התחדשתי לפני שבוע אחרי שנתיים עם הסילביה. את הסילביה למדתי להכיר נורא טוב, הקפה יצא מדוייק אחרי גלישת טמפרטורה, הקצפת החלב כמו מראה והלאטה ארט נחמד.
עכשיו עם ה-Junior אני לומד שוב... ההקצפה משתוללת, עדיין לא הצלחתי למשוך חלב כמו שצריך. הורדתי את הלחץ בדוד מ-1.1 ל-1.0. קצת יותר קל אבל עדיין קשה. הלחץ חליטה מגיע ל-12 באר! איך אני משנה את זה?
היי שמוליק, גם אני עשיתי את המעבר הזה לפני שנתיים מהסילביה לדומובר ג'וניור. דבר ראשון תתחדש, עשית קניה מצוינת ואחרי שנתיים של שימוש אינטנסיבי אני יכול להגיד שאני מאד מרוצה ממנה.
בתור התחלה תוריד את לחץ החליטה ל9-8.5 באר. אתה עושה את זה ע"י הברגת המעטפת החיצונית של המכונה (פאנל הנירוסטה) החוצה. מצד שמאל למטה (כאשר אתה עומד חזיתית למכונה) אתה תראה מעין בורג נחושת גדול. תסובב אותו נגד כיוון השעון להורדת לחץ המשאבה. אתה יכול לבדוק את הלחץ בראש ע"י שימוש בפילטר עיוור.
לגבי ההקצפה - כדאי שלחץ הדוד יהיה באזור 1.1-1.2 (אין צורך לרדת ל1). כמובן כדאי להתחיל את ההקצפה כאשר דוד החימום בפעולה (נורית חיווי בצבע כתום נדלקת ליד שעון לחץ הדוד) ושהלחץ עצמו באזור 1 באר לפחות - ככה תשמור על הקצפה חזקה ויציבה. הבעיה עם ההקצפה במכונה הזו היא החרירים בפית הקצפה - שני חרירים שהם גדולים מידי ויושבים 180 מעלות זה מזה. ההמלצה שלי היא ליצור קשר עם "ריסטרטו" ולבקש פית הקצפה 4 חרירים, כאשרר שני חרירים שסמוכים זה לזה אתה אוטם (אתה יכול להעזר ברתך\איש מקצוע). אני ממליץ לסתום את החריר התחתון והשמאלי (צירפתי תמונה), ככה אתה תקבל זוית נוחה לסירקולציה. בינתיים, תמקם את הכד בשעה 4 כשאתה מקציף עם הפיה המקורית.
אני מאוד ממליץ לדבר עם אנדריי ולקנות ממנו את המתאם תרמומטר לראש E61. מכונות מחליף חום ביתיות הן "טריקיות" ובעצם רק בעזרת תרמומטר בראש אתה תוכל באמת לדעת מה קורה בזמן החליטה (אורך קולינג פלאש, זמן המתנה וכו).
במכונה שלי הטמפרטורה הייתה נמוכה - ויביאמה מתקינים דיזות בראש כדי למנוע התחממות יתר - זה יעיל למכונות עם דוד גדול אבל כאן זה גרם לטמפרטורה להיות נמוכה כמעט תמיד. בקיצור גש לאנדריי, תתקין אצלו את המתאם (אתה צריך לרכוש קודם מדחום ולהביא איתך) והוא יסדר לך את השאר. אחרי התקנת התרמומטר הוצאנו לגמרי את הדיזה מהמכונה ( למרות שאפשר גם לקדוח חור בקוטר מעט גדול יותר בדיזה וזמן הקולינג פלאש יצטמצם מאשר לעבוד בלי דיזה בכלל).
אם אתה רוצה להשתמש בברז מים חמים בלי לקבל טעם של פלסטיק (בחודשים הראשונים) או טעם של מים עומדים, כדאי שבאופן קבוע תזרים מים לכמה שניות בכל יום כדי שתהיה תחלופה של המים בדוד (זה נכון לגבי כל מכונת מחליף חום).
אחרי שתתקין את התרמומטר ותלמד לעבוד עם ההקצפה (או שתחליף את הפיה) תבין שהשדרוג הבא יהיה רק מכונת מנוף מסחרי:) בהצלחה
מיקום הadjusting screw של לחץ המשאבה (בתמונה המכונה היא super domobar). בדומובר ג'וניור העניינים נראים מעט אחרת (ויש מעטפת לדוד ) אבל זה בגדול המיקום
פית ההקצפה המשורגת ( אל תבהל מהקילוף של הכרום, זה אחרי ששיחקתי הרבה עם פלייר וניסיתי להקטין את קוטר החרירים עם פטיש), החריר התחתון והשמאלי סתומים.
תודה על התשובה המפורטת!
האמת שהיום בבוקר כבר גיגלתי על העניין וסידרתי את לחץ החליטה להיות 9.5 לפי המלצה שראיתי ב-Home Barista, האם להוריד אותו עוד?
בנוגע להקצפה, אני חושב שבסילביה היתה לי פיה עם חור אחד, מה עם פשוט לסתום חור אחד בפיה המקורית?
בנוגע לתרמומטר ואנדריי, מי זה אנדריי?
תודה על כל העצות!
שמוליק
תריץ חיפוש - המעבדה שלו ("אספרסימו") נמצאת באור יהודה, איש מאד מקצועי ונחמד, תתקשר אליו לפני ותשאל אם יש לו במלאי את המתאמים. לפני זה תקנה מדחום דיגיטלי (של taylor, תחפש באיביי). היו כאן כמה פוסטים לגבי התקנת התרמומטר בראש E61. אומרים שלחץ באזור 8 -8.5 באר יתן טעמים מעט עדינים יותר - תנסה מה אתה אוהב יותר (לדעתי ההבדלים זניחים).
לגבי הפית הקצפה - זה לא יעבוד, החריר בסילביה גדול יותר וממוקם במרכז. בהצלחה