שלום לכולם
יש לי ארבעה רמקולים של B&W זוג מדגם CWM650 וזוג נוסף מדגם CWM800
הם רמקולים שאמורים להיות שקועים בקיר והייתי רוצה לבנות להם תיבה כדי שאני לא יצטרך להתקין אותם בקיר (אין לי קיר גבס) והייתי רוצה לדעת מה גודל. נפח התיבה הרצויה לרמקולים האלה ומאיזה עובי MDF רצוי לעשות את התיבה ואם כדאי לעשות לה פתח או לא (תיבה אטומה או פתוחה)
זה לינק למפרט של ה 800 http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... DikVqODMCA
וזה ל 650 http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... 3238,d.d2k
ובאופו כללי הייתי שמח לדעת מה דעתכם על הרמקולים...
תודה רבה
בניית תיבה לרמקולים שקועים B&W
-
moshearviv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
נערך לאחרונה על ידי moshearviv ב 18/02/2013 20:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- s3t
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
בכדי להחליט על תיבה פתוחה\סגורה ומימדים\כיול של פורט צריך להשיג נתוני Thiele-Small של דרייבר באס, לשים אותם לתוכנה לתכנון תיבות (נגיד WINISD) ולשחק קצת - לראות איזה גודל מתאים יותר, כמה עמוק מבחינת באס זה יורד וכו.
את הנתונים הנ"ל אפשר או למדוד (דורש כל מיני דברים שונים שעלולים לשרוף מגבר, כרטיס כול ואולי גם רמקול).
או לחפש באינטרנט - אולי מישהו מדד אותם בשבילנו
או לשאול את היצרן
ללא נתונים הנ"ל אי אפשר להגיד שום דבר חוץ מ"תבנה תיבה ענקית, מקסימום תמלא אותה עם משהוא שיתפוס נפח".
אם מדובר ברמקול שאמור לנגן לתוך הקיר עם נפח חלל גדול, אז סביר להניח כ-
- אין סיכוי לתיבה עם פורט
- תיבה סגורה תהיה גדולה יחסית אם לא ענקית
- תיבה תהיה גם רחבה בהרבה מהרמקול עצמו (גם גבוהה)
אך... לך תדע מה עבר בראש של מהנדסים האלו, אולי הם דחפו דרייברים של רמקולים רגילים על תוך הפלתה בגלל שזה מה שהיה להם במלאי\זול אצל ספק שלהם בסין.
או, אם יש לך סאבוופר, ולא תדרוש מהרמקולים האלו לנגן את הבאס (מתחת ל120-100HZ) - אז לך על תיבה סגורה - מקסימום תעשה בה חור, תדביק איזה בד על החור ותקרא לזה "VARIOVENT" - זה עוזר עם דרייברים עם QTS גבוהה ובאס מרוך כתוצאה מQTS גבוהה + תיבה קטנה מידי.
מצאתי של 650:
http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=3723
את הנתונים הנ"ל אפשר או למדוד (דורש כל מיני דברים שונים שעלולים לשרוף מגבר, כרטיס כול ואולי גם רמקול).
או לחפש באינטרנט - אולי מישהו מדד אותם בשבילנו
או לשאול את היצרן
ללא נתונים הנ"ל אי אפשר להגיד שום דבר חוץ מ"תבנה תיבה ענקית, מקסימום תמלא אותה עם משהוא שיתפוס נפח".
אם מדובר ברמקול שאמור לנגן לתוך הקיר עם נפח חלל גדול, אז סביר להניח כ-
- אין סיכוי לתיבה עם פורט
- תיבה סגורה תהיה גדולה יחסית אם לא ענקית
- תיבה תהיה גם רחבה בהרבה מהרמקול עצמו (גם גבוהה)
אך... לך תדע מה עבר בראש של מהנדסים האלו, אולי הם דחפו דרייברים של רמקולים רגילים על תוך הפלתה בגלל שזה מה שהיה להם במלאי\זול אצל ספק שלהם בסין.
או, אם יש לך סאבוופר, ולא תדרוש מהרמקולים האלו לנגן את הבאס (מתחת ל120-100HZ) - אז לך על תיבה סגורה - מקסימום תעשה בה חור, תדביק איזה בד על החור ותקרא לזה "VARIOVENT" - זה עוזר עם דרייברים עם QTS גבוהה ובאס מרוך כתוצאה מQTS גבוהה + תיבה קטנה מידי.
מצאתי של 650:
http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=3723
-
moshearviv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
תודה רבה על התגובה המפורטת אבל...
הרמקולים פורקו מקירות אבל אלו לא היו קירות גבס אלה קירות בטון שנחצבו ולא היה להם יותר מדי מקום מאחורי הרמקול לא שמעתי את הרמקול עובד בקירות האלו כך שאין לי מושג איך הם נשמעו לפני
שיחקתי קצת עם התוכנה והמדדים של הרמקול ששמת קישור אליו אבל לא באמת הבנתי מה אני רואה שם
אני רוצה לחבר את ארבעת הרמקולים למערכת ללא סאב ככה שכן הייתי רוצה שהם ירדו לתדרים נמוכים (עד כמה שאפשר)
ולא הייתי רוצה לבנות תיבה ענקית אלה דווקא כמה שיותר מינימלית אז אם תוכלו לעזור עוד קצת אני אשמח
נ.ב.
(אני שונא שאנשים מבקשים "שיאכילו אותם בכפית" שזה בדיוק מה שאני מבקש העניין הוא שאין לי בכלל מושג בתחום הסאונד והחישובים אז אני מתנצל מראש)
שיחקתי קצת עם התוכנה והמדדים של הרמקול ששמת קישור אליו אבל לא באמת הבנתי מה אני רואה שם
אני רוצה לחבר את ארבעת הרמקולים למערכת ללא סאב ככה שכן הייתי רוצה שהם ירדו לתדרים נמוכים (עד כמה שאפשר)
ולא הייתי רוצה לבנות תיבה ענקית אלה דווקא כמה שיותר מינימלית אז אם תוכלו לעזור עוד קצת אני אשמח
נ.ב.
(אני שונא שאנשים מבקשים "שיאכילו אותם בכפית" שזה בדיוק מה שאני מבקש העניין הוא שאין לי בכלל מושג בתחום הסאונד והחישובים אז אני מתנצל מראש)
- s3t
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
אוקי, אפילו ניסיתי 
[imgbig]http://s3t.it/data/uploads/bw650.png[/imgbig]
יש לנו את התמונה שמציגה את הRESPONSE של הרמקול בתדרים נמוכים בתיבות שונות, לפי צבע - בהתאם לחלון של הגדרות תיבה.
צהוב וכתום - זה תיבות סגורות, עושים בקושי 80HZ, לא ממש משנה איזה גודל תיבה תשים - יעבוד כל דבר בין 15 ל200L.
אין באס בתחום הנמוך...
תיבות עם פורט... יוצאים ענקיות אם עושים אותם כמו שתוכנה מציעה... ועדיין יוצאה גרוע.
התיבות עם פורטים יוצאים כ28-40L אם הולכים על תכנון מינימליסטי... נראים לא ממש טוב לפי גרפים, ודי בטוח שגם ישמעו כך, למרות שיהיה באס בתדרים נמוכים - עם הרבה הדהוד, מרוך וכו. מה שמעיד לנו שדרייברים הנ"ל לא מיועדים לתיבות כאלו.
ישנו עוד מכשול בדרך - הרמקול תוכנן לעבוד עם פאנל קדמי אינסופי (קיר).
עם פאנל של רמקול רגיל יהיה חסר מידריינג תחתון\מידבאס... כ3-6DB...
משהוא כמו החל מ1K מטה. אם נבדוק את RESPONSE שBW ציירו לנו בPDF שלהם - יש להם טיפה פיקים באזור תדרים האלו, אז יכול להיות שזה יתאזן לטובה.
הייתי הולך על סגורה 15-20L, עם הכנה לVARIOVENT למקרא חירום, וSUBWOOFER נפרד...
אל תשקיע בתיבות - תבנה משהו נסיוני או חפש אולי תיבה ישנה בגודל דומה\גדול יותר, בכדי לנסות בה את ה"רמקולים" האלו - כולו חור מרובע, הצמדה וזוג ברגים יגידו לך איך זה הולך להישמע ואם כדאי להמשיך או לא.
[imgbig]http://s3t.it/data/uploads/bw650.png[/imgbig]
יש לנו את התמונה שמציגה את הRESPONSE של הרמקול בתדרים נמוכים בתיבות שונות, לפי צבע - בהתאם לחלון של הגדרות תיבה.
צהוב וכתום - זה תיבות סגורות, עושים בקושי 80HZ, לא ממש משנה איזה גודל תיבה תשים - יעבוד כל דבר בין 15 ל200L.
אין באס בתחום הנמוך...
תיבות עם פורט... יוצאים ענקיות אם עושים אותם כמו שתוכנה מציעה... ועדיין יוצאה גרוע.
התיבות עם פורטים יוצאים כ28-40L אם הולכים על תכנון מינימליסטי... נראים לא ממש טוב לפי גרפים, ודי בטוח שגם ישמעו כך, למרות שיהיה באס בתדרים נמוכים - עם הרבה הדהוד, מרוך וכו. מה שמעיד לנו שדרייברים הנ"ל לא מיועדים לתיבות כאלו.
ישנו עוד מכשול בדרך - הרמקול תוכנן לעבוד עם פאנל קדמי אינסופי (קיר).
עם פאנל של רמקול רגיל יהיה חסר מידריינג תחתון\מידבאס... כ3-6DB...
משהוא כמו החל מ1K מטה. אם נבדוק את RESPONSE שBW ציירו לנו בPDF שלהם - יש להם טיפה פיקים באזור תדרים האלו, אז יכול להיות שזה יתאזן לטובה.
הייתי הולך על סגורה 15-20L, עם הכנה לVARIOVENT למקרא חירום, וSUBWOOFER נפרד...
אל תשקיע בתיבות - תבנה משהו נסיוני או חפש אולי תיבה ישנה בגודל דומה\גדול יותר, בכדי לנסות בה את ה"רמקולים" האלו - כולו חור מרובע, הצמדה וזוג ברגים יגידו לך איך זה הולך להישמע ואם כדאי להמשיך או לא.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
רמקולים שקועים לא מיועדים לעבוד בתיבות רגילות (בטח שלא ported), אז חבל על הטרחה.
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
אני אגב ממש לא מסכים איתם!!!
אני ממליץ לך לבנות תיבה מעץ סנדוויץ 1.7סמ או MDF בעובי של לפחות 2סמ
אם תרצה (ועדיף) לעבוד ללא ברגים אתה יכול אבל עם עץ סנדוויץ של 3 סמ ולעשות הכל עם זוויות של 45 ודבק נגרים
פיר ברוחב של 4 סמ מאחורי הטוויטר - אתה יכול להשתמש בצינור פיויסי של ביוב בעובי מתאים ועומק של כ 10 סמ
ניתן לעבוד גם בלי פיר אבל זה יעמיס טיפה על הגומיות של הרמקול ויתפקד כבולם לממברנה במקרה של באסים מתחת ל 80 הרץ
עומק התיבה מבפנים צריך להיות לפחות 40 סמ - נפח התיבה לא קריטי כי הם לא מוציאים באסיים עמוקים ולכן אין טעם לחשב תדר תהודה של התיבה עצמה עם שטח הפנים של הרמקול ומיקום הפיר וכל מדע הרמקולים המדוייק....
צביעה ראשונית עם סנדינג סילר ליטוש עם נייר אפס
וצבע בגוון שאתה רוצה או פשוט לכה ותקבל את הגוונים של עץ - ולמי שלא יודע סנדוויץ זה שכבות של פורניר מודבקות - רמקולים פורניר זה להיט....
דבר איתי בפרטי אם תצטרך עוד עזרה והכוונה
ואם וויתרת על הפרוייקט הייתי מוכן לקנות אותם בסכום סמלי ולעשות את זה בעצמי רק בשביל לראות איך זה ייצא

אני ממליץ לך לבנות תיבה מעץ סנדוויץ 1.7סמ או MDF בעובי של לפחות 2סמ
אם תרצה (ועדיף) לעבוד ללא ברגים אתה יכול אבל עם עץ סנדוויץ של 3 סמ ולעשות הכל עם זוויות של 45 ודבק נגרים
פיר ברוחב של 4 סמ מאחורי הטוויטר - אתה יכול להשתמש בצינור פיויסי של ביוב בעובי מתאים ועומק של כ 10 סמ
ניתן לעבוד גם בלי פיר אבל זה יעמיס טיפה על הגומיות של הרמקול ויתפקד כבולם לממברנה במקרה של באסים מתחת ל 80 הרץ
עומק התיבה מבפנים צריך להיות לפחות 40 סמ - נפח התיבה לא קריטי כי הם לא מוציאים באסיים עמוקים ולכן אין טעם לחשב תדר תהודה של התיבה עצמה עם שטח הפנים של הרמקול ומיקום הפיר וכל מדע הרמקולים המדוייק....
צביעה ראשונית עם סנדינג סילר ליטוש עם נייר אפס
וצבע בגוון שאתה רוצה או פשוט לכה ותקבל את הגוונים של עץ - ולמי שלא יודע סנדוויץ זה שכבות של פורניר מודבקות - רמקולים פורניר זה להיט....
דבר איתי בפרטי אם תצטרך עוד עזרה והכוונה
ואם וויתרת על הפרוייקט הייתי מוכן לקנות אותם בסכום סמלי ולעשות את זה בעצמי רק בשביל לראות איך זה ייצא