למה אני אוהב וינטאג' - שרשור *חברה שלי* התחדשה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

למה? כי אין, פשוט אין, VFM טוב מזה. כי הסאונד שמקבלים מהציוד הזה, פשוט לא נתפס.

סקירת ציוד:
רמקולים - רדיו טכניקה S-90
הגברה - רוטל 855 (דואל מונו)
דאק - מודלאב
אקולייזר - פיוניר GR-777

סה"כ הוצאה: 1200 ש"ח.

את הסטאפ החברה קיבלה לכבוד יום ההולדת שחגגה אתמול. התוצאה? לעזאזל, טובה כל כך שזה לא נתפס. הרמקולים האלו הם 3-WAY שיוצרו בשנת 88 בליטא. הם שימשו להגברה במסיבות מפאת הכוח והבאסים שהם יודעים להוציא, והם יודעים להוציא.
הסטאפ נבנה תוך מגבלה תקציבית ושאיפה למקסם את התוצאה, עם דגש על תוצאה טובה למוזיקת מטאל ורוק. הבאסים שהרדיו טכניקה יודע להוציא פשוט מטורפים. הסאונד גדול ומרשים. הבמה מפוקסת וגדולה. והסאונד פשוט כיפי ומצויין. הבונוס הכי גדול הוא שהסאונד מאוד ורסטילי וכל מה שבחנתי עד עכשיו נשמע אחלה-בחלה. האקולייזר קצת עוזר איפה שצריך.

כן, הייתי מעדיף שהסאונד יהיה קצת יותר פתוח (יחידת הפרה של הרוטל קצת חמה מדי לצורכי סגנון המוזיקה הנ"ל), אבל בהתחשב בתקציב שהושקע, התוצאה הזו פשוט לא נתפסת. כמובן, היה אלמנט של התאמה זהירה בין הרכיבים, אבל אין איך לסובב את זה - הרמקולים עושים עבודה פשוט מדהימה!

רק בשביל הקונטקסט - בעברי רוטל 875, סנסוי 6060 ורוג'רס LS3\5A. אני אוהב ומעריך וינטאג', אבל התקדמתי מאז לסטאפ של 60K MSRP, ככה שהיו לי ספקות לגבי היכולת שלי לשבת וליהנות יותר מדי מהסטאפ. איזה מזל שהזחיחות שלי חטפה בעיטה כזו, איזה כיף של סאונד!

והכי חשוב, החברה מאושרת.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

קודם לכל, מזל טוב (f)

1 מה עם תמונות?
2 אתה זה ששילם?...סתםםםם
3 הסאונד שמתקבל מהרוטל ''חם'' מדי בעבורך? ברור, חיברת אקולייזר,בטל אותו.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1. יהיו, תיכף
2. אני זה ששילם, מתנת יומולדת :) מסטודנט לסטודנטית.
3. אני מכיר את הרוטל מצויין. כאמור, היה לי רוטל 875, בסלון של ההורים יש רוטל 850 ועכשיו לחברה יש רוטל 855. אגב, ה-875 עדיין שלי, פשוט לא חלק מהסטאפ כרגע. אני יודע שהם נחשבים לנייטרליים, אבל במקרה הנ"ל - התוצאה מעט חמה יותר ממה שהייתי רוצה. לחברה זה לא מפריע, לי כן. האקולייזר, למרות האנטי המוקדם שהיה לי ביחס אליו מהסיבות המובנות, עושה עבודה נהדרת בסטאפ הנ"ל.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-efpg ... 172212.jpg[/img2]

תמונה

אם היה לי קצת מקום אחורה, הייתי משתמש בו :)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

יפה מאוד,העיקר שהחברה מרוצה. (Y) וחשפת אותה לעולם הסטריאו/וינטאג'.הרבה סטודנטים חושבים כיום,למרבה הצער,שמוזיקה שומעים מהרמקולים של הלאפטופ או מזוג רמקולי פלסטיק קטנים.. :evil: :no:
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בדיוק מהרמקולים האלו גאלתי אותה :?
הבחורה מרוצה. יש לנו עוד אודיופילית לרשימה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

(Y) כל הכבוד רן! מתנה מקורית ויפה מאוד.

נ.ב. המפעל של radiotehnika יושב בריגה לטביה והיה אחת מתעשיות ההי-אנד הסובייטיות. החברה היתה ידועה בבניין המפלצתי שלה ונחשבה למקום עבודה מעולה (ביחס לרוסיה הסובייטית). ב-1991 החברה עברה טלטלה גדולה כתוצאה מהתפרקות ברית המועצות ותחרות קוריאנית ויפנית. המנהלים שדדו מה שיכלו מהחברה ואלפי העובדים (נשים אקדמאיות בעיקר) נותרו בלא כלום.

לטביה היתה תמיד מרכז תעשייתי לציוד אלקטרוני כגון מצלמות, ציוד האזנה (ריגול) וציוד אודיו. ל-RRR היתה תוצרת לא רעה וחלק מהרמקולים שלה נמכרים עד היום. הבעייה עם ציוד סובייטי היתה מעולם אבטחת איכות - כך שרמקול אחד יכול לצאת מושלם והשני, זה שבא אחריו - דפוק לגמרי... בכל מקרה מדובר בחתיכת היסטוריה שאנחנו במערב לא כל-כך מכירים. היו ימים... היום הקומפלקס הענק הזה נטוש כאבן שאין לה הופכין.

איתרתי סרט שמתעד את ההווי שהיה במקום העבודה המבוקש הזה. יצא יותר סרט שמשקף התפוררות של אימפריה. בכל אופן מרתק. בסרט מופעים עובדים שצולמו בתהליכי הייצור. מצחיק. 'איגור' ו-'בוריס' צובעים ידנית רמקולים שנתלים לייבוש על סרט נע. הדרייברים נראים מאסיביים ויציבים ביותר. מעניין איך האיכות שלהם...

למי שמעוניין... הנה:

מכונה לייצור דיאפרגמות של דרייברים
 מכונה לייצור דיאפרגמות של דרייברים
בניין המפלצת בלטביה
 בניין המפלצת בלטביה
The Horror...
 The Horror...

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #8 

איזה פורום יש לנו!

נכנסתי לפני איזה חודש לפורום אודיו בתפוז...וברחתי...יאקק...

כאן נעים ומשכיל.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כמובן, לטביה ולא ליטא. טעות של חוסר ריכוז.
לא יצא לי לשמוע רמקולים אחרים של החברה, אך האקזמפלר שנמצא אצלי נשמע באמת מדהים. יש לו סאונד פשוט מרשים. המצחיק הוא שהבחור שמכר את הרמקולים עבר לטנוי מדפיים בסיסיים שלא מתקרבים לרדיו טכניקה כלל. החברה שלי נולדה באותה השנה כמו הרמקול, ומסתבר שקרובי משפחה שלה החזיקו את הדגם הנ"ל. גם ממרחק הזמן הם נותנים פידבקים מאוד מאוד חמים לרמקול ולא בכדי.
הם גם כבדים, המנוולים :-)

אם מישהו יתקל ברמקול מהחברה בלוחות ממליץ בחום לתת לו הזדמנות . הוא שווה הרבה יותר מאשר 300 ש"ח, גם לפי מחירי וינטאג'.

נ. ב
תודה על הסיפור, טומי. החכמתי ונהניתי

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אגב, הקרוס שלהם פשוט עצום ובנוי ממש מרשים. אולי אפרק דרייבר עוד כמה ימים ואצלם.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #11 

חבוב , יפה מאוד.
אפשר רק לקנא בסט אפ שכזה.
אתה בטוח שאתה צריך את האקולייזר הזה? להגיד אקולייזר בפורום הזה זה כמו לדבר על דארווין בפורום של ש"ס.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

Form78HiFi כתב:איזה פורום יש לנו!

כאן נעים ומשכיל.
...
מחזק!
כאן באמת רוכשים "השכלת" וינטאג' והאווירה טובה וחיובית, בניגוד לפורומים של אתרים ישראלים מקבילים שמתחילים ב"d..." וב"...hi" ששם אם הסט אפ שלך עלה פחות מב.מ.וו סדרה 5, אתה לא מבין מהחיים שלך באודיו ומתייחסים אליך כמו ל...נו, לא משנה. הבנת את הפואנטה שלי.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #13 

rooster כתב:

כאן נעים ומשכיל.
...
מחזק!
כאן באמת רוכשים "השכלת" וינטאג' והאווירה טובה וחיובית, בניגוד לפורומים של אתרים ישראלים מקבילים שמתחילים ב"d..." וב"...hi" ששם אם הסט אפ שלך עלה פחות מב.מ.וו סדרה 5, אתה לא מבין מהחיים שלך באודיו ומתייחסים אליך כמו ל...נו, לא משנה. הבנת את הפואנטה שלי.
...
ממש אודיו פילים נואר מה שהולך שם
גם פורומים לא''חיים'', שרשור אחד בשבוע.
מה שרץ שם חזק זה הלוחות מכירה עם ''כבילה'' למבינים באלפי שקלים?!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #14 

כאן נעים ומשכיל.
...
בשביל זה אנחנו כאן ולשם כך הפורום הזה קיים. :) גם כדי שהוא לא יהיה דומה בהתנהלות(?)לפורומים אחרים.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

צריך את האקולייזר, כן. גם לי זה הזוי, אבל הוא עושה טוב בסטאפ הזה.

אגב, אין סיבה לעליהום שנוצר כאן על הייפיי ודיטאון. אני כותב גם שם וגם פה. יש ויש. אני כן מפרגן למה שקרה בפורום בשנה האחרונה, הרבה יותר כיף לקרוא בו.

אגב, גם לי יש סטאפ יקר, ואפילו כבלים יקרים. זה לא מונע ממני את ההנאה מסטאפים פשוטים יותר. חבל לי שנוצר מעין הלך רוח של "אנחנו" ו"הם".

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

יופי של סט, VFM עצום
הS-90 רמקול עוצמתי ומעולה, בזמנו שמעתי אותו אצל מישהו שרצה עליו 500 ש"ח הרמקול היה במצב קוסמטי סביר מינוס, לדעתי הוא נשמע כרמקול ששוה פי 10. ובדברים מסויימים אף יותר, הלוואי שהיה לי מקום בשבילו בזמנו. עד היום צרובה אצלי ההפתעה מהאיכות שיצאה ממנו.
לגבי המגבר ה855, ביקר אצלי למספר שעות והפתיע אותי מאוד לטובה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #17 

ran_carney כתב:צריך את האקולייזר, כן. גם לי זה הזוי, אבל הוא עושה טוב בסטאפ הזה.

אגב, אין סיבה לעליהום שנוצר כאן על הייפיי ודיטאון. אני כותב גם שם וגם פה. יש ויש. אני כן מפרגן למה שקרה בפורום בשנה האחרונה, הרבה יותר כיף לקרוא בו.

אגב, גם לי יש סטאפ יקר, ואפילו כבלים יקרים. זה לא מונע ממני את ההנאה מסטאפים פשוטים יותר. חבל לי שנוצר מעין הלך רוח של "אנחנו" ו"הם".
...
אין כאן עליהום על שני האתרים האחרים(ואני רשום גם להיי פיי מוזיק ורושם שם כמה פעמים)-אבל-בשניהם לא מחבבים ואפילו לא מסמפטים את נושא הוינטאג',(ואני בטוח שגם אם לא אומרים את זה שם במפורש,הם בטוחים שאנחנו כאן אספני גרוטאות סטריאו,או שהיחס לוינטאג' הוא פטרוני/מתנשא) והדיונים שם נוטים בהרבה מאוד פעמים לכיוונים קיצוניים/אזוטריים ואף מופרכים בהרבה מקרים,והמבין יבין.למרות זאת יש לי הערכה כלפי "תרבות הדיון" בהיי פיי מיוזיק.בד"כ כלל לא תראה שם העלבות או קללות/השמצות.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

חלק מאוסף הגרוטאות

שליחה #18 

Kosh כתב:
ואני בטוח שגם אם לא אומרים את זה שם במפורש,הם בטוחים שאנחנו כאן אספני גרוטאות סטריאו,.
...
צודק - אבל איזה גרוטאות יפות וכמה טוב הן נשמעות :D

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

Re: חלק מאוסף הגרוטאות

שליחה #19 

BennyO כתב:
Kosh כתב:
ואני בטוח שגם אם לא אומרים את זה שם במפורש,הם בטוחים שאנחנו כאן אספני גרוטאות סטריאו,.
...
צודק - אבל איזה גרוטאות יפות וכמה טוב הן נשמעות :D
...
(Y) :)

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #20 

ran_carney כתב:
רק בשביל הקונטקסט - בעברי רוטל 875, סנסוי 6060 ורוג'רס LS3\5A. אני אוהב ומעריך וינטאג', אבל התקדמתי מאז לסטאפ של 60K MSRP
, ככה שהיו לי ספקות לגבי היכולת שלי לשבת וליהנות יותר מדי מהסטאפ. איזה מזל שהזחיחות שלי חטפה בעיטה כזו, איזה כיף של סאונד!

והכי חשוב, החברה מאושרת.
...
איך סטודנט מרשה לעצמו כזו השקעה ... ? :roll:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”