כניסה לעולם החצי אוטומטיות - המלצות וטיפים ראשוניים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה

מנסיונך האישי, האם מכונות חצי אוט' אמינות יותר מהאוט'

בוודאי, בהפרש ניכר
3
100%
כן, במידה מסויימת
0
אין הצבעות
לא
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 3

IdanGadot פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Idan Gadot
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

עברתי על הדיונים בעמוד הראשון ואני חייב לציין שהתרשמתי מאד מהמקצועיות ומהאהבה של חברי הפורום לקפה.

אז ככה, ברשותי מכונה אוטומטית Saeco Cafe Nova (כבר לא מייצרים אותה...) שאני בצער רב נאלץ להחליף בעקבות התעוותות של יחידת החליטה מעבר לכל תקנה...

הסיבה שאני יותר מפוזל לכיוון החצי אוטומטיות (לא ידניות) היא האמינות, ולא איכות הקפה.
למרות שאני מאמין שכבר לא מייצרים אוטומטיות באמינות של ה-Cafe Nova (שני דוודים, ברזים וצירים מברזל, עובדה שהמכונה עדיין עובדת למרות שדי התעללנו בה בבית, והתקלקלה רק מעייפות החומר).

ממש בקצרה - הנקודות שהכי חשובות לי, לפי סדר חשיבות:

1) לא צריך לציין - איכות הקפה... כולל איכות הקצפת החלב
2) אמינות - מעדיף לשלם קצת יותר, להתעסק קצת יותר, ולקבל מכונה שתעבוד ותעבוד. בקיצור ראש שקט.
3) מחיר - אני זורק 5000 ש"ח, כולל מטחנה, למכונה חדשה (לא משנה אם מהארץ או בחו"ל). די גמיש בקטע הזה.
4) עיצוב - בכל זאת זה די גדול ויושב במטבח, אבל זה גם עניין של טעם אישי אז אל תתייחסו לזה יותר מדי בהמלצות. למי שתוהה בכל זאת, המכונה החדשה של נספרסו היא אחת היפות שראיתי בחיים (עיצוב רטרו).
5) הפעלה מהירה - 5 דקות לכל היותר מהדלקה ועד לחליטה. (פוסל מכונות שמתחממות רבע שעה... אלא אם כן אפשר להשאיר אותן דולקות 24 שעות...)

עוד כמה נתונים:

כמות כוסות: 3-5 ביום חול, 5-15 בסופ"ש וחג (תלוי כמה בני משפחה נמצאים בבית...).
עדיף שתהיה אפשרות למלא מים ידנית ולא להסתמך רק על חיבור חיצוני.

שוב - אני חדש בקטע של החצי אוט' (למרות שאני ממש אוהב את טקס הכנת הקפה), אבל אני מכיר אם צריך כל מני טיפולים מיוחדים, פרוצדורות נקיון וכו' - אנא הטו את תשומת לבי לעניין.

והכי חשוב - למרות שההודעה בפורום הזה, בבקשה נסו להתייחס גם לאמרה שלי על האמינות של המכונות האוטומטיות. אם לדעתכם אני טועה בכך שה-MTBF של החצי-אוט' הרבה יותר ארוך, תגידו...

תודה,
עידן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

מכונה אוטומטית זאת מכונה שטוחנת חולטת ומקציפה.
חצי אוטומטית זאת מכונה שבה אתה טוחן עם מטחנה לידית וחולט.
ויש מנוף.
למה בדיוק אתה מכוון?
מבחינת אמינות, כמה שפחות מרכיבים = יותר אמינות (בכל דבר אפשר להגיד זה בגדול)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

IdanGadot כתב:5) הפעלה מהירה - 5 דקות לכל היותר מהדלקה ועד לחליטה. (פוסל מכונות שמתחממות רבע שעה... אלא אם כן אפשר להשאיר אותן דולקות 24 שעות...)
...
נדמה לי - ויתקנו אותי החברים הנכבדים כאן אם אני טועה - שאתה יכול לרדת מכל הענין
אין מכונות שתוך 5 דקות מוכנות. (בכל מקרה כך הבנתי מקריאת הפוסטים בענין)
יש פתרונות לכך, כמו שעון שבת

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

joj כתב:
IdanGadot כתב:5) הפעלה מהירה - 5 דקות לכל היותר מהדלקה ועד לחליטה. (פוסל מכונות שמתחממות רבע שעה... אלא אם כן אפשר להשאיר אותן דולקות 24 שעות...)
...
נדמה לי - ויתקנו אותי החברים הנכבדים כאן אם אני טועה - שאתה יכול לרדת מכל הענין
אין מכונות שתוך 5 דקות מוכנות. (בכל מקרה כך הבנתי מקריאת הפוסטים בענין)
יש פתרונות לכך, כמו שעון שבת
...
תרמובלוק , בהחלט יכול להיות מוכן תוך 5 דקות.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #5 

IdanGadot כתב:שלום לכולם,

עברתי על הדיונים בעמוד הראשון ואני חייב לציין שהתרשמתי מאד מהמקצועיות ומהאהבה של חברי הפורום לקפה.

אז ככה, ברשותי מכונה אוטומטית Saeco Cafe Nova (כבר לא מייצרים אותה...) שאני בצער רב נאלץ להחליף בעקבות התעוותות של יחידת החליטה מעבר לכל תקנה...

הסיבה שאני יותר מפוזל לכיוון החצי אוטומטיות (לא ידניות) היא האמינות, ולא איכות הקפה.
למרות שאני מאמין שכבר לא מייצרים אוטומטיות באמינות של ה-Cafe Nova (שני דוודים, ברזים וצירים מברזל, עובדה שהמכונה עדיין עובדת למרות שדי התעללנו בה בבית, והתקלקלה רק מעייפות החומר).

...

תודה,
עידן.
...
עצרתי את הקריאה במקום בו פחות או יותר הפסקתי את הציטוט.
נראה שאתה מאוד מרוצה מהמכונה ולא מחפש לה שידרוג והשאלה היא אם עשית מאמץ מספק על מנת למצוא חלקי חילוף עבורה...

למשל כאן:

http://www.gaggia-parts.co.uk/Saeco-Cof ... -Cafe-Nova

בגדול, ניתן למצוא חלקי חילוף גם למכונה שלא מייצרים או מוכרים אותה כחדשה כרגע. ליצרן כה גדול סביר שתמצא ברשת, בחו"ל.

IdanGadot פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Idan Gadot
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

תודה על התגובה הזריזה.
אכן חיפשתי חלקים באינטרנט, ופניתי לכמה מוכרים בבירור אם יש להם גרופו מתאים, כי בשום מקום לא כתוב שזה נתאים לקפה נובה. עדיין לא קיבלתי תשובה.

בדקתי את האתר שציינת יותר מוקדם היום, לא משם תבוא הישועה...

בכל מקרה, המכונה ישנה ואני כן רוצה להתחדש, אני פשוט דחיתי את הקץ כי לא מצאתי מכונה אוט' או חצי אוט' שהייתי שלם עם הקנייה שלה במחיר של פחות מ-9000... זה היה לפני כשנה.
אני מנסה שוב, כי מתישהו אני כן אצטרך מכונה חדשה, ועכשיו זה עיתוי מתאים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

אז אתה מחפש מכונה + מטחנה?
5 דקות זו אכן בעיה, כאמור יש פתרונות להדלקת המכונה מראש (שעון שבת, ומוטי מדליק את המכונה שלו מהטלפון...)
אם הזמנה מחול באה בחשבון, יש פה כמה חברים שהזמינו באזרה מחו"ל במחירים די מפתים, אלו בהחלט מכונות לכל החיים. מטחנה טובה ניתן למצוא בארץ.
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

אם תרצה לתקן...
חפש פרטים מלאים כמו מספר החלק וכו' באתר המקורי (למיטב זכרוני פיליפס קנו את סאקו מתישהו).

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... =741442308

משם אני מאמין שיהיה לך הרבה יותר קל לאתר את החלק ולוודא את התאמתו.

אם חדש, יעוצו לך עצות טובות בפורום...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”