עליית מחירי תשתית אינטרנט - מכתב שנשלח למשרד התקשורת
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
- יצירת קשר:
להלן מכתב ששלחתי הבוקר למשרד התקשורת:
א.ג.נ.,
דואופול תשתית האינטרנט (בזק והוט) העלו בחודשים האחרונים את התעריפים שלהם בצורה חדה ביותר.
כאשר התקשרתי לחדש מנוי לתשתית אינטרנט נאמר לי שהתשלום מוכפל (!) וכשאיימתי בהתנתקות הנציגה נחרה בבוז ואמרה שמחירי המתחרים זהים לשלה ושיש רק שתי חברות (ולמעשה הודתה בדואופול אשר יוצר אנומליה של מחירים).
המקרה שלי אינו יחידני, בכל הפורומים המרכזיים ברשת אנשים מתלוננים על המצב. מחירי תשתית האינטרנט עלו בצורה קיצונית וכולם חושדים בתיאום מחירים.
חיבור אינטרנט זה לא מותרות. זה שירות בסיסי וטריוויאלי שאמור להיות נגיש לכולם. לא ייתכן שנשלם על חיבור אינטרנט בסיסי של 20 מגה פי שניים (!!) ממה שמשלמים לדוגמה בקנדה.
אנא טיפולכם והתייחסותכם.
א.ג.נ.,
דואופול תשתית האינטרנט (בזק והוט) העלו בחודשים האחרונים את התעריפים שלהם בצורה חדה ביותר.
כאשר התקשרתי לחדש מנוי לתשתית אינטרנט נאמר לי שהתשלום מוכפל (!) וכשאיימתי בהתנתקות הנציגה נחרה בבוז ואמרה שמחירי המתחרים זהים לשלה ושיש רק שתי חברות (ולמעשה הודתה בדואופול אשר יוצר אנומליה של מחירים).
המקרה שלי אינו יחידני, בכל הפורומים המרכזיים ברשת אנשים מתלוננים על המצב. מחירי תשתית האינטרנט עלו בצורה קיצונית וכולם חושדים בתיאום מחירים.
חיבור אינטרנט זה לא מותרות. זה שירות בסיסי וטריוויאלי שאמור להיות נגיש לכולם. לא ייתכן שנשלם על חיבור אינטרנט בסיסי של 20 מגה פי שניים (!!) ממה שמשלמים לדוגמה בקנדה.
אנא טיפולכם והתייחסותכם.
הלוואי ויצא מיזה משהו וזה ברור שיש בנהם תאום מחירים
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
כל הכבוד על היוזמה.
שלח את הכתובת שאליה שלחת את המכתב ואני אשלח אותו ממני ככתבו וכלשונו.
מציע ששאר חברי הפורום ישלחו את המכתב גם.. בואו נציף את משרד התקשורת במכתבים ונראה מה השר החדש יעשה.
מציע ששאר חברי הפורום ישלחו את המכתב גם.. בואו נציף את משרד התקשורת במכתבים ונראה מה השר החדש יעשה.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
מנהלים:
מציע שהשרשור הזה יהיה "דביק" שיגיע לכמה שיותר מחברי הפורומים השונים באתר
מציע שהשרשור הזה יהיה "דביק" שיגיע לכמה שיותר מחברי הפורומים השונים באתר
כשפותחים פניה למשרד התקשורת, בין השאר הם כותבים כך:vgfreak כתב:להלן מכתב ששלחתי הבוקר למשרד התקשורת:
א.ג.נ.,
אנא טיפולכם והתייחסותכם....
"לפני הגשת תלונה/פניה עליך לוודא שמיצית את השלבים הבאים :
א- פנית תחילה לחברה המספקת את השירות להלן קישור לרשימת האחראים לפניות הציבור בחברות
ב- חלפו למעלה מ-30 יום ולא קיבלת מענה מהחברה או קיבלת מענה מהחברה וברצונך לערער עליו בפני משרדנו
ג- במידה וברצונך לבקש מידע או לחילופין לפנות בהצעה אנא התעלם מסעיפים א' ו ב' לעיל."
אי לכך ובהתאם לזאת, שלחתי מכתב תלונה למחלקת פניות הציבור של בזק. עוד חודש אפנה למשרד התקשורת, כדי שלא יהיו להם תירוצים...
באותה נשימה אפשר גם להזכיר את מהירות האפלואד המזעזעת בארץ לעומת המקובל בחו"ל, ואת התעריפים המטורפים שגובים ממי שמבקש אפלואד גבוה מ- 800Kb העלובים שכיום הם הסטנדרט בארץ.vgfreak כתב: חיבור אינטרנט זה לא מותרות. זה שירות בסיסי וטריוויאלי שאמור להיות נגיש לכולם. לא ייתכן שנשלם על חיבור אינטרנט בסיסי של 20 מגה פי שניים (!!) ממה שמשלמים לדוגמה בקנדה.
אנא טיפולכם והתייחסותכם....
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
א- פניתי לחברה המספקת את השירות והלנתי על כך שהמחירים קפצו פי שניים. קיבלתי תשובת פטיש חמש קילו של "תעבור למתחרים".shurvitz כתב: כשפותחים פניה למשרד התקשורת, בין השאר הם כותבים כך:
"לפני הגשת תלונה/פניה עליך לוודא שמיצית את השלבים הבאים :
א- פנית תחילה לחברה המספקת את השירות להלן קישור לרשימת האחראים לפניות הציבור בחברות
ב- חלפו למעלה מ-30 יום ולא קיבלת מענה מהחברה או קיבלת מענה מהחברה וברצונך לערער עליו בפני משרדנו
ג- במידה וברצונך לבקש מידע או לחילופין לפנות בהצעה אנא התעלם מסעיפים א' ו ב' לעיל."
אי לכך ובהתאם לזאת, שלחתי מכתב תלונה למחלקת פניות הציבור של בזק. עוד חודש אפנה למשרד התקשורת, כדי שלא יהיו להם תירוצים......
ב- קיבלתי מענה. ראה א.
ג- שוק תשתית האינטרנט בבעיה. הצעתי היא לפקח עליו יותר.
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
הכתובת: [email protected]molvy כתב:כל הכבוד על היוזמה.
מציע ששאר חברי הפורום ישלחו את המכתב גם.. בואו נציף את משרד התקשורת במכתבים ונראה מה השר החדש יעשה....
בעיקרון הם מבקשים להשתמש בטופס אונליין כאן: http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
לא הבנתי מה אתה מצפה שיעשו, מחר בבוקר יקימו לך תשתית נוספת ? אם חברת חשמל אכן תקים תשתית אולי יהיה תתחרות, אבל חוץ ממנה אין סיכוי שיהיה מישהו אחר שיקים, וגם אם הם יעשו את זה, יקח עוד לא מעט שנים, קח בחשבון שמחירי ספקי האינטרנט שהיו לפני שנה 100 שח בשביל 15MB היום עולים 15-30 שח בשביל 100MB, ככה שהמחיר עדיין זול יותר משהיה לפני שנה, והמהירויות רק עלו, היום ב-200 שח אתה יכול לקבל ספק + תשתית ב100 מגה, לפני שנה זה היה עולה לך 400-500 שח במקרה הטוב, אנשים רק אוהבים לקטר, אבל אין שום ביסוס לטענות שלך, אתה מושמן לעשות השווה של המחירים לפני שנה ספק+תשתית, ולראות שאתה משלם עשרות אחוזים פחות על אינטרנט מהיר יותר
לא ברור לי על איזה עליית מחירים אתה מדבר, המחירים לא עלו, זה שנגמר לך המבצע לא אומר שמחירים עולים, זה אומר שהיה לך מבצע לשנה ראשונה ונגמר
וחיבור של 20MB זה בטח לא בסיסי, אף אחד לא עוה 20MB בשביל לגלוש באתרים, ככה שאני לא מבין למה אתה קורה לזה חיבור בסיסי
לא ברור לי על איזה עליית מחירים אתה מדבר, המחירים לא עלו, זה שנגמר לך המבצע לא אומר שמחירים עולים, זה אומר שהיה לך מבצע לשנה ראשונה ונגמר
וחיבור של 20MB זה בטח לא בסיסי, אף אחד לא עוה 20MB בשביל לגלוש באתרים, ככה שאני לא מבין למה אתה קורה לזה חיבור בסיסי
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
א. התלונה היתה על מחירי דואופול תשתית האינטרנט, לא על מחירי הספקים (שמהם יש הרבה).puma1 כתב:לא הבנתי מה אתה מצפה שיעשו, מחר בבוקר יקימו לך תשתית נוספת?...
וחיבור של 20MB זה בטח לא בסיסי, אף אחד לא עוה 20MB בשביל לגלוש באתרים, ככה שאני לא מבין למה אתה קורה לזה חיבור בסיסי...
ב. אני באמת צריך להסביר לך שיווק לטאמבלים? ה"מבצעים" הללו היו המחירים דפקטו בשוק.
ג. 20 מגה זה חיבור בסיסי. לידיעתך וידאו באינטרנט דורש חיבור כזה להצגת איכות סבירה. או שוידאו באינטרנט לדעתך זה מותרות ואנחנו צריכים להסתפק בפידים טקסטואליים ב RSS?
מה אני מצפה? ששוק תשתית האינטרנט יהיה בפיקוח מחירים. למה? -
א. כי זו תשתית בסיסית ביותר.
ב. כי זה דואופול שמתאם מחירים.
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
א. התלונה היתה על מחירי דואופול תשתית האינטרנט, לא על מחירי הספקים (שמהם יש הרבה).puma1 כתב:לא הבנתי מה אתה מצפה שיעשו, מחר בבוקר יקימו לך תשתית נוספת?...
וחיבור של 20MB זה בטח לא בסיסי, אף אחד לא עוה 20MB בשביל לגלוש באתרים, ככה שאני לא מבין למה אתה קורה לזה חיבור בסיסי...
ב. אני באמת צריך להסביר לך שיווק לטאמבלים? ה"מבצעים" הללו היו המחירים דפקטו בשוק.
ג. 20 מגה זה חיבור בסיסי. לידיעתך וידאו באינטרנט דורש חיבור כזה להצגת איכות סבירה. או שוידאו באינטרנט לדעתך זה מותרות ואנחנו צריכים להסתפק בפידים טקסטואליים ב RSS?
ב. כי זה דואופול שמתאם מחירים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בהתחשב בעובדה שרוחב הפס הממוצע בישראל יותר קרוב ל-5 מגה (ובארה"ב כ-7 מגה, ואפילו בדרום קוריאה - שכולה מחווטת בסיבים אופטיים - הממוצע הוא פחות מ-15 מגה..!), ממש אי אפשר להגיד ש-20 מגה זה בסיסי.
בקודק הוידאו הנוכחי (H.264 שהוא הנפוץ ביותר כיום), וידאו באינטרנט דורש חיבור של בערך 1 מגה. וידאו HD (רזולוציה של 1080P למען הסר ספק) זה כבר סיפור אחר, והוא דורש בערך פי 4 יותר רוחב פס - אז 5 מגה (הממוצע בישראל, כאמור...) יספיקו להזרמת וידאו HD. בעתיד, נידרש להכפיל/לרבע ואף יותר את רוחב הפס על מנת לאפשר הזרמת וידאו בתלת-מימד (פי 2 יותר מ-HD רגיל) וברזולוציית UHD/4K (פי 4 יותר מ-HD רגיל).
(מקור לרוחב פס ממוצע במדינות העולם: http://www.akamai.com/stateoftheinternet)
בקודק הוידאו הנוכחי (H.264 שהוא הנפוץ ביותר כיום), וידאו באינטרנט דורש חיבור של בערך 1 מגה. וידאו HD (רזולוציה של 1080P למען הסר ספק) זה כבר סיפור אחר, והוא דורש בערך פי 4 יותר רוחב פס - אז 5 מגה (הממוצע בישראל, כאמור...) יספיקו להזרמת וידאו HD. בעתיד, נידרש להכפיל/לרבע ואף יותר את רוחב הפס על מנת לאפשר הזרמת וידאו בתלת-מימד (פי 2 יותר מ-HD רגיל) וברזולוציית UHD/4K (פי 4 יותר מ-HD רגיל).
(מקור לרוחב פס ממוצע במדינות העולם: http://www.akamai.com/stateoftheinternet)
עדיין לא הבנתי מה יקר לך ?
חיבור 5 מגה בבזק + הוטנט = 75 ש"ח בחודש
חיבור 12 מגה בהוט + הוטנט = 99 ש"ח בחודש
חיבור 15 מגה בבזק + בזק בינלאומי = 99 ש"ח בחודש
מי שרוצה מהירויות מופרזות שישלם. כל עוד מחיר אינטרנט בסיסי (תשתית+ספק) הוא פחות מ- 100 שקל בחודש זה סביר.
עריכה: אלה מחירים שרשומים באתר. וזה בלי להחשיב מחירי שימור.
לאח שלי הצלחתי להשיג 12 מגה ב- 45 שקל לחודש למשך חצי שנה ואז מחיר המשך 60 שקל לחודש. אז לא להתלונן סתם.
חיבור 5 מגה בבזק + הוטנט = 75 ש"ח בחודש
חיבור 12 מגה בהוט + הוטנט = 99 ש"ח בחודש
חיבור 15 מגה בבזק + בזק בינלאומי = 99 ש"ח בחודש
מי שרוצה מהירויות מופרזות שישלם. כל עוד מחיר אינטרנט בסיסי (תשתית+ספק) הוא פחות מ- 100 שקל בחודש זה סביר.
עריכה: אלה מחירים שרשומים באתר. וזה בלי להחשיב מחירי שימור.
לאח שלי הצלחתי להשיג 12 מגה ב- 45 שקל לחודש למשך חצי שנה ואז מחיר המשך 60 שקל לחודש. אז לא להתלונן סתם.
-
vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
epony, בפועל חיבורי 10-20-30 מגה עולים בארץ בערך אותו סכום (פלוס מינוס 10 ש"ח), אז הדיון על מהירות החיבור אינו אקוטי. ועדיין הנתונים שלך אינם מתיישבים לי. בדרום קוריאה מהירות החיבור הממוצעת היא 50 מגה: http://royal.pingdom.com/2013/01/31/asi ... et-speeds/
nerya, המחירים שנתת לא נכונים.
nerya, המחירים שנתת לא נכונים.
[behave]התבטאות לא נאותה - מרטין[/behave].. RSS ? הרי אפילו שהיה מודם 33K היה פלאש ומדיה, 1.5MB זה מעל ומעבר לגלישה באתרים יוטיוב וכו' אל תבלבל את המוח ותגיד לי שב20MB אתה לא מוריד סרטים וסדרות, וזה בשביל וידאו ברשת! לא צריך 20 מגה בשביל וידאו ברשת! [behave]התבטאות לא נאותה - מרטין[/behave] גם עם 1.5MB אתה יכול להוריד 500GB בחודש! אבל מבחינתך 20 זה חיבור בסיסי, כי אתה יכול להוריד רק TB6.5ֱֱֱ!!! אתה צודק, רחמים, אתה יכול להוריד רק 260 סרטי בלו ריי מלאים בחודש! כן נכון זה בשביל יוטיוב אתה צודק, [behave]התבטאות לא נאותה - מרטין[/behave]vgfreak כתב:א. התלונה היתה על מחירי דואופול תשתית האינטרנט, לא על מחירי הספקים (שמהם יש הרבה).puma1 כתב:לא הבנתי מה אתה מצפה שיעשו, מחר בבוקר יקימו לך תשתית נוספת?...
ב. כי זה דואופול שמתאם מחירים....
ואם אתה עשית את ה"מבצעים " האלה, כנראה שהשיווק לטמבלים באמת עובד, אחרת לא היית מתחבר ואחרי שנה בא לבכות שהעלו לך את המחיר
ולסיכום, חיבור בסיסי זה 1.5MB ולא טיפה מעל, אתה מוריד סדרות וסרטים ( בלי לשלם עליהם ) ועוד בוכה שאתה משלם הרבה על האינטרנט, שלטענך זה חיבור בסיסי, כי הרי לגנוב זה בסיסי לא ? אז לא רק שאתה חוסך את הכסף על התוכן שאתה מוריד בצורה לא חוקית, אתה עוד בא בטענות מגוחכות שבשביל יוטיוב או "וידאו ברשת" כהגדרתך, צריך 20 מגה, שיהיה בהצלחה עם מאחוריך
זה המחירים שמפורסמים באתרים של החברות, אתה מוזמן להיכנס ולבדוק.vgfreak כתב:epony, בפועל חיבורי 10-20-30 מגה עולים בארץ בערך אותו סכום (פלוס מינוס 10 ש"ח), אז הדיון על מהירות החיבור אינו אקוטי. ועדיין הנתונים שלך אינם מתיישבים לי. בדרום קוריאה מהירות החיבור הממוצעת היא 50 מגה: http://royal.pingdom.com/2013/01/31/asi ... et-speeds/
nerya, המחירים שנתת לא נכונים....