האם המקינטה היא פשרה מול האספרסו של מכונת הקפה הביתית? האם החלפה של מקינטה במכונה נחשבת לשדרוג? מוטי חושב שלא. ובנוסף: המלצה מפתיעה.
שרשור תגובות: אל תוותרו על המקינטה
איזה מאמר בכיף על הבוקר! כמו ספל מוקה טוב.
אני גדלתי על מקינטות ויש לי בבית 4 סוגים של ביאלטי: 2 אלומיניום ישנה שלא רחצתי אף פעם..4 נירוסטה, 2 בריקה ואחת ענקית של 12.
את האחרונה אני לוקח לכל פיקניק עם חברים ולדעתי זו אחת הסיבות העיקריות שאני מוזמן לקמפינג ופיקניקים
המשפחה שלי מאיטליה שותה בבית רק ממקינטה ואין להם מושג מזה ראנציליו, קוייקמיל וכו׳
אני הולך להכין מוקה ושיהיה יום נהדר לכולם.
אני גדלתי על מקינטות ויש לי בבית 4 סוגים של ביאלטי: 2 אלומיניום ישנה שלא רחצתי אף פעם..4 נירוסטה, 2 בריקה ואחת ענקית של 12.
את האחרונה אני לוקח לכל פיקניק עם חברים ולדעתי זו אחת הסיבות העיקריות שאני מוזמן לקמפינג ופיקניקים
המשפחה שלי מאיטליה שותה בבית רק ממקינטה ואין להם מושג מזה ראנציליו, קוייקמיל וכו׳
אני הולך להכין מוקה ושיהיה יום נהדר לכולם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים לחלוטין.
אחרי שמתרגלים למכונה השימוש בבריקה באמת נראה כמו פתרון כלאיים.
אני בהחלט מעדיף את המוקה מהביאלטי הרגילה והפשוטה.
בשבילי, מאז שהאספרסו הפך להיות סטנדרט, פתאום כשבא לי להשקיע ולהתפנק אני ישר הולך למקינטה
היה כיף לקרוא!
בדרך אגב - על דבר אחד לא הצלחתי להתגבר וזה על הפטרייה דמויית נזלת השקופה הזאת בתחתית של המקינטה.. פשוט דוחה ומצריך מאבק ונקיון יסודי כל פעם מחדש..
אופיר
אחרי שמתרגלים למכונה השימוש בבריקה באמת נראה כמו פתרון כלאיים.
אני בהחלט מעדיף את המוקה מהביאלטי הרגילה והפשוטה.
בשבילי, מאז שהאספרסו הפך להיות סטנדרט, פתאום כשבא לי להשקיע ולהתפנק אני ישר הולך למקינטה
היה כיף לקרוא!
בדרך אגב - על דבר אחד לא הצלחתי להתגבר וזה על הפטרייה דמויית נזלת השקופה הזאת בתחתית של המקינטה.. פשוט דוחה ומצריך מאבק ונקיון יסודי כל פעם מחדש..
אופיר
מוטי, לא יודע מה דחף אותך לכתוב את המאמר הזה, אבל בשנה האחרונה אני חווה את אותו הדבר. בדיוק. כולל הבריקה שרכשתי באיטליה ולא מנפקת את הקפה הטוב אליו ציפיתי. המיס אינוקס מקינטה נפלאה, מייצרת קפה טוב יותר בעיני מהביאלטי, למרות שלאחרונה אני משתמש בביאלטי (זה מה יש).
יש איזה קסם בהכנה במקינטה, הקרם קפה שנובע לאיטו, הטעם העדין והייחודי.
למי שלא חווה את זה, כמוני בעבר, אספר שאצלי השינוי נבע משני מקומות:
- טחינה: צריכה להיות דקה, גם אם עבה יותר מלאספרסו. בשימוש במטחנת תבלינים, לתת פולס של מספר שניות ולנער, וחוזר חלילה, עד שמרגישים שרעש הסכין משתנה כי המטחנה מתאמצת קצת יותר מבהתחלה.
- טמפ': הסכנה האמיתית במקינטה היא שריפת הקפה. המלצה שלי, ברגע שרואים את הקפה זולג, לכבות את הלהבה ולהמתין לסיום הזליגה.
בהצלחה ושאפו על המאמר
יש איזה קסם בהכנה במקינטה, הקרם קפה שנובע לאיטו, הטעם העדין והייחודי.
למי שלא חווה את זה, כמוני בעבר, אספר שאצלי השינוי נבע משני מקומות:
- טחינה: צריכה להיות דקה, גם אם עבה יותר מלאספרסו. בשימוש במטחנת תבלינים, לתת פולס של מספר שניות ולנער, וחוזר חלילה, עד שמרגישים שרעש הסכין משתנה כי המטחנה מתאמצת קצת יותר מבהתחלה.
- טמפ': הסכנה האמיתית במקינטה היא שריפת הקפה. המלצה שלי, ברגע שרואים את הקפה זולג, לכבות את הלהבה ולהמתין לסיום הזליגה.
בהצלחה ושאפו על המאמר
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה.
בעבודה אני לא שותה אספרסו אלא קפה ממקינטה חשמלית.
בעבודה אני לא שותה אספרסו אלא קפה ממקינטה חשמלית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מאמר יפה ומשובב נפש, טוב לשים דברים בפרופורציה ועשית זאת בצורה מאוד אלגנטית.

עם זאת, המקינטה שלי כבר הרבה זמן בארון וכנראה תישאר שם עוד זמן רב... יש לי מקינטות ממספר גדלים וחומרים ואף בריקה...
הפתרון שלי לקפה שאינו אספרסו הוא קפה שחור בוץ (כוס קטנה, קפה טחון טרי יחסית ורק אז מים חמים...) מתערובות האספרסו שלי - הרבה פחות עבודה וללא כל מיכשור ייעודי ובהחלט מספק את הסחורה גם במסגרת העבודה.
עם זאת, המקינטה שלי כבר הרבה זמן בארון וכנראה תישאר שם עוד זמן רב... יש לי מקינטות ממספר גדלים וחומרים ואף בריקה...
הפתרון שלי לקפה שאינו אספרסו הוא קפה שחור בוץ (כוס קטנה, קפה טחון טרי יחסית ורק אז מים חמים...) מתערובות האספרסו שלי - הרבה פחות עבודה וללא כל מיכשור ייעודי ובהחלט מספק את הסחורה גם במסגרת העבודה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אחר כך תנסו נפוליטנה
אחלה מאמר ואני מסכים - מהחודש האחרון שבו שתי מכונות המנוף שלי שבקו (אני אשכרה שוקל להחזיר את הסילביה הביתה מהמשרד) אני די נהנה מהאלטרנטיבה בינתיים, קפה מהמקינטה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כתוב יפה ומסוגנן...
מסכים בהחלט, הבריקה נחמדה אבל הקפה העדין של המקינטה הרגילה הרבה יותר מיוחד.
יש לי אחת מנירוסטה של ביאלטי וכשבא לי קפה ממקינטה אני משתמש רק בה והבריקה ממשיכה לצבור אבק.
בהמשך אולי תשתכנע כמוני שגם פילטר עם משפך קוני מעניין ומיוחד לא פחות ואפילו יותר טוב.
מסכים בהחלט, הבריקה נחמדה אבל הקפה העדין של המקינטה הרגילה הרבה יותר מיוחד.
יש לי אחת מנירוסטה של ביאלטי וכשבא לי קפה ממקינטה אני משתמש רק בה והבריקה ממשיכה לצבור אבק.
בהמשך אולי תשתכנע כמוני שגם פילטר עם משפך קוני מעניין ומיוחד לא פחות ואפילו יותר טוב.
שלום לכולם,
כתבה נהדרת...
התחברתי לכתוב, אני עם מכונת אספרסו בבית שעובדת רק בבוקר לכוס אספרסו של הבוקר.
לאחר מכן בעבודה יש לי מקינטה 6 של ביאלטי שמכינה 2-3 סיבובים ביום לח'ברה בעבודה.
מה שכן, אני כבר שנה איתה ואף פעם היא לא נשטפה בסבון כמובן.
השאלה היא אבל אם בשטיפה במים צריך לשפשף עם הידיים ולהוריד את סימני הקפה או רק להעביר תחת זרם המים וזהו?
נראה לי שבלי שפשוף ביד אחרי שבוע היא תהייה שחורה...
מה הדרך הנכונה לשטוף אותה?
כתבה נהדרת...
התחברתי לכתוב, אני עם מכונת אספרסו בבית שעובדת רק בבוקר לכוס אספרסו של הבוקר.
לאחר מכן בעבודה יש לי מקינטה 6 של ביאלטי שמכינה 2-3 סיבובים ביום לח'ברה בעבודה.
מה שכן, אני כבר שנה איתה ואף פעם היא לא נשטפה בסבון כמובן.
השאלה היא אבל אם בשטיפה במים צריך לשפשף עם הידיים ולהוריד את סימני הקפה או רק להעביר תחת זרם המים וזהו?
נראה לי שבלי שפשוף ביד אחרי שבוע היא תהייה שחורה...
מה הדרך הנכונה לשטוף אותה?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תודה, חברים.
רונציליו: הצחקת אותי עם הסיפור על החברים
hosq: תודה על התוספות. אני חייב להודות שלפעמים אני אפילו מתעצל לשנות את גובה הטחינה למקינטה, או לטחון במטחנה השניה שלי, ומשתמש בקפה טחון לאספרסו. להפתעתי המקינטה סלחנית והקפה נחלט בסדר גמור - אולי טיפונת טעם שרוף עדין ברקע, אבל אני דווקא אוהב את זה.
ewduck: אני מנחש שאתה מדבר על מקינטת אלומיניום. הדרך הנכונה היא לשטוף אותה ביד בלבד (אסור במדיח). את החלק התחתון אפשר לשטוף עם סבון. את החלק העליון מומלץ רק לשטוף עם מים, אבל האמת שאני ממליץ לשטוף עם סבון אחת לכמה חודשים, כי אחרת מצטברים שם יותר מדי שומנים שרופים.
את פנים החלק התחתון כדאי לנגב עם מגבת ניר לאחר השטיפה, אחרת תקבל את הירוקת והגועל ש-ozeltzex מדבר עליו.
ozeltzex: זה בדיוק היתרון במקינטת נירוסטה. אפשר לדחוף אותה למדיח, את שני החלקים, ולקבל מוצר נקי ומצוחצח, כמו חדש.
כפיר: לא טעמתי, אני אשמח לנסות, בפעם הבאה שנפגש
רונציליו: הצחקת אותי עם הסיפור על החברים
hosq: תודה על התוספות. אני חייב להודות שלפעמים אני אפילו מתעצל לשנות את גובה הטחינה למקינטה, או לטחון במטחנה השניה שלי, ומשתמש בקפה טחון לאספרסו. להפתעתי המקינטה סלחנית והקפה נחלט בסדר גמור - אולי טיפונת טעם שרוף עדין ברקע, אבל אני דווקא אוהב את זה.
ewduck: אני מנחש שאתה מדבר על מקינטת אלומיניום. הדרך הנכונה היא לשטוף אותה ביד בלבד (אסור במדיח). את החלק התחתון אפשר לשטוף עם סבון. את החלק העליון מומלץ רק לשטוף עם מים, אבל האמת שאני ממליץ לשטוף עם סבון אחת לכמה חודשים, כי אחרת מצטברים שם יותר מדי שומנים שרופים.
את פנים החלק התחתון כדאי לנגב עם מגבת ניר לאחר השטיפה, אחרת תקבל את הירוקת והגועל ש-ozeltzex מדבר עליו.
ozeltzex: זה בדיוק היתרון במקינטת נירוסטה. אפשר לדחוף אותה למדיח, את שני החלקים, ולקבל מוצר נקי ומצוחצח, כמו חדש.
כפיר: לא טעמתי, אני אשמח לנסות, בפעם הבאה שנפגש
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
מוטי תודה רבה על הכתיבה היפה שלך! הצלחת לעורר בי חשק להשתמש במקינטה שוב בנוסף למכונת קפה.
יש למישהו מושג איך ניתן לסלק את הירוקת וכל הכתמים מהחלק התחתון של המקינטה? מלח לימון לא מספיק חזק כדי לעשות את העבודה.
יש למישהו מושג איך ניתן לסלק את הירוקת וכל הכתמים מהחלק התחתון של המקינטה? מלח לימון לא מספיק חזק כדי לעשות את העבודה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הכתמים ברובם הם קורוזיה של האלומיניום. מה שלא יורד במים וסבון יכול להישאר, גם ככה אם יש שם משהו אחר הוא ימות כשהמים ירתחו.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אתמול נשרף לי הקפה מהבריקהhosq כתב: - טמפ': הסכנה האמיתית במקינטה היא שריפת הקפה. המלצה שלי, ברגע שרואים את הקפה זולג, לכבות את הלהבה ולהמתין לסיום הזליגה....
התחיל טיפה לצאת והפסיק חיכיתי לפריצה מלאה
ויצא שרוף
תודה על הטיפ
מקינטה לכוס יחידה
קודם יופי של מאמר.
יש לי בבית בריקה ל 2 כוסות, ומקינטה פשוטה לכוס יחידה.
בתכלס, אני מכין כל בוקר קפה במקינטה הפשוטה, ותהיתי אם יש פתרונות בדומה לבריקה שמתאימים לכוס יחידה?
עוד שאלה לגבי הקפה עצמו, אני מכין כל יום כוס אחת בלבד. מה הפתרון הכי טוב מבחינת הקפה עצמו?
לקנות פולים + מטחנה? לקנות כל פעם 100 גרם קפה טחון וכו'.
איך, לאכסן וכו'
תודה.
יש לי בבית בריקה ל 2 כוסות, ומקינטה פשוטה לכוס יחידה.
בתכלס, אני מכין כל בוקר קפה במקינטה הפשוטה, ותהיתי אם יש פתרונות בדומה לבריקה שמתאימים לכוס יחידה?
עוד שאלה לגבי הקפה עצמו, אני מכין כל יום כוס אחת בלבד. מה הפתרון הכי טוב מבחינת הקפה עצמו?
לקנות פולים + מטחנה? לקנות כל פעם 100 גרם קפה טחון וכו'.
איך, לאכסן וכו'
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: