איך משווים תפוחים לתפוזים ...
-
valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
נתקלתי בשירשור הזה בהד פיי, אז חשבתי ...
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
בשביל הקופניגורציה הראשונה
האוזניה - 1500$
מגבר מספק - 1000$
סה"כ: 2500$ או: 12,000שח אחרי מסים
בשביל הקונפיגורציה השניה
האוזניה - 5200$
המגבר - 4990$ (WES)
סה"כ: 10190$ או: 49,000שח אחרי מסים
כלומר בשביל עוד קצת סאונד- צריך להשקיע פי 4
מה שנקרא - יחס עלות\תועלת - אקפוננציאלי לחלוטין!
עם זאת, גם אם הייתי רוצה למכור את האוטו -
אני לא מוכן לשים על הראש שלי שום דבר שמעביר 580 וולט (!!), לא משנה כמה יגידו לי "לא היו תאונות לאחרונה".
האוזניה - 1500$
מגבר מספק - 1000$
סה"כ: 2500$ או: 12,000שח אחרי מסים
בשביל הקונפיגורציה השניה
האוזניה - 5200$
המגבר - 4990$ (WES)
סה"כ: 10190$ או: 49,000שח אחרי מסים
כלומר בשביל עוד קצת סאונד- צריך להשקיע פי 4
מה שנקרא - יחס עלות\תועלת - אקפוננציאלי לחלוטין!
עם זאת, גם אם הייתי רוצה למכור את האוטו -
אני לא מוכן לשים על הראש שלי שום דבר שמעביר 580 וולט (!!), לא משנה כמה יגידו לי "לא היו תאונות לאחרונה".
- eyal1983
- חבר מביא חבר

חח Ilyan, יא... סטאקסאופיל
יש לך סטאקס, אם אני זוכר נכון (?)
אז בעצם זה כמו להגיד לאופנוען שהוא מסתכן.. מייד יצביע לי שיש יותר תאונות עם מכוניות, ואז אנסה ללמד אותו פרופורציה, ואז יעשה לי בולבול ויפנה ממני..
הנה, טקסט מסטאקס:
Safety
Watch for High Voltage when plugging and unplugging headphones:
even when off, it's easy to touch the connector pins and potentially get a shock.
Never ever open the Amplifier.
Lethal voltages are present, even if unplugged.
The capacitors can store enough energy to kill.
ולדוברי עברית בלבד, אתרגם:
בטיחות
יש להיזהר ממתח גבוה, בעת הוצאת והכנסת האוזניות (למגבר).
אפילו כשכבוי, קל לגעת במיקרה במחברים, ולקבל שוק (חשמלי).
לעולם, אל תפתח את המגבר.
מתחים קטלניים קיימים, אפילו כשזה כבוי.
הכבלים אוגרים מספיק אנרגיה כדי להרוג.
מעבר לטקסט המדעי עצמו, יש את העניין של השראות, קרינה, וכל מני דברים פיזיקאליים שקשורים במתח אדיר שכמעט צמוד לרקמות אנושיות..(ועוד למוח שלי?!) חלק מהדברים הוכחו, חלק (עוד) לא...
...=> לא בשבילי. אני זהיר מדיי.
תביא לי HD800 ומגבר טוב, אהיה מרוצה לכל החיים... ואתחיל לחפש- מה נותן פחות )
פחות, כי אין לי מספיק מדיה איכותית שלא תראה "בעיות" כשאשמע אותה עם הסינייזר האלו.
יש לך סטאקס, אם אני זוכר נכון (?)
אז בעצם זה כמו להגיד לאופנוען שהוא מסתכן.. מייד יצביע לי שיש יותר תאונות עם מכוניות, ואז אנסה ללמד אותו פרופורציה, ואז יעשה לי בולבול ויפנה ממני..
הנה, טקסט מסטאקס:
Safety
Watch for High Voltage when plugging and unplugging headphones:
even when off, it's easy to touch the connector pins and potentially get a shock.
Never ever open the Amplifier.
Lethal voltages are present, even if unplugged.
The capacitors can store enough energy to kill.
ולדוברי עברית בלבד, אתרגם:
בטיחות
יש להיזהר ממתח גבוה, בעת הוצאת והכנסת האוזניות (למגבר).
אפילו כשכבוי, קל לגעת במיקרה במחברים, ולקבל שוק (חשמלי).
לעולם, אל תפתח את המגבר.
מתחים קטלניים קיימים, אפילו כשזה כבוי.
הכבלים אוגרים מספיק אנרגיה כדי להרוג.
מעבר לטקסט המדעי עצמו, יש את העניין של השראות, קרינה, וכל מני דברים פיזיקאליים שקשורים במתח אדיר שכמעט צמוד לרקמות אנושיות..(ועוד למוח שלי?!) חלק מהדברים הוכחו, חלק (עוד) לא...
...=> לא בשבילי. אני זהיר מדיי.
תביא לי HD800 ומגבר טוב, אהיה מרוצה לכל החיים... ואתחיל לחפש- מה נותן פחות )
פחות, כי אין לי מספיק מדיה איכותית שלא תראה "בעיות" כשאשמע אותה עם הסינייזר האלו.
אתה רק מחזק את הפארפזה הנ"ל...
אני ממש לא מומחה לחשמל אבל אני אנסה להסביר:
קודם כל הנה ההגדרה של התחשמלות מויקפדיה:
Electric shock occurs upon contact of a (human) body part with any source of electricity that causes a sufficient current through the skin, muscles, or hair.
למה מתח לא מוזכר? כי מתח לבדו, גם מתח גבוה, לא יכול לעשות נזק, אלא רק כאשר יש מספיק זרם למטען להתגבר על ההתנגדות החשמלית של העור.
ורוצה לדעת עוד משהו מעניין? יש לך בדר"כ יותר מטען חשמלי סטטי על הגוף ממה שכל אוזנייה אלקטרוסטטית יכולה לשאת:
http://www.electrostatics.net/articles/ ... people.htm
"Shocks are felt by people when they touch a discharge path (e.g. metal frame or another person), if the voltage on their body exceeds about 4 kV (4000 V)"
אבל עובדה שכשאתה חוטף זץ מחשמל סטטי אתה איכשהו לא עף לצד השני של העולם.
אוזניות אלקטרוסטטיות מתוכננות כך שלא יוכלו בשום מצב להעביר יותר מדי זרם ע"מ לגרום להתחשמלות קטלנית. גם אם אתה ממש תתאמץ ותצליח לעבור את הבידוד של הדרייבר אתה כנראה תחטוף את הזץ הסטטי הכי גרוע שקיבלת בחיים, לבית חולים לא תגיע מזה.
ולגבי המגבר, כן אם אתה תהיה מספיק נחוש להחשמל מספק כוח של מגבר שעובד במתח גבוה, לא יהיה לך יום כ"כ מוצלח.
אבל זה לא אומר שStax כאלה טיפשים כמו שאתה רומז.
אני ממש לא מומחה לחשמל אבל אני אנסה להסביר:
קודם כל הנה ההגדרה של התחשמלות מויקפדיה:
Electric shock occurs upon contact of a (human) body part with any source of electricity that causes a sufficient current through the skin, muscles, or hair.
למה מתח לא מוזכר? כי מתח לבדו, גם מתח גבוה, לא יכול לעשות נזק, אלא רק כאשר יש מספיק זרם למטען להתגבר על ההתנגדות החשמלית של העור.
ורוצה לדעת עוד משהו מעניין? יש לך בדר"כ יותר מטען חשמלי סטטי על הגוף ממה שכל אוזנייה אלקטרוסטטית יכולה לשאת:
http://www.electrostatics.net/articles/ ... people.htm
"Shocks are felt by people when they touch a discharge path (e.g. metal frame or another person), if the voltage on their body exceeds about 4 kV (4000 V)"
אבל עובדה שכשאתה חוטף זץ מחשמל סטטי אתה איכשהו לא עף לצד השני של העולם.
אוזניות אלקטרוסטטיות מתוכננות כך שלא יוכלו בשום מצב להעביר יותר מדי זרם ע"מ לגרום להתחשמלות קטלנית. גם אם אתה ממש תתאמץ ותצליח לעבור את הבידוד של הדרייבר אתה כנראה תחטוף את הזץ הסטטי הכי גרוע שקיבלת בחיים, לבית חולים לא תגיע מזה.
ולגבי המגבר, כן אם אתה תהיה מספיק נחוש להחשמל מספק כוח של מגבר שעובד במתח גבוה, לא יהיה לך יום כ"כ מוצלח.
אבל זה לא אומר שStax כאלה טיפשים כמו שאתה רומז.
נערך לאחרונה על ידי Ilyan ב 13/02/2013 13:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
valer_valer
- חבר ותיק

בדיוק מה ששמתי בכותרת.Ilyan כתב: ולרי, מה חשבת....?...
איך אפשר להשוות שני סוגים שונים של אוזניות שאין להם מכנה משותף. הרי משתנה כמו המגבר הוא משמעותי מאוד בסוגי האוזניות האלה. המגבר יכול לצבוע את האוזניות כאוות נפשו, ולהפוך אותם מהיי אנד להיי ***.
ההמשך של זה אגב, חלף כדרך אגב, בפורום השחור, שם מישהו ניסה להגיד שהאוזניות זה תחליף פושר למערכת עם רמקולים, בעוד שבמגזינים (אני זוכר את 6moons) הסוקר לא הסס להשוות מערכת אוזניות למערכת הרמקולים, ועשה את זה בבטחון מלא.
נעזוב את ההשוואה של רמקולים-אוזניות בצד, זה ללא ספק קולע יותר לכותרת שלך מהשוואה של HD800-SR009.valer_valer כתב:בדיוק מה ששמתי בכותרת.Ilyan כתב: ולרי, מה חשבת....?...
איך אפשר להשוות שני סוגים שונים של אוזניות שאין להם מכנה משותף. הרי משתנה כמו המגבר הוא משמעותי מאוד בסוגי האוזניות האלה. המגבר יכול לצבוע את האוזניות כאוות נפשו, ולהפוך אותם מהיי אנד להיי ***....
לא רואה בעייתיות להשוות ביניהן בפרמטרים טכניים עם 2 מגברים לינאריים (SS או מנורות, לא משנה) בעוצמת ווליום שווה. העניין הוא לבודד כמו שניתן את הtransducer כגורם היחיד לביצועים.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

ידוע שגוף האדם מכיל אנרגיה מטורפת
כמו שאמרתי, יש דיעות לכאן ולכאן, ועוד לא הוכיחו את רוב הדברים מבחינת קרינה. אבל יודעים שהיא משפיעה עלינו לא טוב.
ויש סיבה למה אנשים שגרים בבתים השוכנים ליד עמודי חשמל (מתח גבוה) נמצאים בקב' סיכון גבוהה.
ממחקר שערכו, רוב התאונות עם אוזניות אלקטרוסטטיות קורות כשאנשים שמים אותם על שיער רטוב
מה שלא יקרה בחיים עם אוזניות דינאמיות.
אין טעם להמשיך להתווכח.
ואגב, קצת דברים מפחידים:
http://hypertextbook.com/facts/AprilDunetz.shtml
כמו שאמרתי, יש דיעות לכאן ולכאן, ועוד לא הוכיחו את רוב הדברים מבחינת קרינה. אבל יודעים שהיא משפיעה עלינו לא טוב.
ויש סיבה למה אנשים שגרים בבתים השוכנים ליד עמודי חשמל (מתח גבוה) נמצאים בקב' סיכון גבוהה.
ממחקר שערכו, רוב התאונות עם אוזניות אלקטרוסטטיות קורות כשאנשים שמים אותם על שיער רטוב
אין טעם להמשיך להתווכח.
ואגב, קצת דברים מפחידים:
http://hypertextbook.com/facts/AprilDunetz.shtml
מחקר על התחשמלות עם אוזניות אלקטרוסטטיות?! בבקשה תראה לי על מה לעזאזל אתה מקשקש...eyal1983 כתב:ידוע שגוף האדם מכיל אנרגיה מטורפת
אין טעם להמשיך להתווכח.
ואגב, קצת דברים מפחידים:
http://hypertextbook.com/facts/AprilDunetz.shtml...
אני מסכים, אין טעם להמשיך להווכח עם מטח ההנפצות שלך. אתה אשכרה משווה קרינה של עמוד מתח גבוה עם שנאי שמעביר עשרות אלפי אמפרים עם אוזניות שמעבירות בקושי כמה אלפיות האמפר, ולסיום מקנח עם לינק על כיסא חשמלי, תהיה בריא.
-
valer_valer
- חבר ותיק

לדעתי מאוד משנה איזה מגבר, שפופרות צובעות יותר.Ilyan כתב: לא רואה בעייתיות להשוות ביניהן בפרמטרים טכניים עם 2 מגברים לינאריים (SS או מנורות, לא משנה) בעוצמת ווליום שווה. העניין הוא לבודד כמו שניתן את הtransducer כגורם היחיד לביצועים....
אבל בוא נתקדם, אין לי בעיה לקבל את הטענה שלך אם תיתן לי דוגמה לשני מגברי "ליניאריים" או "שקופים" - אחד ל 800 ואחד ל - 009, כאשר שתיהן ידועות בתופעות של סיבילנס, נטייה לאנליטיות וכד'. הרי מספיק שלאחד המגבר (שלו) יתאים יותר (או יאזן יותר), והשני יבליט את חיסרונות, וההשוואה לא שווה גרוש.
מצטער, אני לא יכול להסכים איתך פה. כמו שאמרתי ההשוואה צריכה להיות רק ברמת הרכיב, קרי האוזניות, צריכות להיות "חשופות" עד כמה שניתן עם רכיבים שקופים מאחוריהן. אתה מסכים שהרבה יותר קל להגיע לשקיפות סונית עםהאלקטרוניקה מהאלמנטים, נכון? לכן אני גם לא יכול לקבל את הטיעון הזה, שמגבר אחד יכול לתת יתרון ע"פ האחר, אם שניהם נמדדים כלינאריים לחלוטין עם רוחב-פס חופשי עד לתדרים האולטרה-סוניים. ואם אתה לא מוכן להסתמך רק על מדידות אז אפשר לבחון עם עוד כמה אוזניות ולנסות לקבוע, עד כמה שניתן, אם המגבר מוציא צליל שטוח יותר.
אני גם מאמין שהשוואה צריכה להיות טכנית במהותה ועפ"י פרמטרים מוגדרים של איכות סאונד, אני מאוד תומך במתודולוגיה שTyll יישם בהשוואה המופתית הזו: http://www.innerfidelity.com/content/co ... headphones
לעניין המגברים:
Headamp GS-X, כאשר הHD800 מאוזנות
Headamp BHSE
יותר פשוט שששניהם מאותו בית לא?
אני גם מאמין שהשוואה צריכה להיות טכנית במהותה ועפ"י פרמטרים מוגדרים של איכות סאונד, אני מאוד תומך במתודולוגיה שTyll יישם בהשוואה המופתית הזו: http://www.innerfidelity.com/content/co ... headphones
לעניין המגברים:
Headamp GS-X, כאשר הHD800 מאוזנות
Headamp BHSE
יותר פשוט שששניהם מאותו בית לא?
-
valer_valer
- חבר ותיק

מהתשובה שלך אני לומד שאתה יותר מסכים איתי מאשר לא מסכים 
לעניין הבחינה - ההסכמה בינינו תלויה בתוצאות.
ודווקא בעניין המגברים - הבאת דוגמא של שני מגברים שעליהם שמעתי כ"כ הרבה, אבל לצערי אותם עצמם לא יצא לי לשמוע. יש מישהו בארץ שרכש את GS-X ?
לעניין הבחינה - ההסכמה בינינו תלויה בתוצאות.
ודווקא בעניין המגברים - הבאת דוגמא של שני מגברים שעליהם שמעתי כ"כ הרבה, אבל לצערי אותם עצמם לא יצא לי לשמוע. יש מישהו בארץ שרכש את GS-X ?
אני לא מבין את ההתנייה הזאת, אתה חושש ש"תופעות הלוואי" שדיברת עליהן יבואו לידי ביטוי וזה יהיה קשור לא רק לאוזניות?
לא יודע לגבי הGS-X אבל אמור להיות Blue Hawaii מקומי אחד פעם אחרונה שבדקתי.... לא מישהו שפעיל במחוזותינו. בכל אופן, אם אני אמצא דרך להביא BHSE בחלקים אני מבטיח לעדכן...
לא יודע לגבי הGS-X אבל אמור להיות Blue Hawaii מקומי אחד פעם אחרונה שבדקתי.... לא מישהו שפעיל במחוזותינו. בכל אופן, אם אני אמצא דרך להביא BHSE בחלקים אני מבטיח לעדכן...
-
valer_valer
- חבר ותיק

לא בטוח ש'חושש' זה מילה הכי מתאימה, אבל מנסיון גורם כמו מגבר הוא מאוד משמעותי.Ilyan כתב:אני לא מבין את ההתנייה הזאת, אתה חושש ש"תופעות הלוואי" שדיברת עליהן יבואו לידי ביטוי וזה יהיה קשור לא רק לאוזניות?...
חוץ מזה, HD800 זה אוזניות ח*ר&א
בחלקים ? רברס אינג'ינירינג כזה, או בגלל מיסים ?Ilyan כתב: אם אני אמצא דרך להביא BHSE בחלקים אני מבטיח לעדכן......
HD800 באמת יכולה להיות ממש ח*ר&א גם מנסיון שלי, אבל רק אם נותנים לה להתבטא בחופשיות... אז הנסיון שלי בהחלט תואם את שלך, אנחנו פשוט חלוקים לגבי האבחנה של ההתנהגות הזו כנראה.
בטח מיסים, אני נראה לך בקיא בריברס אינג'ינירינג? אייל כבר הפחיד אותי עם מחקרים מפחידים על שיער רטוב, אני חושב שאשאיר זאת לגלגול הבא.
בטח מיסים, אני נראה לך בקיא בריברס אינג'ינירינג? אייל כבר הפחיד אותי עם מחקרים מפחידים על שיער רטוב, אני חושב שאשאיר זאת לגלגול הבא.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

סתם דוגמא
http://www.thenakedscientists.com/forum ... ic=25062.0
אני בכוונה לא רוצה להראות לך מלא דוגמאות בהד-פיי, כי אז תגיד שהם דבילים
http://www.thenakedscientists.com/forum ... ic=25062.0
אני בכוונה לא רוצה להראות לך מלא דוגמאות בהד-פיי, כי אז תגיד שהם דבילים
דוגמא שמוכיחה מה בדיוק? שבתנאים מסויימים אפשר לחטוף שוק סטטי במגע עם מתכת? הכיווניות של ההולכה אגב היא מגוף האדם אל החפץ המתכתי, לא ההפך... תקרא קצת בהרחבה בQ&A (למטה) פה: http://www.audio-technica.com/cms/headp ... index.html
אני עדיין מחכה שתראה לי את המחקר הקליני המוסמך על התחשמלות מאוזניות אלקטרוסטטיות.
אני עדיין מחכה שתראה לי את המחקר הקליני המוסמך על התחשמלות מאוזניות אלקטרוסטטיות.