כיוס וביטוח רפואי בחו"ל

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
erlich01 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

היום לצערי כיוסו אותי בנורווגיה.
גיליתי את זה אחרי שהמשטרה יהמקומית צרה עימי קשר והודיעה לי שהם מצאו את הארנק שלי.
מדהים רבע שעה קודם עוד שילמתי והוא היה בכיס של המכנס עם הרוכסן סגור.
מזל שאת הדרכון שהיה שם לא גנבו. השאלה האם הביטוח הרפואי (הראל) מכסה את הכסף שהיה שם?
את שאר המסמכים (כולל כרטיסי אשראי הם השאירו בפח......)

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

נדמה לי ששום ביטוח לא מחסה כסף מזומן,
אפילו לא ביטוח דירה.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73353
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #3 

אני אף פעם לא נוסע לחול עם כסף מזומן. למדתי לקח - יוצא רק עם המחאות נוסעים. הדרך היחידה להסתובב עם סכומים גדולים בצורה מבוטחת לחלוטין.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

ואם כבר מסתובבים עם כסף מזומן, לא משאירים אותו בארנק בתוך הכיס (אפילו שהוא עם רוכסן). צריך לשמור אותו בתוך בטנה פנימית, חגורה רגילה עם דופן כפול, או כיס פנימי שמתלבש על הירך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

לא, הביטוח לא יכסה.
מקווה שלא היה יותר מידי מזומן.

את רוב ההוצאות כדאי לעשות עם כרטיס אשראי (וכדאי כרטיס נוסף למקרה של אובדן), כולל הוצאת מזומן מכספומט.
הוזכרו פה המחאות נוסעים. זה עוד קיים היום? מה היתרון שלהם מול כרטיס אשראי?
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

לא בכל מקום מקבלים כ"א, למשל במסעדות מסוימות, בשווקים וכו (בעיקר במזרח), בנוסף בהמחאות נוסעים יש ביטוח מלא בצורה הכי פשוטה ויעילה (שומרים העתק של מספרי השטרות, במקרה של אובדן ניגשים לסניף שלהם והם פשוט מבטלים את הגנובים/אבודים ומנפיקים חדשים במקום).

אני לוקח גם כ"א, אבל ממעט להשתמש בו עקב החשש לגניבת נתונים, העמלות על המרות שער וכו. הוא שם למקרה חירום.

ניתן לרכוש המחאות נוסעים ד"א בכל סניף דואר מרכזי.

onyx2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

Huber כתב:לא בכל מקום מקבלים כ"א, למשל במסעדות מסוימות, בשווקים וכו (בעיקר במזרח), בנוסף בהמחאות נוסעים יש ביטוח מלא בצורה הכי פשוטה ויעילה (שומרים העתק של מספרי השטרות, במקרה של אובדן ניגשים לסניף שלהם והם פשוט מבטלים את הגנובים/אבודים ומנפיקים חדשים במקום).
.
...
ואת המחאות הנוסעים מקבלים בכל מקום? אני בטוח שהרבה פחות מכ"א. המחאות נוסעים מאוד מסרבלות את כל ההתנהלות.
ולגבי הביטוח המלא, לא תמיד זה מתבצע בצורה יעילה ופשוטה כמו שאתה מתאר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2811068,00.html

כרטיס אשראי וקצת מזומן, לדעתי זו הדרך הבטוחה ביותר, בדיוק כפי שמתנהלים בארץ, במיוחד בטיולים בסביבה עירונית.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

Huber,
אני השתמשתי הרבה בהמחאות נוסעים, רק שפעם אחרונה הייתה לפני יותר מ25 שנה ...
לא ידעתי שזה עדיין בשימוש נפוץ.

גם על כרטיס אשראי אשראי יש "ביטוח", אם נגנב, כלומר אתה לא משלם.
לגבי עמלות, ביטחון עולה כסף, אך זה ממש לא סכום נורא.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

onyx2 - אפשר לדעת בוודאות היכן מקבלים והיכן לא באתר שלהם, ולהיערך בהתאם:

http://www.aetclocator.com/us/

אני לא מדבר על מסעדות/בתי מלון וכו' אלא על חלפני כספים. מה שהייתי עושה הוא פשוט, הייתי בתחילת כל יום מחליף סכום מסויים של כסף שלדעתי יספק לאותו היום עם טווח בטיחות, כך הסיכון מתמזער לגניבת אותו הסכום/סכום קטן.

לדוגמא, בכל המזרח מקבלים המחאות נוסעים בכל חלפן כספים, בתאילנד למשל יש כל רחוב כמעט עמדת החלפת כספים בה ניתן להמיר מהמחאות נוסעים למזומן.

בעיניי המחאות נוסעים זה מזומן מבוטח, זה הכל, ולגבי קבלת פיצוי במקרה גניבה, ביצעתי את התהליך והוא היה פשוט הרבה יותר מקבלת פיצוי מחברת כ"א והוצאת כרטיס חלופי בחו"ל (שגם תהליך זה יצא לי לצערי לעבור).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

למניעת התעסקות עם הוצאת כרטיס חלופי, לוקחים תמיד לפחות שני כרטיסי אשראי.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

moco - אני מכיר אישית מיקרים של אנשים שהשתמשו להם ללא אישורם בכ"א בחו"ל, מסכת הייסורים שהם עברו עד שהם קיבלו את הכסף בחזרה (כשחלקם לא קיבלו כלל) גרם לי לא לבטוח ב"ביטוח" של חברות האשראי, במיוחד במיקרים של שימוש בכרטיס בחו"ל.

עמלת הרכישה של המחאות הנוסעים נמוכה יותר מעמלת השימוש בכ"א בחו"ל, בדקתי את הנושא בזמנו לעומק.

לא לכולם יש 2 כרטיסי אשריא בנלאומיים, לא כולם רוצים יותר מכ"א, ולי אישית אחרי כל מה שציינתי הרבה יותר נוח ובטוח להשתמש בהמחאות נוסעים. אבל שכל אחד יעשה את השיקול שלו :wink:

eladk
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם
יצירת קשר:

שליחה #12 

גם העמלות והשערי המרה של הטרוול צ'ק הוא גבוה מאוד ולא רחוק בכלל מכרטיסי האשראי.. ..למי שנוסע המון הכי יעיל זה להחזיק סכום מזומן שמספיק ליומיים שלושה, (לא להחזיק אף פעם את הכל באותו הכיס, חלק בתיק גב ,חלק בכיס פנימי, סכום קטן לשליפה בארנק)

לבנק הדואר יש פיתרון מעולה למי שלא מעוניין להנפיק כרטיס אשראי רגיל
ht
..
למרות שעדיף אחד חוץ בנקאי ואחד בנקאי. על כל צרה. עדיף שאחד יהיה ויזה ואחד מסטרכארד חשוב מאוד שלאחד מהם יהיה צ'יפ (במיוחד באירופה)
The finer things in life
http://www.coopcaffe.co.il

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

Huber כתב:moco
לא לכולם יש 2 כרטיסי אשריא בנלאומיים, לא כולם רוצים יותר מכ"א, ולי אישית אחרי כל מה שציינתי הרבה יותר נוח ובטוח להשתמש בהמחאות נוסעים. אבל שכל אחד יעשה את השיקול שלו :wink:
...
בוודאי שכל אחד יחליט, וזה גם בוודאי תלוי ביעד הנסיעה ואופי השהות שם.

לגבי שני כ"א.
היום כשאפשר להוציא עוד כרטיס באפס עלות, אני ממליץ על כך בלי קשר לנסיעה לחו"ל. כל היתרונות בחו"ל תופסות גם בארץ, למרות שבבית אתה כמובן פחות לחוץ אז זה פחות קריטי.
משה

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #14 

Huber כתב:moco - אני מכיר אישית מיקרים של אנשים שהשתמשו להם ללא אישורם בכ"א בחו"ל, מסכת הייסורים שהם עברו עד שהם קיבלו את הכסף בחזרה (כשחלקם לא קיבלו כלל) גרם לי לא לבטוח ב"ביטוח" של חברות האשראי, במיוחד במיקרים של שימוש בכרטיס בחו"ל.

עמלת הרכישה של המחאות הנוסעים נמוכה יותר מעמלת השימוש בכ"א בחו"ל, בדקתי את הנושא בזמנו לעומק.

...
המחאות נוסעים זה פסה. אתה נדבק לעבר.
זה שזה נוח בתאילנד זה סבבה, אבל זה קוץ בתחת לעקוב אחרי זה.
ומה עם היו גונבים לך את ההמחאות שאתה בטיול בחור בצפון ? אתה יודע איזה מסכת יסורים זה לקבל את הכסף ?
קודם תחפש סניף של החברה המתאימה (אמקס וכו') לך תמלא טפסים הם צריכים לחקור וכו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

כן, אני יודע - כבר נגנב לי וכבר שיחזרתי, תהליך יחסית פשוט. תראה כמה גופים רק בתאילנד מאפשרים לך לרכוש (ובמקביל לשחזר) המחאות נוסעים):

http://www.americanexpress.com/thailand ... ault.shtml

ולגבי מה עושים בחורים - אני תמיד מחזיק כ"א ךיתר ביטחון וסכום כסף שיספיק ליומיים במזומן, כפי שכבר ציינתי.

ד"א:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 92#1660192

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #16 

eladk, תלוי באיזו מדינה. בתאילנד השערים על המרת המחאות נוסעים למאבע מקומי דווקא מעולים וללא עמלה ובטח הרבה יותר משתלמים ממשיכת מזומן בכרטיס אשראי, ובדואר ישראל מוכרים אותם ללא עמלה (רק בבנקים רגילים שודדים ולכן לא מומלץ לקנות בבנקים רגילים המחאות נוסעים).

אבל מסכים איתך שבאירופה, למשל, ממש לא משתלם להשתמש בהמחאות נוסעים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #17 

pixies כתב:eladk, תלוי באיזו מדינה. בתאילנד השערים על המרת המחאות נוסעים למאבע מקומי דווקא מעולים וללא עמלה ובטח הרבה יותר משתלמים ממשיכת מזומן בכרטיס אשראי, ובדואר ישראל מוכרים אותם ללא עמלה (רק בבנקים רגילים שודדים ולכן לא מומלץ לקנות בבנקים רגילים המחאות נוסעים).

אבל מסכים איתך שבאירופה, למשל, ממש לא משתלם להשתמש בהמחאות נוסעים.
...
1. בתאילנד יש עמלה של 30 באט או משהוא כזה על כל פריטה של המחאה.
2. בדואר ישראל בלי עמלה ? הצחקת. העמלה מגולמת בהפרשי השער.

מבדיקה מדוקדקת, השימוש בכרטיס אשראי מאוד דומה בעלויות שלו להמחאות נוסעים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”