אגב, שמתי "מגן ברקים ונחשולי מתח" על השקע של המערכת - לא עזר
מישהו יודע להסביר למה יש לי "פיצוץ" במערכת כל פעם שמדליק ניאון?
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
זה כי כנראה יש לך מערכת פיצוץ!
ואחרי שצחקנו..
אני מכיר את הבעיה, אבל לא ברמת "פיצוץ", אלא "פקים" בסינכרון עם האור..
ניסית UPS?
כמה חזק זה?
ואחרי שצחקנו..
אני מכיר את הבעיה, אבל לא ברמת "פיצוץ", אלא "פקים" בסינכרון עם האור..
ניסית UPS?
כמה חזק זה?
אני לא מבין גדול בחשמל (ויש כאן בפורום כמה תותחים) אך הייתי ממליץ לבצע ניסוי קטן בחינם ואז להמשיך הלאה לפתרונות שעולים כסף
תנסה לחבר את המערכת לשקח חשמלי אחר בחדר אחר ותנסה לראות האם התופעה חוזרת על עצמה
להבנתי זה נובע מחיבור של התאורה על אותם קווים של השקעים
לעניות דעתי ייתכן וזה תלוי גם במגבר - איזה מגבר יש לך ?
תנסה לחבר את המערכת לשקח חשמלי אחר בחדר אחר ותנסה לראות האם התופעה חוזרת על עצמה
להבנתי זה נובע מחיבור של התאורה על אותם קווים של השקעים
לעניות דעתי ייתכן וזה תלוי גם במגבר - איזה מגבר יש לך ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
היו לנו כאלה בת"א כשבאנו מארה"ב עם ציוד 110V ושנאים. כל המנורות, מיקרוגל, טלוויזיות, מדיח, וקולט אדים עשו הפרעות בסטראו. היו אצלי כמה חשמלאים שסיפקו הסברים לא ממש משכנעים לתופעה ורצו להתקין לנו כל מיני מגינים, פקקים, ושטויות יקרות אחרות. את האחרון הכרחתי לחתום לי על שינוי שביצעתי בעצמי. הארקה נפרדת לקו האודיו. פשוט תקעתי אלקטרודה באדמה וחיברתי לצהוב של הקו - במקום ההארקה המקורית. החשמלאי הוסיף לשם לבקשתי גם מגן פריקה ומאז נעלמו כל הבעיות. עלות כוללת היתה בזמנו משהו כמו 45 ש"ח + איזה דמי עמלה לחשמלאי כדי שיחתום בשביל הביטוח.
להוריד קו הארקה מקומה 7...tnsilver כתב:היו לנו כאלה בת"א כשבאנו מארה"ב עם ציוד 110V ושנאים. כל המנורות, מיקרוגל, טלוויזיות, מדיח, וקולט אדים עשו הפרעות בסטראו. היו אצלי כמה חשמלאים שסיפקו הסברים לא ממש משכנעים לתופעה ורצו להתקין לנו כל מיני מגינים, פקקים, ושטויות יקרות אחרות. את האחרון הכרחתי לחתום לי על שינוי שביצעתי בעצמי. הארקה נפרדת לקו האודיו. פשוט תקעתי אלקטרודה באדמה וחיברתי לצהוב של הקו - במקום ההארקה המקורית. החשמלאי הוסיף לשם לבקשתי גם מגן פריקה ומאז נעלמו כל הבעיות. עלות כוללת היתה בזמנו משהו כמו 45 ש"ח + איזה דמי עמלה לחשמלאי כדי שיחתום בשביל הביטוח....
חשמלאי אמר לי לנסות להחליף את הסטרטרים של הניאון או להרכיב איזשהו קבל בניאון.
לא היה לו זמן בשבילי היום - מחר אנסה לקבל יותר אינפורמציה ואעדכן...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הפיצוץ קורא בגלל שינוי אמפליטודה של גל AC של מתח החשמלי. ברגע שמפעילים את הניאון, הצ'וק שלו מספק ניצוץ מתח גבוהה להפעלה. בגלל שהמערכת שלך נמצאת על אותו קו חשמל עם התאורה או בגלל עובי גידים לא מתאים לעומס, קורא הפיצוץ...
כפי שרשמו כאן, קו ייעודי למערכת על ידי גידי 2.5 מ"מ + קו ארקה 4 מ"מ עצמאי זה הפתרון הטוב והזול ביותר...
פתרון יקר יותר זה הרכבת שנאי מבדל.
כפי שרשמו כאן, קו ייעודי למערכת על ידי גידי 2.5 מ"מ + קו ארקה 4 מ"מ עצמאי זה הפתרון הטוב והזול ביותר...
פתרון יקר יותר זה הרכבת שנאי מבדל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
תחליף ת' הפא@%ן ניאון בנורת להט וסגור עניין...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
Form78HiFi כתב:תחליף ת' הפא@%ן ניאון בנורת להט וסגור עניין......
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא! בקומה שביעית אפשר לתקוע אלקטרודה רק באדמה של האדנית - אבל אם יש בחדר מדרגות ארון עם מרכזייה של צנרת מים ממתכת - אפשר להאריק לשם.BennyO כתב:להוריד קו הארקה מקומה 7......