מבקש עזרה בתכנון מערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום ,
אני מתכנן להרכיב מערכת ק"ב בשלבים ואין לי ידע בנושא למעט כמה שעות בקריאת שרשורים בפורום . רוב הזמן אני שומע מוזיקה ( סיגנונות כמו ג'אז , רוק , פופ , ואלקטרונית ) . יחד עם זה חשוב לי לראות סרטים עם אפקטים ולקבל תחושה של קולנוע אמיתי . נכון להיום מקור המדייה סטרימר של XTRIMER המחובר למחשב דרך רשת ביתית . אין ברשותי עכשיו כל מגבר או רמקולים , לכן כמו שכתבתי מתכנן ...........
תקציב כולל הכל לא יעבור 20K ואם יהיה פחות מצוין . יש לציין שלא החלטתי לגבי רכישת רמקולים סטליטים או רצפתיים .
הבנתי שהסטליטים יתנו פיתרון נהדר בקולנוע ופחות בהרבה בהשמעת מוזיקה . האם זה נכון ?
המערכת תותקן בסלון בגודל כ 30 מטר , וגובה 3.5 מטר . קיר אחורי נמצע במרחק 11 מטר ( מטבח פתוח ) . רמקולים אחוריים על התקרה .
אשמח לקבל עזרה ,
תודה מראש לכולם :)

mulkile
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 0

שליחה #2 

אהלן (Y)
בעיקרון אתה צריך לגבש עמדה בקשר לרמקולים אישית אני אוהב יותר ריצפתיים אבל זה לא מה שאני אוהב זה מה שהאישה מסכימה שיהיה בסלון :P זה דבר ראשון , ושנית בתקציב שלך אתה יכול להעמיד מערכת יפה מאוד ובקשר לגודל הסלון שהוא גדול והמטבח פתוח לפי דעתי כדאי להשקיע ברמקול רצפתי עם ביצועים לא רעים גם למוזיקה וגם לסרטים לרמקולים הקדמיים היתי מתקצב בין 3500 ל 5000 שקל לסאב בין 2500 ל 3500 רמקול סנטר 1500 ל 2000 אחוריים כדאי להשקיע ברמקול טוב ובקשר למיקום שלהם לא כל כך הבנתי הם ירדו מהתקרה? בכל מקרה תקציב לאחוריים בין 1500 ל2500
רסיבר יש לך המון אפשרויות זה תלוי מאוד מה אתה שומע ואיזה סוג סרטים אתה אוהב רסיבר היתי מתקצב בין 4500 ל 6500

כמובן שזאת רק הצעה אישית לפי מה שאני חושב וזה לא שאני מבין משהוא :lol:
וממליץ לך להסתובב לשמוע לראות למשש.... :oops: והכי חשוב שיהיה לך כיף מכל הקנייה
בהצלחה
הרמקול שלי גדול יותר משלך

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #3 

ראשית יש לך תקציב מכובד שמאפשר לך גמישות רבה בבחירה.
בסלון כפי שתיארת יחד עם התקציב, לא הייתי מהסס בבחירה בין סטלייטים לרצפתיים ומתרכז ברצפתיים בלבד אשר יתנו לך מענה מצויין הן במוזיקה והן בסרטים.
אחרי שתרמתי את 5 הסנט שלי, ממליץ לך לגשת לחנות מתמחה באודיו/קולנוע ביתי ולהתרחק כמו מאש מרשתות אלקטרוניקה למיניהם.
לראות,להקשיב ולקבל הסבר מקצועי ממומחה בתחום.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובה ,
לגבי חלוקת תקציב הבנתי (Y) .
יש המלצות למשהו ספציפי ( סוגי רמקולים , רסיבר .... )
אם יש צורך להחליף סטרימר במשהו משודרג יותר או להשתמש בו ?
אינני מתכוון לגשת לרשתות אלא לחנויות מתמחות .
תודה

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לגבי הסטרימר, אני חושב שהוא פונקציה של סוג המסך ותוכן צפיה.
כלומר, באם היה ברשותך מסך תלת מימד ואתה צופה בסרטים בעלי פורמטי אודיו החדשים הייתי שוקל לשדרג לדגם האחרון שנסקר כאן
http://www.httv.co.il/article04434.%D7% ... 7%95%D7%A3
באם התנאים שונים, הייתי ממתין איתו אחרון.
לגבי רסיבר, אישית רכשתי לאחרונה את ה YAMAHA RX-V673 אשר נבחר לרסיבר השנה לשנת 2012 בקטגוריית המחיר שלו (נמכר בארץ בסביבות 5000 ש"ח), כך שאוכל להמליץ עליו.
תומך בכל פורמט אודיו אפשרי, ובוידאו 4K לכשיגיע.. , 7.2 עם אפשרות לפיצול שני אזורים, כך שהילדים יצפו בסרט בסלון, ואתה תקשיב למוזיקה במרפסת במקביל, כניסת רשת עם כל המשמע מכך (רדיו אינטרנטי ותמיכה בשליטה בעזרת אפליקציה). 6 כניסות HDMI ועוד ....
http://www.sge.co.il/products/view/1/%D ... -V673.html
אני מניח שתקבל כאן המלצות גם על דגמים מקבילים של אונקיו.

לגבי רמקולים, אני משאיר למומחים כאן להמליץ.
אני עדין מסתפק בסטלייטים של KEF 2005S לסלון הצנוע שלי.
בהצלחה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #6 

לדעתי

אם עיקר השימוש במערכת השמע היא ראיית סרטים רמקולים מדפיים ולא רמקולים סטליטיים עם סנטר טוב וסאב טוב יעשו את העבודה טוב מאוד.

ה KEF שהזכרת קטנים מידי לחדר בסדר גודל שאתה מדבר הייתי הולך על מדפיים של KEF במקום.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא הבנת אותי.
ממש לא המלצתי על סטלייטים.
קרא שוב את ההודעה הראשונה שלי.
רק הזכרתי את מה שמשמש אותי ,ולכן איני יכול להמליץ על רצפתיים ראויים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #8 

avioren כתב:לא הבנת אותי.
ממש לא המלצתי על סטלייטים.
קרא שוב את ההודעה הראשונה שלי.
רק הזכרתי את מה שמשמש אותי ,ולכן איני יכול להמליץ על רצפתיים ראויים.
...
אכן לא הבנתי

דבריך הוצאו מהקשרם ... סליחה (f)

alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה רבה על התגובות ,
חשוב לציין שעיקר השימוש זה האזנה למוזיקה ולא קולנוע ביתי

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #10 

הייתי ממליץ לך ללכת על מדפיים ולא על רצפתיים משום שכדי לקבל רצפתיים ברמה גבוהה אתה צריך להשקיע הרבה והתמורה שמתקבלת ממדפים טובים גבוהה יותר באותה רמת תקציב.
ממליץ לך לגשת לחנות מתמחה ולשמוע סטים שלמים שנכנסים לך לתקציב.
אני הייתי מחלק את ההשקעה כך: סט רמקולים 12K, רסיבר 5K, סאב 4K
צפה לחריגות בתקציב :wink:

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #11 

גם אני בתכנון של ק"ב בעוד כמה חודשים בתקציב קצת יותר קטן 10-15K לכן בנתיים בעיקר קורה ובודק. עשיתי לעצמי רשימה של רסיברים ורמקולים במתאימים יותר לתקציב. עוד נקודה שהייתי בודק זאת אפשרות לקנות מיד שניה. אני לא אומר לקנות משהו ישן אבל מוצרים של שנתיים שלוש (יכולים להיות עדיין באחריות) בהחלט שווים בדיקה. זה נותן לך אפשרות לקנות חלקים הרבה יותר איכותיים...
טוב לגבי רשימה שעשיתי לעצמי (כוללת גם חדשים וגם יד שניה)
רסיברים ק"ב:
Yamaha RX-V767
Onkyo TX-NR609
Pioneer VSX-921K
Yamaha RX-V3067 רסיבר הזה בכמה רמות מעל כולם ברשימה וניתן לקנות אותו לא חדש בסביבות 6K שווה בדיקה :!:

רמקולים קדמיים במקרה שלי זה רצפתיים לכן דוגמאות יהיו בהתאם:
Wharfedale Diamond 10.6
Monitor Audio BX6
Monitor Audio RX6
Mordaunt-Short Aviano 6
Mordaunt-Short Mezzo 6
Klipsch RF82

סנטר לפי המלצות וגם יותר אסטטי עדיף לקחת מאותה חברה שרמקולים קדמיים

סאב:
Klipsch KSW-10
Polk Audio PSW111
B&W ASW610
Sunfire D10

אחוריים סראונד:
Monitor Audio BXFX
Polk Audio OWM3
Polk Audio OWM5
Klipsch RS 10
Klipsch Synergy S-2
Morel SP-2

אני יודע שזאת רשימה ערוכה ולפני שתקנה בהחלט כפי שכבר אמרו צריך ללכת פיזית ולשמוע את הרמקולים עם הרסיבר ביחד מומלץ גם לקחת כמה דיסקים עם סוגי מוזיקה אתה שומע ומכיר היטב ורק אז לקבל החלטה סופית ולא רק לקרוא את הנתונים על הנייר.לא בהכרך מה שיותר יקר הוא טוב יותר בשבילך אבל כאשר יש שיקול לקנות מיד שניה זה מגדיל את הבחירה שלך בהחלט.
בהצלחה :)

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

נדמה לי שדווקא הדגש של פותח השרשור הוא על מוזיקה ולא קולנוע ביתי ..
אם זה כך הייתי משקיע בין 10 ל 13 ברמקולים ריצפתיים ומגבר ייעודי
ברמקולים אחוריים וסנטר הייתי מסתפק ברמקולים בתקציב של 1000 אפילו יד שניה זמנית עד לשדרגת המתפרצת
מה שנישאר לסאב אייכותי ורסיבר , אפילו שוקל ייבוא מחו״ל
תהנה

alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה לכולם ,
אם הבנתי נכון , כדי לשמוע מוזיקה ברמה גבוהה חייב רמקולים קידמיים ריצפתיים או מדפים ?
סטליטים לא יכולים לתת מענה ?
ראיתי כמה כתבות מעניינות על דגמים כמו KEF 3005 ודגם Mass של Monitor Audio שמדברים שם על איכות בהשמעת מוזיקה והצטיינות בקולנוע ביתי . מישהו מכיר את הדגמים ?
חשוב לציין שמדברים שם על חללים קטנים משלי 20-25 מטר .

למה נותנים דגש על סאב איכותי , יש לו חשיבות במוזיקה או רק בק״ב ?

לגבי יבוא מחו״ל , איך ניתן לעשות זאת ומה הפרשי מחיר ? מדובר בחצי מחיר או 10 - 15 אחוז פחות ?
תודה

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

כמי שמחזיק את הדגם התחתון יותר של KEF כלומר 2005, אני מכיר גם את הדגם שהזכרת.
מדובר בסטלייטים מצויינים בעלי יכולת יכולת מצויינת בקולנוע גם במוסיקה ובנוסף מעוצבים מדהים.
אבל אני חייב להודות שבאותם טווחי תמחור, הרצפתיים/מדפיים נותנים תמורה טובה יותר במוסיקה.
אצלי השיקולים היו בדגש על סרטים בעיקר ושיקולי דקורציה/עיצוב ולכן בחרתי בסטלייטים.
כאשר הדגש הוא על מוסיקה וחלל גדול, הייתי מתמקד ברצפתיים/מדפיים.

אני לא מכיר את העבודה עם סאב כאשר הרמקולים אינם סטלייטים (במקרה זה הסאב תמיד משתתף, גם בסרטים וגם במוסיקה).
אני אישית לא הייתי משקיע 4K בסאב, לדעתי גם זולים יותר בחצי ייתנו תמורה מצויינת כאשר הסט הכולל משובח.

אם מסיבות שונות אתה בכל זאת לוקח בחשבון סטלייטים, גש לחנות שמוכרת אותם עם דיסקים בסגנון המוסיקה שלך ופשוט תקשיב להם, אולי זה יספק אותך.
בכל מקרה תבצע השוואה עם אלטרנטיבות רצפתיים/מדפיים בכדי להבין את ההבדל בצליל.
* בכל מקרה על תרכוש בלחץ ובהתלהבות של שמיעה ראשונה.

dz1988
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #15 

אם השימוש שלך הוא בעיקר להאזנה למוזיקה הייתי ממליץ לך בלי שום קשר לרכוש רסיבר שתיהיה לו יציאת פרה אואט כדי שבעתיד אם תרצה תוכל לשרשר לו מגבר סטריאו...
לגבי הרמקולים זוג רצפתיים וסנטר תואמים ואין בעיה שאחוריים יהיו סטלייטים.
כמו שאמרו לפני לך לחנות מתמחה עם כמה אלבומים שאתה מכיר היטב ופשוט תשמע את האופציות האפשריות בתקציב שלך..קח תזמן, אל תמהר לעשות רכישה אם אתה לא בטוח במוצר עצמו..זה תהליך ארוך אך מאוד מהנה שאם תעשה אותו נכון אתה תיהיה מאוד מרוצה לשנים הבאות...

אשמח לעזור לכל בעיה שתתעורר...

alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

dz1988 כתב:אם השימוש שלך הוא בעיקר להאזנה למוזיקה הייתי ממליץ לך בלי שום קשר לרכוש רסיבר שתיהיה לו יציאת פרה אואט כדי שבעתיד אם תרצה תוכל לשרשר לו מגבר סטריאו...
כמו שאמרו לפני לך לחנות מתמחה עם כמה אלבומים שאתה מכיר היטב ופשוט תשמע את האופציות האפשריות בתקציב שלך..קח תזמן, אל תמהר לעשות רכישה אם אתה לא בטוח במוצר עצמו..זה תהליך ארוך אך מאוד מהנה שאם תעשה אותו נכון אתה תיהיה מאוד מרוצה לשנים הבאות...

...
סליחה על הבורות :אופס: מה נותן לי שרשור למגבר סטריאו ? ומה אני מפסיד ביחס לזה עם רסיבר ?
לדוגמה , רסיבר Yamaha 673 , יש לו תכונה הזאת ?
תודה

dz1988
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #17 

אתה לא מפסיד שום דבר... רסיבר קולנוע ביתי מצוין בתפקידו העיקרי-קולנוע ביתי. אך אני מאמין שעם הזמן, כמוני וכמו רבים אחרים, אתה תגלה שהסאונד של רסיבר(לא משנה מאיזו רמה) בדו ערוצי לא משתווה לסאונד שמוציא מגבר סטריאו ייעודי ברמת כניסה...יציאת פרה וואט מאפשרת לך לחבר מגבר סטריאו לרסיבר שלך ובכך להאזין לסטריאו דרך המגבר סטריאו וקולנוע ביתי דרך הרסיבר.. ואם באמת תרצה להוסיף מגבר דו ערוצי באחד הימים ולא תיהיה לך את היציאה אתה תמצא את עצמך בבעיה קטנה... (שאני נמצא בה כרגע).
בימאאה הספציפי הזה לדעתי לא קיימת יציאת פרה ואווט. ממה שאני מכיר ברסיברים של פיוניר זה קיים בדגמים של 2020 ומעלה.
ברמת התקציב שלך הייתי ממליץ לך לשקול את האפשרות הזו.

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

ברשימת רסיברים שרשמתי לך יש כמה רסיברים עם יציאות Pre out מלאה (אפשרות לחבר מגבר חיצוני במידת הצורך בעתיד לדוגמה דו-ערוצי לסטריאו)
לדוגמה Yamaha RX-V767 ניתן לראות פרטים עליו בלינקים שיש בפוסט הקודם שלי. ניתן לרכוש אותו היום ב-3K יד שניה תמורה מעולה בכסף הזה

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

alexanderf כתב:
dz1988 כתב:אם השימוש שלך הוא בעיקר להאזנה למוזיקה הייתי ממליץ לך בלי שום קשר לרכוש רסיבר שתיהיה לו יציאת פרה אואט כדי שבעתיד אם תרצה תוכל לשרשר לו מגבר סטריאו...

...
סליחה על הבורות :אופס: מה נותן לי שרשור למגבר סטריאו ? ומה אני מפסיד ביחס לזה עם רסיבר ?
לדוגמה , רסיבר Yamaha 673 , יש לו תכונה הזאת ?
תודה
...
ה 673 אינו מכיל את התכונה הזאת, אך אחיו המשורדג 773 מכיל אותה, בנוסף לשתי יציאות HDMI כך ניתן לחברו הן לטלויזיה והן למקרן (גם אם לא קיים, לפחות אופציה עתידית).
ה 767 הנו דגם ישן אשר אינו תומך בשידור 4K שאמנם לא רלוונטי בשנה שנתיים הקרובות, אבל כמו ש HD נראה לנו בעבר טכנולוגיה מאוד עתידית, לקח לה די מהר להגיע לכל בית, ולכן עדיף לקבל את התמיכה הזאת בכל רסיבר שתבחר למימוש עתידי, כמו כן הנ"ל ללא כניסת רשת.
אחרי הכל אתה רוכש רסיבר לשנים רבות ולא לשנתיים.
לא משנה איזה רסיבר תבחר, ממליץ להכניס לשיקולים גם שימושים עתידיים (דוגמת ההמלצה לשרשור מגבר סטריאו),גם אם לא בשימוש היום.

alexanderf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

avioren כתב:"]אם השימוש שלך הוא בעיקר להאזנה למוזיקה הייתי
ה 673 אינו מכיל את התכונה הזאת, אך אחיו המשורדג 773 מכיל אותה, בנוסף לשתי יציאות HDMI כך ניתן לחברו הן לטלויזיה והן למקרן (גם אם לא קיים, לפחות אופציה עתידית).
ה 767 הנו דגם ישן אשר אינו תומך בשידור 4K שאמנם לא רלוונטי בשנה שנתיים הקרובות, אבל כמו ש HD נראה לנו בעבר טכנולוגיה מאוד עתידית, לקח לה די מהר להגיע לכל בית, ולכן עדיף לקבל את התמיכה הזאת בכל רסיבר שתבחר למימוש עתידי, כמו כן הנ"ל ללא כניסת רשת.
אחרי הכל אתה רוכש רסיבר לשנים רבות ולא לשנתיים.
לא משנה איזה רסיבר תבחר, ממליץ להכניס לשיקולים גם שימושים עתידיים (דוגמת ההמלצה לשרשור מגבר סטריאו),גם אם לא בשימוש היום.
...
אני מבין שזה סידרה יוקרתית יותר ז"א שאני מגדיל את התקציב השאלה בכמה ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”