משקע שומני על כבל ותקע חשמל
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
חבר נזכר שיש לו פטיפון במחסן כבר כמה שנים, אז הוא הוציא אותו והמכשיר אמנם סה"כ נראה במצב טוב (הוא היה בתוך קרטון) אבל משום מה יש איזו רטיבות שומנית (ממש כמו טיפות שמן) על תקע החשמל וגם על הכבל עצמו. ממה זה יכול להיות? הפטיפון לא היה מאוכסן הפוך או בעמידה או משהו כזה, והכבל היה אסוף מאחוריו. לכן לא נראה לי הגיוני שמקור השמן הנ"ל הוא בתוכו, אבל אולי זה כן יכול להיות? המכשיר הוא טכניקס עם הנעה ישירה, ואני אעזור לו השבוע לבדוק אם הוא עובד (יש שם גם ראש ומחט).
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
זה מה שלחות, מחסן ו20 שנה עושים.
אם בלתי ניתן לניקוי, אפשר להחליף אותו.
מה לגבי שאר החלקים?
אם בלתי ניתן לניקוי, אפשר להחליף אותו.
מה לגבי שאר החלקים?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מנסיון בפטיפונים וטייפים אחרים, מדובר בתגובה כימית של הגומי ממנו מיוצר הכבל \ תקע.
ניתן לנקות בעזרת שטיפה וקרצוף בסבון + מסיר שומנים.
דרך אגב, באיזה דגם מדובר?
ניתן לנקות בעזרת שטיפה וקרצוף בסבון + מסיר שומנים.
דרך אגב, באיזה דגם מדובר?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

זו בד"כ רק שכבה דקה שנוצרת על החלק החיצוני של הגומי בתקע. בתנאי שאין חלודה \ קורוזיה והכבל לא נסדק ומתפורר, אין סיבה להחליף את המקורי. רק לנקות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא! עכשיו אני ממש מסוקרן. בשביל זה בדיוק קיים הפורום הזה. בשביל לברר מאיפה הגיעה חתיכת ג'יפה שומנית לכבל של פטיפון שעמד במחסן של 'כאילו' במשך ה-20 שנים האחרונות.
אולי כדאי לפנות לרשויות? שיקצו משאבים, ימלאו טפסים, יפצחו בחקירה. סה"כ, איך נוכל ללכת לישון אם לא נדע מה פשר השומן על הכבל של החבר? זה חשוב! נסה אולי בפורום 'אנאלוגי' - אולי מישהו יודע. אילן, אתה רוצה אולי שאני אפנה לאתרים של הגרמנים והשבדים? חייבים לרדת לפשרו של עניין...
אולי עופר ומרטין יכולים לשתף את האתר בחקירה? נגיד, לשלוח לאיזה מעבדה בשוויץ חתיכה מדגמית מהכבל? מה אתם אומרים? נעשה סקר והצבעה?
אגב, יש תמונות של החומר החשוד? אני ממש במתח!
אולי עופר ומרטין יכולים לשתף את האתר בחקירה? נגיד, לשלוח לאיזה מעבדה בשוויץ חתיכה מדגמית מהכבל? מה אתם אומרים? נעשה סקר והצבעה?
אגב, יש תמונות של החומר החשוד? אני ממש במתח!
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
ובקיצור, אם כוונתך להחיות את הפטיפון,מדוע שלא תחליף את כבל החשמל וכבל ה RCA ?
בהצלחה.
בהצלחה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

לא ברור מדוע תמיד ממליצים בפורום להחליף את כבלי החשמל והסאונד גם במידה והם תקינים לחלוטין?
האם אני היחיד שמעדיף לשמור על מקוריות המכשיר ? (צבע, צורת הכבל, קונקטורים וכו'.)
לכאן מתאימה הדוגמה ל"אידיופילים" שמחליפים את הקונקטורים לכאלו מזן המתאים לכבל בעובי 2.5 מ"מ ומעלה, כאשר הכבל שמגיע ממעגל ההגברה אליהם בתוך המגבר הוא חד גידי בעובי של 0.5 מ"מ.
"שדרוג" שכזה לא יעזור כאן ממש.
היפנים ידעו כבר אז היטב מה הם מתכננים\מייצרים. לדעתי, אין צורך לנסות לשפר, במידה ואין תקלה.
האם אני היחיד שמעדיף לשמור על מקוריות המכשיר ? (צבע, צורת הכבל, קונקטורים וכו'.)
לכאן מתאימה הדוגמה ל"אידיופילים" שמחליפים את הקונקטורים לכאלו מזן המתאים לכבל בעובי 2.5 מ"מ ומעלה, כאשר הכבל שמגיע ממעגל ההגברה אליהם בתוך המגבר הוא חד גידי בעובי של 0.5 מ"מ.
"שדרוג" שכזה לא יעזור כאן ממש.
היפנים ידעו כבר אז היטב מה הם מתכננים\מייצרים. לדעתי, אין צורך לנסות לשפר, במידה ואין תקלה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מסכים. ואגב, הוא לא היה במחסן 20 שנה אלא הרבה פחות מזה (יותר קרוב ל-10).tomyeshuah כתב:לא ברור מדוע תמיד ממליצים בפורום להחליף את כבלי החשמל והסאונד גם במידה והם תקינים לחלוטין?
"שדרוג" שכזה לא יעזור כאן ממש.![]()
היפנים ידעו כבר אז היטב מה הם מתכננים\מייצרים. לדעתי, אין צורך לנסות לשפר, במידה ואין תקלה....
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אין צורך להיסחף לרמות כבלים יוקרתיים,כבל RCA +כבל חשמל זול יעלו ביחד כ 50ש''ח בלבד והם בהחלט יותר עדיפים מהכבלים בני עשרות השנים של הפטיפון.
מה הדגם של הפטיפון?
מה הדגם של הפטיפון?