בעייה ידועה ב TP-Link WR1043ND (תקיעת ממשק WEB)
שלום לכולם,
לאחר רכישה של הנתב המדובר (גרסה 1.9) גיליתי שאחת לשבוע אני מאבד גישה לממשק ה-WEB, אך הנתב ממשיך לעבוד כרגיל. ניתוק וחיבור מחדש פותרים את הבעיה.
לאחר עיון בפורומים הרשמיים של TP-Link גיליתי שמדובר בבעיה ידועה ונפוצה בקרב משתמשים מרחבי העולם (ואף אחד ישראלי שכתב שם) - כולם תובעים פתרונות מהחברה, אשר בתורם שיחררו גרסת קושחא שפותרת\לא פותרת את העניין.
בחלק מהמקרים הבעיה מסתכמת בגישת WEB בלבד, ובחלק הנתב נתקע לחלוטין או מאבד קישור.
לינק לשרשור בפורום שלהם: http://forum.tp-link.com/showthread.php ... gion=china
הפתרונות שהוצעו שם כללו בעיקר שינוי הקושחא לגרסאות פתוחות כגון DD-WRT או Gargoyle.
אשמח מאד לשמוע את דעתם של חברי הפורום הנכבדים באשר לבעיה (האם מישהו אחר נתקל בה), ודרכי פיתרון. אולי מישהו הבין למה התקיעה מתרחשת.
אם מישהו עובד עם קושחא לא רשמית, איזו, והאם היא יציבה?
מודה מראש לכל המקדישים זמן להתייחס, ובברכת שבוע טוב.
לאחר רכישה של הנתב המדובר (גרסה 1.9) גיליתי שאחת לשבוע אני מאבד גישה לממשק ה-WEB, אך הנתב ממשיך לעבוד כרגיל. ניתוק וחיבור מחדש פותרים את הבעיה.
לאחר עיון בפורומים הרשמיים של TP-Link גיליתי שמדובר בבעיה ידועה ונפוצה בקרב משתמשים מרחבי העולם (ואף אחד ישראלי שכתב שם) - כולם תובעים פתרונות מהחברה, אשר בתורם שיחררו גרסת קושחא שפותרת\לא פותרת את העניין.
בחלק מהמקרים הבעיה מסתכמת בגישת WEB בלבד, ובחלק הנתב נתקע לחלוטין או מאבד קישור.
לינק לשרשור בפורום שלהם: http://forum.tp-link.com/showthread.php ... gion=china
הפתרונות שהוצעו שם כללו בעיקר שינוי הקושחא לגרסאות פתוחות כגון DD-WRT או Gargoyle.
אשמח מאד לשמוע את דעתם של חברי הפורום הנכבדים באשר לבעיה (האם מישהו אחר נתקל בה), ודרכי פיתרון. אולי מישהו הבין למה התקיעה מתרחשת.
אם מישהו עובד עם קושחא לא רשמית, איזו, והאם היא יציבה?
מודה מראש לכל המקדישים זמן להתייחס, ובברכת שבוע טוב.
אם אפשר לשאול, איזו גרסת חומרה של הנתב, ואיזו גרסת קושחא של Gargoyle.ytwig כתב:אני עובד עם Gargoyle כבר שנים ללא שום תקיעותבעיות מיוחדות...
איזו גרסאת קושחא מדוייקת ברשותך?harari כתב:אני עם גרסת חומרה 1.6 וקושחה מקורית ולא חוויתי את זה...
האמת, קיוויתי שעוד מישהו ידווח על הבעיה המוזרה הזו. מהפורום שלהם מצטיירת תמונה שונה, של בעיה בהיקף רחב הרבה יותר.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
Firmware Version: 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n
החלפתי קושחה פעם אחרונה די מזמן, אני לא בטוח אם זו הגרסה אחרונה או לא.
ויש לי עוד ראוטר כזה יותר חדש (לא בטוח מהי גרסת החומרה - הוא לא לידי, אני אדע שבוע הבא רק) שלא החלפתי לו את הקושחה אף פעם והוא גם עובד ללא רבב.
החלפתי קושחה פעם אחרונה די מזמן, אני לא בטוח אם זו הגרסה אחרונה או לא.
ויש לי עוד ראוטר כזה יותר חדש (לא בטוח מהי גרסת החומרה - הוא לא לידי, אני אדע שבוע הבא רק) שלא החלפתי לו את הקושחה אף פעם והוא גם עובד ללא רבב.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אם לומר בכנות זה מזכיר איזו בעיה שהיתה לי עם הקושחה של המפעל.
מה שקרה אצלי זה חוסר יכולת לגשת לנתב דרך ממשק הווב, במידה ועבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שזה נעשה (אם הייתי נכנס מספר פעמים בשבוע, לא היתה בעיה אם פעם בחודש - היתה מופיעה הבעיה הזו).
הבעיה: ניסיון כניסה דרך ממשק הווב היה פשוט נכשל בהעלאת הדף (כמו לנסות לגשת לשרת מת).
אני חייב לציין, לעומת זאת, שזה לא פגע כהוא זה בתפקוד הנתב. הוא פעל ללא דופי על אף חוסר היכולת שלי לגשת אליו.
בכל אופן כדי לחדש את הגישה היה צורך באיתחול הנתב (ניתוק מהחשמל וחיבור מחדש).
פתרתי את זה בהתקנת הקושחה DD-WRT v24-sp2(08/07/10 כמו החבר שמעליי.
מאז - יציב (כבר כחצי שנה).
מה שקרה אצלי זה חוסר יכולת לגשת לנתב דרך ממשק הווב, במידה ועבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שזה נעשה (אם הייתי נכנס מספר פעמים בשבוע, לא היתה בעיה אם פעם בחודש - היתה מופיעה הבעיה הזו).
הבעיה: ניסיון כניסה דרך ממשק הווב היה פשוט נכשל בהעלאת הדף (כמו לנסות לגשת לשרת מת).
אני חייב לציין, לעומת זאת, שזה לא פגע כהוא זה בתפקוד הנתב. הוא פעל ללא דופי על אף חוסר היכולת שלי לגשת אליו.
בכל אופן כדי לחדש את הגישה היה צורך באיתחול הנתב (ניתוק מהחשמל וחיבור מחדש).
פתרתי את זה בהתקנת הקושחה DD-WRT v24-sp2(08/07/10 כמו החבר שמעליי.
מאז - יציב (כבר כחצי שנה).
נשמע אחד לאחד הבעיה שאני חווה. אין גישה לממשק הWEB אך הנתב ממשיך לעבוד תקין.
הבנתי שכרגע יש גם בעיה לעבור לDDWRT כי החל מגרסת חומרה 1.9 (שיש לי) ישנה הגנה מכיוון הקושחא כך שאם אעדכן, פורט הWAN יפסיק לעבוד.
ישנה דרך להתגבר על זה, צריך רק למצוא איך.
האם הDDWRT יציב? יכולת אחת שחשובה לי מאד הינה IP & MAC Binding. האם קיימת בDDWRT ? שיוך ידני של כתובת IP לכתובת MAC לצרכי שליחת פאקט לWOL.
תודה לכל העונים!
הבנתי שכרגע יש גם בעיה לעבור לDDWRT כי החל מגרסת חומרה 1.9 (שיש לי) ישנה הגנה מכיוון הקושחא כך שאם אעדכן, פורט הWAN יפסיק לעבוד.
ישנה דרך להתגבר על זה, צריך רק למצוא איך.
האם הDDWRT יציב? יכולת אחת שחשובה לי מאד הינה IP & MAC Binding. האם קיימת בDDWRT ? שיוך ידני של כתובת IP לכתובת MAC לצרכי שליחת פאקט לWOL.
תודה לכל העונים!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אני עדכנתי לFW האחרון שלהם ומאז אין לי את זה.
H-Ver = WR1043ND v1 00000000 : S-Ver = 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
H-Ver = WR1043ND v1 00000000 : S-Ver = 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
קרא לי נאיבי, אבל אני מצפה מחברה בסדר גודל של TP-Link שיתקנו בעיה כזו ולא ישחררו קושחת בטא שלא פותרת כלום, ובכך יגררו אותי למצב שבו אני דופק אחריות ואולי אפילו את הקופסא (אם אהיה לא זהיר) על מנת לפתור את הבעיה.yairf כתב:היתרון הגדול של הראוטר הזה, זה שיש גרסת DD-WRT מצויינת עבורו. למה לא לנצל את זה...?...
בכל מקרה, שתי שאלות:
1. כשאתה אומר "יש גרסא מצויינת עבורו" - למה אתה מתכוון בדיוק? יש גרסאות שאינן טובות עבור נתבים שונים או דגמים שונים? איך בדיוק דבר כזה נמדד?
2. האם בגרסת ה DD-WRT קיימת האופציה (שקיימת בקושחא המקורית) למיפוי ידני של כתובות IP מול כתובות MAC (כתיבה ידנית לarp table). זאת למטרת שליחת WoL Packet אשר יגיע ליעדו בהצלחה! ברוב הנתבים ה-ARP table מתאפס או נמחק לאחר זמן מה ולכן הפאקט לא מגיע ליעדו (ומצד שני אין אפשרות לבצע port forwarding לטווח).
שוב תודה על התגובות!
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
ניסית לעדכן לקושחה המקורית האחרונה? לדעתי הבעיה היא רק בקושחה שהגיעה עם המכשיר.
אם הראוטר הגיע כבר עם הקושחה האחרונה, נסה לצרוב אותה שוב, לא יכול להזיק.
יש לי שני ראוטרים כאלה ואני מרוצה מהם מאוד, אני לא משתמש ממוצע והוא עושה כל מה שאני דורש.
אם היתה ניתנת לי הבחירה שוב, הייתי קונה אותם שוב בלי להסס.
אם הראוטר הגיע כבר עם הקושחה האחרונה, נסה לצרוב אותה שוב, לא יכול להזיק.
יש לי שני ראוטרים כאלה ואני מרוצה מהם מאוד, אני לא משתמש ממוצע והוא עושה כל מה שאני דורש.
אם היתה ניתנת לי הבחירה שוב, הייתי קונה אותם שוב בלי להסס.
לצערי לא הרצתי את הנתב מספיק זמן, עדכנתי מיד כשקיבלתי אותו.
אנסה שוב ואדווח, תודה על הרעיון.
דרך אגב, אשמח לראות האם יש מישהו עם גרסת החומרה החדשה (1.9) שחווה או לא חווה בעיות מסוג זה. אולי נוכל לצמצם את הבעיה למודל מסויים.
עדכון:
זו הגרסא שיש לי
Firmware Version:
3.13.13 Build 120605 Rel.38634n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000
ומשום מה, היא לא מופיעה יותר באתר הרשמי שלהם (פתאום שמתי לב)!
http://www.tp-link.us/support/download/ ... n=V1#tbl_j
אנסה שוב ואדווח, תודה על הרעיון.
דרך אגב, אשמח לראות האם יש מישהו עם גרסת החומרה החדשה (1.9) שחווה או לא חווה בעיות מסוג זה. אולי נוכל לצמצם את הבעיה למודל מסויים.
עדכון:
זו הגרסא שיש לי
Firmware Version:
3.13.13 Build 120605 Rel.38634n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000
ומשום מה, היא לא מופיעה יותר באתר הרשמי שלהם (פתאום שמתי לב)!
http://www.tp-link.us/support/download/ ... n=V1#tbl_j
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בהחלט מוזר. כמו שהראיתי אצלי אין בעיה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
גם אני עם הגרסה הזו ואין לי בעיה.agent__smith כתב:אני עדכנתי לFW האחרון שלהם ומאז אין לי את זה.
H-Ver = WR1043ND v1 00000000 : S-Ver = 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n...
אכן הייתה גרסה חדשה בחודש האחרון באתר שלהם וכבר איננה - לא הספקתי לעדכן (לשמחתי ....
אני לא זוכר איזו גרסת חומרה יש לי, אבל גרסת הקשוחה שיש לי היא העדכנית ביותר, ואני סובל מבעיות האלו מהיום שקניתי את הנתב. יצאו מאז גרסאות קושחה חדשות ותמיד עדכנתי אבל הבעיה נשארה.
לפעמים גם אי אפשר להתחבר לרשת האלחוטית למרות שהוא משדר את השם שלה..
חשבתי בהתחלה שזה בגלל שאני מעמיס אולי על הנתב עם תוכנת שיתוף קבצים, אבל גם כשאין כאלו פועלות ברקע התופעה חוזרת על עצמה.. קניתי אותו רק בגלל כל ההמלצות בזמנו, אבל הוא פשוט גרוע.
יש לי 3 שנים אחריות על הנתב, עברה שנה וחצי לדעתי.. אפשר להחליף על דבר כזה את הנתב?
לפעמים גם אי אפשר להתחבר לרשת האלחוטית למרות שהוא משדר את השם שלה..
חשבתי בהתחלה שזה בגלל שאני מעמיס אולי על הנתב עם תוכנת שיתוף קבצים, אבל גם כשאין כאלו פועלות ברקע התופעה חוזרת על עצמה.. קניתי אותו רק בגלל כל ההמלצות בזמנו, אבל הוא פשוט גרוע.
יש לי 3 שנים אחריות על הנתב, עברה שנה וחצי לדעתי.. אפשר להחליף על דבר כזה את הנתב?