מקינטה שעברה שטיפה במדיח :-(
שלום לכולם
ניסיתי למצוא שרשור בנושא ולא הצלחתי.
על אף בקשותיי החוזרות ותחנוני הרבים, בת זוגתי החליטה להכניס את המקינטה שלי למדיח...
התוצאה: ירד כל הציפויי...
יש לי מקינטה של ביאלטי (moka express) אדומה, כך שחיצונית ההשפעה היא מינורית מאחר והצבע לא הושפע אבל פנימית התא העליון וגם חלק מהתא התחתון(איפה שהיה ציפוי) נהרס.
כרגע זה פשוט מפריש מין פיח שחור כזה שניסיתי לנקות ללא הצלחה.
האם יש דרך לתקן זאת?
תודה מראש
ניסיתי למצוא שרשור בנושא ולא הצלחתי.
על אף בקשותיי החוזרות ותחנוני הרבים, בת זוגתי החליטה להכניס את המקינטה שלי למדיח...
התוצאה: ירד כל הציפויי...
יש לי מקינטה של ביאלטי (moka express) אדומה, כך שחיצונית ההשפעה היא מינורית מאחר והצבע לא הושפע אבל פנימית התא העליון וגם חלק מהתא התחתון(איפה שהיה ציפוי) נהרס.
כרגע זה פשוט מפריש מין פיח שחור כזה שניסיתי לנקות ללא הצלחה.
האם יש דרך לתקן זאת?
תודה מראש
תנסה עם ניר שיוף למתכת 120 עמיד במים (בצבע ירוק) עולה משהו כמו שני שקלים לריבוע
תגזור חתיכות קטנות ותשייף בעדינות עם מים כשהמתכת רטובה
כששרפתי את המקינטה שלי (בריקה) לפני שנים זה עזר להעיף את כל השאריות של הפלסטיק מהידית שנמסו ונדבקו למקינטה
רק תשים לב לא לשייף חזק מדי
לנקות באמצעות דרמל (אם יש) עם ראש צמר גפן גם יכול לעזור
אם זה לא עוזר אפשר להשרות במסיר שומנים כגון קפיצה לזמן קצר!דקה שתייםלא יותר ( כי האלומניום רגיש לחומציות) אם כי זה הפיתרון האחרון שהייתי מנסה כי זה עלול להוריד את הציפוי החיצוני
תגזור חתיכות קטנות ותשייף בעדינות עם מים כשהמתכת רטובה
כששרפתי את המקינטה שלי (בריקה) לפני שנים זה עזר להעיף את כל השאריות של הפלסטיק מהידית שנמסו ונדבקו למקינטה
רק תשים לב לא לשייף חזק מדי
לנקות באמצעות דרמל (אם יש) עם ראש צמר גפן גם יכול לעזור
אם זה לא עוזר אפשר להשרות במסיר שומנים כגון קפיצה לזמן קצר!דקה שתייםלא יותר ( כי האלומניום רגיש לחומציות) אם כי זה הפיתרון האחרון שהייתי מנסה כי זה עלול להוריד את הציפוי החיצוני
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קרה לי עם בריקה...
קרצפתי, שפשפתי, זה הוריד ממש קצת מהציפוי השחור הזה שנוצר שם.
אחרי כמה דקות עבודה מצאתי פתרון ממש קל ומהיר, שהחזיר את המצב לקדמותו באופן מלא: קניתי בריקה חדשה...
ממליץ לך גם. לדעתי לא שווה להתעסק עם שיופים ומשמושים.
ועל הדרך, נסה אולי מקינטה מנירוסטה. גם יותר יפה, גם לא מסרטנת - וגם אפשר לנקות אותה במדיח בקלות.
קרצפתי, שפשפתי, זה הוריד ממש קצת מהציפוי השחור הזה שנוצר שם.
אחרי כמה דקות עבודה מצאתי פתרון ממש קל ומהיר, שהחזיר את המצב לקדמותו באופן מלא: קניתי בריקה חדשה...
ממליץ לך גם. לדעתי לא שווה להתעסק עם שיופים ומשמושים.
ועל הדרך, נסה אולי מקינטה מנירוסטה. גם יותר יפה, גם לא מסרטנת - וגם אפשר לנקות אותה במדיח בקלות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
את האמת שכבר הזמנתי בריקה 4 כוסות באמזון... 250 ש"ח
אבל המקינטה שנהרסה קטנה יותר כך שחשבתי שאולי אוכל לנצל אותה כשאני שותה לבד.
אולי פשוט אקנה עוד מקינטה קטנה וזולה ללא שם.
לגביי היופי של מקינטה נירוסטה, הייתי מתווכח על זה אבל כמו שאמרה לי אמא: "היופי הוא בעיני המתבונן"
תודה בכל מקרה
אבל המקינטה שנהרסה קטנה יותר כך שחשבתי שאולי אוכל לנצל אותה כשאני שותה לבד.
אולי פשוט אקנה עוד מקינטה קטנה וזולה ללא שם.
לגביי היופי של מקינטה נירוסטה, הייתי מתווכח על זה אבל כמו שאמרה לי אמא: "היופי הוא בעיני המתבונן"
תודה בכל מקרה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני השתמשתי בבריקה המקולקלת, בתקופה מסויימת, כדי להגיש שקיות (מקלות) סוכר על השולחן. כמו שעושים באילנ'ס.
זה נחמד וזה שהיא נראית משופשפת וישנה - זה דווקא מוסיף.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
http://www.amazon.co.uk/Bialetti-Brikka ... B0001DJT7G
זה הקישור, זה באמזון UK ולכן זה בפאונד.
המלכוד הוא שזה למעשה ללא משלוח, ז"א המשלוח בשבילי חינם מאחר ואני שולח זאת דרך חברים בלונדון.
לא ניסיתי לבדוק האם יש משלוח לישראל וכמה הוא עולה... תפשפשי קצת ואולי תמצאי משהוא.
תחפשי גם ב ebay יש שם לפעמים הפתעות.
בהצלחה
זה הקישור, זה באמזון UK ולכן זה בפאונד.
המלכוד הוא שזה למעשה ללא משלוח, ז"א המשלוח בשבילי חינם מאחר ואני שולח זאת דרך חברים בלונדון.
לא ניסיתי לבדוק האם יש משלוח לישראל וכמה הוא עולה... תפשפשי קצת ואולי תמצאי משהוא.
תחפשי גם ב ebay יש שם לפעמים הפתעות.
בהצלחה