לפני זמן מה התייעצתי כאן בפורום לגבי רכישה של כרטיס טלוויזיה תומך MCE שידע להתמודד עם שידורים באיכות HD וגם להקליט (כרגע הקלטה לא הכי חשובה לי) ישירות מהממיר. הומלץ לי על Hauppauge colossus ואכן בסופו של דבר רכשתי אותו מ- eBay במחיר די שפוי ביחס למחירו בארץ.
אתמול מצאתי את הזמן להתקין אותו במחשב, אבל נתקלתי בשתי בעיות רציניות:
1. ה- MCE לא מזהה אותו כלל.
2. ביחד עם הכרטיס הגיע תוכנת ה- WINTV7 והיא כן מזהה אותו אך מציגה מסך כחול או No Signal למרות שבדקתי שאכן הממיר משדר דרך HDMI ישירות לטלוויזיה.
שיחקתי עם ההגדרות וניסיתי כל דבר אפשרי אך המדיה סנטר מסרבת לזהות אותו ואני לא מצליח לצפות בשום דבר. כל שאני רוצה הוא לצפות בשידורים במחשב דרך HDMI כדי לחסוך לעצמי את ההעברה המעצבנת הזו בין Source ל- Source בטלוויזיה וגם בכדי שאוכל לשמוע דרך המגבר שמחובר אל המחשב. זו המטרה הסופית היות והקלטות אני יכול לבצע ישירות בממיר עצמו ולא מתחשק לי לחבר עוד כבלים (קרי - קומפוננטים למיניהם) כי אני גם ככה מפוצץ בכבלים יותר מידי ואין שם כבר מקום.
חשוב לציין שאני עובד על וינדוס 8 (מקורי אם זה משנה משהו) אך במידה וזו הבעיה לא תהיה לי ברירה ואתקין וינדוס 7 בחזרה.
אשמח לעזרה בנושא.
אסף.
בעיה עם Hauppauge colossus
לבסוף הצלחתי להסתדר והכרטיס פועל. הוא כנראה לא ישב טוב במחשב אבל כופפתי קצת את הפלאח (הברזל מאחורה) ועכשיו הוא יושב טוב ופועל גם ב- HDMI וגם ב- COMPONENT אבל לצערי חשבתי שאפשר לצפות בכל השידורים דרך HDMI והבעיה תהיה רק בהקלטה מה שנוכחתי לדעת שלא נכון. קצת מרגיז אבל אני מניח שאין פתרון לעקיפת ההגנה הזו. בכל מקרה, הבעיה האחרונה שנשארה לי היא להפעיל אותו במדיה סנטר (חלונות
ואשמח לדעת אם זה נתמך או לא ואם יש דרך להפעיל אותו שם.
אגב, האם שידורי YES דרך YES MAX HD תומכים ב- DTS או DOLBY DIGITAL? האם לשם כך אני יכול להשתמש ביציאה האופטית שבממיר? גם אם כן, יש לי כניסה אחת במגבר כך שיכול להיות שתהיה לי בעיה, האם היציאה האנלוגית (COAX) יכולה לעזור?
אגב, האם שידורי YES דרך YES MAX HD תומכים ב- DTS או DOLBY DIGITAL? האם לשם כך אני יכול להשתמש ביציאה האופטית שבממיר? גם אם כן, יש לי כניסה אחת במגבר כך שיכול להיות שתהיה לי בעיה, האם היציאה האנלוגית (COAX) יכולה לעזור?