תכנון רשת תקשורת בבית חדש מן הקבלן, עם הפנים לעתיד
אנחנו רוכשים בית חדש מקבלן, ועדיין בשלבים של 'לפני ביצוע', כך שאפשר להוסיף\להפחית נקודות.
בבית 2 קומות. 6 חדרים. בכל חדר, יש נק טלויזיה, טלפון ורשת.
כמה נושאים על הפרק, ורציתי לשמע את חכמת העם בנידון:
1.האם ללכת על פתרון של רשת אלחוטית בלבד, ולאפשר רשת קווית רק כחלופה?
רשת אלחוטית בטוח תהיה, כיון שמתמשים בלפטופים. האם למקם את הנתב (+מודם) בתוך ארון התקשורת?
האם עדיף בקומה עליונה, או בקומת קרקע? ואם אין ארון תקשורת בקומה עליונה, מה יהיה הפתרון?
2. האם במבט לשנים קדימה, צריך נק טלפון בחדר? או שחשוב יותר להתמקד בנקודת רשת, ואפילו לעשות 2 בחדר?
3. האם מישהו יודע אם ארון תקשורת סטנדרטי של קבלן, גדול דיו להכיל נתב + מודם (מניח שצריך להוסיף נקודות חשמל)?
4. האם מישהו יודע מה דרוש ליישום של 'בית חכם' פשוט? לדוגמא, סגירה של כל האורות+ תריסים חשמליים?
תודה.
רשת אלחוטית בטוח תהיה, כיון שמתמשים בלפטופים. האם למקם את הנתב (+מודם) בתוך ארון התקשורת?
האם עדיף בקומה עליונה, או בקומת קרקע? ואם אין ארון תקשורת בקומה עליונה, מה יהיה הפתרון?
2. האם במבט לשנים קדימה, צריך נק טלפון בחדר? או שחשוב יותר להתמקד בנקודת רשת, ואפילו לעשות 2 בחדר?
3. האם מישהו יודע אם ארון תקשורת סטנדרטי של קבלן, גדול דיו להכיל נתב + מודם (מניח שצריך להוסיף נקודות חשמל)?
4. האם מישהו יודע מה דרוש ליישום של 'בית חכם' פשוט? לדוגמא, סגירה של כל האורות+ תריסים חשמליים?
תודה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רוני שלום.ronyg כתב:אנחנו רוכשים בית חדש מקבלן, ועדיין בשלבים של 'לפני ביצוע', כך שאפשר להוסיף\להפחית נקודות.
תודה....
1: בדיוק הפוך, כל הבית צריך להיות מרושת קווית ורשת אלחוטית היא אופציה.
ניתן למקם את הנתק בארון מרכזי ובנוסף בגלל שזה שתי קומות סביר להניח שישנו ארון משני. בארון זה ניתן למקם AP לשידור אלחוטי עצמאי.
2: כמובן שככל שיש יותר נקודות זה עדיף אך תמיד יש את האפשרות של הוספת מתגים בחדרים ל"פיצול".
הכל תלוי עד כמה הארון מרכזי יכול להכיל ועד כמה ניתן לשנות את התשתית. כל זה נתון לשיקול איש מקצוע שיבצע את פריסת תשתיות עבור רשת ביתית.
3: ארון תקשורת אינו יכול להכיל הרבה מוצרים אך תלוי איזה ארון קיבלת מהקבלן. חובה להוסיף לפחות נקודת חשמל אחת.
4: בנושא חשמל חכם ישנן כמה מערכות. המצב הפשוט ביותר זה לרכוש בקר עצמאי שאליו מגיעים כל הפאזות של הטריסים והתאורה וממנו אתה יכול להפעיל את הרכיבים.
פתרון של "בית חכם" הוא כבר נכנס לנושא של צורך ותקציב כאשר מערכות שונות יכולים בקלות להקפיץ את העלויות בכמה עשרות אלפי שקלים.
מה שאני מציע זה ייעוץ על ידי איש מקצוע על מנת לקבל פרופורציה ורעיונות לביצוע תשתיות בביתך גם בנושא תקשורת וגם בנושא אודיו\וידאו.
בהצלחה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אחדד את 1 - חס וחלילה לא ללכת על רשת אלחוטית בלבד. רשת קווית היא חובה, במיוחד אם הפנים של הדירה שלך הם לעתיד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
רבותיי,
אם הבנתי אתכם נכון, אז הכיוון שאתם מציעים הוא כדלקמן:
1. בארון תקשורת קומת קרקע ( זהו ארון התקשורת היחידי בבית) למקם מודם+נתב (חוטי), וממנו להוציא כבלים לכל הפורטים אשר מובילים אל החדרים?
2. בנוסף אתם ממליצים לי למקם בארון התקשרות נק חשמל. טוב, זה כמובן אינו תקני (טופס 4), אולם אפשר להשחיל צינור בין א.תקשורת ל א.חשמל ובעתיד לחבר ביניהם
3. בקומה השנייה, לבחור באחת מנקודות הרשת (אשר מקבלת הזנה מהנתב למטה), ולחבר אליה נתב אלחוטי.
בנוסף, לכל חדר יש נקודות טלפון. בימינו ילדים לא משתמשים בטלפון הביתי אלא בסלולרי. האם לדעתכם כדאי לבטל את נקודות הטלפון (ולחסוך הרבה כסף), או להחליפם בנקודות רשת?
נושא נוסף, כבלים (הוט, ייס) - אצלינו לא רואים כבלים. האם כדאי לבטל נקודות אילו? (גם מוביל לחסכון משמעותי)
תודה.
1. בארון תקשורת קומת קרקע ( זהו ארון התקשורת היחידי בבית) למקם מודם+נתב (חוטי), וממנו להוציא כבלים לכל הפורטים אשר מובילים אל החדרים?
2. בנוסף אתם ממליצים לי למקם בארון התקשרות נק חשמל. טוב, זה כמובן אינו תקני (טופס 4), אולם אפשר להשחיל צינור בין א.תקשורת ל א.חשמל ובעתיד לחבר ביניהם
3. בקומה השנייה, לבחור באחת מנקודות הרשת (אשר מקבלת הזנה מהנתב למטה), ולחבר אליה נתב אלחוטי.
בנוסף, לכל חדר יש נקודות טלפון. בימינו ילדים לא משתמשים בטלפון הביתי אלא בסלולרי. האם לדעתכם כדאי לבטל את נקודות הטלפון (ולחסוך הרבה כסף), או להחליפם בנקודות רשת?
נושא נוסף, כבלים (הוט, ייס) - אצלינו לא רואים כבלים. האם כדאי לבטל נקודות אילו? (גם מוביל לחסכון משמעותי)
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה יכול לשים נתב אלחוטי גם בארון התקשורת בקומת הקרקע.
בקומה השנייה, צריך להגדיר את הנתב האלחוטי שיהיה Access Point (לכבות DHCP), אבל כשתגיע לגשר, זה עוד הרבה זמן...
הקבלן מחוייב לתת לך נקודות טלפון על פי התקן, אז לא ברור אם תוכל לחסוך כאן כסף.
כנ"ל לגבי נקודות TV.
בכל מקרה, לא הייתי מוותר על הנקודות, כי מה יקרה אם תרצו למכור את הדירה למישהו שכן צופה בטלוויזיה?
בקומה השנייה, צריך להגדיר את הנתב האלחוטי שיהיה Access Point (לכבות DHCP), אבל כשתגיע לגשר, זה עוד הרבה זמן...
הקבלן מחוייב לתת לך נקודות טלפון על פי התקן, אז לא ברור אם תוכל לחסוך כאן כסף.
כנ"ל לגבי נקודות TV.
בכל מקרה, לא הייתי מוותר על הנקודות, כי מה יקרה אם תרצו למכור את הדירה למישהו שכן צופה בטלוויזיה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הצדק עימך בנוגע לתקן. כל חדר צריך להיות עם נק טל, רשת, TV.
לגבי הנתבים האלחוטים:
נתב אלחוטי בקומת קרקע, אני מניח לא יוכל לשרת את החדרים למעלה.
ואילו נתב אלחוטי בודד בקומה העליונה, יוכל לשרת את שתי הקומות. לא כך?
אני חשבתי לשים נתב חוטי בארון תקשורת היחיד למטה. נתב זה יחלק כתובות לכל הקצוות החוטיים. ובאחד הקצוות, בקומה העליונה לחבר עם נתב אלחוטי (ברור שללא DHCP), כך שייתן לבית גם כיסוי אלחוטי.
כל זה בהנחה שקבלן נותן ארון תקשורת עם פאנל של פורטים, כך שאפשר לחבר אליהם את ה LAN ים של הנתב החוטי.
מה אתם חושבים על אפשרות זו?
תודה.
לגבי הנתבים האלחוטים:
נתב אלחוטי בקומת קרקע, אני מניח לא יוכל לשרת את החדרים למעלה.
ואילו נתב אלחוטי בודד בקומה העליונה, יוכל לשרת את שתי הקומות. לא כך?
אני חשבתי לשים נתב חוטי בארון תקשורת היחיד למטה. נתב זה יחלק כתובות לכל הקצוות החוטיים. ובאחד הקצוות, בקומה העליונה לחבר עם נתב אלחוטי (ברור שללא DHCP), כך שייתן לבית גם כיסוי אלחוטי.
כל זה בהנחה שקבלן נותן ארון תקשורת עם פאנל של פורטים, כך שאפשר לחבר אליהם את ה LAN ים של הנתב החוטי.
מה אתם חושבים על אפשרות זו?
תודה.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
1. נכון- כל נקודות הרשת הקווית בבית צריכות להתנקז לארון הזה (במידה והוא היחיד בבית), לגבי גודל הסוויצ': זה הכל תלות בכמה נקודות רשת יש בבית. לגבי פאנל של פורטים, זה הכל תלוי מה תסגור מול הקבלן (בדרך כלל לא מספקים ציוד תקשורת- רק מכינים תשתית וטוב שכך- תשאיר את זה למקצוענים!)ronyg כתב:רבותיי,
תודה....
2. נק' חשמל בארון תקשורת זה חוקי וחובה!
3. נכון מאוד ואפילו אחד בקומה התחתונה, תוכל לשחק איתם בין החדרים עד שתמצא כיסוי אידיאלי (ממליץ לא בחדרי שינה- ואם ניתן לכבות כשלא צריך).
לא לוותר על נק' טלפון (תעודד את הילדים להשתמש בטלפון קווי ולא סלולרי בבית)
לא לוותר על נק' לכבלים/לווין!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...