מעוניין לרכוש את מכונת הקפה הראשונה והאחרונה שלי - GIOTTO?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, זו הודעתי הראשונה בפורום (המעולה שקראתי בו רבות) ובתחום בכלל :)
אני מעוניין לרכוש את מכונת הקפה הראשונה והאחרונה שלי. נכנסתי קצת לתחום ממש לא מזמן לאחר שביקרתי בחנות אמיגו מתוך כוונה לרכוש מכונה אוטומטית. לאחר הדגמה של יותר משעה על שלל מכונות שבכולן הקפידו להחליף את הקפה ולטחון קפה טרי במקום (ואפילו זרקו הרבה קפה טחון טרי על מנת שאוכל להשוות את הטעמים עם אותה התערובת), טעמתי את האספרסו הטוב ביותר שטעמתי בחיי בהפרש ניכר מהאחרים (חלקם נטעמו בבתי קפה שהומלצו כחמישה כוכבים).
הקפה הופק ממכונת בטארפליי עם ראש E61. לאחר שהתעניינתי ברכישתה הוצע לי לרכוש מכונת ECM GIOTTO.

המחיר עם מטחנה ושאר האביזרים אינו זול. ראיתי שבקדמה מפורסם מבצע על ROCKET GIOTTO במחיר יותר אטרקטיבי:
http://www.kedmagift.co.il/category/PRODUCTS_SALE
האם הוא אכן אטרקטיבי או ש-ECM יקרים יותר?

קראתי על ההבדל בין רוקט לECM אבל לא הצלחתי להבין מי עדיפה ואם למשתמש הביתי יש חשיבות. אשמח אם תסבירו לי על ההבדל בין החברות ובין המכונות.
זו המכונה שהוצעה לי באמיגו:
http://www.kedmagift.co.il/category/PRODUCTS_SALE

בנוסף אשמח לקבל המלצה למכונה שיכולה להפיק קפה ברמה של הבטארפליי (ברור לי שהכל תלוי במשתמש אבל אני רוצה שהפוטנציאל יהיה).

אני יכול להסתפק במכונה שמכינה רק אספרסו אם זה מוזיל משמעותית. חייב מכונה עם צינורות קרים ורצוי עם מפרק שאוכל לכוון בנוחות מכיוון שאשתמש בה כשאני יושב בכסא גלגלים (ואם יש מכונה שיכולה להיות נוחה עבורי באופן מיוחד אשקול לעלות במחיר).

המון תודה לעוזרים :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

ECM מורכבים בגרמניה ורוקט באיטליה אבל הייצור במילאנו בכל מקרה.
מכונות מקבילות לגמרי כמה שאני מבין.
ג'וטו נראית מצוין והיא מכונה מצוינת - אבל אם אתה רוצה רק אספרסו אז אולי עדיף E61 סינגל בוילר.
מה עם מטחנה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

EyalR זה EyalR מ-carsforum אודיו לרכב?

אם אתה רוצה את המכונה האחרונה שלך, אז ה-ECM היא אופציה מעולה. תקבל קפה מהרמה הראשונה, מכונה יפה, שימושיות גבוהה וכו'.

לגבי מטחנה: לך על הקומפאק K3 (חפש אותה בפורום, יש המון דיונים) - היא ה-value for money הכי טוב למכונה ברמה הזו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

לי יש את הECM צ'ליני שזו אחותה הקטנה של הג'יוטו ולמיטב הבנתי מדובר בעיקרון באותה מכונה עם לוק שונה.
גם יש לי את מטחנת קומפק K3 כמו שמוטי המליץ.
השורה התחתונה היא שמדובר במכונה ומטחנה איכותיים שמאפשרים לייצר קפה מעולה.
אם תרצה עוד פרטים, אשמח לדבר איתך בפרטי.
עד כמה שזכור לי לאליאל יש ג'יוטו.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

alogobi כתב:לי יש את הECM צ'ליני שזו אחותה הקטנה של הג'יוטו ולמיטב הבנתי מדובר בעיקרון באותה מכונה עם לוק שונה.
...
(Y) אכן מכונות זהות טכנית.
אגב, גם אני מעדיף את הלוק שלה על הג'יוטו, אבל זה ענין של טעם.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה לכולם :)
מטחנה המליצו לי על הקומפאק K3 כפי שאמרתם.

כן מcarsforum אודיו לשעבר (עברו לא מעט שנים :) ).

המחיר של הרוקט GIOTTO בקדמה זול משמעותית מהמחיר שקיבלתי על ECM לכן אני שוקל לבחור בה. אבדוק לגבי הצ'ליני.

יש המלצה לסינגל בוילר ראש E61? (למרות שאם ההפרש לא משמעותי אלך על HX).

panko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

את מה שאני ארשום כדאי לקחת בעירבון מוגבל מצד אחד מצד שני שווה בדיקה.

כשחיפשתי מכונה עד לפני בערך חודש הוצע לי בין היתר הרוקט ג'יוטו , היא היתה מעל התקציב אבל עדיין התחלתי לסרוק עליה.

יש את הזוג בנות הזה ביוטיוב - המבוגרת מדגימה השניה מצלמת וצוחקת מהבדיחות הלא מצחיקות של המבוגרת. הן מדגימות קפה , מכונות , הקצפה.

באחת מההדגמות הקצפה שמבוצעות על רוקט הן מציינות את ההקצפה המדהימה מצד אחד מצד שני את הנטיה של הרוקט לשלוק חלב פנימה לתוך הבויילר מה שמסתיים בסרחון קבוע מהדוד.

יש גם את זה - http://coffeesnobs.com.au/milk-froth-bu ... -milk.html

בהצלחה בכל מקרה

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

panko כתב: יש את הזוג בנות הזה ביוטיוב - המבוגרת מדגימה השניה מצלמת וצוחקת מהבדיחות הלא מצחיקות של המבוגרת. הן מדגימות קפה , מכונות , הקצפה.
...
:lol: :lol: :lol: (Y)

לא נתקלתי עד כה בהגדרה קולעת, משעשעת ונכונה כל כך, לתופעת ה"בנות" של סיאטל קופי גיר.

:lol: :lol: :lol: (Y)

בנוסף, חלק מהסרטונים, האמירות והביצועים שלהן הזויים למדי.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #9 

בהחלט שילוב מנצח יהיה - k3 וג׳יוטו שילוב נהדר לשנים רבות של קפה טוב וטעים (Y)
אבל כמובן שבארצנו יש אבל !
אין לי מושג כיום אם יש הבדל משמעותי במכונות החדשות בין ECM לרוקט, אבל ממה ששמתי לב בחנויות הקפה בארץ מסתובבות המון מכונות משנתון ישן למדי של ECM שנמכרות במחיר מוגזם של 7 אלף₪ זה הגיע לרמה שנתקלתי בדגם עם השעון חצי ירח! עכשיו במקרה הזה יש חשיבות לשים לב שמדובר בדגם מהשנים האחרונות עקב שדרוגים רבים שהמכונה עברה עם השנים לדוגמא OPV חדש ונוח לכיוון, פרסוסטאט חדיש ועוד כמה שדרוגים חשובים.
בגלל זה אני ממליץ שאם קונים בארץ אז עדיף לבחור ברוקט שלרוב הם משנתון יצור קרוב ומגיעות בגרסאות המעודכנות יחסית...

לצערי חיצונית אני לא יודע להבדיל אבל ברגע שמרימים ״מכסה מנוע״ רואים את ההבדלים ....

תתחדש (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

אני לא יודע איך K3 תלך עם כסא גלגלים כי היא גבוהה קצת - אולי Baratza Vario

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

שלום לך :wink:

בנוסף למה שעופר כתב, שווה לך גם לבדוק אפשרות של מכונה עם הזנה ישירה וחיבור לניקוז - זה יקל עלייך מאוד.
איציק.

ronenkotigaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

אני מחזיק את הדגם הזה Mechanika IV Profi של ecm גרמניה ולצידה k3.

אם תהיה מעוניין להתנסות אתה מוזמן.

גר בפרדס חנה עם גישה נוחה וקלה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

EyalR כתב:כן מcarsforum אודיו לשעבר (עברו לא מעט שנים :) ).
...
:משתחווה:

(Y)

מעניין, ההמלצה של אליאל למעלה. נקודה חשובה שלא ידעתי עד היום.
אז צריך להמליץ על הרוקט, לא על ה-ECM.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה לכולם :)
איציק ישלח לי KIOTTO לחנוכת בית ככה שאני מסודר :P

לא יודע אם יש לי כח להתעסק גם עם מרכך אבנית בשביל חיבור קבוע ולעשות שינויים במטבח.

נתנו לי להתנסות על הבטארפליי, אצלי השיש נמוך מהסטנדרט (83 ס"מ), אני מכיר מישהו עם ECM שאוכל לבקש ממנו להתנסות בה. כרגע אני עדיין מנסה להבין איזו מכונה כדאי לי לרכוש.

panko רשם שהרוקט יונקת חלב אז אולי בכל זאת הECM עדיפה?
נאמר לי שצריך להמתין חודש+ למכונה כי מזמינים מחו"ל כל שלושה חודשים 9 מכונות אז אולי לא מדובר על מלאי ישן?!

יש מכונת סינגל בוילר זולה יותר עם ראש E61?

:)

נ.ב.
ה-Baratza Vario נראית מאוד נוחה לשימוש, תודה.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

לא משנה איזו החלטה תקבל בסופו של דבר, אם אתה קונה מקדמה - רק ממלאי קיים(!). חפש את שרשור הסטרגה שלי ותבין.

בקשר לשינויים בשיש, אפשר לוותר על הניקוז. מרכך שמים מתחת לכיור וכל מה שנחוץ זה קדח אחד בשיש מתחת למכונה וזה הרבה יותר נוח מאשר למלא את המיכל בכל פעם שהוא מתרוקן - זה קורה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב עם כל הקולינג פלאש וכו'.
איציק.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לגבי הECM נאמר לי על זה באמיגו. יש לי רצון לקנות באמיגו בגלל השירות שקיבלתי אבל בגלל שקדמה משמעותית קרובים אליי יש לזה יתרון.
איזה מרכך צריך ומה הגודל שלו? אני נכנס עם הכסא מתחת לכיור אז אני צריך לוודא שהוא לא מפריע למרות שלא נראה לי שתהיה בעיה. אולי באמת כשהקבלן עוד בתמונה כדאי לי לנצל את זה להתקנה. תודה :)

מבחינת גודל הכי מוצאות חן בעיניי המכונות מנוף אבל הבנתי שהן קשות לתפעול ועם צינורות חמים. אם יש סימני שאלה לגבי רוקט ו-ECM אולי יש מכונה אחרת מומלצת?
מכונה עם מיקום ידית נמוך יותר תהיה נוחה יותר וקטנה וקלה עוד יותר כי לא הכנתי מקום יעודי לגמרי נוח לי ולכן אולי ארצה לשים צמוד לקיר כשהיא לא בשימוש ולהזיז אותה קרוב יותר אליי כשכן, אם זה אפשרי בכלל.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

הבנתי שגם האניטה החדשה היא עם צינורות קרים(למרות שזה לא מוזכר באתר היצרן), שווה בדיקה.
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?Lan ... id_prod=73

המרכך - http://www.coffeeman.co.il/pl_product~911015~27~0.htm#

הקוטר בערך 20ס"מ על 40ס"מ גובה.
איציק.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

מכונות E61 יש הרבה.
בזרה עכשיו פופלרית ויש גם ל VBM יבואן מסודר.
אבל ג'וטו הכי יפה ובנויה טוב.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ה-STREGA לא נוחה לשימוש בגלל המנוף? דווקא נראה לי שיהיה לי נוח יותר לאחוז מנוף שמלפני מאשר לסגור ולפתוח את הברזים אבל ממה שקראתי הבנתי שקשה יותר להפיק קפה מוצלח ממכונות מנוף. דעתכם?
דווקא משהו קומפקטי כמו לה-פאבוני נראה לי מאוד שימושי ונוח כי היא קלה להזזה כך שאוכל למקם אותה במיקום שהכי נוח לי לתפעול לפני ההכנה. אבל שוב, לפי מה שקראתי היא רותחת וקשה לתפעול. האם יש משהו דומה שקל יותר לתפעול וקרה יחסית? לא בא לי על כוויות :)

שוב תודה :)

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

תלוי על איזה מכונות מנוף אתה מדבר. לדעתי הסטרגה מאוד סלחנית ולא "תעניש" אותך על אי דיוקים כאלו ואחרים ותיתן להפיק שוטים טובים בעקביות.
המנוף דורש הפעלת כח אבל מאיך שאני מכיר אותך, בידיים יש לך כח אז זה לא יהווה בעיה. מה גם שבטח תפעיל אותה פעם-פעמיים ביום בדר"כ, בכל מקרה תנסה ותרגיש אותה לפני שאתה מחליט לקנות(למרות שאני יכול להעיד על עצמי שכאשר תפעלתי את המכונה פעם ראשונה אצל כפיר קצת נבהלתי מכמות הכח שיש להפעיל, אבל היום בתפעול השוטף אני ממש לא מרגיש את זה).
מצד שני, תצטרך לשים אותה על משטח נמוך כי המנוף גבוה.
לגבי חמה/קרה, לדעתי כל המכונות חמות במידה זו או אחרת. היום רוב המכונות ברמות האלו מגיעות עם פיסת גומי על הצינורות שניתן יהיה לאחוז ככה שזה מייתר את עניין הצינורות הקרים.
איציק.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”