Golan38
הסרת הפילטר דווקא עלולה לגרום לתופעת ה moire כי תפקיד הפילטר הוא למנוע את ה moire בצילום של אובייקטים שעלולים לגרום לתופעה הזאת כמו בדים או נוצות של ציפורים. כנראה שבעקבות הניסוי המוצלח עם ה D800E שגם מגיעה ללא פילטר AA ניקון הצליחה לפתור את בעית ה moire בעזרת עיבוד פנימי במצלמה. היתרון בהסרת הפילטר תורם לחדות טובה יותר ורזולוציה גבוה יותר.
אם אתה אוהב את הפוג'י X100 (מצלמה נהדרת) ואתה רוצה להחליף עדשות אז יש לפוג'י את ה X-Pro1 ואת ה X-E1 שתי מצלמות נהדרות עם אותה חתימת גוונים ואיכות תמונה שאתה רגיל אליה ב X100 ואפילו טובה יותר. אם אתה לא לחוץ אז סביר להניח שמחליפה ל X-Pro1 תצא השנה. אני כבר עוד מעט סוגר שנה עם ה X-Pro1 וממעט להשתמש בניקון שלי בגלל איכות התמונה המצויינת של המצלמה הזאת. אתה יכול להציף בדף
הפליקר שלי ולהתרשם מהתוצאות שלי ממנה.
עופר,
אני לא חושב שהיתה צפייה למסך מתכוונן כי מסך כזה שמור לדגמים הפשוטים יותר של ניקון ושל קנון. אם כבר היתה דווקא צפייה לגוף גדול יותר ומקצועי יותר שיחליף סופית את ה D300s המזדקנת. בכל אופן זאת מצלמת ה DX הטובה ביותר בשוק עם תג מחיר מצויין.
אני צריך לראות דוגמאות מהחיישן החדש בשביל לשפוט אם המצלמה הזאת באמת טובה כמו שמחלקת השיווק של ניקון מתארת. לטעמי חיישן DX מרובה פיקסלים כמו שיש ב D7100 יוצר בעיה בגלל צפיפות הפיקסלים העצומה ובשביל להנות מהרזולוציה של החיישן הזה צריך לצלם עם עדשות איכותיות יותר ויקרות יותר. אני חושב שעדשות הקיט של ניקון לא יספקו את הסחורה עם המצלמה הזאת וצריך עדשות קצת יותר טובות בשביל המצלמה הזאת.
ליאור