עזרה עם שינוי unallocated space בכונן קשיח
-
drhalfbaked
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
רכשתי מחשב חדש עם כונן של 3 טרה.
המחשב הגיע ללא חלונות ואני מתקין את מערכת ההפעלה בעצמי.
כשהדלקתי את המחשב הוא ביקש את הדיסק של מערכת ההפעלה והתקנתי עליו את חלונות אולטימייט 7, 64 ביט.
בטרם ההתקנה הדיסק איפשר לי לחלק את הכונן ובחרתי לחלק אותו לכונן אחד של 100 גיגה ולכונן של כל השאר.
הבעיה היא שכעת "כל השאר" לא קיים ומופיע כ-unallocated space.
כלומר באופציית MANGE זה מופיע בצבע שחור וכשאני לוחץ קליק ימני עם העכבר האופציות לא ניתנות לבחירה, הם בצבע אפור- לא פעיל.
נראה לי שהבעיה היא שכעת רק חלק מהכונן מפורמט כ-NTFS והחלק השני כפי שבא מהיצרן FAT32 כנראה.
מה אני עושה? איך אני יוצא מהמצב הזה?
ירקתי דם על זה כל הלילה ולא הצלחתי וממש לא בא לי לגרור את המחשב למעבדה...
אודה לכל מי שיהיה נחמד ויעזור לי מהידע שלו.
חשוב לציין שיש לי לוח אם מסוג מיני ITX של אזוס והכניסה להגדרות הביוס קצת מוזרה ולא ברור לי איך מנסים לשנות משם.
תודה רבה רבה!
רכשתי מחשב חדש עם כונן של 3 טרה.
המחשב הגיע ללא חלונות ואני מתקין את מערכת ההפעלה בעצמי.
כשהדלקתי את המחשב הוא ביקש את הדיסק של מערכת ההפעלה והתקנתי עליו את חלונות אולטימייט 7, 64 ביט.
בטרם ההתקנה הדיסק איפשר לי לחלק את הכונן ובחרתי לחלק אותו לכונן אחד של 100 גיגה ולכונן של כל השאר.
הבעיה היא שכעת "כל השאר" לא קיים ומופיע כ-unallocated space.
כלומר באופציית MANGE זה מופיע בצבע שחור וכשאני לוחץ קליק ימני עם העכבר האופציות לא ניתנות לבחירה, הם בצבע אפור- לא פעיל.
נראה לי שהבעיה היא שכעת רק חלק מהכונן מפורמט כ-NTFS והחלק השני כפי שבא מהיצרן FAT32 כנראה.
מה אני עושה? איך אני יוצא מהמצב הזה?
ירקתי דם על זה כל הלילה ולא הצלחתי וממש לא בא לי לגרור את המחשב למעבדה...
אודה לכל מי שיהיה נחמד ויעזור לי מהידע שלו.
חשוב לציין שיש לי לוח אם מסוג מיני ITX של אזוס והכניסה להגדרות הביוס קצת מוזרה ולא ברור לי איך מנסים לשנות משם.
תודה רבה רבה!
-
drhalfbaked
-
- חבר פעיל

תודה רבה audigy, אבל כיצד אני עושה את זה?
לוח האם הוא מדגם: Asus P8H77-I ולדעתי תומך בכונן כזה, אבל אולי אני טועה?
קראתי המלצה להכנס באופציית ה-MANGE לסמן את הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, קליק ימני ואז
Convert to GPT Disk
אבל אין לי אפשרות לעשות זאת, האופציה הזאת אפורה, כלומר לא פעילה.
תודה שוב
לוח האם הוא מדגם: Asus P8H77-I ולדעתי תומך בכונן כזה, אבל אולי אני טועה?
קראתי המלצה להכנס באופציית ה-MANGE לסמן את הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, קליק ימני ואז
Convert to GPT Disk
אבל אין לי אפשרות לעשות זאת, האופציה הזאת אפורה, כלומר לא פעילה.
תודה שוב
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אי אפשר להפוך מחיצה לGPT אלא רק דיסק שלם. ואי אפשר להמיר לGPT דיסק פעיל (עם מערכת הפעלה פעילה).
תנסה ליצור קודם מחיצות נוספות בדיסק (קטנות מ 2TB) ואז תפרמט אותן. הסיבה לכך היא שדיסק "רגיל" יכול לקבל מחיצות עד לגודל של 2TB.
אפשר להפוך את הדיסק לדינמי (Dynamic) או ל- GPT. במקרה שלך הייתי מנסה קודם לייצר מחיצות ואם לא ילך אז להפוך לדינמי.
תנסה ליצור קודם מחיצות נוספות בדיסק (קטנות מ 2TB) ואז תפרמט אותן. הסיבה לכך היא שדיסק "רגיל" יכול לקבל מחיצות עד לגודל של 2TB.
אפשר להפוך את הדיסק לדינמי (Dynamic) או ל- GPT. במקרה שלך הייתי מנסה קודם לייצר מחיצות ואם לא ילך אז להפוך לדינמי.
נערך לאחרונה על ידי Ron_G ב 28/02/2013 18:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
drhalfbaked
-
- חבר פעיל

ניסיתי ללא הצלחה,
אבל מצאתי באיזה אתר מישהו שפתר את הבעיה עם דיסק בוט, אבל הוא מציין בפירוש:
"Again, that worked for making it a storage disk, not a boot disk"
I got my 3tb drive set up last night as a full 3tb single drive recognized without issue by Windows 7 64-bit. Note I'm not using it as a boot drive (that's what SSD's are for!).
I used "GPARTED". Search google for it. You dl it, burn a CD-R with an image file of it, reboot your computer and boot into GPARTED. It's a self-cotained and self-booting Linux distribution, aka it doesn't install itself just runs off a CD when you boot. Load that up, click on your disk, go to Tools-->Convert Partition table... then hit "advanced" and select GPT and hit the OKAY button. Takes 20 seconds, then exit out, go back to Windows 7, load up the Disk Management Tool, your drive should be seen as 3TB raw disk. Right click it, hit New Simple Volume, and boom you are set. Again, that worked for making it a storage disk, not a boot disk. Hope that helps anyone with the same issue.
The problem is these Seagate 3TB's come formatted from the factory with the older MBR partition table, which is 2TB max. Hence the 2TB and 700MB separate partitions. GPARTED lets you easily (easier than Windows) erase the disk and rewrite the partition table with the GPT version.
Here are a couple websites that can also help:
http://gparted.sourceforge.net/
אבל מצאתי באיזה אתר מישהו שפתר את הבעיה עם דיסק בוט, אבל הוא מציין בפירוש:
"Again, that worked for making it a storage disk, not a boot disk"
I got my 3tb drive set up last night as a full 3tb single drive recognized without issue by Windows 7 64-bit. Note I'm not using it as a boot drive (that's what SSD's are for!).
I used "GPARTED". Search google for it. You dl it, burn a CD-R with an image file of it, reboot your computer and boot into GPARTED. It's a self-cotained and self-booting Linux distribution, aka it doesn't install itself just runs off a CD when you boot. Load that up, click on your disk, go to Tools-->Convert Partition table... then hit "advanced" and select GPT and hit the OKAY button. Takes 20 seconds, then exit out, go back to Windows 7, load up the Disk Management Tool, your drive should be seen as 3TB raw disk. Right click it, hit New Simple Volume, and boom you are set. Again, that worked for making it a storage disk, not a boot disk. Hope that helps anyone with the same issue.
The problem is these Seagate 3TB's come formatted from the factory with the older MBR partition table, which is 2TB max. Hence the 2TB and 700MB separate partitions. GPARTED lets you easily (easier than Windows) erase the disk and rewrite the partition table with the GPT version.
Here are a couple websites that can also help:
http://gparted.sourceforge.net/
-
drhalfbaked
-
- חבר פעיל

תודה, אבל כיצד ניתן לפרמט ללא מערכת הפעלה פעילה?
האם ניתן לעשות זאת בשלב שלפני שהמערכת עולה, בשלב הביוס?
האם ניתן לעשות זאת בשלב שלפני שהמערכת עולה, בשלב הביוס?
-
drhalfbaked
-
- חבר פעיל

יכול להיות שעשיתי טעות וכונן בגודל הזה לא יכול להכיל מערכת הפעלה אלא רק להיות כונן אחסון?
תעלה עם דיסק מערכת הפעלה ולפני ההתקנה עצמה תיגש ל"מתקדם" או ADVANCED שם תהיה לך האפשרות ליצור מחיצותdrhalfbaked כתב:תודה, אבל כיצד ניתן לפרמט ללא מערכת הפעלה פעילה?
האם ניתן לעשות זאת בשלב שלפני שהמערכת עולה, בשלב הביוס?...
drhalfbaked
תתקין את "MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.7" מאתר הבית של התוכנה - הגרסה הזו היא חינמית, ובפונקציונאליות מלאה כמעט לעומת הגרסה בתשלום.
היא תאפשר לך פעולות רבות כגון הפיכת unallocated space למחיצה פעילה, חלוקה למחיצות, פרמוט מחיצות/דיסקים, חיבור מספר מחיצות (בגרסה בתשלום), שינוי גודל מחיצות ואפילו שינוי גודל מחיצת המערכת ללא צורך באתחול, וכל זה בממשק יפה, פשוט ואינטואיטיבי.
תתפלא לראות עד כמה פעולות שמסורבל לבצע תחת "חלונות" או שלא ניתן לבצע כלל, התוכנה הזו מבצעת בקלילות.
תשחק קצת עם האפשרויות, תוך 5 דקות תלמד את התפעול.
http://www.partitionwizard.com/free-par ... nager.html
בהצלחה.
תתקין את "MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.7" מאתר הבית של התוכנה - הגרסה הזו היא חינמית, ובפונקציונאליות מלאה כמעט לעומת הגרסה בתשלום.
היא תאפשר לך פעולות רבות כגון הפיכת unallocated space למחיצה פעילה, חלוקה למחיצות, פרמוט מחיצות/דיסקים, חיבור מספר מחיצות (בגרסה בתשלום), שינוי גודל מחיצות ואפילו שינוי גודל מחיצת המערכת ללא צורך באתחול, וכל זה בממשק יפה, פשוט ואינטואיטיבי.
תתפלא לראות עד כמה פעולות שמסורבל לבצע תחת "חלונות" או שלא ניתן לבצע כלל, התוכנה הזו מבצעת בקלילות.
תשחק קצת עם האפשרויות, תוך 5 דקות תלמד את התפעול.
http://www.partitionwizard.com/free-par ... nager.html
בהצלחה.