diva pid, android ioio gadget for espresso machines
-
joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לפני זמן מה נתקלתי במוצר הזה, אני לא יודע מה הסטטוס, אם זה נמכר או שזה רק ב-pre order mode
בכל אופן, זה מספיק מגניב בשביל ליידע את חברי הפורום
המוצר הוא לוח קטן מיתכנת (ioio) שמריץ אנדרויד, במקרה הזה- עם שימוש ספציפי להיות PID למכונת אספרסו.
www.divapid.com
[url=]
בכל אופן, זה מספיק מגניב בשביל ליידע את חברי הפורום
המוצר הוא לוח קטן מיתכנת (ioio) שמריץ אנדרויד, במקרה הזה- עם שימוש ספציפי להיות PID למכונת אספרסו.
www.divapid.com
[url=]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מגניב, היה משהו כזה עם IPAD לא מזמן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש מספר שימושים אפשריים שנראים לי שיתאימו לכל מכונה. וזאת מעבר לשימושים הסטנדרטיים של PID
אפשר לחבר ללוח לא מעט חיישנים. אפשר למשל לקרוא טמפ' בכמה מקומות (דוד, ראש...). אני מתאר לעצמי שאפשר לחבר חיישני לחץ דיגיטליים וכו' (ראיתי בבלוג שלהם שחיישן כזה עולה 100$ ומישהו שאל על זה).
הפרוייקט לא open source. אני מניח שהסיפור תלוי בחסדיהם של המפתחים
מצד שני, זה android, כמה קשה זה כבר יכול להיות?
רק תחשבו על זה: לוקחים מכונת e61 סטנדרטית, בעזרת מספר חיישני טמפ' בדוד, בראש וכו', ובעזרת מד לחץ נשלט דיגיטלית אפשר יהיה לתכנת פרופילי חליטה אישיים. החלום הרטוב של כל בריסטה.
כל הסיפור הזה יהיה אינטואיטיבי עם תפריטים על מסך מגע, אפשר יהיה לעשות פרופיל לכל תערובת, לכל שימוש (אספרסו/קפוצ'ינו)
זה העתיד...
ועוד, תחשבו בגדול:
הפעלה מרחוק של המכונה, וגם, פרופיל הפעלה אישי (ביום ראשון - להידלק ב 6:00, ביום שני ב- 06:30 וכו')
תזכורת לעשות backflush לאחר X חליטות.
ועוד אינסוף פיצ'רים כיד הדמיון...
אפשר לחבר ללוח לא מעט חיישנים. אפשר למשל לקרוא טמפ' בכמה מקומות (דוד, ראש...). אני מתאר לעצמי שאפשר לחבר חיישני לחץ דיגיטליים וכו' (ראיתי בבלוג שלהם שחיישן כזה עולה 100$ ומישהו שאל על זה).
הפרוייקט לא open source. אני מניח שהסיפור תלוי בחסדיהם של המפתחים
מצד שני, זה android, כמה קשה זה כבר יכול להיות?
רק תחשבו על זה: לוקחים מכונת e61 סטנדרטית, בעזרת מספר חיישני טמפ' בדוד, בראש וכו', ובעזרת מד לחץ נשלט דיגיטלית אפשר יהיה לתכנת פרופילי חליטה אישיים. החלום הרטוב של כל בריסטה.
כל הסיפור הזה יהיה אינטואיטיבי עם תפריטים על מסך מגע, אפשר יהיה לעשות פרופיל לכל תערובת, לכל שימוש (אספרסו/קפוצ'ינו)
זה העתיד...
ועוד, תחשבו בגדול:
הפעלה מרחוק של המכונה, וגם, פרופיל הפעלה אישי (ביום ראשון - להידלק ב 6:00, ביום שני ב- 06:30 וכו')
תזכורת לעשות backflush לאחר X חליטות.
ועוד אינסוף פיצ'רים כיד הדמיון...
PID זה בסכ"ה טרמוסטט אלקטרוני מדוייק שיחזיק את המים בדוד על טמפרטורה קבועה
מה שלנו חשוב זה שהמים שאיתם חולטים את הקפה יהיו בטמפרטורה קבועה
הבעיה היא שהמים לחליטת הקפה לא מגיעים ב HX (מחליף חום) ישירות מהדוד אלא מתחממים בתוך צינור שעובר בדוד ולכן הקשר בין טמפרטורת הדוד לטמפרטורה של המים שאיתם חולטים את הקפה פחות ישיר ולכן פיד פחות משמעותי (אם בכלל)
גם במכונות סינגל בוילר שהמים לחליטה מגיעים ישירות מהדוד זה לא סוף הסיפור כי בין הדוד לקפה המים יכולים להתקרר או להתחמם הכל תלוי בתכנון של המכונה (גודל דוד, כניסת מים לדוד, סוג ראש חליטה, מרחק בין ראש חליטה לדוד חימום לראש חליטה ועוד ועוד...)
מה שלנו חשוב זה שהמים שאיתם חולטים את הקפה יהיו בטמפרטורה קבועה
הבעיה היא שהמים לחליטת הקפה לא מגיעים ב HX (מחליף חום) ישירות מהדוד אלא מתחממים בתוך צינור שעובר בדוד ולכן הקשר בין טמפרטורת הדוד לטמפרטורה של המים שאיתם חולטים את הקפה פחות ישיר ולכן פיד פחות משמעותי (אם בכלל)
גם במכונות סינגל בוילר שהמים לחליטה מגיעים ישירות מהדוד זה לא סוף הסיפור כי בין הדוד לקפה המים יכולים להתקרר או להתחמם הכל תלוי בתכנון של המכונה (גודל דוד, כניסת מים לדוד, סוג ראש חליטה, מרחק בין ראש חליטה לדוד חימום לראש חליטה ועוד ועוד...)