סלסילות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #1 

היי,

מאז שיש לי את סלסילת ה VST די זנחתי את את זו המקורית של האוסקר.
אני מוצא שבכל סוג של קפה ובכל עובי טחינה אני מקבל טעם עשיר יותר עם ה VST ואני ממש מבסוט.

אני מוצא שהאוסקר ממש לא סלחנית לגבי רמת הטחינה, ואת התוצאות הטובות ביותר אני מקבל כאשר אני מעמיס 19 גרם קפה בטחינה גסה יחסית. כל נסיון של טחינה דקה יותר (אפילו קצת) בשילוב עם פחות קפה נותן תוצאות לא משביעות רצון.
אפילו אם קצב הזרימה יהיה טוב, בחלק מהמקרים אקבל טעם של אובר מיצוי, ובשאר במקרים אקבל צ'אנלינג, טעם רע ועוגיה בוצית.
הבעיה בשימוש ב 19 גרם ושימוש בסלסילת דאבל היא שהראש נוגע בסקרין עוד לפני החליטה, מה שעלול לפצוע את פני השטח (ולצ'אנלינג), לשרוף את הקפה ומונע ממנו להתרחב כראוי בזמן החליטה.
אני לא יכול לטחון דק יותר ולהעמיס פחות לאור מה שתיארתי למעלה..

נזכרתי פתאום שקיבלתי עם הנייקד סלסילת טריפל וחשבתי שאולי כך אוכל לשמור על עובי הטחינה והכמות ובאותו זמן אאפשר מרווח נורמלי מהסקרין.
מישהו מכם התנסה בחליטת דאבל מסלסילת טריפל?

אופיר

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

התשובה הקצרה לשאלה האחרונה שלך היא כן, ועקרונית תקבל את מה שאתה מחפש.

עם זאת, קח בחשבון שאתה בעצם מפצה על חיסרון בטכניקה ובציוד, אבל לא בהכרח זה שאתה חושב עליו. לפני שמאשימים את האוסקר (לא שאני טוען שהיא בהכרח חפה מפשע כאן), אני הייתי מאשים את המטחנה ו/או את יכולת הפיזור וההידוק שלך.

איזו מטחנה יש לך? האם ניסית WDT?

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #3 

היי,

המטחנה היא גרינטה, אני עושה WDT ודוחס בצורה ישרה והדוקה. אני מקבל פיזור אחיד וזרימה טובה מבחינת צבע, מהירות וטעם סופי. הטכניקה רק משתפרת ובטח לא מושלמת אבל זו לא הבעיה לדעתי. :D
הבעיה היא שבמידה ואני טוחן דק יותר ממה שאני עושה היום ומעמיס פחות אני עדיין מקבל זרימה זהה במהירות אבל הטעם פשוט עוקצני מדי (ולא במובן הטוב). ניסיתי את כל הקומבינציות מבחינת טחינה דקה יותר ופחות קפה ולא הגעתי לטעם טוב יותר ממה שאני מקבל עם הטחינה והכמות הנוכחית.

מה שכן, יכול להיות שאם אאפשר רווח בין הקפה לסקרין הקפה ירטב לפני שהלחץ יעלה ואז אולי אוכל גם לטחון דק יותר.
אני לא מאשים את האוסקר, אבל עובדתית אני פשוט לא יכול להשתמש בטחינה דקה כמו שראיתי במכונות E61, זה המצב הנתון. לא יודע למה.. נכון לעכשיו מותקן בה OPV מכויל ל 9 באר מה ששיפר את הקפה משמעותית, אבל עדיין לא מאפשר לי טחינה דקה יותר.

אופיר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”