שרשור תגובות: סוני הכריזה על היורש - Playstation 4 - פליסטיישן4

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73366
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.maxconsole.net/content.php?4 ... cus-on-NGP

אולי עקב הצורך בשיחרור מהיר של ה NGP ואולי עקב תקופה ריווחית סופסוף למחלקה בחברה האחראית על ה PS3, ואולי גם עקב ההצלחה של ה MOVE, סוני החליטה להשעות את הפיתוח של ה PS4 שכנראה התבשל על אש קטנה ברקע. ישנה שמועה שהעיכוב כנראה נובע גם מתחזיות של סוני שהגיימינג ה"נייד" יחליף לחלוטין בקרוב את הקונסולות הנייחות. מה דעתכם?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 29/05/2011 10:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

קשה לי להאמין שהם באמת חושבים שהגיימינג הנייד הולך להחליף את הקונסולות הניידות. מדובר שתי חוויות שונות בתכלית. בגיימינג נייד לא יוכלו לשחזר את תחושת הimmersion של השחקן בעולם המשחק שיש בקונסולות נייחות, ואנחנו רואים מאמצים של הרבה מפתחים כדי להעצים את התחושה הזאת במשחקים מודרניים.
אני חושב שהחלטה כזאת יכולה לנבוע מכך שהקונסולות של הדור הנוכחי קרובות מאוד (לפני או אחרי) שיא מיצוי היכולות שלהן. עבודה במרץ על קונסולה חדשה יכולה להניא מפתחים ולקוחות מלהתרכז בקונסולה הנוכחית כאשר היא בשיאה.

אוזס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

רק עכשיו כל המפתחים התחילו לפתח בקלות משחקים ולהחזיר את ההשקעות העצומות על המעבר לדור הנוכחי ולראות רווחים.זה לא הגיוני בכלל שבזמן הקרוב תצא קונסולה חדשה מה גם שמסתדר עם היציאה של הmove והקינקט ולכן מאוד סביר שנראה את הדור הבא רק בעוד 5 שנים-הרבה זמן אבל אין מה לעשות...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

לאור ההצלחה הפנומנלית של ה-KINECT וה-MOVE אני פשוט לא רואה איך אפשר להסיק מזה משהו פרט לכך שגיימינג משפחתי מבוסס קונסולות רק יתגבר בשנים הקרובות.

mei00
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

המכשיר הגיע סוף סוף למצב של תחרות אמיתית עם הקונסולות האחרות בשוק, כרגע מבחינה טכנולוגית
זאת הקונסולה הטובה בעולם, הם יעבדו לאט ובזהירות על מנת להביא משהו שישנה את עולם הגיימינג
5 שנים נראה לי מופרז, שנתיים שלוש מקסימום כבר נראה את ה-PS4 כמובן שהכל יכול להשתנות.

הטכנולוגיה הבאה זה שילוב של ה-KINECT וה-MOVE זיהוי תנועה ללא תלות בשום דבר בדיוק מירבי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

מסכים עם כל הנאמר כאן.
המכשיר רק הגיע בתקופה האחרונה לבשלות ורק עכשיו מפתחים הצליחו סוף סוף ללמוד איך לנצל את יכולת העיבוד שלו.
רק עכשיו יוצאים משחקים כמו Killzone 3 שמצליח לסחוט עוד קצת מיץ יחסית לקודם. רק עכשיו יוצא Infamous 2 שנראה
בכמה סדרי גודל טוב יותר מהקודם. Uncharted 3 שאמור להיות מדהים אחרי ש- 2 היה פשוט מטורף שהיה בתורו שיפור
עצום לעומת מה שהיה בראשון. ויש עוד לא מעט דוגמאות.
תוסיפו לזה את יכולת ה Kinect ואת ה 3D שרק עכשיו התחיל להכנס לתודעה של משתמשים ותקבלו שפשוט אין סיבה
הגיונית אחת כרגע לפיתוח של המכשיר הבא.
גם אם הם עובדים עליו כרגע, ודי בטוח שיש קבוצה בגודל כזה או אחר בסוני שעובדים על זה כרגע, ייקח זמן עד שיתחילו
להכנס לתיכון סופי וממוקד. אני די בטוח שהם דנים שם כעת בקונספטים כלליים, ניתוחי שוק, תיאום ציפיות וכן הלאה..
אני מאמין שיהיו הודעות יותר ממוקדות לגבי המכשיר הבא משהו כמו שנתיים מהיום ויציאה רשמית משהו כמו 3-4 שנים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

http://www.mcvuk.com/news/43104/Sony-no ... rating-PS4

סוני מאשרת שאין עדיין התחלת פיתוח של ה PS4.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

http://www.maxconsole.net/content.php?4 ... -existance

Masaru Kato מסוני מאשר כי החברה התחילה לעבוד על קונסולת הדור הבא, או ה "PS4" כפי שהיא נקראית ברשת כרגע. כרגע אין שום מידע קונקרטי אחר, ברגע שיצוץ מידע נעדכן.

http://www.maxconsole.net/content.php?4 ... did-on-PS3

החברה בסוני למדו כנראה מניסיון העבר והפעם הם לא מתכננים להשקיע סכומים מטורפים ב R&D של הקונסולה הבאה. כנראה ששנה אחרי שנה של הפסדים ומכירת החומרה במחירי הפסד לאורף כ"כ הרבה שנים הספיקו לחברה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

יש להם בסיס טוב מבחינה טכנולוגית מה PS3, לכן אני לא חושב שקפיצת המדרגה הבאה צריכה להיות כל כך משמעותית
כמו הקפיצה הקודמת מה PS2 ל- PS3.
נפח אחסון הבלו-ריי אמור להספיק לכמה שנים טובות קדימה.
עדכון הליבה הגרפית לאחת עדכנית יותר שגם תעבוד עם נפח זכרון של משהו כמו גיגה במקום 256Mb הנוכחיים.
עדכון מעבד ה CELL וייעול שלו עם שדרוג נפח הזכרון הייעודי שלו.
כל השינויים האלה בנוסף למזעור המתבקש כתוצאה מכמה שנים טובות של שיפורים טכנולוגיים (מאז השקת ה PS3)
אמורים לתת מכשיר חזק משמעותית אשר אמור לאפשר להריץ משחקים ב 1080p באופן שגרתי.
אף אחד לא ממש צריך יותר מזה.
תוסיפו לזה את ה MOVE, תמיכה ב 3D ואת העובדה שהמכשיר לא יהיה שונה כל כך מהקודם ולכן למפתחות יהיה הרבה
יותר קל לשחרר משחקים שנראים ומרגישים טוב מבלי לפשוט את הרגל וקבלתם מכשיר לא רע בכלל במינימום השקעה.

*אין כל קשר בין דעתי הכתובה לעיל לבין המציאות. במציאות בדרך כלל נוטים לסבך דברים מעבר למה שצריך..

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #10 

לדעתי משהו כמו 3-4 מעבדי CELL עם שיפורי "כרטיס המסך" המתבקש (זכרון, מהירות) יכול לעשות יופי את העבודה.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

yossigab כתב:לדעתי משהו כמו 3-4 מעבדי CELL עם שיפורי "כרטיס המסך" המתבקש (זכרון, מהירות) יכול לעשות יופי את העבודה.
...
3-4 מעבדים בקונסולה?! מה בדיוק המטרה? ואתה זוכר שכל מעבד הוא מרובה ליבות מטיבעו, נכון? 8O

אין שום סיכוי שבעולם שנראה שוב את התסריט שהיה ב PS3 עם מעבד ה CELL מהסיבה הפשוטה - ליצור מעבד מחודש יעלה הון ב R&D וסוני לא ישקיעו שוב כספים שכאלו במעבד יעודי/יחודי להם (הם בעצמם הצהירו שהם לא מתכוונים להשקיע את הסכומים המטורפים שהם השקיעו בדור הנוכחי שוב). מה שכן יכול לקרות זה שיקחו את המעבד הנוכחי ופשוט ישימו אותו "על סטרואידים", קרי ימהירו רק את תדר העבודה של המעבד, אפשרי ופשוט ביחוד כיום כשהוא מיוצר ב 45NM ולא ב 90NM כפי שהיה בהתחלה. המעבד אף פעם לא היה צוואר הבקבוק בקונסולה הזו, גם ככה זה מעבד מרובה ליבות די עוצמתי אפילו בסטנדרט של ימינו, כרטיס המסך וכמות הזיכרון המגוכחת הם אלו שלא איפשרו למפתחים ליצור משחקים ברזולוציות גבוהות יותר. "PS4" עם מעבד CELL מומהר, כרטיס מסך עדכני ויותר זיכרון תריץ כל משחק שיזרקו עליה ב FULL HD בלי למצמץ. יש עוד היגיון בלהשאיר את מעבד ה CELL הנוכחי, רק מומהר - בכך שמפתחי המשחקים כבר יודעים לעבוד איתו ולא יצטרכו ללמוד הכל מחדש.

אבל הי, הנבוה ניתנה לשוטים :wink:

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #12 

יהיה באמת פשוט יותר להשאיר את הCELL הנוכחי ,אולי טיפה לעלות תדרים ,להחליף את הGPU באחד שמבוסס על Fermi ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #13 

ידוע שכל CELL הוא מרובה ליבות.
אבל זה לא ריבוי ליבות סטנדרטי: יש יחידת CPU אחת מרכזית ועוד 7 SPU שהם מעין CPU קטנים המיועדים בעיקר לחישובים מתמטיים וכד'. ה-SPU לא יודעים לעשות פעולות "רגילות" של CPU.

אין לי ספק שסוני לא רוצים לחזור לסיפורים שהיה עם ה-PS3 ולכן אני חושב שלשים 3-4 מעבדי CELL על לוח אחד (כפי שציינת המחירים כבר נמוכים) עם עדכון של המעבד ויצירת ערוצי תקשורת ישירים בין המעבדים ייתן תוצאה הרבה יותר טובה מאשר "להמהיר" את המעבד (כמובן שבכל מקרה צריך להגדיל זכרון + עדכון כרטיס מסך וכו').
הרי מה המעבד המרכזי ב X360? זה פשוט 3 מעבדי PowerPC מחוברים ביחד.

אל תשכחו שזה לא מסבך לקוחות מפני שהם כבר מנוסים (סוף סוף...) בלעבוד על ה-CELL ולכן להכפיל ב-3 רק נותן להם יותר יכולות עיבוד.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

Eavivi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

מעניין אם ידברו על זה ב E3

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

yossigab - ריבוי מעבדים בקונסולה זה לא ריאלי מהרבה סיבות. הראשונה זה המחיר. למרות שהיום יותר זול לייצר את ה CPU הנ"ל, עדיין יותר מאחד בקונסולה ייקר אותה מעבר להיגיון. השנייה זה פליטת החום. 2-3 מעבדים כאלו בקונסולה ואני מבטיח לך אחוז כשל גבוהה מהרגיל עקב בעיות התחממות. דבר שלישי זה צריכת חשמל. שוב, למרות שירדו ל 45NM ועימה ירדה צריכת החשמל, 2-3 מעבדים יקפיצו את הצריכה משמעותית. דבר רביעי זה הגישור בין המעבדים. צריך בקר מיוחד שיאפשר חלוקת עבודה ותקשורת בין כמה מעבדים על לוח אם אחד, מה שיגדיל את עלויות ה R&D ועלויות הייצור.

אלו רק הסיבות הראשונות שקופצות לי לראש, אני בטוח שיש עוד. אני בטוח ב 100 אחוז שלא נראה ריבוי מעבדים בקונסולה כלשהי בעתיד הקרוב.

ושוב - למרות הכל המעבד ב PS3 מעולם לא היווה צוואר בקבוק, מה שהגביל את המתכנתים מלהגיע לרזולויות גבוהות יותר וטקסטורות מפורטות/כבדות יותר היה כרטיס המסך החלש (נכון להיום) וכמות הזיכרון הזעירה (נכון להיום).

vanhelsing
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

יופי אז תעירו אותי כש PS4 SLIM יגיע..

שליחה #16 

טוב?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

vanhelsing - אני מציע לך לחזור לישון, נעיר אותך כשהמבוגרים יסיימו לשוחח :|

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

אני ו- HUBER באותה דעה כאן..
אין טעם בהמצאת הגלגל מחדש - צריך רק לשפר אותו. יש כבר בסיס מעולה וכל המפתחות כבר למדו לעבוד איתו.
עכשיו צריך רק לתת למכשיר GPU מודרני יותר עם נפח זכרון יאה יותר לתקופה הנוכחית (קרי - 1 גיגה-בייט) והמכשיר
יצליח להריץ בלי בעיה משחקים ב NATIVE 1080p במקום שקר ה UPSCALE שכל כך נפוץ היום במכשיר.
(וזה עוד UPSCALE מרזולוציות נמוכות רק עד 720p ברוב המקרים..)

פיתוח מהסוג הזה יהיה זול בכמה סדרי גודל מאשר פיתוח מכשיר חדש מאפס. אין בכלל מה להשוות.
ככה כולם יהיו מרוצים - סוני יתהדרו במכשיר חדש במינימום השקעה אפשרית וקהל הגיימרים יקבל מכשיר
שמסוגל להריץ משחקים ב 1080p באופן טבעי סוף סוף עם עיצוב מגניב חדש שנראה טוב יותר בסלון.
it's a win win situation

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

ושהפעם יתמכו מלא במשחקי PS3 (תמיכה לאחור), אין לי ממש חשק להחזיק 2 קונסולות בסלון :|

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

(Y) כן ברור. והנה, כבר עוד יתרון משמעותי שיכול לצאת ממהלך כזה..

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”