jbl l100

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

היום בשעה טובה ולאחר מסע חיפושים די ארוך השגתי את הרמקול הנפלא הזה.הוא במצב מצויין יחסית לגילו.אני הולך לשדך אותו למרנצ 2275 (לצערי ה2285B נמכר).
אשמח לחוות דעת ממי שיש לו נסיון עם הרמקול הזה, והצעות לשיפור וחיבורים מתאימים.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #2 

תתחדש (Y)
נראה במצב מצויין
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

זה לא תיבות של L100 (זה לא הגוון ולא הצורה), לא גרילים של L100 (ריבועי שוקולד) ולצערי הגדול גם לא וופרים של L100 - בטח לא של Century. נראה לי יותר כמו וופרים של L110. לא שזה רע - אבל L100 זה לא! אני מקווה שלא שילמת מחיר של L100.

בכל מקרה הם אוהבים גובה של לפחות 30 ס"מ מהריצפה ו-70 ס"מ מהקיר - ושני מטרים אחד מהשני.

חפש את ההבדלים

Left to Right: 4311, L100A, L100, 4310

[img2=550x718]http://www.audioheritage.org/images/jbl ... _small.jpg[/img2]

L100 Century

[img2=550x367]http://muare1.vcmedia.vn/images/46/jbl_ ... 738810.jpg[/img2]

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

תתחדש. בכל מקרה לגבי L100 או L110,אני מקווה שהשילוב שלהם עם המרנץ שלך לא יתן לך יותר מידי באס גדול ומנופח יתר על המידה,שיאפיל יותר מידי על הצלילים הגבוהים/הבינוניים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

דווקא התיבה נראת של L100....
לי היה 2 רמקולים כאלה מקוריים.
בכל אופן הוופר נראה שעבר ציפוי{שיש כאלה שעושים את זה..}
אחרי הסתכלות שניה הוופר בוודאות של הL100!! פשוט ציפו אותו...של הL110 זה בטוח לא.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אולי גם לך היו תיבות מזוייפות. ל-L100 יש או גוון wallnut אמריקאי אדום או גוון אפור אולפן אטום. לתיבות המקוריות יש ארבעה קנטים חזיתיים - או שאין בכלל. לעולם לא שניים צידיים. הטבעות של הוופר נראות אוטנטיות - אולי אתה צודק בכך (אני מקווה)...

פשוט צריך לפרק ולראות את החותמת של Lansing מאחור עם המספר הסידורי...

בכל מקרה האינדיקציה הכי טובה היא אם בא לך לחבק את התיבות. תיבות של L100 עושות חשק לחבק אותן. יש משהו בפרופורציות שלהן שעושה את זה... באלה, האמת, בא לי לבעוט.

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

tnsilver כתב:אולי גם לך היו תיבות מזוייפות. ל-L100 יש או גוון wallnut אמריקאי אדום או גוון אפור אולפן אטום. לתיבות המקוריות יש ארבעה קנטים חזיתיים - או שאין בכלל. לעולם לא שניים צידיים. הטבעות של הוופר נראות אוטנטיות - אולי אתה צודק בכך (אני מקווה)...

פשוט צריך לפרק ולראות את החותמת של Lansing מאחור עם המספר הסידורי...

בכל מקרה האינדיקציה הכי טובה היא אם בא לך לחבק את התיבות. תיבות של L100 עושות חשק לחבק אותן. יש משהו בפרופורציות שלהן שעושה את זה... באלה, האמת, בא לי לבעוט.
...
אני אפרק ואבדוק.הוופרים אכן עברו ציפוי שחור.ולגבי הגרילים ,אלה לא הגרילים המקוריים של הL100 .

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

טוב חברים.אז לאחר בדיקה מעמיקה עם אדם שיש לו את אותו הדגם יותר מ30 שנים ,יד ראשונה.אותו הרמקול אחד לאחד.
אכן מדובר בL100 האגדי. לא זיוף ולא עמאיאת.נכון ,התמונות שצירפתי לא באיכות שעושות חסד לרמקול.
הדגם הוא L100A ליתר דיוק.ככה הוא בנוי טיפה שונה בחזית מהL100 הרגיל אך התיבות הם אותן תיבות.נכון הוופר עבר ציפוי מיוחד בכדי לשמר אותו ולכן הוא לא בצבע לבן המקורי.הגרילים המצורפים לרמקול הזה הם לא הגרילים המקוריים .כי הגרילים המקוריים התפוררו.
ולגבי החמוד שאמר שבא לו לבעוט בהם ,רק תהיה זהיר כשאתה בועט שלא תישבר לך הרגל חלילה .
אני לא רק שבא לי לחבק אותם אלא אני הולך לישון איתם הלילה :D

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

doctor123 כתב:טוב חברים.אז לאחר בדיקה מעמיקה עם אדם שיש לו את אותו הדגם יותר מ30 שנים ,יד ראשונה.אותו הרמקול אחד לאחד.
אכן מדובר בL100 האגדי. לא זיוף ולא עמאיאת.נכון ,התמונות שצירפתי לא באיכות שעושות חסד לרמקול.
הדגם הוא L100A ליתר דיוק.ככה הוא בנוי טיפה שונה בחזית מהL100 הרגיל אך התיבות הם אותן תיבות.נכון הוופר עבר ציפוי מיוחד בכדי לשמר אותו ולכן הוא לא בצבע לבן המקורי.הגרילים המצורפים לרמקול הזה הם לא הגרילים המקוריים .כי הגרילים המקוריים התפוררו.
ולגבי החמוד שאמר שבא לו לבעוט בהם ,רק תהיה זהיר כשאתה בועט שלא תישבר לך הרגל חלילה .
אני לא רק שבא לי לחבק אותם אלא אני הולך לישון איתם הלילה :D
...
(Y)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #10 

''הציפוי'' שנעשה לוופרים לא נעשה כדי לשמר אותם,הרמקולים שלך כנראה לא טופלו ואוכסנו כנדרש ובמשך השנים הקרטון הלבן נעשה דקיק וצהוב ולכן ביצעו עליו התזה של ספריי זפת שמחזק אותו כדי שלא התפורר,מקווה בשבילך שבעוצמה ובס חזק הם לא יזמזמו כי לא תמיד זה מצליח,בכל אופן מי שביצע זאת מבחינתי הרס את כל היופי שברמקול,ואם תשמע בעצתי,חפש לך באי ביי זוג וופרים לבנים.
לגבי ה 2275 שברשותך,אין הבדל משמעותי לעומת ה 2285 שהיה לך ואם הוא 220V ולא כמו הקודם שהיה לך 110V אזי הסאונד יישמע יותר שרירי,תהנה (Y)

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

RAMIRAMI68 כתב:''הציפוי'' שנעשה לוופרים לא נעשה כדי לשמר אותם,הרמקולים שלך כנראה לא טופלו ואוכסנו כנדרש ובמשך השנים הקרטון הלבן נעשה דקיק וצהוב ולכן ביצעו עליו התזה של ספריי זפת שמחזק אותו כדי שלא התפורר,מקווה בשבילך שבעוצמה ובס חזק הם לא יזמזמו כי לא תמיד זה מצליח,בכל אופן מי שביצע זאת מבחינתי הרס את כל היופי שברמקול,ואם תשמע בעצתי,חפש לך באי ביי זוג וופרים לבנים.
לגבי ה 2275 שברשותך,אין הבדל משמעותי לעומת ה 2285 שהיה לך ואם הוא 220V ולא כמו הקודם שהיה לך 110V אזי הסאונד יישמע יותר שרירי,תהנה (Y)
...
אהלן רמי מה שלומך.
אני לא מבחין בשום זמזום. גם בפול ווליום. עם בסים חזקים ולאודנס פתוח .הרמקולים מבקשים עוד ועוד ועוד כוח.הסואנד שלהם הוא תאווה לאוזניים .היה לי זוג שלB&W אבל הרמקולים האלה אוכלים אותם ללא מלח.הם חיה רעה אך מבוייתת .אכן ה2275 הוא 220 V והוא דוחף אותם בהצורה יפה מאוד אבל עדיין זה לא ה2285.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

תתחדש ותהנה (Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני החמוד. לא אבעט בהם. מה פתאום! יש כבוד - בכל זאת. זו רק תחושה כללית לנוכח הצורה המאוד מוזרה של ה'L100' האלה. יש לאבא שלי L100 משנת 73. אני יושב לידם מגיל 10. זה יוצא 40 שנה. זה קצת יותר מ-30. תמיד הוקסמתי מהוופר הלבן והתצורה הכל-כך מיוחדת של הרמקולים האגדתיים האלה. היום אני מוקסם משלי. כל-כך מוקסם שהחלטתי לשפץ אותם. הנה, תבדוק כאן. זה אמנם הדגם האולפני - אבל עדיין, נאלצתי לבצע קצת מחקר... אחר-כך שמתי יד על ג'ובאלים. גם אותם שיפצתי. הנה, תראה כאן. גם כאן נדרשתי לקצת מחקר, תישאולים, תחקירים, רכישת חלקים ממקורות שונים בארה"ב, גרמניה וישראל - למדתי דבר אחד או שניים. ה-'בן אדם' שלך... זה עם ה-30 שנים... הבדיקה עימו... היא גם כזו מעמיקה? לא נראה לי... בעיקר משום ש[url=http://audio-database.com/JBL/speaker/l100a-e.html]זה L100A[/url]

JBL L100A

תמונה

וזה L100 Century אפשר לקרוא עליו [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/l100century-e.html]כאן[/url]

תמונה

וכמו שאתה בודאי שם לב, 'עמאיאת', או לא, התיבות שלך לא ממש מזכירות לא את זה ולא את זה. כמובן שלא מדובר ב'זיוף'. לא כל הבעלים של כל זוג L100 שוקד על שימורם. הרבה פעמים הגרילים המקוריים (שמחירם אגב בין 500 ל-800 ש"ח) אכן מתפוררים עם הזמן. התיבות, סופגות מים ומתנפחות, האלמנטים מתבלים, הספוג המקיף את הטוויטר - מתאייד ונעלם. משחזרים אמיתיים דואגים לשיפוץ ושחיזור. שלעפרים מצויים מאלתרים או מצפים תיבות מקוריות - עם או בלי חבלה פושעת בוופרים המקוריים ומאלתרים גרילים חילופיים. אפשר לקרוא לזה L100. אני לא אומר שלא - אבל למכור את זה כ-L100, לקנות את זה כ-L100 ולהחשיב את זה ל-L100 - זו כבר שאלה אחרת לגמרי.

בכל מקרה - אם אתה הולך לישון איתם - שים כדור טניס בתוך הפורט. אי-אפשר לדעת איזה שרץ יזחל החוצה בלילה. בבוקר - כשתרגע קצת, פרק את האלמנטים, חשוף את הקרוס (בתוספת תמונות) ואני אוכל להסביר לך איך להפוך אותם (או להחזיר אותם) להיות L100 אמיתיים.

ועוד משהו... L100 אמתיים באמת בועטים חזק ורוצים עוד ועוד... אולי בכל זאת יש לך משהו טוב ביד! (Y)

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

tnsilver כתב:אני החמוד. לא אבעט בהם. מה פתאום! יש כבוד - בכל זאת. זו רק תחושה כללית לנוכח הצורה המאוד מוזרה של ה'L100' האלה. יש לאבא שלי L100 משנת 73. אני יושב לידם מגיל 10. זה יוצא 40 שנה. זה קצת יותר מ-30. תמיד הוקסמתי מהוופר הלבן והתצורה הכל-כך מיוחדת של הרמקולים האגדתיים האלה. היום אני מוקסם משלי. כל-כך מוקסם שהחלטתי לשפץ אותם. הנה, תבדוק כאן. זה אמנם הדגם האולפני - אבל עדיין, נאלצתי לבצע קצת מחקר... אחר-כך שמתי יד על ג'ובאלים. גם אותם שיפצתי. הנה, תראה כאן. גם כאן נדרשתי לקצת מחקר, תישאולים, תחקירים, רכישת חלקים ממקורות שונים בארה"ב, גרמניה וישראל - למדתי דבר אחד או שניים. ה-'בן אדם' שלך... זה עם ה-30 שנים... הבדיקה עימו... היא גם כזו מעמיקה? לא נראה לי... בעיקר משום ש[url=http://audio-database.com/JBL/speaker/l100a-e.html]זה L100A[/url]

JBL L100A

תמונה

וזה L100 Century אפשר לקרוא עליו [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/l100century-e.html]כאן[/url]

תמונה

וכמו שאתה בודאי שם לב, 'עמאיאת', או לא, התיבות שלך לא ממש מזכירות לא את זה ולא את זה. כמובן שלא מדובר ב'זיוף'. לא כל הבעלים של כל זוג L100 שוקד על שימורם. הרבה פעמים הגרילים המקוריים (שמחירם אגב בין 500 ל-800 ש"ח) אכן מתפוררים עם הזמן. התיבות, סופגות מים ומתנפחות, האלמנטים מתבלים, הספוג המקיף את הטוויטר - מתאייד ונעלם. משחזרים אמיתיים דואגים לשיפוץ ושחיזור. שלעפרים מצויים מאלתרים או מצפים תיבות מקוריות - עם או בלי חבלה פושעת בוופרים המקוריים ומאלתרים גרילים חילופיים. אפשר לקרוא לזה L100. אני לא אומר שלא - אבל למכור את זה כ-L100, לקנות את זה כ-L100 ולהחשיב את זה ל-L100 - זו כבר שאלה אחרת לגמרי.

בכל מקרה - אם אתה הולך לישון איתם - שים כדור טניס בתוך הפורט. אי-אפשר לדעת איזה שרץ יזחל החוצה בלילה. בבוקר - כשתרגע קצת, פרק את האלמנטים, חשוף את הקרוס (בתוספת תמונות) ואני אוכל להסביר לך איך להפוך אותם (או להחזיר אותם) להיות L100 אמיתיים.

ועוד משהו... L100 אמתיים באמת בועטים חזק ורוצים עוד ועוד... אולי בכל זאת יש לך משהו טוב ביד! (Y)
...

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב את הוופר לא הצלחתי להוציא.הוא יושב איתן במקום ולא רציתי להשתמש ביותר מדי כוח שלא ייגרם נזק.אפשר לראות את האלמנטים הנוספים בתמונות שצילמתי.אני מאמין שהם יעבדו ללא בעיות עוד כמה שנים טובות ,אבל בכל מקרה אשמח להכוונה לשיפוץ וחידוש הרמקול

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אלה אלמנטים אותנטיים של L100A. המיד LE5-2 והטוויטר LE-25. הוופר (וגם המיד) אמור להיות מוחזק למקומו באמצעות אטם דביק. הוא אמור להיות דגם 123A-3 ולא תהיה לך ברירה אלא לשלוף אותו ממקומו. הצלחת לחלץ את הברגים? אם כן יופי - אם לא הזהר. לא להפעיל עליהם לחץ כלפי מטה עם המברג. לחץ כזה ישחרר את האום הנעוץ בצידו הפנימי של הבאפל והבורג יתלה באוויר ללא יכולת לשחררו. את הוופר אפשר לשחרר באמצעות מברג דק ושטוח כשאתה משתמש בלוח הבאפל כמנוף להנחת המברג. בין המברג ללוח הבאפל צריך להניח פיסת עץ או בד עבה כדי למנוע מלשרוט אותו או לייצר בו הטבעה של המברג.

אינך צריך לשמור על האטם המקורי. סביר להניח שיקרע. נחליף אותו מאוחר יותר בפלסטלינה. בכל מקרה, אתה חייב לפרק גם את לוח ה-LPAD מתחת למדבקה. הגישה לברגים מתאפשרת רק לאחר הסרתה ואת זה עושים עם שפכטל דק ומייבש שיער.

אני מציע בחום שתקרא את השרשור שלי על שיפוץ ה-4311. זה יתן לך קנה מידה בקשר לסדר גודל הפרוייקט הזה ורעיון כללי של מה שצריך לעשות. אני קצת עסוק היום - ומחר יש לי יום עמוס - אני אשוב בערב ואז אכין רשימה של מה שצריך לעשות. חשוב שתחשוף את רשת הקרוסאובר (תמונות, תמונות מכל הזוויות) מבלי לגרום לנזק למדבקה או ללוח הבאפל.

טומי

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אני שמח שעכשיו אתה מאשר שמדובר באלמנטים של ה L100.האמת קצת הלחצתם אותי והתחלתי לחשוד שאולי עבדו עליי.את הברגים של הוופר הצלחתי לשחרר אבל כמו שציינת הוא מודבק ואטום וקשה להזיז אותו.ניסיתי להכניס מברג בפינה בין הוופר לתיבה אך לצערי הוא לא זז מהמקום.אני מפחד לפגוע בתיבה .אני מחר בצהריים אחרי העבודה אני אעבור על השירשור שצירפת ומקווה להצליח לשחרר את הוופר מהמקום.מה זה האטם ומה זה לוח LPAD .
תודה ולילה טוב

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

לא יודע אם 'עבדו' עליך זה המונח הנכון. התיבות מוזרות (בלשון המעטה) והוופר, אם זה המקורי, עבר התעללות פושעת עם הצביעה או הכיסוי הזה. בכל מקרה האלמנטים שחשפת עד עכשיו אותנטיים.

האטם (Caulk) הוא בסך הכל איזה סרט דביק שתפקידו לאטום מעבר של אוויר בין לוח הבאפל (החלק הקדמי השחור של הרמקול) לבין שפת הוופר. ב-L100 אוויר חייב לעבור אך ורק דרך הפורט (החור העגול בבאפל) ולא משום מקום אחר. לכן, על הטוויטר יש אטם וגם על הוופר. המיד, כפי ששמת בודאי לב, יושב ב'בית' משלו (מין צינור קרטון) ומעבר החוטים אליו אטום בסיליקון. את האטמים האלה קשה לשלוף בחתיכה אחת. יש להם צד אחד דביק. ממילא יש להחליף אותם. מחליפים אותם ב'נחש' דקיק של פלסטלינה. בוופר מקורי של L100 יש חריץ מיוחד עבור האטם שהוא בעצם סרט סיליקון שיושב כשמחצית הקוטר שלו מוטבע בוופר. לפעמים הוא דביק - לפעמים לא. זה תלוי איך הכניסו את הוופר למקום בפעם שעברה שהתעללו בו. לא תיהיה ברירה. תצטרך לעבוד עליו עם מברג דק כדי לשחרר אותו ממקומו בעדינות.

LPAD הוא הכינוי של הפוטנציומטרים ששולטים בבהירות ובנוכחות של המיד ושל הטוויטר. מה שרואים מבחוץ, הם רק שני הכפתורים בעלי חריץ המברג המבצבצים מבעד למדבקה. למעשה יש מאחורי המדבקה לוח מזוניט עם שני פוטנציומטרים כאלה עליו - שמוחזק ללוח הבאפל באמצעות שני ברגים ושני אטמים שחורים קטנים (כן, שוב דבק).

כל הסיפור הזה מתחבר לקרוס-אובר. ב-L100 קל מאוד לנתק את החוטים מכל אלמנט. יש תפסים יעודיים. רצוי לרשום על כל חוט (באמצעות מדבקה קטנה) לאיזה אלמנט הגיע והאם הוא '+' או '-' לפני שמפרקים. פלוס (אדום) מינוס (שחור) כשבדרך כלל חוט מפוספס שחור מוביל למינוס.

את הכניסות (מתחברות מאחור) אפשר לפרק בקלות. הם מתחברות עם בורג קטן. שם אין אטם - רק שכל זה מוסתר על-ידי ים של חומר צמרירי משקיט. אתה יכול להזיז אותו הצידה אם הוא מפריע לגישה.

doctor123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

טוב.אז לא הצלחתי לפרק את הוופר מהמקום.כנראה שאת מלאכת החידוש והשיפוץ אני אשאיר ליותר מקצועיים ממני.בכל מקרה הצלחתי להשחיל מצלמה קטנה דרך המקום של הטוויטר ולצלם את הוופר מבפנים.אכן מדובר בוופר מקורי של הL100 דגם 123A

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

(Y) כל הכבוד על התושייה. לאן עוד אפשר להשחיל מצלמות כאלה???

טוב. אז אלמנטים יש לך של L100 - צפירת הרגעה! את התיבות אפשר ללזור לצבע המקורי בלי בעייה ואם תרצה לשפץ עוד קצת יותר לעומק - תאלץ לריב עם הוופר. יהיה קשה מאוד לבצע איזשהו שיפור משמעותי ללא שליפה שלו. (כמה קשה זה כבר יכול להיות???)

בכל מקרה - כשהגריל סגור לא רואים את ההתעללות בוופר ואם הם נשמעים לך כמו שצריך - הרווחת בגדול!

ספר קצת - חוויות מהרמקולים? באסים (מה אתה חושב על אלה)? עוצמה (זה אמור להראות כאילו אין להם גבולות)? אווירה (נשמע 70'יז)?

ניסית קצת (לא בדיוק המומחיות של L100) מוזיקה קלאסית? לא יכול להיות שזה נשמע טוב על L100 - אבל רוק הם אמורים לאכול כאילו אין מחר. :lol:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”