שיפור רשת ביתית בתשתית בזק
הי לכולם -
התשתית אצלי היא בזק, ויש לי נתב N2200 שיושב בחדר העבודה.
ספק אינטרנט 012. מהירות 10 מגה. החשמל אצלי תלת פאזי.
אני מעדיפה להשאיר את הנתב בחדר העבודה עם חיבור קוי למחשב העבודה שלי שהוא הכי חשוב לי.
הטלויזיה בסלון מרוחקת בערך 12 מ' ממיקום הנתב, כרגע היא עם דונגל אלחוטי והקליטה שם לא משהו, בהמלצת בזק לקחתי ריפיטר להגברה באיזור הסלון ובינתיים הוא משפר את הקליטה במחשב נייד שנמצא בסלון אבל בטלויזיה עדיין לא (עניין טכני שאני אפתור עם מפיץ הטלויזיה).
שאלתי היא - לפני שאני משקיעה בפתרון של הריפיטר - לבזק יש עוד פתרונות, למשל הום-פלאג עם אופציה אלחוטית, שלמעשה אמור לתת פתרון כאילו "קווי" שאמור להיות יותר איכותי (אני לא בטוחה שיש להם לתלת פאזי).
אשמח לשמוע על כל פתרון אחר שיוכל לתת לי קליטה ברמה קווית בשתי הנקודות (ח' עבודה וסלון), וקליטה סבירה ב-WIFI בסלון, ועדיף בלי לחווט מחדש את כל הבית...
תודה!
התשתית אצלי היא בזק, ויש לי נתב N2200 שיושב בחדר העבודה.
ספק אינטרנט 012. מהירות 10 מגה. החשמל אצלי תלת פאזי.
אני מעדיפה להשאיר את הנתב בחדר העבודה עם חיבור קוי למחשב העבודה שלי שהוא הכי חשוב לי.
הטלויזיה בסלון מרוחקת בערך 12 מ' ממיקום הנתב, כרגע היא עם דונגל אלחוטי והקליטה שם לא משהו, בהמלצת בזק לקחתי ריפיטר להגברה באיזור הסלון ובינתיים הוא משפר את הקליטה במחשב נייד שנמצא בסלון אבל בטלויזיה עדיין לא (עניין טכני שאני אפתור עם מפיץ הטלויזיה).
שאלתי היא - לפני שאני משקיעה בפתרון של הריפיטר - לבזק יש עוד פתרונות, למשל הום-פלאג עם אופציה אלחוטית, שלמעשה אמור לתת פתרון כאילו "קווי" שאמור להיות יותר איכותי (אני לא בטוחה שיש להם לתלת פאזי).
אשמח לשמוע על כל פתרון אחר שיוכל לתת לי קליטה ברמה קווית בשתי הנקודות (ח' עבודה וסלון), וקליטה סבירה ב-WIFI בסלון, ועדיף בלי לחווט מחדש את כל הבית...
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הום פלאג נותן פתרון מצויין ויציב בד"כ אם העברת רשת קווית לא אפשרית.
אפשר גם לרכוש לבד לא דרך בזק, כאן למשל (צריך לרכוש שניים):
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1535
אפשר גם לרכוש לבד לא דרך בזק, כאן למשל (צריך לרכוש שניים):
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1535
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה. בינתיים אני רוצה לנסות את ההום פלאג.
דורון - בבזק יש להם גם אחד שיש לו אנטנות ויכול לשפר גם את ה-WIFI מסביבו, שיכול להתאים לי לסלון שיש בו גם התקנים ניידים -
http://www.bezeq.co.il/Internet/wireles ... -plug.aspx
מה דעתך על פתרון מהסוג הזה? יש בעיה ליישם אותו אם בבית יש חשמל תלת פאזי?
תודה!
דורון - בבזק יש להם גם אחד שיש לו אנטנות ויכול לשפר גם את ה-WIFI מסביבו, שיכול להתאים לי לסלון שיש בו גם התקנים ניידים -
http://www.bezeq.co.il/Internet/wireles ... -plug.aspx
מה דעתך על פתרון מהסוג הזה? יש בעיה ליישם אותו אם בבית יש חשמל תלת פאזי?
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם זה בשביל מחשב נייד בסלון אז הוא כדאי, כי הוא נותן 2 פתרונות במוצר אחד.
לגבי תלת פאזי, הדעות חלוקות. לרוב האנשים זה עבד בסדר על פאזות שונות, אבל לא לכולם. אם שני השקעים המרוחקים נמצאים באותה פאזה זה יעבוד בכל מקרה.
לגבי תלת פאזי, הדעות חלוקות. לרוב האנשים זה עבד בסדר על פאזות שונות, אבל לא לכולם. אם שני השקעים המרוחקים נמצאים באותה פאזה זה יעבוד בכל מקרה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
השורה התחתונה -
ניסיתי שתי ערכות שונות של הום פלאג אלחוטי של בזק ששבקו שתיהן והפסיקו לתפקד כמעט על המקום.
החלטתי לקחת את הפתרון שהם נותנים דרך קו הטלפון, ובסוף כן העברתי את הנתב לסלון, ששם באמת יש לי צורך בגלישה אלחוטית.
הגלישה הקוית דרך המתאם שלהם בחדר העבודה שלי מצויינת, אפילו יותר טובה ממה שהיא היתה קודם כשהנתב היה שם.
גלישה קוית ואלחוטית במחשב נייד בסלון מצויינת גם.
רק דבר אחד לא ממש פתרתי -
כשאני עושה בדיקת מהירות על הטלויזיה החכמה שבסלון (שהנתב ממש קרוב אליה), גם בחיבור קוי וגם בחיבור אלחוטי, המהירות יוצאת 6 או 7 (מתוך 10).
אם מישהו יכול להסביר או להציע פתרון אשמח לשמוע.
תודה!
ניסיתי שתי ערכות שונות של הום פלאג אלחוטי של בזק ששבקו שתיהן והפסיקו לתפקד כמעט על המקום.
החלטתי לקחת את הפתרון שהם נותנים דרך קו הטלפון, ובסוף כן העברתי את הנתב לסלון, ששם באמת יש לי צורך בגלישה אלחוטית.
הגלישה הקוית דרך המתאם שלהם בחדר העבודה שלי מצויינת, אפילו יותר טובה ממה שהיא היתה קודם כשהנתב היה שם.
גלישה קוית ואלחוטית במחשב נייד בסלון מצויינת גם.
רק דבר אחד לא ממש פתרתי -
כשאני עושה בדיקת מהירות על הטלויזיה החכמה שבסלון (שהנתב ממש קרוב אליה), גם בחיבור קוי וגם בחיבור אלחוטי, המהירות יוצאת 6 או 7 (מתוך 10).
אם מישהו יכול להסביר או להציע פתרון אשמח לשמוע.
תודה!