העולם היקר של המטחנות הידניות
בעולם המטחנות הידניות בתקציב זול עד בינוני אפשר למצוא מספר דגמים שזכו לתשבוחות. בין הבולטים שבהם אפשר למצוא את הדגמים של הריו (סקרטון ומיני-מיל), קיוסרה (CM45, CM50) וגם את הדגם של פרולקס.
אני משתמש כבר חצי שנה בסקרטון למקניטה ול-BACCHI ובהחלט מרוצה מהתוצאות.
ברור שהמטחנות האלה נותנות תמורה טובה למחיר שלהן, והנסיון מלמד שהטחינה משביעת רצון.
מצד שני, יש להן את הבעיות שלהן: מדרגות טחינה, אחידות, עמידות לאורך זמן (רכיבי פלסטיק שנשחקים).
כבר לפני 8 חודשים, כשהתחלתי לחפש מטחנה, נתקלתי ב- PHAROS של OE. לא ייחסתי לה חשיבות, בעיקר מפאת המחיר (250$) והמחשבה שבמחיר כזה עדיף לקנות משהו עם מנוע שיעשה את העבודה הקשה. אבל הרעיון על מטחנה ידנית איכותית שבה אותי וגרם לי לפזול לכיוון שלה מדי פעם.
באופן מקרי, במהלך שלושת השבועות האחרונים, נתקלתי בשני דגמים נוספים של מטחנות ידניות שנכנסות בקלות לקטגוריה "הלא זולה".
האחת - HG-ONE , במחיר צנוע של 850$.
והשניה - ROSCO, האוסטרלית במחיר של 450$ (אוסטרלי).
אפשר לראות הדגמות של שלושתן בלינקים הבאים.
פארוס -
אז נפל אסימון והתחלתי לחשוב על עצם האפשרות של קניית מטחנה ידנית בעלות של מטחנה ממונעת.
התוצאה - יצאתי לחיפוש ברחבי הרשת.
ואחרי שראיתי כמעט את כל הסרטונים שהמטחנות האלה מופיעות בהן וקראתי המון חוות דעת (רובן המכריע מעולות) על כל אחת משלושתן, הבנתי שמשהו חסר.
למעט בחור אחד באתר CoffeeSnobs לא מצאתי אף השוואה בין המטחנות האלה למטחנות ממונעות, וגם הוא ציין את זה בשורה אחת, ורק לגבי הרוסקו.
המסקנה המתבקשת היא שכנראה שזה נכון, והמטחנות מניבות תוצר מעולה כשהן נבחנות מול עצמן או אחת מול השנייה. אבל איפה זה עומד ביחס לשוק הממונע? לדעתי המבחן האמיתי שלהן צריך להיות מול המתחרות הממנעות באותה קבוצת המחיר (או קבוצת מחיר אחת מעל).
אז נניח שאני עומד היום (או בעוד כמה חודשים) עם תקציב בסביבות 500$ למטחנה. ואני לא נרתע מקצת עבודה בדרך לקבל את כוס האספרסו שלי, לדעתי זה אפילו מהנה.
האם יכול להיות שבקנייה של מטחנה ידנית בסכום הזה אני מקבל תוצר שהייתי מקבל ממטחנה ממונעת שעולה קצת (או הרבה) יותר??
אם התשובה לשאלה הזו היא חיובית, והטחינה הידנית איכותית יותר מהממונעת, אין דילמה - ברור שהמטחנה הידנית.
מצד שני, יכול להיות שברמה הזו עלות המנוע זניחה לעומת העיצוב והייצור של מנגנון הטחינה האיכותי?
אני שואל את עצמי איפה עומד עולם המטחנות הידניות היקר ביחס לעולם המטחנות הממונעות?
והאם בכלל אפשר להשוות בין השניים?
חיפשתי אזכורים על המטחנות האלה בפורום ומצאתי אותן רק בגדר המלצות.
אם מישהו התנסה באחת מהשלוש, או מצא מאמר כלשהו שמשווה אחת מהן למטחנה ממונעת אשמח לקבל חוות דעת או הפנייה למאמר.
אני משתמש כבר חצי שנה בסקרטון למקניטה ול-BACCHI ובהחלט מרוצה מהתוצאות.
ברור שהמטחנות האלה נותנות תמורה טובה למחיר שלהן, והנסיון מלמד שהטחינה משביעת רצון.
מצד שני, יש להן את הבעיות שלהן: מדרגות טחינה, אחידות, עמידות לאורך זמן (רכיבי פלסטיק שנשחקים).
כבר לפני 8 חודשים, כשהתחלתי לחפש מטחנה, נתקלתי ב- PHAROS של OE. לא ייחסתי לה חשיבות, בעיקר מפאת המחיר (250$) והמחשבה שבמחיר כזה עדיף לקנות משהו עם מנוע שיעשה את העבודה הקשה. אבל הרעיון על מטחנה ידנית איכותית שבה אותי וגרם לי לפזול לכיוון שלה מדי פעם.
באופן מקרי, במהלך שלושת השבועות האחרונים, נתקלתי בשני דגמים נוספים של מטחנות ידניות שנכנסות בקלות לקטגוריה "הלא זולה".
האחת - HG-ONE , במחיר צנוע של 850$.
והשניה - ROSCO, האוסטרלית במחיר של 450$ (אוסטרלי).
אפשר לראות הדגמות של שלושתן בלינקים הבאים.
פארוס -
אז נפל אסימון והתחלתי לחשוב על עצם האפשרות של קניית מטחנה ידנית בעלות של מטחנה ממונעת.
התוצאה - יצאתי לחיפוש ברחבי הרשת.
ואחרי שראיתי כמעט את כל הסרטונים שהמטחנות האלה מופיעות בהן וקראתי המון חוות דעת (רובן המכריע מעולות) על כל אחת משלושתן, הבנתי שמשהו חסר.
למעט בחור אחד באתר CoffeeSnobs לא מצאתי אף השוואה בין המטחנות האלה למטחנות ממונעות, וגם הוא ציין את זה בשורה אחת, ורק לגבי הרוסקו.
המסקנה המתבקשת היא שכנראה שזה נכון, והמטחנות מניבות תוצר מעולה כשהן נבחנות מול עצמן או אחת מול השנייה. אבל איפה זה עומד ביחס לשוק הממונע? לדעתי המבחן האמיתי שלהן צריך להיות מול המתחרות הממנעות באותה קבוצת המחיר (או קבוצת מחיר אחת מעל).
אז נניח שאני עומד היום (או בעוד כמה חודשים) עם תקציב בסביבות 500$ למטחנה. ואני לא נרתע מקצת עבודה בדרך לקבל את כוס האספרסו שלי, לדעתי זה אפילו מהנה.
האם יכול להיות שבקנייה של מטחנה ידנית בסכום הזה אני מקבל תוצר שהייתי מקבל ממטחנה ממונעת שעולה קצת (או הרבה) יותר??
אם התשובה לשאלה הזו היא חיובית, והטחינה הידנית איכותית יותר מהממונעת, אין דילמה - ברור שהמטחנה הידנית.
מצד שני, יכול להיות שברמה הזו עלות המנוע זניחה לעומת העיצוב והייצור של מנגנון הטחינה האיכותי?
אני שואל את עצמי איפה עומד עולם המטחנות הידניות היקר ביחס לעולם המטחנות הממונעות?
והאם בכלל אפשר להשוות בין השניים?
חיפשתי אזכורים על המטחנות האלה בפורום ומצאתי אותן רק בגדר המלצות.
אם מישהו התנסה באחת מהשלוש, או מצא מאמר כלשהו שמשווה אחת מהן למטחנה ממונעת אשמח לקבל חוות דעת או הפנייה למאמר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מטחנה ידנית איכותית כזאת לא נראית פרקטית בעיקר בגלל הכיוונון הרציף שהוא נורא מסובך שם.
כמטחנה עיקרית זה יכול להיות קצת בעייתי - אני לא מכיר מישהו שיש לו מטחנה כזאת.
אולי אפשר לקנות מאצר סופר ג'ולי משומשת ולהחליף את המנוע במנואלה - ככה תקבל מטחנה איכותית, יציבה וידנית
כמטחנה עיקרית זה יכול להיות קצת בעייתי - אני לא מכיר מישהו שיש לו מטחנה כזאת.
אולי אפשר לקנות מאצר סופר ג'ולי משומשת ולהחליף את המנוע במנואלה - ככה תקבל מטחנה איכותית, יציבה וידנית
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אפשר לעשות מטחנה ידנית בדיוק באותה איכות של מטחנה חשמלית, העניין הוא שמנוע זה לא דבר יקר, והגודל של מטחנה ידנית איכותית לא יהיה קטן בהרבה ממטחנה חשמלית.
אין ממש טעם לעשות את זה, הרי מכונת אספרסו היא כמעט תמיד חשמלית אז לא אמורה להיות בעיה של הספקת חשמל למי שצריך מטחנה.
אין ממש טעם לעשות את זה, הרי מכונת אספרסו היא כמעט תמיד חשמלית אז לא אמורה להיות בעיה של הספקת חשמל למי שצריך מטחנה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ה HG-ONE זו מטחנה ידנית מאוד איכותית ונוחה לעבודה, היא טוחנת מנה כפולה של קפה בפחות מ 30 שניות.
המחיר גבוה אבל מקבלים איכות טחינה של מטחנה קונית גדולה שעולה לפחות פי 2 עם אפס אגירה של קפה יחד עם אפשרות להחלפה בקלות של סוגי קפה.
מטחנות כאלה נועדו אך ורק לסינגל דוזינג ומי שמשתמש ככה במטחנה החשמלית המטחנה הזו תהיה מאוד טבעית עבורו.
בכמויות ההכנה היומיות אין שום בעיה להשתמש במטחנה הזו וזה לא יותר טרחה מאשר מטחנה חשמלית, איכות טחינה טובה יותר ממטחנות חשמליות ברמת המחיר שלה וזו מטחנה שיכולה לעבוד שנים רבות ללא קלקולים כי למעשה אין מה לתקן בה מלבד החלפת דסקיות שבשימוש ביתי יחזיקו במינימום 10 שנים.
אותי היא מאוד מעניינת משום שאני מאוד אוהב לטחון כל מנה בנפרד ואני מאוד נהנה מהעקביות שמקבלים בצורה הזו.
ה PHAROS של אורפן אספרסו גם כן מטחנה מעולה אבל הרבה יותר מסורבלת לעבודה יומיומית, איכות הטחינה גם כן מצוינת כי היא מתבססת על דסקיות קוניות 68 מ"מ והיא גם מאוד קומפקטית וניידת.
יש לה מספר מודים שאנשים ביצעו והפכו אותה לנוחה יותר ...
אם יש לך סבלנות קרא את הפוסטים בהום בריסטה:
http://www.home-barista.com/grinders/ow ... 24342.html
http://www.home-barista.com/grinders/ow ... 17714.html
http://www.home-barista.com/grinders/ph ... 22866.html
המחיר גבוה אבל מקבלים איכות טחינה של מטחנה קונית גדולה שעולה לפחות פי 2 עם אפס אגירה של קפה יחד עם אפשרות להחלפה בקלות של סוגי קפה.
מטחנות כאלה נועדו אך ורק לסינגל דוזינג ומי שמשתמש ככה במטחנה החשמלית המטחנה הזו תהיה מאוד טבעית עבורו.
בכמויות ההכנה היומיות אין שום בעיה להשתמש במטחנה הזו וזה לא יותר טרחה מאשר מטחנה חשמלית, איכות טחינה טובה יותר ממטחנות חשמליות ברמת המחיר שלה וזו מטחנה שיכולה לעבוד שנים רבות ללא קלקולים כי למעשה אין מה לתקן בה מלבד החלפת דסקיות שבשימוש ביתי יחזיקו במינימום 10 שנים.
אותי היא מאוד מעניינת משום שאני מאוד אוהב לטחון כל מנה בנפרד ואני מאוד נהנה מהעקביות שמקבלים בצורה הזו.
ה PHAROS של אורפן אספרסו גם כן מטחנה מעולה אבל הרבה יותר מסורבלת לעבודה יומיומית, איכות הטחינה גם כן מצוינת כי היא מתבססת על דסקיות קוניות 68 מ"מ והיא גם מאוד קומפקטית וניידת.
יש לה מספר מודים שאנשים ביצעו והפכו אותה לנוחה יותר ...
אם יש לך סבלנות קרא את הפוסטים בהום בריסטה:
http://www.home-barista.com/grinders/ow ... 24342.html
http://www.home-barista.com/grinders/ow ... 17714.html
http://www.home-barista.com/grinders/ph ... 22866.html
תודה רבה על התשובות המועילות.
דבוטאנט, תוכל להסביר קצת את כוונתך בנוגע לכיוונון?
מצאתי וידאו שמראה את הכוונון של ה-PHAROS, והוא באמת נראה מסורבל למדי.
הרוסקו נראית די פשוטה לכוונון. אגב, גם הלידו של OE.
הדלקת אותי על ההסבה לידנית!
שטוד,
אתה צודק. על פניו אין סיבה שהאיכות של הידניות תהיה פחותה מזו של הממונעות.
בפועל, איכות החומרים וההנדסה בדגמים הזולים נומכה משמעותית מזו של המטחנות הממונעות, ואילו בדגמים היקרים יכול להיות שאין הבדל, אבל אין אף סיקור בנושא.
בנוגע לגודל, מהמעט שלמדתי בחודשים האחרונים קוטר דסקיות הטחינה הוא המשפיע העיקרי על גודל ואיכות המטחנה.
נראה לי שהעובדה ש-HG ו-PHAROS תופסות יותר מקום מהרוסקו קשורה לכך.
כפיר,
ה HG-ONE באמת נראית לי כמו המטחנה הידנית האולטימטיבית.
החסרון הגדול שלה בעיני (מעבר למחיר) הוא הגודל. אני מנחש שאם יום אחד יעמוד לרשותי שיש מטבח גדול יותר יהיה אפשר למצוא עליו את המטחנה הזו.
הדבר השני (אחרי איכות הטחינה) שאני מחפש במטחנה הוא מימדים קטנים (אין מקום במטבח).
לכן נסחפתי אחרי הידניות שבאופן טבעי קטנות יותר.
האם לדעתכם הרוסקו יורדת מהפרק בגלל שקוטר הדסקיות שלה קטן יותר?
דבוטאנט, תוכל להסביר קצת את כוונתך בנוגע לכיוונון?
מצאתי וידאו שמראה את הכוונון של ה-PHAROS, והוא באמת נראה מסורבל למדי.
הרוסקו נראית די פשוטה לכוונון. אגב, גם הלידו של OE.
הדלקת אותי על ההסבה לידנית!
שטוד,
אתה צודק. על פניו אין סיבה שהאיכות של הידניות תהיה פחותה מזו של הממונעות.
בפועל, איכות החומרים וההנדסה בדגמים הזולים נומכה משמעותית מזו של המטחנות הממונעות, ואילו בדגמים היקרים יכול להיות שאין הבדל, אבל אין אף סיקור בנושא.
בנוגע לגודל, מהמעט שלמדתי בחודשים האחרונים קוטר דסקיות הטחינה הוא המשפיע העיקרי על גודל ואיכות המטחנה.
נראה לי שהעובדה ש-HG ו-PHAROS תופסות יותר מקום מהרוסקו קשורה לכך.
כפיר,
ה HG-ONE באמת נראית לי כמו המטחנה הידנית האולטימטיבית.
החסרון הגדול שלה בעיני (מעבר למחיר) הוא הגודל. אני מנחש שאם יום אחד יעמוד לרשותי שיש מטבח גדול יותר יהיה אפשר למצוא עליו את המטחנה הזו.
הדבר השני (אחרי איכות הטחינה) שאני מחפש במטחנה הוא מימדים קטנים (אין מקום במטבח).
לכן נסחפתי אחרי הידניות שבאופן טבעי קטנות יותר.
האם לדעתכם הרוסקו יורדת מהפרק בגלל שקוטר הדסקיות שלה קטן יותר?
אגב ראיתי בחו"ל אנשים עם hg-one חשמליות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הכוונון בפארוס נראה לא לעניין כנ"ל הוצאת הקפה עם הפטיש הזה...
הרוסקו נראית קצת קטנה. ה HG ONE נראית הכי טוב והיא בנויה בדיוק כמו versalab. זה נראה הפתרון הכי טוב.
פעם היה פה לינק לבר קפה נייד שהכיל מטחנה שמופעלת מדיווש אפניים ומכונת מנוף מופעלת גז - בלי טיפת חשמל.
אני לא יודע אם טחינה ידנית שהיא לא אחידה בקצב סיבוב באמת זהה למנוע. גם עם מנואלה המהירות סיבוב שלך כל הזמן משתנה זה בטח משפיע על הקפה שנמצא בין הדיסקיות.
הרוסקו נראית קצת קטנה. ה HG ONE נראית הכי טוב והיא בנויה בדיוק כמו versalab. זה נראה הפתרון הכי טוב.
פעם היה פה לינק לבר קפה נייד שהכיל מטחנה שמופעלת מדיווש אפניים ומכונת מנוף מופעלת גז - בלי טיפת חשמל.
אני לא יודע אם טחינה ידנית שהיא לא אחידה בקצב סיבוב באמת זהה למנוע. גם עם מנואלה המהירות סיבוב שלך כל הזמן משתנה זה בטח משפיע על הקפה שנמצא בין הדיסקיות.
בניגוד למכונת מנוף שדורשת מעט יותר 'עבודה' מלחיצת כפתור - אך ההבדל בטעם בהחלט ניכר, אני לא חושב שבמקרה הזה טחינה ידנית תתן הבדל ניכר בטעם. בשורה התחתונה או שהטחינה טובה או שלא.
אם אין אילוץ כמו היעדר חשמל ואתה יכול לקבל את אותו תוצר בפחות מאמץ ובאותו מחיר, אני פשוט לא מבין את הרצון הזה לעבור למטחנה ידנית.
אם אין אילוץ כמו היעדר חשמל ואתה יכול לקבל את אותו תוצר בפחות מאמץ ובאותו מחיר, אני פשוט לא מבין את הרצון הזה לעבור למטחנה ידנית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא יודע להסביר את זה אבל ככל שהדיסקיות גדולות יותר הקפה יוצא בסוף יותר טוב.
יש משהו בטחינה ידנית - יותר מגניב כזה.משהו כמו ה HG נראה אפילו שימושי
יש משהו בטחינה ידנית - יותר מגניב כזה.משהו כמו ה HG נראה אפילו שימושי
מצוקת חשמל - אין.
מצוקת מקום - יש.
כיום אני טוחן במטחנה ידנית (הריו סקרטון) וקיוויתי למצוא אחת טובה יותר. משמעותית טובה יותר.
לפי מה שציין כפיר, כמה הודעות למעלה, HG ONE עולה כמחצית ממטחנות חשמליות ברמה הזו.
לעניות דעתי, "מס פעילות" של 30-60 שניות לכוס קפה זו פשרה סבירה בהחלט במטרה לקנות מוצר איכותי בחצי מחיר.
אבל כנראה שעד שהאפשרות לקנות את ה HG ONE בכלל תעמוד על הפרק, יעבור עוד הרבה זמן אלא אם כן יהיה מעבר דירה לא מתוכנן.
יש לך המלצות למטחנות קטנות ברמה של השלוש שהוזכרו פה?
מצוקת מקום - יש.
כיום אני טוחן במטחנה ידנית (הריו סקרטון) וקיוויתי למצוא אחת טובה יותר. משמעותית טובה יותר.
לפי מה שציין כפיר, כמה הודעות למעלה, HG ONE עולה כמחצית ממטחנות חשמליות ברמה הזו.
לעניות דעתי, "מס פעילות" של 30-60 שניות לכוס קפה זו פשרה סבירה בהחלט במטרה לקנות מוצר איכותי בחצי מחיר.
אבל כנראה שעד שהאפשרות לקנות את ה HG ONE בכלל תעמוד על הפרק, יעבור עוד הרבה זמן אלא אם כן יהיה מעבר דירה לא מתוכנן.
יש לך המלצות למטחנות קטנות ברמה של השלוש שהוזכרו פה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ה-HG נראית מטחנה מאוד מאוד מעניינת. כבר לפני כמה חודשים כפיר הצליח להדליק אותי עליה.
אני קצת חושש שהיא תהיה לא יותר מגימיק, בסופו של דבר.
אם היא היתה עולה 2000-3000 ש"ח, הייתי שוקל אותה בתור מטחנת-קטע, אבל במחיר שלה, אפשר להביא K10 FRESH שלוקחת אותה בכיס הקטן.
באופן אישי, אני גם לא יכול לדמיין עולם שבו אני שוקל עם משקל דיגיטלי מנות קפה בכל פעם שאני רוצה לחלוט לי אספרסו. מעבר לכך שזו התעסקות ארוכה מדי, זה מוציא לי את כל ה"נשמה" מהקפה, זה טכנוקרטי מדי. בסרטון האחרון של ה-HG, של בחור שמדגים אותה עם Londonium, רואים אותו שוקל עם משקל דיגיטלי ואז מוציא 2 פולים מכוסית המדידה, כדי להגיע למשקל המדוייק.
זה עושה לי לחשוב על אקסל...
אני קצת חושש שהיא תהיה לא יותר מגימיק, בסופו של דבר.
אם היא היתה עולה 2000-3000 ש"ח, הייתי שוקל אותה בתור מטחנת-קטע, אבל במחיר שלה, אפשר להביא K10 FRESH שלוקחת אותה בכיס הקטן.
באופן אישי, אני גם לא יכול לדמיין עולם שבו אני שוקל עם משקל דיגיטלי מנות קפה בכל פעם שאני רוצה לחלוט לי אספרסו. מעבר לכך שזו התעסקות ארוכה מדי, זה מוציא לי את כל ה"נשמה" מהקפה, זה טכנוקרטי מדי. בסרטון האחרון של ה-HG, של בחור שמדגים אותה עם Londonium, רואים אותו שוקל עם משקל דיגיטלי ואז מוציא 2 פולים מכוסית המדידה, כדי להגיע למשקל המדוייק.
זה עושה לי לחשוב על אקסל...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
היתה לי גישה שונה מעט לסרטון הזה.
הפרשנות שלי הלכה לכיוון שהבחור מודד באופן הזה את כל מנות הקפה שלו, ללא ההבחנה באיזו מטחנה הוא משתמש
או לחילופין, יכול להיות שזו תצוגת יכולות בסביבה אוטופית...
אני מסכים שעל איכות ואחידות מתפשרים כמה שפחות, ועדיין נראה לי מעט קיצוני לטעון ששני פולים יעשו הבדל של שמיים וארץ בכוס.
בכל מקרה, urich ממליץ על VARIO.
לפי כמה תמונות שראיתי היא באמת קומפקטית (בהשוואה לחשמליות). זו בהחלט אפשרות.
יש המלצות נוספות למטחנות חשמליות קטנות ומוצלחות עד 500$?
הפרשנות שלי הלכה לכיוון שהבחור מודד באופן הזה את כל מנות הקפה שלו, ללא ההבחנה באיזו מטחנה הוא משתמש
או לחילופין, יכול להיות שזו תצוגת יכולות בסביבה אוטופית...
אני מסכים שעל איכות ואחידות מתפשרים כמה שפחות, ועדיין נראה לי מעט קיצוני לטעון ששני פולים יעשו הבדל של שמיים וארץ בכוס.
בכל מקרה, urich ממליץ על VARIO.
לפי כמה תמונות שראיתי היא באמת קומפקטית (בהשוואה לחשמליות). זו בהחלט אפשרות.
יש המלצות נוספות למטחנות חשמליות קטנות ומוצלחות עד 500$?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תקרא את הפוסט של המודים לפארוס ותראה שיש פתרונות לסירבול כולל הוצאת הקפה הטחון אבל זה מייקר את המטחנה.
אם אתה מוגבל בתקציב הלידו תהיה עדיפה משמעותית על ההריו שלך.
לגבי ה hg-one היא אכן יקרה אבל לדעתי היא הרחק מגימיק והיא מעין גרסה ידנית למאצר רובור.
המחיר אכן יקר אבל k10 fresh יותר יקרה בלפחות 2000-2500 שקלים ומפה יש המון יתרונות לידנית ובעיקר בגודל הפיזי, אמינות לטווח ארוך עם אפס תחזוקה, רעש מינימאלי ואין שום אגירה של קפה.
לי באופן אישי אין בעיה עם שקילת קפה לפני הטחינה, 30 שניות לסובב ידית גם בהחלט סביר כל עוד המטחנה יציבה והעבודה נוחה וקלה (וכך זה נראה לגביה) וזה מאפשר עקביות ברמה עילאית בשוטים.
בסופו של יום זו העדפה אישית לחלוטין, אני מאוד נמשך למוצר והוא משתלב היטב עיצובית ופונקציונלית עם מכונות מנוף כולל הפשטות והתכנון היעיל והפשטני.
היא בהחלט מועמדת כמטחנת על אבל מזווית אחרת...
אם אתה מוגבל בתקציב הלידו תהיה עדיפה משמעותית על ההריו שלך.
לגבי ה hg-one היא אכן יקרה אבל לדעתי היא הרחק מגימיק והיא מעין גרסה ידנית למאצר רובור.
המחיר אכן יקר אבל k10 fresh יותר יקרה בלפחות 2000-2500 שקלים ומפה יש המון יתרונות לידנית ובעיקר בגודל הפיזי, אמינות לטווח ארוך עם אפס תחזוקה, רעש מינימאלי ואין שום אגירה של קפה.
לי באופן אישי אין בעיה עם שקילת קפה לפני הטחינה, 30 שניות לסובב ידית גם בהחלט סביר כל עוד המטחנה יציבה והעבודה נוחה וקלה (וכך זה נראה לגביה) וזה מאפשר עקביות ברמה עילאית בשוטים.
בסופו של יום זו העדפה אישית לחלוטין, אני מאוד נמשך למוצר והוא משתלב היטב עיצובית ופונקציונלית עם מכונות מנוף כולל הפשטות והתכנון היעיל והפשטני.
היא בהחלט מועמדת כמטחנת על אבל מזווית אחרת...
אם כבר מדברים על לונדוניום, מזל"ט 
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כפיר, חוץ מהקטע של השקילה, אני מסכים עם כל מה שאתה אומר כאן 
אולי אפשר, במקום לשקול, פשוט להשתמש בכוס מדידה ולמלא אותה עד הסוף בפולים?
זה כבר הרבה יותר פשוט, עבורי.
אולי אפשר, במקום לשקול, פשוט להשתמש בכוס מדידה ולמלא אותה עד הסוף בפולים?
זה כבר הרבה יותר פשוט, עבורי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אם הבעיה בגודל, המטחנות הקוניות הביתיות הן די קטנות, ואם אתה מחפש קטנה ויפה -
http://www.danes.com.au/coffee-grinders ... onale.html
שלמרות הטענה היא שהיא טוחנת פחות טוב מאחיותיה הקוניות, אני השתמשתי בה 3 שנים ללא תלונות והיא עדיין משרתת חבר עם סילביה נאמנה.
היא ממש קטנה (שים לב למידות בלינק) והיא המטחנה הביתית היפה ביותר לטעמי.
http://www.danes.com.au/coffee-grinders ... onale.html
שלמרות הטענה היא שהיא טוחנת פחות טוב מאחיותיה הקוניות, אני השתמשתי בה 3 שנים ללא תלונות והיא עדיין משרתת חבר עם סילביה נאמנה.
היא ממש קטנה (שים לב למידות בלינק) והיא המטחנה הביתית היפה ביותר לטעמי.
what's next?