מכונה עם חיבור ישיר או מיכל?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
amit2851 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
דרושה עזרה מחברי הפורום הנכבדים,
יש לי כבר 10 שנים מכונת לה-פאבוני שאליה הצטרפו לפני כמה שנים מאזר מיני וחביתוש
כעת אני רוצה לשדרג את המכונה
אני הולך כנראה בכיוון משפחת הויואלדי,
מתלבט בין המיני לרגילה,
עד כמה בעיניכם יש הבדל באיכות הקפה בין שתי המכונות?
החיבור הישיר הוא די כאב ראש מבחינת ההתעסקות, המרכך, וההתחייבות למקום ספציפי על השיש
המיני נותנת יותר גמישות בעניינים אלו,
האם יש הבדל בטיב השוט שיוצא?, ככל שן, האם הוא מהותי לדעתכם?

תודה

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

לא יודע להגיד אם הטעם יהיה טוב יותר בחיבור ישיר או לא אבל המשאבה בישיר שקטה יותר
ואחרי כאב ראש קטן חד פעמי בחיבור הראשוני יהיה לך פחות התעסקות של מילוי מים ותדירות תכופה יותר
של רענון מסננים קטנים כי במרכך גדול מרעננים פעם בשלושה חודשים וגם בצורה קלה יותר.
בנוסף הויולדי הרגילה נותנת אפשרות של ריקון מים ממגירת העודפים ישר לביוב שזה שוב מלבד החיבור הראשוני
מוסיף לנוחות היומיומית.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם שלומי, חיבור ישיר שווה את ההשקעה הראשונית.

אחרי שתתרגל לנוחות העילאית הזו לא תבין בכלל איך שקלת מכונה עם מיכל מים וללא חיבור לניקוז.

הפילטרים הקטנים זה כאב ראש לעומת 2-3 ריענונים של מרכך גדול בשנה, יש לך שקט תרתי משמע ועל הדרך בויואלדי הרגילה אתה מרוויח פרה אנפיוז׳ן שניתן לתכנת וגם דוד הקצפה גדול פי 2 שמאפשר לך הקצפה עוצמתית כולל לכמויות חלב גדולות יותר כשיש אורחים.

לדעתי רק ויואלדי רגילה, גסטרוליין בזמנו כללו במחיר מרכך והתקנה שזה כבר מחזיר חלק לא מבוטל מהפרש המחיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כמה מנות אתה מכין ביום?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amit2851 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התשובות המהירות,

אנחנו מכינים כ 10 מנות ביום,
לא צריכים הקצפה לשימוש יומיומי (אני אספרסו בלבד, ואשתי לא אוהבת קצף), רק לצורך אירוח
איפה באמת ניתן למצוא מרככים בהנחה שגסטרוליין לא מספקים (בינתיים אני מחכה כבר 4 ימים להצעת מחיר לאחר שהשארתי פרטים באתר), ומה הגודל הימינימאלי שיספיק (שיקולי מקום בארון)?

שוב תודה רבה

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #6 

amit2851 כתב:תודה על התשובות המהירות,

אנחנו מכינים כ 10 מנות ביום,
לא צריכים הקצפה לשימוש יומיומי (אני אספרסו בלבד, ואשתי לא אוהבת קצף), רק לצורך אירוח
איפה באמת ניתן למצוא מרככים בהנחה שגסטרוליין לא מספקים (בינתיים אני מחכה כבר 4 ימים להצעת מחיר לאחר שהשארתי פרטים באתר), ומה הגודל הימינימאלי שיספיק (שיקולי מקום בארון)?

שוב תודה רבה
...
הכי קטן שיש נראה לי זה שמונה ליטר והוא בהחלט
מספיק לבית ויכנס בארון שמתחת לכיור.
בצפון יש ב״תבור סחר״ ( חפש בגוגל)
יש גם לאמיגו אני חושב ובעוד כמה מקומות, חפש פה
בפורום היו פירסומים על מקומות שמוכרים.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

שלום,
יש שירשור שפתח רונציליו לפני כחודש ובו פרטים מלאים לגבי איש הקשר בגסטרוליין (אביב דריילינגר). רונציליו גם רשם מחירים ויש שם תובנות שיעזרו לך...
יש הבדל בין הויואלדי הרגילה למיני פרט לנושא החיבור הישיר, מדובר במנגנון הפרהאינפיוזן שמגיע עם הויואלדי וחסר במיני אך ניתן להוסיף ורסיה ״חלקית״ שלו למיני (בתוספת תשלום).
בהצלחה

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #8 

מיבחינת ראש החליטה אין הבדל בין המינה לבין הרגילה , ההבדל העקרוני הוא גודל דוד ההקצפה , במני הוא חצי הכמות מברגילה , הדוד הוקטן ובימקומו ניכנס בעצם מיכל המיים , ובמכונות עם מיכל גם המשאבה מישתנה למשאבת רטט , שטיפה יותר רועשת ממשאבה סיבובית ., יש לי את המני ואני מרוצה מעוצמת ההקצפה (אותה עצמה בידוק אגב, רק לפחות זמן) , בהוצאת המיים החמים אם באים אורחים למשל זה קצת מציק שהכמות המיים קטנה לתה , אבל בשיגרת ביית רגילה לא תרגיש בהבדל כלל , למיני אפשר להוסיף פרא אינפיוזן של 4 שניות בערך , מספיק בהחלט , אבל בתמונה הכללית עם אתה מוסיף כסף כי אתה רוצה את הפרא אינפיוזן , אז לך כבר על הרגילה , לעיניין המרכך , אני צורך מיים אצלי מאוסמוזה הפוכה , שיטה דיי בזבזנית , אבל הכמיות הניצרכות מאוד קטנות, לכן אנני רואה בעיה עם זה , בכול אופן זה חוסך את ההיתעסקות עם ריענון מלח של המרכך הקונבנציונלי . (עודף המיים משקה אצלי את הגינה )

עם תירצה ליראות מכונה עובדת , אתה מוזמן אלי , אני גר בחדרה , פחות ממליץ לך להיתרשם מהמכונה בגסטרוליין , לא יודעים להכין שם קפה , והקפה עצמו , נו עזוב ! (רק שאביב לא יעלב :? ) אבל מדובר ביבואן מצויין וגדול מאוד עם תודעת שרות גבוהה , ומחזיק מעבדת תיקונים אצלו בעסק , מאוד ממליץ על גסטרוליין בלי קשר למה שתיקנה או לא תיקנה אצלם.
אגב המיני שלי מחוברת בחיבור ישיר שהכנתי לבד , זה מאוד פשוט ולא יקר , משהוא כמו 50-60 ש"ח לחלקים.
אם אתה לא צורך כמויות גדולות של מיים רותחים אז אין שום בעייה עם המני (אצלי אין קומקום בבית ביכלל , כל אספקת המיים הרותחים מהמכונה בילבד ! )

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #9 

בקשר לריכוך, אם כבר משקיעים, הפיתרון של בריטה עדיף ולא הרבה יותר יקר. גם מפלטר וגם מרכך, ולא צריך להתעסק עם רענון. פשוט מחליפים פילטר פעם בשנה.
what's next?

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #10 

חיבור ישיר נוח יותר חד משמעית. ניקוז לביוב יתרון אדיר. מרכך אצל אברהמי בחיפה.

amit2851 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

שאלה שעולה מן הדברים הללו לגבי מרכך:
המליצו כאן על הבריטה כיוון שלא צריעה ריענון, בדיון במקום אחר בפורום הזהירו ממרככים שאינם זקוקים לריענון (אוסמוזה) כיון שגורמים קורוזיה, באתר של אברהמי מסבירים שזו טעות וזה לא גורם קורוזיה,
מה דעתכם ? זה פתרון אפשרי או שיהרוס את המכונה?

ובנוסף, האם יש הבדל בזמן בו המכונה מוכנה לשימוש מרגע ההדלקה בין שתי המכונות בגלל ההבדלים בגדלי המיכלים?
האם מישהו מבעלי הויואלדי יכול לומר כמה זמן בערך לוקח עד שהמכונה מוכנה? והאם ניתן לשנות אותו
(לדוגמא, חבר עם בריקולטה עשה שינוי אצל איבגי והמכונה זמינה תוך 2 דקות מהפעלה)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

המיני מוכנה לעבודה מלאה בתוך משהוא כמו 5 דקות . כמובן שאים תירצה להכין אספרסו תיצתרך להעביר מיים רותחים ליפני שוט ראשון דרך הפרוטופילטר ולחמם אותו , כי הוא עצמו לא אהייה מספיק חם אבל זה יקח לך עוד 15 שניות בערך .

הווילדי הרגילה מבחינת ראש האספרסו היא זהה לחלוטין , אז הוא מוכן בערך ב4 דקות , ההקצפה תהייה מוכנה ברגילה בערך ב 10 דקות .

לגבי השינוי, במיני אתה לא תוכל להיתערב בהחלפת גוף החימום במיכל של ההקצפה כי המיכל מגיע בצורה אינטגרלית עם גוף החימום ללא אפשרות פרוק , אלה עם תשקיע בזה יחסית הרבה עבודה (שאני יכול לבצע בגדול) ואילו בווילדי הרגילה אתה תוכל לקמבן את העיניין בעלויות די קטנות , נגיד עד 300-400 ש"ח , ולהחליף את ההספק לגבוהה יותר .
אבל 10 דקות לא ניראה לי סוף העולם , לא ?
אצלי המכונה עובדת רצוף , חוץ מיזה יש ללספזילה שעון זמן לרכישה בניפרד כך שאתה יכול ליקבוע טימר ל 7 ימים, כיבוי והדלקה .

לעיניין הקורוזיה , בווילדי אין חלקי מתכת כלל בכל מערכת המיים יש נחושת פליז ונירוסטה , כך שאין לך מה לידאוג בטווח הניראה לעיין בעיניין הזה , עכשיו עם אתה שואל אז למיים מה האוסמוזה רמת חומציות גבוהה יותר ממים של מרכך , זה נכון, אבל אני מזכיר לך כמובן שגם מיים רגילים גורמים לקורזיה במתכת , אבל זה מיתבטא בעיקר במערכות מיים ברזל רגיל , פחות מ 0.5% פחמן .
רוב המכונות שתיקנה בסכום של 5000 ש"ח וצפונה ,ידעות להיתמודד עם קורזיה ברמה טובה עד טובה מאוד .

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #13 

חברים מצטער אבל אין סיכוי לקבל אספרסו טוב ממכונה שחוממה 5-10 דקות ואני לא מתכוון למכונות הביתיות הקטנות.

אפילו שהמכונה הגיעה ללחץ מלא בדוד ואפשר להקציף ייקח לפחות עוד כחצי שעה עד שכל הצנרת והראש יתחממו כמו שצריך כדי שאפשר יהיה לשמור על יציבות טמפרטורה בחליטה.

אני יודע שזו לא קביעה מדעית וייתכן שאפשר לקצר את הזמנים האלו אבל באף מכונה שהתנסיתי לא ניתן להוציא שוט טוב אלא אם חוממה כמו שצריך.

אולי לקפוצ׳ינו זה פחות נורא אבל לא הייתי שותה אספרסו כל כך מהר...

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כפיר שלום , בווילדי למשל אין צנרת כלל בין המיכל והראש , כך שאים הראש חם דיו לא תקבל נפילה בטמפרטורה בעיקר עם העברת מיים דרך הפרוטופילטר , מניסיון אני יכול לומר לך שבאזור ה 5 דקות תקבל הפוך מצויין ובאזור 8 דקות אחרי שהורדת כבר שוט אחד תקבל אספרסו מצויין ! כמובן שתעביר מיים רותחים על הפרוטפילטר ליפני השוט הראשון.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”