בשבועות האחרונים, כמעט מידי ערב, יש ממש קיטועים של השידור למספר שניות כמה פעמים בשעה או אפילו תחוף יותר.
בדקתי גם בטלוויזיה (LG, ממיר פנימי) ובמקביל בדונגל USB שיש לי - ובשניהם במקביל אותה תופעה.
הכוונה לא לירידה באיכות הקליטה, אלא ממש הפסקות - ירידה ל0. הנה גרף שעשיתי (בצהוב העוצמה, ירוק - האיכות):
אמנם יש לי שתי אנטנות פשוטות, אך שתיהם בחוץ, והקליטה קרובה ל100% (עצמה + איכות).
מה קורה אצלכם (מהאיזור שלי) ?
נסה לקלוט את אפיק 29 538 MHZ אני ברמת השרון באזור העיריה עם אנטנה על תורן מכוונת לכיוון נתניה ולא חווה תקלות כאלה רק לעיתים רחוקות הפרעות בשידור, על אפיק 26 יש בד"כ הפרעות ממצריים.
אפשר לנסות אולי אנטנה כיוונית מאוד לכיוון ירושלים או אפילו גבעתיים
כמו כן הייתי מנסה בכל מקרה לקלוט משהו באפיק 29 ייתכן שתקבל החזר מאחד הבתים באזור.
הבעייה שהמצרים משדרים על אותו אפיק כך שגם אם אתה מתקין פילטר לאפיק 26 אז גם תיהיה בעיה.
rafi_d כתב:בשבועות האחרונים, כמעט מידי ערב, יש ממש קיטועים של השידור למספר שניות כמה פעמים בשעה או אפילו תחוף יותר.
בדקתי גם בטלוויזיה (LG, ממיר פנימי) ובמקביל בדונגל USB שיש לי - ובשניהם במקביל אותה תופעה.
הכוונה לא לירידה באיכות הקליטה, אלא ממש הפסקות - ירידה ל0. הנה גרף שעשיתי (בצהוב העוצמה, ירוק - האיכות):
אמנם יש לי שתי אנטנות פשוטות, אך שתיהם בחוץ, והקליטה קרובה ל100% (עצמה + איכות).
מה קורה אצלכם (מהאיזור שלי) ?
פניות שלי למוקד עידן (לטכנאי "בכיר" - אלי) - נענו ב"הנושא בבדיקה". ככה כבר שבועיים.
...
לצערי גם אני סובל מהתופעה הזו, שהחלה בחודש האחרון. התופעה מוגדרת כ-BLACK-ים של השידור, כל כמה דקות, למרות כשאין בלאק אני קולט מעולה, וגם קלטתי מעולה בשלוש השנים האחרונות. אפילו החלפתי אנטנה כדי לוודא שלא מדובר בחיבורים דפוקים, וזה אותו דבר.
יצרתי קשר עם עידן+ וחזר אליי טכנאי, שנמצא איתי בקשר. אני מקווה שהם יישלחו צוות לשטח לבדוק את זה.
אולי תתקשר גם אתה? זה בטח יעזור. המספר שלהם הוא *3445 (הכוכבית בתחילת החיוג, כמובן)
amosii כתב:
אולי תתקשר גם אתה? זה בטח יעזור. המספר שלהם הוא *3445 (הכוכבית בתחילת החיוג, כמובן)
...
כפי שרשמתי- כבר פניתי ואותו אלי דיווח לי חזרה שזה בטיפול. לא ברור לי מה זה בדיוק "טיפול"...
אם זה כפי שנאמר הפרעה ממצריים - הטיפול צ"ל די רציני לדעתי - עד כדי משדרון/מגבר מקומי אצלנו כאן.
רק עוד הערה - לפני שכל זה התחיל, הקליטה היתה אכן "חלקה", אך בימי חמסין - גם ראיתי ירידה באיכות שהפריעה, אך ההפרעה היתה (לצערי) די קבועה, ולא בצורה שזה כיום .
חדשות טובות!!! (אני חושב...)
לאחר מסע שכנוע קצר שלי לכיוון אלי (הטכנאי שם) + גרפים ששלחתי להם, נראה שלקחו את העניין ברצינות, והוא עדכן אותי שהם מטפלים...
חזרו אלי היום למשוב מעידן+, וההרגשה שלי שביומיים האחרונים, ה"טיפול" שלהם נשא פירות. אין הפרעות כמעט, והעוצמה+ריכות קרוב ל100% בגרף שלי...
rafi_d כתב:חדשות טובות!!! (אני חושב...)
לאחר מסע שכנוע קצר שלי לכיוון אלי (הטכנאי שם) + גרפים ששלחתי להם, נראה שלקחו את העניין ברצינות, והוא עדכן אותי שהם מטפלים...
חזרו אלי היום למשוב מעידן+, וההרגשה שלי שביומיים האחרונים, ה"טיפול" שלהם נשא פירות. אין הפרעות כמעט, והעוצמה+ריכות קרוב ל100% בגרף שלי...
עברתי ל- 538 ולמרות מדדים נמוכים יותר באיכות ועצמה, השידור חלק.
אמר לי פעם טכנאי אנטנות, ואני לא ממש יודע אם זה נכון, שבמידה והאנטנה המרכזית מחוברת למגבר הרי שיתכן וצריך או לנתק אותו או להפחית את הרגישות שלו היות ובנוסף לכך שהוא מגביר את האות הנקלט, הוא גם מגביר את ההפרעות באות הנקלט והביטוי לכך הוא איכות התמונה שמתקבלת פחות חלק.
rafi_d כתב:חדשות טובות!!! (אני חושב...)
גם אצלכם ?
...
זה כנראה היה "רגעי" - היו כמה ימים של שקט. אבל אני חווה את ההפרעות האלה שוב הערב (6 במרץ)...
...
מעניין מאוד מה שקרה פה.
בערך בזמן שבו rafi_d הודיע על "החדשות הטובות", המצב אצלי התהפך בקליטה: בתדר 514 שבו בדרך כלל הייתי צופה הסיגנל הפך פתאום לכמעט אפסי, ותדר 538 נקלט נהדר. אחרי שכבר כיוונתי את כל מספרי התחנות מחדש בסדר ההגיוני בממיר בסלון ובטלויזיה בחדר, בערך בזמן שבו amosii שלח את ההודעה הזו המצב התהפך שוב: קליטה מושלמת ב-514, גרועה מאוד ב-538.
עידן+ זה אחלה דבר וכשכבר קולטים טוב אז רואים יותר טוב מכבלים או לוויין, אבל חוסר העקביות הזה בקליטה פשוט מחרפן....
gimm כתב:
עידן+ זה אחלה דבר וכשכבר קולטים טוב אז רואים יותר טוב מכבלים או לוויין, אבל חוסר העקביות הזה בקליטה פשוט מחרפן....
...
מה שבהחלט מעיד על חוסר מקצועיות של האנשים שם לא הייתי מגזים... עדיין ערוץ 1 משדר הHD בכבלים וכאן - לאף אחד לא אכפת... בכח קשור לכמות המנויים, וב6 בערוצים המסכנים של עידן - היא קרוב ל - 0~!
הנה חדשות טובות: ה"טכנאי הבכיר" אלי מעידן+ סיפר לי כי בתוך חודש "יעובה" האיזור שלנו (רמה"ש) , כנראה במשדרון... לשיפור הקליטה.
אחרית הימים הגיעה?...
אגב, בשבוע האחרון - מדי יום הקליטה שאפה ל0 לכמה שעות בערב (ערוץ 26) . לעומת זאת את ערוץ 29 מנתניה , ניתן היה לראות ב~50-60% עוצמה והפרעות פה ושם. יותר טוב מכלום...
בהצלחה. אני אצל ההורים שלי שגרים בהרצליה הצעירה הייתי צריך להתקין אנטנה חיצונית + מגבר רק כדי להגיע ל-50%-60% קליטה וגם אמרו שזה הולך להשתפר בקרוב (זה היה כבר לפני איזה שנה) אז תסלח לי אם אני קצת מפקפק בהצהרות של הרשות השניה.