מהירות טחינה של המאזר מיני אלק'

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פיון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

התחדשתי במטחנה הנ"ל עם הצג על המכסה. מהירות הטחינה למנה כפולה (18 ג') 23 שניות.ניראה כאיטי מאוד בהשואה לוריו 13 שניות שהיתה לפניה.

1. האם זה ידוע שהמטחנה הנ"ל טוחנת לאט (בהתחשב בגודל הסכינים שלה)?
2. האם החלפת הסכינים לסכינים של הג'ולי ישפרו את פרמטר הזמן? אולי עוד פרמטרים...?

תודה מראש לכל העונים

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

כן וכן, המטחנה מאוד איטית במיוחד כשטוחנים דק וזה ממש מעצבן.

חפש בפורום יש פוסט של מישהו שהחליף דסקיות וזמן הטחינה התקצר, מאידך אני מכיר מישהו שעשה משהו כזה וזה לא צלח ויש לו קצת בעיות בעקבות ההחלפה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

לא ממליץ להחליף סכינים לבד. אני החלפתי לבד, ולא הצלחתי - ועכשיו הסכינים יצאו מאיפוס וצריך להחליף אותן במעבדה.
אם אתה רוצה להחליף סכינים - לך לנני שיחליפו לך.
ואם אתה מתעקש להחליף לבד - אז רכוש את הסכינים אצל נני, ולא במקום אחר (אני קניתי אצל אברהמי ואולי זו הבעיה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

פיון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מפליא איך מטחנה בעלת סכינים 48 מהירה כמעט פי 2 ממטחנה 64.....
כמו כן כששאלתי בנני את הטכנאי האם ידוע לו משהו על זה. אמר שאינו מכיר.
אם אחליף לבד בתנאי שהסכינים מקוריות וניקנו בנני, האם תישמר עדיין האחראיות?

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

http://www.htcafe.co.il/vt174944.שדרוג- ... אצר-מיני-e אני החלפתי לפני כמה חודשים והכל בסדר, ממליץ להחליף

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6 

אשמח לשמוע אם אתה מרגיש שיפור (פרט לסוגיית המהירות) לאחר מעבר מווריו.
אני אישית עם ווריו ומאוד מרוצה, ותוהה מה אני מפסיד אם בכלל.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

פיון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

הייתי מאוד מרוצה מהווריו ונשאר איתה גם שנים הלאה אלמלא חוסר האסטטיות בה היא לוקה בחסר ומחלת השדרגת אשר תוקפת מידי פעם.
כמובן שיש עוד כמה פלוסים למאזר אבל הם בטלים בשישים ביחס לפער המחיר.

פיון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון

שליחה #8 

המטחנה נלקחה אל מעבדת נני, שם הוחלפו הסכינים בסכיני הסופר ג'ולי.
זמן הטחינה התקצר ב 10 שניות לערך, הטחינה יוצאת אחידה יותר ופחות מפוזרת אל הידית.....
והכי חשוב האחראיות עדיין תקפה.
תוצאה סופיתתתתת....אני מבסוט (Y) .
תודה לנני ובמיוחד לגיל שהיה לו קשה להבין איך מחליפים ל"מרצדס" חלקים.....אך לבסוף נכנע
וזרם איתי.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #9 

יפה לשמוע שנני זורמים עם השדרוג

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #10 

מעולה (Y)
אני גם רוצה להחליף אצל נני. דיברתי שם עם הטכנאי הראשי והוא לא היה בטוח שזה אפשרי בכלל.
אני שמח שגיל בעניין!
אהיה איתו גם בקשר.
תודה על העדכון.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

למרצדס לא מחליפים חלקים? להיפך... אין טעם לשפר יונדאי i20 אבל למרצדס יש את AMG, בראבוס ועוד מלא...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #12 

שמח לשמוע שנני משתפרים, בעבר נהגנו לשמוע סיפורים רעים בעיקר, לאחרונה אני קורא רק שבחים.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #13 

האמת ש"פיון" ואני החלטנו לשדרג את המטחנות ביחד , לאחר שעבדתי קצת עם המצר מיני , לקחתי צעד אחורה , הסיבה העיקרית היא לווא דוקא מהירות הטחינה , שהיא כמובן דמיונית במוסגים של מטחנות בסכומים האלו , אלה צרוף של דברים כמו מימשק מישתמש גרוע, שמהגע שהכפתור נילחץ אין אפשרות להיתחרט , המטחנה תעבוד עד סוף הזמן , טעית ? תשלם ! החלפת קפה , תשלם ! (בליכלוך כן , לא בכסף) להזכירכם אנחנו מדברים על המיני האלקטרונית מסוג החדש עם צאג הדיגיטלי לטימר , מאצר לא הישקיעו מחשבה כלל במימשק המישתמש , דבר זה איכזב אותי הרבה יותר מזמן הטחינה , חוץ מיזה המטחנה מגיישת יופי למרות הקונוס המפרסם , אז בישבילי לפחות רק יפה זה לא מספיק,

בסוף קניתי את הצאדו e37s מחירה יקר אומנם ב 10% לערך , אבל המטחנה מאסיבית, מאוד שקטה -הרבה יותר שקטה מהמיני (הכי שקטה שיצה לי לישמוע איי פעם מימטחנה ) טוחנת שוט כפול של 18 גרם ב 5 שניות ! ! ! , סכין של 83 ממ קוטר ! מערכת לפינוי חשמל סטטי ושבירת גושים (עדיין אומנם מגישת כמו כל מטחנה אחרת - אבל לפחות ניסו להיתמודד ! ) ומימשק מישתמש מעולה שמאפשר ליבחור מיספר אופציות עצירה , או התחלה , מתריע אל סכין שהגיע לסוף החיים , אפשרות ליבדוק כמות שימוש טוטלית בניפרד למנה בודדת ולמנה כפולה , ואפשרות נוספת לאותו סופר רק לזמן קצוב (יותר בישביל בתי קפה ) אגב הe37 הרגילה טוחנת באותה המהירות כמו ה s (הבדל בינהם פחות משניה ) ההבדל הוא בעיקר בקוטר הסכין למטרת פינוי חום יעיל יותר בעבודה רצופה וצפופה מאוד . והמחיר של ה e37 זהה למצאר מני , אבל בכול פרמטר שתיבדוק, הכלי הזה משאיר באבק את המיני , הדבר היחיד כמעט שעומד לזכות המיני זה העיצוב שלה , שלי באופן אישי הוא פחות משמעותי ,

אני בכול אופן קיבלתי קצת תחושה ש "המלך הוא ערום" לפחות בדגם הזה של מאצר , וחבל .

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

תתחדש גונן יופי של קניה ...

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה #15 

אני אמור לאסוף את המאזר החדשה שקניתי מחר .. לבטל? קצת מבאס אני חייב לומר - לא הייתי מוציא סכום כזה לו הייתי יודע על קצב הטחינה, הממשק והגבשושים.. :?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #16 

רונציליו כתב:אני אמור לאסוף את המאזר החדשה שקניתי מחר .. לבטל? קצת מבאס אני חייב לומר - לא הייתי מוציא סכום כזה לו הייתי יודע על קצב הטחינה, הממשק והגבשושים.. :?
...
פעם מטחנות כאלו נראו לנו מקרה קיצון מבחינת ביצועים ומחיר, אין ספק שהפורום הזה (ואני מתכוון לכל HT) טרף את הקלפים. להתלונן על מאצר מיני אלקטרונית... מזכיר לי שכפיר כינה את האלקטרה שלי "מכונה לסופי שבוע"
כמובן שתמיד יש יותר טוב והמיני אכן איטית לדעתי. הצאדו הזאת נראית מעולה וכנראה מבצעת בהתאם, לגבי מחיר - אין לי מושג

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #17 

גונן כתב:האמת ש"פיון" ואני החלטנו לשדרג את המטחנות ביחד , לאחר שעבדתי קצת עם המצר מיני , לקחתי צעד אחורה , הסיבה העיקרית היא לווא דוקא מהירות הטחינה , שהיא כמובן דמיונית במוסגים של מטחנות בסכומים האלו , אלה צרוף של דברים כמו מימשק מישתמש גרוע, שמהגע שהכפתור נילחץ אין אפשרות להיתחרט , המטחנה תעבוד עד סוף הזמן , טעית ? תשלם ! החלפת קפה , תשלם ! (בליכלוך כן , לא בכסף) להזכירכם אנחנו מדברים על המיני האלקטרונית מסוג החדש עם צאג הדיגיטלי לטימר , מאצר לא הישקיעו מחשבה כלל במימשק המישתמש , דבר זה איכזב אותי הרבה יותר מזמן הטחינה , חוץ מיזה המטחנה מגיישת יופי למרות הקונוס המפרסם , אז בישבילי לפחות רק יפה זה לא מספיק,

בסוף קניתי את הצאדו e37s מחירה יקר אומנם ב 10% לערך , אבל המטחנה מאסיבית, מאוד שקטה -הרבה יותר שקטה מהמיני (הכי שקטה שיצה לי לישמוע איי פעם מימטחנה ) טוחנת שוט כפול של 18 גרם ב 5 שניות ! ! ! , סכין של 83 ממ קוטר ! מערכת לפינוי חשמל סטטי ושבירת גושים (עדיין אומנם מגישת כמו כל מטחנה אחרת - אבל לפחות ניסו להיתמודד ! ) ומימשק מישתמש מעולה שמאפשר ליבחור מיספר אופציות עצירה , או התחלה , מתריע אל סכין שהגיע לסוף החיים , אפשרות ליבדוק כמות שימוש טוטלית בניפרד למנה בודדת ולמנה כפולה , ואפשרות נוספת לאותו סופר רק לזמן קצוב (יותר בישביל בתי קפה ) אגב הe37 הרגילה טוחנת באותה המהירות כמו ה s (הבדל בינהם פחות משניה ) ההבדל הוא בעיקר בקוטר הסכין למטרת פינוי חום יעיל יותר בעבודה רצופה וצפופה מאוד . והמחיר של ה e37 זהה למצאר מני , אבל בכול פרמטר שתיבדוק, הכלי הזה משאיר באבק את המיני , הדבר היחיד כמעט שעומד לזכות המיני זה העיצוב שלה , שלי באופן אישי הוא פחות משמעותי ,

אני בכול אופן קיבלתי קצת תחושה ש "המלך הוא ערום" לפחות בדגם הזה של מאצר , וחבל .
...
קניתי את ה e37s לפני כשלשה שבועות ומאד מרוצה.
גונן,האם כיוונת את הבורג של המערכת לפינוי חשמל סטטי עד הסוף כנגד כיוון השעון-הטחינה היא פילפית לחלוטין.
אגב,ההופר האורגינלי שלה ענקי ואלדד אמור להזמין את ההופר הקטן -ידוע לך מתי יגיע?
בנתיים אני משתמש בלי ההופר ,שם פולים כמה שנכנס למטחנה וטמפר 58 מ"מ נכנס בדיוק כמיכסה.

תיתחדש

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

שמעתי שדאדא מביא בקרוב קונית גדולה של אותה חברה, אם מדובר על ה e92 זה דגם מאוד מעניין כי יש בפנים דסקיות קוניות 71 מ״מ שזה קוטר דומה למאצר רובור:

http://www.espressoworkshop.com/shop/shop1208.html
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 04/03/2013 6:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #19 

כן, שיחקתי עם הבורג בכול המצבים, העיניין של הגיוש תלוי בעיקר בסוג הקפה, ועדיין לא ניתקלתי במטחנה שלא מגיישת כלל, לדעתי המטחנה הכי קרובה להגדרה של ''לא מגייישת כלל '' זו הווריו, שאצלה באמת המצב שונה בעיניין הזה לפחות מרוב המטחנות.( אבל גם שם זה בא על חשבון צורת גרגיר שונה מעט מיתר המטחנות ) בקשר להופר, הישגתי את ההופר הקטן ככה שאני בינתיים מסודר בעיניין הזה.

ל ''רונציליו '' תיראה ביגלל שאני מיתעסק ביום יום שלי בפיתוח של מוצרים מכאניים ,פיתחתי רגישות ייתר לכל מיני דברים, בתחלס עם נני מחליפים לך כמו לפיון את הסכנים לאלו של הסופר גולי,והאחריות נישארת אז כבר המצב נהייה הרבה יותר הגיוני לפחות בחזית של זמן הטחינה, עכשיו, עם אתה מאוד אוהב את העיצוב שלה אז לך על זה. בסופו של דבר היא כמובן מטחנה מצויינת עם איכות בנייה גבוהה ורמת רעש מהנמוכות בקטגריה, לי מימשק המישתמש מאוד היפריע, יתכן שאני מפונק בעיניין הזה, חוץ מיזה זה יותר מכעיס אותי העיניין של המימשק ,כי אני יודע כמה מעט זמן דרוש כדי לתת הרבה יותר בעיניין הזה מבחינת היצרן.
עוד נקודה למחשבה, אין לי ספק שהמיני תמכר יותר מהר כיד שניה, אולי יותר מהר מכל מטחנה אחרת . גם זה דבר חשוב .

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה #20 

אז אולי שווה לרכוש את המאזר מיני לא אלקטרונית?
נני עדיין מוכרים אותה?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”