העולם היקר של המטחנות הידניות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #21 

יש המלצות נוספות למטחנות חשמליות קטנות ומוצלחות עד 500$?
...
Baratza vario W:

ככה גם אתה יכול לטחון לפי משקל בלי סינגל דוזינג 8)

ד"א מכל מה שאני קורא לאחרונה אני משתכנע יותר ויותר שנפח≠משקל. לא בפולים ולא בנוזל.
יותר ויותר אנשים שוקלים את השוטים שלהם במקום למדוד נפח.
כך גם לדוגמה פרופיל החליטה המומלץ לקפה שאני עכשיו שותה מציין liquid grams ולא Oz או מ"ל.

Br_N פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

יותר מידי טרחה שבסופו של דבר עלולה להמאיס את העניין.
...
אני פשוט לא מבין את הרצון הזה לעבור למטחנה ידנית.
...
זה משחק נחמד מטחנה ידנית אך לעבודה יומית קנה מטחנה מסחרית עד 1200 שקל או חדשה לבחירתך ותהנה.
...
אני קצת חושש שהיא תהיה לא יותר מגימיק, בסופו של דבר.
...
:מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

אני לא בטוח, אבל נראה לי שהרוב הכריע שהמטחנות הידניות האיכותיות לא שוות את המחיר הגבוה שלהן ואת הזמן שדרוש לטחינה, ובמקומן עדיף לקנות באותו המחיר מטחנה חשמלית שיכול להיות שתהיה קצת פחות טובה אבל היא לא דורשת מאמץ ועושה את העבודה הרבה יותר מהר. כן? :lol:

כנראה שהחיבה שלי למטחנות ידניות היא דעת מיעוט...

כפיר, בדקתי את המודים לפארוס. תודה על ההפנייה.
קשה לי לשים על זה את האצבע אבל יש משהו מהותי בהנדסה של הלידו והפארוס שלא מוצא חן בעיני.
יכול להיות שזו העובדה שהמוצר המוגמר נראה ומוגש ללקוח כמו אבטיפוס מתקדם.
בשלב הזה נראה לי שאוותר על המוצרים מבית OE.

אז למעט הניצוץ שהיה לי על HG-1 שהפך ללהבה קטנה, שום דבר לא השתנה.
בתקווה שעוד שנה שנתיים אני אצליח להגיע אליה.
בינתיים אני אבדוק את ה-VARIO ו- ISOMAC שהוזכרו פה.

תודה לכולם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #23 

Br_N כתב:
יותר מידי טרחה שבסופו של דבר עלולה להמאיס את העניין.
...
אני פשוט לא מבין את הרצון הזה לעבור למטחנה ידנית.
...
זה משחק נחמד מטחנה ידנית אך לעבודה יומית קנה מטחנה מסחרית עד 1200 שקל או חדשה לבחירתך ותהנה.
...
אני קצת חושש שהיא תהיה לא יותר מגימיק, בסופו של דבר.
...
:מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:
...
מה שזה אומר שזה לא מתאים לרוב האנשים, בדיוק כמו שההשקעה של רוב האנשים פה בציוד קפה לא מתאימה לרוב האנשים. זה לא אומר כלום. או שתתחבר לזה, או שזה סתם לא יפריע לך, או שזה לא יתאים לך. אתה תדע רק אם תהיה לך הזדמנות להשתמש. אני קליתי 3 שנים בחביתוש, זה לא העיק עלי כמעט, ונתן תוצאות טובות. רוב הקולים הביתיים, שהם עצמם נחשבים לסוג של פסיכים בעיני האדם הממוצע, יגידו לך שרק פסיכי עם תעודות יכול להשתמש בחביתוש. SO ?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #24 

אם תשים לב, קיבלת דעות מכל הסוגים, ברור שחלקן יהיו שליליות בנושא כה אקסצנטרי. הסיבה היא שאנחנו בני אדם, וגם שבסופו של דבר מדברים על האדם הממוצע. כאן זה אפילו יותר קיצוני כי על פניו לא נראה שלמטחנות עם הנעה ידנית יש איזשהו יתרון, שלא לומר איזשהו הבדל ממטחנות חשמליות. במכונות קפה ומכונות קליה ההבדלים בין ידני לחשמלי גדולים ומשפיעים על התוצאה.
תכלס? אף אחד כאן לא התנסה באמת במטחנה ידנית ברמה כזאת ככל הידוע לי. דבר שני, אישית עוד לא מצאתי מטחנה ביתית מושלמת, הפרמטרים הם רעש, גודל, תוצאה בכוס. אבל כולן די נוחות לשימוש. ברעש למשל כמעט כולן מפסידות, והקטנות יותר גרועות. אולי תגלה שהפשרה בנוחות לא נוראה כל כך, ומצד שני הרעש הוא אפסי, הגודל סביר, והתוצאה בכוס לא נפגעת?
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”