מתכנן מהפך בבית: מעבר למקרנים בלבד
שלום לכל מומחי המקרנים,
אני מתכנן מהפך קטן בבית, ואשמח לחוות דעתכם.
הרעיון הוא כזה: בגלל שזה בזבוז להשתמש במקרן ק"ב למטרות טלוויזיה יומיומיות, לרוב לא ניתן להחליף את הטלוויזיה במקרן, וצריך להוסיף. בגלל שבד"כ מיקום הצפייה הוא זהה (משמע - הטלוויזיה ומסך ההקרנה נמצאים על אותו קיר), צריך להשקיע במסך גלילה (איכותי=יקר).
המחשבה שלי היא כזו: עם הופעת מקרני ה-LED הזולים (LG, ACER, CASIO), למה לא לקנות שני מקרנים: אחד לד, לצפיית טלוויזייה יומיומית, ואחד מקרן ק"ב - ולקרין ישירות על הקיר או על מסך קבוע, ולהיפטר מהטלוויזיה?
חשבתי על המקרנים הבאים:
ק"ב: Benq w1070
טלוויזיה ויומיומי: LG pa70G (http://www.frys.com/product/7196792?sit ... IN_RSLT_PG
חשוב לציין שכשאני אומר צפייה יומיומית, לא מדובר על שידורי טלוויזיה ממש, אלא צפייה בסדרות, בד"כ ב-720P.
מעניין אותי לדעת האם ב-700 לומנס אני אוכל לראות משהו באור יום מעומעם (תריסים)?
אשמח לעצתכם.
אני מתכנן מהפך קטן בבית, ואשמח לחוות דעתכם.
הרעיון הוא כזה: בגלל שזה בזבוז להשתמש במקרן ק"ב למטרות טלוויזיה יומיומיות, לרוב לא ניתן להחליף את הטלוויזיה במקרן, וצריך להוסיף. בגלל שבד"כ מיקום הצפייה הוא זהה (משמע - הטלוויזיה ומסך ההקרנה נמצאים על אותו קיר), צריך להשקיע במסך גלילה (איכותי=יקר).
המחשבה שלי היא כזו: עם הופעת מקרני ה-LED הזולים (LG, ACER, CASIO), למה לא לקנות שני מקרנים: אחד לד, לצפיית טלוויזייה יומיומית, ואחד מקרן ק"ב - ולקרין ישירות על הקיר או על מסך קבוע, ולהיפטר מהטלוויזיה?
חשבתי על המקרנים הבאים:
ק"ב: Benq w1070
טלוויזיה ויומיומי: LG pa70G (http://www.frys.com/product/7196792?sit ... IN_RSLT_PG
חשוב לציין שכשאני אומר צפייה יומיומית, לא מדובר על שידורי טלוויזיה ממש, אלא צפייה בסדרות, בד"כ ב-720P.
מעניין אותי לדעת האם ב-700 לומנס אני אוכל לראות משהו באור יום מעומעם (תריסים)?
אשמח לעצתכם.
שכחתי לציין:
מרחק הקרנה מקסימאלי: 3 מ'.
תכנים: בלוריי (1080P), סרטים ב-720P, סדרות ב-720P,
PS3, מעט מאוד מאוד טלוויזיה דרך ממיר עידן+
יש לי רסיבר אונקיו 809 עם שתי יציאות HDMI.
תקציב: נמוך ככל האפשר - גם ככה הגזברית/מנכ"לית עוד לא ממש אישרה את כל הסיפור.
מרחק הקרנה מקסימאלי: 3 מ'.
תכנים: בלוריי (1080P), סרטים ב-720P, סדרות ב-720P,
PS3, מעט מאוד מאוד טלוויזיה דרך ממיר עידן+
יש לי רסיבר אונקיו 809 עם שתי יציאות HDMI.
תקציב: נמוך ככל האפשר - גם ככה הגזברית/מנכ"לית עוד לא ממש אישרה את כל הסיפור.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
עוצמת הארה לא אומרת כלום בלי התייחסות לגודל המסך.
בעיקרון 700 אנסי אמיתיים זה בהירות סבירה למסכים של עד 110" בחדר חשוך, בתכני 2D.
מקרן ק"ב שמוציא 2400 אנסי במצב מכויל, לא נמצא באיזורי התקציב שלך.
בעיקרון 700 אנסי אמיתיים זה בהירות סבירה למסכים של עד 110" בחדר חשוך, בתכני 2D.
מקרן ק"ב שמוציא 2400 אנסי במצב מכויל, לא נמצא באיזורי התקציב שלך.
No place like home.......... Theater
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
האמת היא שעם מקרן בהיר מאוד, אפשר להשתמש במסך כהה מאוד ולקבל שחורים טובים גם בחדר מואר יחסית.
אני מדבר על מסך מבד אפור כהה רגיל ולא BLACK DIAMOND או מסך מיוחד אחר.
בכל מקרה, זו הרפתקאה לא זולה כי היא מצריכה מקרן בהיר מאוד שנותן גם תמונה טובה יחד עם הבהירות הזאת.
אני מדבר על מסך מבד אפור כהה רגיל ולא BLACK DIAMOND או מסך מיוחד אחר.
בכל מקרה, זו הרפתקאה לא זולה כי היא מצריכה מקרן בהיר מאוד שנותן גם תמונה טובה יחד עם הבהירות הזאת.
No place like home.......... Theater
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מעבר לעובדה שכפי שציינו - התמונה באור יום לא תהיה משהו.
עוד כמה נושאים למחשבה
א' אין רמקולים - וצריך למצוא פתרון לאודיו של השידור - מה שאומר כנראה גם מגבר ורמקולים.
ב' חיווט - לאיפה שהמקרן ישב צריך למתוח חוטים - בד"כ HDMI.
ג' - אם אין הכנה בתקרה - והמקרן יושב מאחורה - בגובה לא רב - אז אי אפשר לעמוד/לעבור כי זה מפריע לתנועה.
אני התעללתי בעצמי כמה שנים טובות עם מקרן בלבד. (ובאשתי) אבל עכשיו החלטנו שמקרן לבד זה בלתי אפשרי. בטח לא אם כל יום רוצים לראות טלויזיה בלי סוף. לראות סרט/סדרה פעם ביום זה סבבה וגם ככה בד"כ בערב - אבל כל יום - אין מצב, וחבל על כל ההשקעה.
עוד כמה נושאים למחשבה
א' אין רמקולים - וצריך למצוא פתרון לאודיו של השידור - מה שאומר כנראה גם מגבר ורמקולים.
ב' חיווט - לאיפה שהמקרן ישב צריך למתוח חוטים - בד"כ HDMI.
ג' - אם אין הכנה בתקרה - והמקרן יושב מאחורה - בגובה לא רב - אז אי אפשר לעמוד/לעבור כי זה מפריע לתנועה.
אני התעללתי בעצמי כמה שנים טובות עם מקרן בלבד. (ובאשתי) אבל עכשיו החלטנו שמקרן לבד זה בלתי אפשרי. בטח לא אם כל יום רוצים לראות טלויזיה בלי סוף. לראות סרט/סדרה פעם ביום זה סבבה וגם ככה בד"כ בערב - אבל כל יום - אין מצב, וחבל על כל ההשקעה.
אני משתעשע באותו רעיון בדיוק אבל אצלי המצב קצת שונה...
אין HOT/YES בכלל וצופה רק בסדרות/סרטים 720 או 1080. גם לא ספורט.
גם מדובר בחדר צפיה של 4x4 מטר בערך ולא בסלון שכמעט תמיד ניתן להחשכה ברמה טובה.
עד היום יש לי LCDTV בגודל 40 אינטש ואני לא רואה הרבה טעם להשאיר אותה עם מקרן בחדר שנותן ~125 אינטש.
שני גורמים עדיין מפריעים לי:
1. בממוצע צפיה של 1-3 שעות ביום, הנורה תיגמר תוך שנה-שנתיים (EPSON 8350).
2. לפעמים יש באים חברים ואוכלים/שותים תוך כדי ואז לא רוצים להחשיך את החדר ואיכות התמונה סובלת קשות.
אין HOT/YES בכלל וצופה רק בסדרות/סרטים 720 או 1080. גם לא ספורט.
גם מדובר בחדר צפיה של 4x4 מטר בערך ולא בסלון שכמעט תמיד ניתן להחשכה ברמה טובה.
עד היום יש לי LCDTV בגודל 40 אינטש ואני לא רואה הרבה טעם להשאיר אותה עם מקרן בחדר שנותן ~125 אינטש.
שני גורמים עדיין מפריעים לי:
1. בממוצע צפיה של 1-3 שעות ביום, הנורה תיגמר תוך שנה-שנתיים (EPSON 8350).
2. לפעמים יש באים חברים ואוכלים/שותים תוך כדי ואז לא רוצים להחשיך את החדר ואיכות התמונה סובלת קשות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לגבי 2. בד"כ כשבאים חברים - צופים בספורט וכד' - ואז איכות התמונה היא לא הISSUE העיקרי.