אני מפחד לשים תמונה בפייסבוק, מה אתם אומרים?
ערב טוב חברים, אני רוצה לדעת מה דעתכם, האם הפחד הזה מוצדק או שזה סתם שטויות.
בינתיים לא הקדשתי לזה יותר מידי מחשבה אבל אני לא ממש יודע מה השיקולים לכאן ולכאן, כרגע אני נמנע מלהכניס פרטים על קרובי משפחה ומבקש מהחברים שלא יעלו תמונות שלי.
אני לא ממש יודע למה אני מפחד אבל זה המצב....
בינתיים לא הקדשתי לזה יותר מידי מחשבה אבל אני לא ממש יודע מה השיקולים לכאן ולכאן, כרגע אני נמנע מלהכניס פרטים על קרובי משפחה ומבקש מהחברים שלא יעלו תמונות שלי.
אני לא ממש יודע למה אני מפחד אבל זה המצב....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
לארואה בעיה להציג תמונות מכובדות שלהמשפחה. אחת הפונקציות החשובות שפייסבוק משמש עבורי זה לשתף תמונות עם המשפחה וחברים.
תמיד אפשר להגדיר שהחשבון כולו לא ניתן לצפיה מחוץ למעגל החברים הקרובים.
תמיד אפשר להגדיר שהחשבון כולו לא ניתן לצפיה מחוץ למעגל החברים הקרובים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אין לי פייסבוק ואני לא חושב שתמונות שלי צריכות להסתובב במרחבי הרשת למרות שככול הנראה הילדים שלי כן מפרסמים תמונות משפחתיות בפייסבוק שלהם.
זה נראה לי סוג של מאגר ביומטרי כזה, וזה קרה מהר מידי בשבילי, אני לא רגיל לחשיפה מהסוג הזה. אני לא ממש יודע מה ההשלכות מזה שאנשים יודעים עליך מלא דברים, ואולי אפשר להשתמש בזה נגדך איכשהו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אגב, אתה לא חייב לשים תמונה שלך בפרופיל הפייסבוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חברים, אני ישמח לשמוע שיקולים לכאן ולכאן.
זה לא מאגר ביומטרי.shtud כתב:זה נראה לי סוג של מאגר ביומטרי כזה, וזה קרה מהר מידי בשבילי, אני לא רגיל לחשיפה מהסוג הזה. אני לא ממש יודע מה ההשלכות מזה שאנשים יודעים עליך מלא דברים, ואולי אפשר להשתמש בזה נגדך איכשהו....
נתת תמונה לתעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה וכו? שם אתה דווקא כן יכול לחשוש
כמו שuris אמר, אין פרטיות באינטרנט ובוודאי לא בפייסבוק, אך זה נכון בלי קשר לתמונות. אם זה מפריע לך, פשוט אל תשתמש בפייסבוק בכלל.
אבל שוב, הפחד לא רלוונטי. יש הרבה סיבות לשמירה על פרטיות גם בלי פחד.
משה
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אין להבין ממה שכתבתי שאסור/לא כדאי לשים תמונה , אני פשוט אומר שפרטיות בימינו היא נושא בעייתי.
כשאתה מוריד תוכנה לסלולרי החכם שלך , אתה יודע אילו הרשאות יש לה ? (לצלם אותך...למקם אותך...)
המייל שלך זמין ברשת ? הנה נקודת התחלה , משתמש בתוכנת ניווט ? מפעיל gps ?
ווייז ?? שירותי ענן למינהם ?
אני כבר יודע עליך כמה דברים שיתנו לי קצה חוט רק מזה שאתה באתר הזה ובהסתכלות על הפרופיל שלך ..
מצלמות ברחוב ? לא חסרות ...
מאגר משרד הפנים נחשף ונגנב לפני כמה שנים ..
חברינו מנועי החיפוש ימצאו עוד מידע תמיד ... רשתות חברתיות , יתנו עוד...
כך שהשאלה היא כמה אנחנו מוכנים לחשוף , בידיעה שכל פרט יכול אולי בעתיד לשרת משהו אחר למטרות שאנחנו לא מעוניינים בהם ,פרטיות אמיתית יש רק על אי בודד הרחק מהאנושות וגם אז אני לא בטוח ...
אז פארנוייה (מוצדקת) לא חסר , הכל עניין של איזון .
כשאתה מוריד תוכנה לסלולרי החכם שלך , אתה יודע אילו הרשאות יש לה ? (לצלם אותך...למקם אותך...)
המייל שלך זמין ברשת ? הנה נקודת התחלה , משתמש בתוכנת ניווט ? מפעיל gps ?
ווייז ?? שירותי ענן למינהם ?
אני כבר יודע עליך כמה דברים שיתנו לי קצה חוט רק מזה שאתה באתר הזה ובהסתכלות על הפרופיל שלך ..
מצלמות ברחוב ? לא חסרות ...
מאגר משרד הפנים נחשף ונגנב לפני כמה שנים ..
חברינו מנועי החיפוש ימצאו עוד מידע תמיד ... רשתות חברתיות , יתנו עוד...
כך שהשאלה היא כמה אנחנו מוכנים לחשוף , בידיעה שכל פרט יכול אולי בעתיד לשרת משהו אחר למטרות שאנחנו לא מעוניינים בהם ,פרטיות אמיתית יש רק על אי בודד הרחק מהאנושות וגם אז אני לא בטוח ...
אז פארנוייה (מוצדקת) לא חסר , הכל עניין של איזון .
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא הרגשתי משימוש בפייסבוק שהפרטיות שלי נפגעה.
גם מפני שאני לא סלבריטאי שתמונות שלו זלגו לרשת...
אני בוחר לפרסם תמונה כזו או אחרת, או למחוק.
זה ערוץ תקשורת בינך לבין חברים והמשפחה שלך.
גם מפני שאני לא סלבריטאי שתמונות שלו זלגו לרשת...
אני בוחר לפרסם תמונה כזו או אחרת, או למחוק.
זה ערוץ תקשורת בינך לבין חברים והמשפחה שלך.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אם אני מנסה לסכם את מקור החשש, אז חששך הוא שאנשים שמכירים את שמך ייידעו גם איך אתה נראה?
אם התגברת על החשש שאנשים זרים יידעו מי אתה, מי הם חבריך, היכן ועם מי אתה מתרועע, מי היא משפחתך, איך הם נראים, היכן ועם מי הם מתראים, אז נראה לי שנושא התמונה הוא קפיצה קטנה יחסית.
זכור, בסופו של דבר, פייסבוק לא מגנה על פרטיותך בשיט. יש לך אמנם אפשרות לבחור עם מי אתה משתף את פריטך בתוך הרשת, אבל אין לך שום שליטה על מה אם עושים עם המידע והתמונות מחוץ לרשת ( רשת הכוונה ל FB ) .
כלומר אם משהו מוריד תמונות של ילדיך ושומר למחשבו, ואח"כ אתה מסיר אותו מרשימת המורשים, אז עדיין אין לך שליטה על היכן הוא מפרסם או למי הוא שולח את המידע שברשותו מחוץ ל FB.
מן מסתם, אפשר לבטל את כל מה שאני כותב כקישקוש שנע על הסקלה שבין חרדתי לפרנואידי (ואולי זה אף רצוי). ברם, העובדות הטכניות הן העובדות הטכניות.
הכי חשוב: שכח מהקביעה ש"אין ברשת פרטיות". היא מעולם לא נראתה לי קביעה נכונה במיוחד. זה נכון שעובדתית, אפשר לדלות מידע רב על הרבה אנשים, אך היקף המידע הוא פונקציה של היקף החשיפה: אם למשל, כמו איזה מטומטם שעבדתי איתו פעם, תעלה תמונה שלך כם ג'ויינט ביד, אז באמת יכול להיות שמישהו ייתקל..
בד"כ, אני מרחם על פעילים כבדים ב FB . כשאני שומע מישהו אומר משהו כמו "יווו אני מעלה את זה לפייס" או "יווו, כמה לייקים קבלתי!" אני נעצב בשבילו (ובשביל משפחתו). זו לא רגש הכי הגיוני, אך לא תמיד אנו קובעים מה יעורר אצלנו איזו רגש.
אם התגברת על החשש שאנשים זרים יידעו מי אתה, מי הם חבריך, היכן ועם מי אתה מתרועע, מי היא משפחתך, איך הם נראים, היכן ועם מי הם מתראים, אז נראה לי שנושא התמונה הוא קפיצה קטנה יחסית.
זכור, בסופו של דבר, פייסבוק לא מגנה על פרטיותך בשיט. יש לך אמנם אפשרות לבחור עם מי אתה משתף את פריטך בתוך הרשת, אבל אין לך שום שליטה על מה אם עושים עם המידע והתמונות מחוץ לרשת ( רשת הכוונה ל FB ) .
כלומר אם משהו מוריד תמונות של ילדיך ושומר למחשבו, ואח"כ אתה מסיר אותו מרשימת המורשים, אז עדיין אין לך שליטה על היכן הוא מפרסם או למי הוא שולח את המידע שברשותו מחוץ ל FB.
מן מסתם, אפשר לבטל את כל מה שאני כותב כקישקוש שנע על הסקלה שבין חרדתי לפרנואידי (ואולי זה אף רצוי). ברם, העובדות הטכניות הן העובדות הטכניות.
הכי חשוב: שכח מהקביעה ש"אין ברשת פרטיות". היא מעולם לא נראתה לי קביעה נכונה במיוחד. זה נכון שעובדתית, אפשר לדלות מידע רב על הרבה אנשים, אך היקף המידע הוא פונקציה של היקף החשיפה: אם למשל, כמו איזה מטומטם שעבדתי איתו פעם, תעלה תמונה שלך כם ג'ויינט ביד, אז באמת יכול להיות שמישהו ייתקל..
בד"כ, אני מרחם על פעילים כבדים ב FB . כשאני שומע מישהו אומר משהו כמו "יווו אני מעלה את זה לפייס" או "יווו, כמה לייקים קבלתי!" אני נעצב בשבילו (ובשביל משפחתו). זו לא רגש הכי הגיוני, אך לא תמיד אנו קובעים מה יעורר אצלנו איזו רגש.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
אני חושב שאתה לא מבין את הקביעה הנ"ל כי בעצם, "פרטיות ברשת" זה אוקסימורון .Multimediaman כתב: שכח מהקביעה ש"אין ברשת פרטיות". היא מעולם לא נראתה לי קביעה נכונה במיוחד....
מה זו ה"רשת" ? (ותחשוב על "רשת" במובן כללי, לאו דווקא "פייסבוק" או "אינטרנט").
רשת, בהקשר שלנו זה כל דבר שמחבר בין אנשים שונים.
אם אתה שם פיסת מידע על רשת, אז לאנשים אחרים יש גישה אליו כאשר המניעה היחידה היא מערכת הרשאות בתוכנה שתמיד יהיו בה באגים ואפשרויות פריצה.
כמו שציינת בעצמך, בכל מקרה, מערכת כזו לא יכולה למנוע העברה של מידע על ידי מישהו מורשה על ידך ("חבר"), לכל אדם אחר בעולם.
מונחים של פייסבוק כמו privacy settings הם מטעים לגמרי. זו מערכת הרשאות, לא מערכת פרטיות. אם יש הרשאה כלשהי, אז כבר אין פרטיות.
פרטיות יש לך בין כתלי ביתך, בתנאי שהשכנים לא מציצים.
משה
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
ראשית, אין כל כך מה להבין, כי ההגדרה היא אמורפית במקרה הטוב.
שנית, אין אנו חלוקים במאום לגבי מה זה "פרטיות ברשת".
שנית, אין אנו חלוקים במאום לגבי מה זה "פרטיות ברשת".
כלומר אם משהו מוריד תמונות של ילדיך ושומר למחשבו, ואח"כ אתה מסיר אותו מרשימת המורשים, אז עדיין אין לך שליטה על היכן הוא מפרסם או למי הוא שולח את המידע שברשותו מחוץ ל FBmoco כתב:אני חושב שאתה לא מבין את הקביעה הנ"ל כי בעצםMultimediaman כתב: שכח מהקביעה ש"אין ברשת פרטיות". היא מעולם לא נראתה לי קביעה נכונה במיוחד....
אם אתה שם פיסת מידע על רשת, אז לאנשים אחרים יש גישה אליו כאשר המניעה היחידה היא מערכת הרשאות בתוכנה שתמיד יהיו בה באגים ואפשרויות פריצה.
...
...
אז קודם כל כנראה שאני צריך לשנות גישה בקשר לחברות בפייסבוק, עד עכשיו אישרתי כל בקשת חברות בפייסבוק באשר היא, וזה גרם לזה שחצי מהחברים שלי זה אנשים שאין לי מושג מי הם, ועכשיו שאני טיפה חושב על זה באמת אם כולם היו אנשים שאני מכיר באופן אישי לא הייתי חושש מלשים תמונה ופרטים אישיים, למעשה החשש היחיד היה נשאר כלפי מנהלי הפייסבוק שיכולים לעשות שימוש כלשהו בפרטים שלי שזה לא ממש סביר(אני מקווה), וכמובן מה שהעלתם כרגע, אבל נניח שאני מאשר רק חברים שאני סומך עליהם אז זה בסדר.
- eyal8a
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 484
- שם מלא: אייל
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
גם לי אין פייסבוק ,ואני ממש לא מרגיש בחסרונו
אני בנאדם מאד חברתי וחברותי ועל הרבה הרימו גבה שעד היום לא פתחתי חשבון פייסבוק
אני חושב שבמצב של היום פרטיותו של האדם נפרמת עוד קצת בכל יום שעובר
ולכן אם ניתן להגן על פרטיותי עוד קצת אני שמח על כך
רבים מחבריי ומכריי נפגעו בדרך כזאת או אחרת מהשימוש בחשיפה ע"י הפייסבוק
העולם הזה שבו יודעים עלייך כמעט הכל דרך רשת חברתית מסוימת ממש מוגזם כבר
גם מאישתי (שהייתה מכורה לפייסבוק וכיום התמתנה מאד בשימוש) אני מבקש לא לפרסם כל תמונה או מאורע שלנו
וזאת על מנת לשמור עוד קצת על פרטיותנו
אני חושב שאם אינך בטוח ב 100% שאתה רוצה שכולם יידעו מי אתה וכיצד אתה נראה ,אל תבצע מהלך פזיז
שקול את כל הגורמים בהחלטה ואז תפרסם או לא תפרסם
בכל מקרה חג פורים שמח ובהצלחה
אני בנאדם מאד חברתי וחברותי ועל הרבה הרימו גבה שעד היום לא פתחתי חשבון פייסבוק
אני חושב שבמצב של היום פרטיותו של האדם נפרמת עוד קצת בכל יום שעובר
ולכן אם ניתן להגן על פרטיותי עוד קצת אני שמח על כך
רבים מחבריי ומכריי נפגעו בדרך כזאת או אחרת מהשימוש בחשיפה ע"י הפייסבוק
העולם הזה שבו יודעים עלייך כמעט הכל דרך רשת חברתית מסוימת ממש מוגזם כבר
גם מאישתי (שהייתה מכורה לפייסבוק וכיום התמתנה מאד בשימוש) אני מבקש לא לפרסם כל תמונה או מאורע שלנו
וזאת על מנת לשמור עוד קצת על פרטיותנו
אני חושב שאם אינך בטוח ב 100% שאתה רוצה שכולם יידעו מי אתה וכיצד אתה נראה ,אל תבצע מהלך פזיז
שקול את כל הגורמים בהחלטה ואז תפרסם או לא תפרסם
בכל מקרה חג פורים שמח ובהצלחה