לפחות חודשיים עם האנדריאה לפני שהתחיל רשמית להתלונן ..
סבלנות
המצב עכשיו הוא שבשוט הראשון הריח והטעם מתכתיים אבל בשוט השני המצב כבר יותר טוב.
זה עדיין לא טוב כמו שיצא בסילביה.
לקח לי יותר משנה עם הסילביה אז כנראה יקח לי לפחות חודשיים עם האנדריאה לפני שהתחיל רשמית להתלונן ..
סבלנות