האם ל Micro Dimming באמת יש השפעה על איכות הצפייה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
baabaa4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מתלבט איזו טלוויזיה לקנות לסלון. כרגע צימצמתי את האופציות ל Samsung UA46ES6800M ול - Samsung UA50ES6200M. אחד ההבדלים בין הטלוויזיות הוא העובדה שב 6800 יש Micro Dimming ןבשנייה אין. קראתי על הנושא ולפי מיטב הבנתי Micro Dimming אינו שווה ערך ל Local Dimming. האם הוא באמת משפיע בצורה גלויה לעין על איכות הצפייה? והאם שווה לשלם יותר מבחינת רמת האיכות הכללית על ה 6800 אף על פי שהיא קטנה ב -4 אינץ מה- 6200?

מרחק הצפייה שלי הוא בין 2.5 ל 3 מטר, במהלך היום יש אור שאת רובו ניתן להחשיך אך לא את כולו. בלילה אצפה בסביבה חשוכה. הטלוויזיה בעיקר מיועדת לצפייה בסדרות ובסרטים בעיקר ב HD אך גם באיכות SD, בסטרימינג מהמחשב (לכן מעדיף טלוויזיה עם Wi-Fi מובנה וסטרימר פנימי, אך אם אין ברירה אקנה אחד חיצוני), וכן מהארד דיסק חיצוני, וצפייה בשידורי עידן +. בעתיד אולי אחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה ואז היא גם תיועד למשחקי מחשב. התקציב הוא בין 5,500-6,500.

פתוח לעוד המלצות מלבד הדגמים שציינתי, אשמח לקבל את עצתכם,
תודה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

Local dimming משולב במסכי לד מלא על מנת לשלוט באזורי התאורה שלו כדי ליצור אחידות תמונה מקסימלית במסך
ושחור עמוק ונקי ככל האפשר.
micro dimming משולב במסכי לד היקפי ע"י שליטה חכמה בדיפיוזר על מנת לצמצם ככל האפשר את תופעות העננות
וחוסר האחידות שהן בעיות מולדות במסכים מסוג זה.

שתי הטכנולוגיות אמנם פועלות על אותו עקרון אך לא מתחרות אחת בשניה ונועדו כל אחת לסוג ספציפי של מסכי לד.
(היקפי או מלא)

baabaa4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על ההסבר. תמיד טוב להבין את הדברים קצת יותר לעומק. ובהקשר לדגמים שציינתי, האם באמת שווה לדעתכם להשקיע יותר כסף ב UA46ES6800M?
או לחילופין, ללכת על דגם אחר לגמרי שלא חשבתי עליו, בהתאם לצרכים שציינתי בהודעה הפותחת?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא יודע לגבי איכות הצפיה אבל איכות התמונה כן.... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

דור,

למיטב הבנתי מיקרודימינג מתבצע ע"י שליטה ברצועות לדים ולא בדיפיוזר. מטרתו דומה למטרת הלוקאל דימינג, כלומר לאפשר הארה שונה באיזורים שונים של המסך. ההבדל העקרוני הוא באפקטיביות שגדולה יותר במסכי פול לד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #6 

יש יתרונות ויש חסרונות (כמו בכל דבר). יש מקרים רבים שזה יותר מפריע ממועיל. היתרון הכי גדול של מיקרודימינג על פני local dimming זה שזה עולה ליצרן הרבה הרבה פחות כסף...

היתרונות זה שבתמונה "רגילה" (כלומר צילום אמיתי) מקבלים תמונה שנראית יותר טובה ויותר קונטרסטית מתמונה "רגילה" (כזו שבה כל המסך מקבל dimming).

לעומת זאת, כשיש דברים כמו למשל קרדיטים או טקסט בודד בפינת המסך (למשל לוגו), פתאום זה יכול להבליט מאוד את העובדה שרק הלדים באותה פינה דלוקים...

baabaa4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אז הייתם ממליצים להשקיע קצת יותר כסף וללכת על ה-6800 במקום ה-6200, על אף שהיא קטנה ממנה ב-4 אינץ?
או האם כדאי לי לחשוב על דגם אחר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #8 

אם לא ראית את התופעות של כל אחד מסוגי המסכים כדאי קודם להציץ ולראות מי משני סוגי התאורה פחות מפריע לך.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4684
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #9 

baabaa4,

אני הייתי בוחר ב-50ES6200 על פני ה-ES6800 בגלל ה-4 אינצ'ים הנוספים שהם יותר משמעותיים מאשר טכנולוגיית ה-micro dimming ובנוסף היא זולה יותר בכ-500 ש"ח.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #10 

מסכים עם ^ זה שמעלי.

בדיוק מה שאני חושב.

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #11 

יש לו שם, והוא אחלה בחור.

''זה שמעליי'' ?
לא נשמע כ''כ טוב, גם אם אתה מסכים איתו
וגם אם אתה מסינגפור הרחוקה.

(dor8 - החכמנו, תודה (Y) )

baabaa4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה רבה על העזרה, נשמע שכנראה באמת עדיף ללכת על ה- 6200. 4 אינץ נוספים קצת יותר מפתים במקרה הזה מטכנולוגיית ה Micro Dimming, וזאת גם נטיית ליבי הטבעית.
רק בשביל להיות בטוח, האם למישהו יש עוד המלצות על דגמים אחרים ששווה לי לבדוק במסגרת התקציב והדרישות שלי?

baabaa4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עוד המלצות כלשהן?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”