את ה-50 לא יצא לי לראות ואני משוכנע שזה פיצוץ של מכשיר אבל עד שלא יפתרו את בעיית ה uniformity ובעיית הפאנלים הזוהרים ב LCOS קשה לי להאמין שאקנה מקרן כזה (וזה ממש מצער, כי התמונה ב LCOS ממש נעימה לעין).
אם הייתה בארץ האפשרות שקיימת בארה"ב להחליף מקרן עד שמוצאים אחד נקי מהבעיות לא הייתי חושב פעמיים .
בזמן הביקורות של ה-9100 הייתי בסין, אבל לעפר יצא לראות אותו בביתו והוא גם ראה את ה-8000 שעשינו ביקורת אצלי. מדובר במקרנים ממש ממש דומים באיכות התמונה, אבל בגלל הצמצם היותר שקט של הפנסוניק והעובדה שה FI וושאר מנגנוני עיבוד התמונה עובדים גם בתלת ממד, החלטתי ללכת על הפנסוניק.
מעניין שציינת את הבעיות הידועות של המקרנים של סוני.
לפני כשבועיים פנה אליי אחד מהחברים כאן וביקש את עזרתי בבחינה של סוני 50 .
עניין אותו אם היחידה הספציפית אותה ביקש לרכוש סובלת מכל אותן בעיות שטרחתי לכתוב עליהן שוב ושוב
חייב לומר שמאוד הופתעתי לטובה. התבוננתי במקרן למעלה מ-שעה . הגעתי לפיוצ׳ר עם חומר מאוד מאוד ספציפי.
התקשיתי מאוד לראות פינות זוהרות.
פוקוס מושלם לכל אורך המסך ובעיות מינוריות, אם בכלל של קונוורג׳נס שהצלחתי לתקן במהירות.
קפיצת מדרגה מהותית מהסוני 30. מקרן מאוד מאוד מרשים. לא מתקרב באיכויות ל-95 אבל גם לא מתימר לעשות זאת.
קשה לומר אם זו הייתה יחידה ספציפית שחפה לחלוטין מבעיות או שינוי כיוון מבחינת בקרת האיכות של סוני.
כן. מודע לטענות שיש בחו״ל. היחידה הזו הייתה על גבול המושלם.
קצת הפריע לי חוסר החדות ביחס ל-95 אבל אני מניח שזה נובע מההבדלים ברמת העדשות בין המקרנים.
בסך הכל מאוד התרשמתי לטובה והוא גם נראה נהדר בלבן.
רן
ישפאר היו יכולים למכור לא מעט מקרנים אם הם היו מאפשרים החזרה של היחידה ככל שהיא סובלת מבעיות.
לא היתי קונה יחידה בלי שהיו מאפשרים לי להחזיר אותה.
במובן הזה , החשיבה שלך הייתה נכונה. הסיכון כאן לא מבוטל.
RanMoyal כתב:כן. מודע לטענות שיש בחו״ל. היחידה הזו הייתה על גבול המושלם.
קצת הפריע לי חוסר החדות ביחס ל-95 אבל אני מניח שזה נובע מההבדלים ברמת העדשות בין המקרנים.
בסך הכל מאוד התרשמתי לטובה והוא גם נראה נהדר בלבן.
רן
ממש למספר דקות.
החדר לא היה חשוך לחלוטין ועל פניו נראה שיש שם גם בעית כיול, לכן קצת קשה לי לחוות דיעה.
כן ניתן היה להבחין ב-look שונה מבחינת תמונה של LCD לעומת lcos.
מדובר בהעדפה המבוססת על טעם אישי. אחד מעדיף את הסאונד של פיוניר והשני של אונקיו.
RanMoyal כתב:ישפאר היו יכולים למכור לא מעט מקרנים אם הם היו מאפשרים החזרה של היחידה ככל שהיא סובלת מבעיות.
לא היתי קונה יחידה בלי שהיו מאפשרים לי להחזיר אותה.
במובן הזה , החשיבה שלך הייתה נכונה. הסיכון כאן לא מבוטל.
רן
...
באמת לא מבין את הקטע של ישפאר?
אולי סוני לא מוכנים לאפשר את האופציה הזו מחוץ לגבולות ארה״ב?