עזרה בבחירת סלסילת VST ובידית נייקד
שלום שלום,
לפני כשנתיים ירון העלה פוסט על סלסילת VST.
מקריאת התגובות נראה שהרבה אנשים קנו. רציתי לדעת אם זה עומד במבחן הזמן ושווה את ההשקעה ואם כן, איזו סלסלה אני צריך לקנות עבור שוט יחיד למכונת צ'ליני של ECM.
בנוסף, אם אני רוצה ידית נייקד מקורית (ללא חריטה), היכן אני יכול למצוא עבור המכונה?
לפני כשנתיים ירון העלה פוסט על סלסילת VST.
מקריאת התגובות נראה שהרבה אנשים קנו. רציתי לדעת אם זה עומד במבחן הזמן ושווה את ההשקעה ואם כן, איזו סלסלה אני צריך לקנות עבור שוט יחיד למכונת צ'ליני של ECM.
בנוסף, אם אני רוצה ידית נייקד מקורית (ללא חריטה), היכן אני יכול למצוא עבור המכונה?
תודה כפיר,כפיר_ש כתב:18 גרם ridgeless הכי נוחה ופופולארית לכפולה, לבודדת יש שבע גרם רגילה שדומה במבנה ללה מרצוקו בודדת וזו סלסילה מצוינת.
נייקד חתוכה מהמפעל יש באמיגו הכי זול או באברהמי....
שאלת המשך:
האם הVST שווה את זה? החליטה באמת משתפרת באמצעות סלסילה זו?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מדעי מידי בשבילי
בגדול ניתן להתרשם שהן עשויות טוב יותר ומזמינות יותר לשימוש ובפועל קשה לי להאמין שיש איזשהו הבדל מהותי בטעם הסופי.
מה שכן נראה שהן טיפה פחות סלחניות לדחיסה ופיזור.
לדעתי הסינגל דיי אטרקטיבית אם כבר חושבים להשקיע כ 60 בבודדת של לה מרצוקו.
אם חשקה נפשך בכפולה ה 18 גרם נראית מצוין ותשאיר מרווח נאה מראש החליטה בשימוש עם 16-17 גרם קפה היות והיא עמוקה טיפה יותר מבודדת סטנדרטית.
כדאי לבדוק גם סלסילות של espressoparts עם מיקרו חורים שנקראות EP HQ, יש 2 גדלים: כפולה ומשולשת והכפולה לדעתי מצוינת (גם עדיף ridgeless).
בגדול ניתן להתרשם שהן עשויות טוב יותר ומזמינות יותר לשימוש ובפועל קשה לי להאמין שיש איזשהו הבדל מהותי בטעם הסופי.
מה שכן נראה שהן טיפה פחות סלחניות לדחיסה ופיזור.
לדעתי הסינגל דיי אטרקטיבית אם כבר חושבים להשקיע כ 60 בבודדת של לה מרצוקו.
אם חשקה נפשך בכפולה ה 18 גרם נראית מצוין ותשאיר מרווח נאה מראש החליטה בשימוש עם 16-17 גרם קפה היות והיא עמוקה טיפה יותר מבודדת סטנדרטית.
כדאי לבדוק גם סלסילות של espressoparts עם מיקרו חורים שנקראות EP HQ, יש 2 גדלים: כפולה ומשולשת והכפולה לדעתי מצוינת (גם עדיף ridgeless).
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
ההבדל בין חרוטה למקורית הוא בדבר אחד, המקורית מקבלת ציפוי ניקל אחרי החריטה ואילו כשתלך לחרט תקבל באזור החריטה את צבע הפליז. בתכלס למעט צבע הציפוי אין ממש הבדל. שניהם עוברות במחרטה, אין לדעתי יצרן שמיצר ידית ניקד מראש בצורה הזו.
לסינגל אני מצטרף להמלצה על סלסלה בסגנון לה מרצוקו. לי יש שתיים כאלה, אחת של vst ואני לא יכול לומר שה-vst טובה יותר, ובטח לא שווה את ההפרש במחיר.alogobi כתב:תודה כפיר,כפיר_ש כתב:18 גרם ridgeless הכי נוחה ופופולארית לכפולה, לבודדת יש שבע גרם רגילה שדומה במבנה ללה מרצוקו בודדת וזו סלסילה מצוינת.
שאלת המשך:
האם הVST שווה את זה? החליטה באמת משתפרת באמצעות סלסילה זו?...
תודה.bitfield כתב:לסינגל אני מצטרף להמלצה על סלסלה בסגנון לה מרצוקו. לי יש שתיים כאלה, אחת של vst ואני לא יכול לומר שה-vst טובה יותר, ובטח לא שווה את ההפרש במחיר.alogobi כתב:תודה כפיר,כפיר_ש כתב:18 גרם ridgeless הכי נוחה ופופולארית לכפולה, לבודדת יש שבע גרם רגילה שדומה במבנה ללה מרצוקו בודדת וזו סלסילה מצוינת.
שאלת המשך:
האם הVST שווה את זה? החליטה באמת משתפרת באמצעות סלסילה זו?......
2 שאלות:
קניתי את הנייקד המקורית באמיגו (195 ש"ח) אך מופיעה לפעמים בעיה- בזמן חליטה יש טפטוף מהאזור של הגומיה. מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה ואיך פותרים אותה?
שתיים, כמה עולה סלסלה בסגנון מרצוקו ואיפה קונים אותה?
אני רכשתי את שתיהן בחו"ל, אבל יש חברי פורום שרכשו בארץ (אולי בקפה ג'ו?). בכל מקרה, עם סלסלה כזאת כדאי שיהיה גם טמפר תואם והוא יקר יותר.
ראה את השרשור הזה: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
ראה את השרשור הזה: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0