LCD 42"-37" מקס 15000 ש"ח.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Somebla פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב לכולם,
אני מעוניין לקנות טלויזית LCD, ואני צריך את עזרתכם בבחירת החברה והדגם.

אז ככה, התקציב שלי הוא מקסימום בין 10000 ל15000 ש"ח, לא סגור עדיין על הסכום.
אם אני לא טועה במסגרת התקציב אני יכול להשיג גודל של בין 37" ל42".
חובה שהיא תהיה HD Ready ואם הבנתי נכון (מדפדוף בדיונים פה) הבנתי שיש מסכים שמסוגלים לשדר ב4:3 (כאשר צופים בשידורים רגילים, ערוץ 2, 10 וכו..) חשוב לי שתהיה לה את התכונה הזאת.

הטלויזיה תהיה מחוברת ל yes ו DVD, כך שאני צריך שהיא תענה על שני השימושים האלה.
ולמרות שהיא תהיה מחוברת למערכת סראונד, אני חושב שעדיף שיהיו לה זוג רמקולים משלה, כי כשרואים חדשות או סתם איזו תוכנית - נראה לי שהמערכת תהיה יותר מידי בשביל צפיה רגילה וגם די שקטה.

אני מחליף עכשיו מטלויזיה 21" CRT לאחר כמעט 15 שנה, אז גם הטלויזיה הזאת תהיה לטווח הארוך :P

תודה רבה לכולם.

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #2 

אם אתה לא מתכוון לחבר את המסך למחשב, בתקציבך הייתי ממליץ על מסך פלזמה (וגם לתקציב ייותר גבוה בהתחשב בשימושים שלך...)
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"

Somebla פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני לא מתכוון לחבר אותו למסך מחשב.
למה פלזמה ? אני מעדיף LCD בעיקר בגלל שהוא לא סובל מבעיית הצריבה. ראיתי טלוזית פלזמה אצל חבר שלי והיתה לו צריבה ממש נוראית ובולטת לעין.
בנוסף הבנתי שלמסכי LCD יש רזלוציה גבוהה יותר מהפלזמה, כנ"ל לגבי הקונטרסט והבהירות.

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אם אתה מתכוון לצפות בשידורי כבלים.לווין, באופן גורף ההמלצה היר על פלזמה. שידורי TV בארץ נראים רע מאוד במסכי LCD(אתה מוזמן לבצע חיפוש ולקרוא על הנושא בפורום). אין שום סיבה לצריבה במסך אם לא מקרינים עליו תמונה קבועה למשך זמן רב. הצריבה עלולה להיגרם למשל מחיבור מחשב ( תמונה סטטית לרוב) או משומר מסך של ה DVD, ואין סיבה לדאגה.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #5 

shay כתב:אם אתה מתכוון לצפות בשידורי כבלים.לווין, באופן גורף ההמלצה היר על פלזמה. שידורי TV בארץ נראים רע מאוד במסכי LCD(אתה מוזמן לבצע חיפוש ולקרוא על הנושא בפורום).
...
אני חושב שאתה מגזים. בסכום כזה תוכל לקנות LCD ברמה גבוהה, ושרואים בה יס/הוט בסדר גמור. יש כאלה שמעדיפים LCD ויש כאלה שמעדיפים פלזמה. את זה אתה צריך לבחור בעצמך, רק שים לב שאתה בודק בחנות איך רואים בטלויזיה שידורי לווין/כבלים (מספר ערוצים) לפני שאתה קונה.

אני אישית בחרתי ב-LCD טושיבה מסדרת 66 (32 אינצ'). אני חושב שהטלויזיה נותנת תמורה טובה לכסף מבחינת איכות התמונה. אני ממליץ לבדוק גם אותה.

מה המרחק צפייה ?

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני לא חושב שאני מגזים, לא ראיתי שום LCD שנותן תמונת שידורי לווין או כבלים טובה מפלזמה איכותית (וראיתי המון...)

Somebla פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

nirmv, תוכל לתת לי קישור לסידרה הזאת..? לא הצלחתי למצוא אותו באתר הרשמי..

וחבר שלי המליץ לי על 42WL55 גם מטושיבה, מה דעתכם עליו ?

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

בבקשה: http://zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV&DB ... B4004=4009
המסכים מאכזבים בשידורי HOT/YES

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מסתבר שאין 42wl66, רק 37wl66 או 47wl66.
כל מה שנותנים בזאפ תחת השם 42wl66 או 42el66 זה בעצם 42wl58, אני מבין את זה לפי המפרטים שרואים באתרי החנויות, וגם לפי התמונה של הטלויזיה שזה העיצוב של ה-58 ולא של ה-66.

תראה היו לי בבית גם את ה-32wl66 וגם את ה-32wl58, וה-66 יותר טובה, אין לי כלל ספק בכך.
את הגדלים הגדולים יותר לא ניסיתי אז אני לא יכול לחוות דעה.

לגבי צפייה בכבלים/לווין - אני רואה ב-66 שידורי לווין, ומאד מרוצה מהאיכות, כאשר אני במרחק של 2.8 מטר מהמסך (32 אינצ'). ברור שככל שהטלויזיה גדולה יותר כך צריך להגדיל את מרחק הצפייה על מנת שלא תרגיש יותר מדי בגרעיניות של התמונה. הפלאזמה מטשטשת את התמונה כך שלא רואים סימני גרעיניות של כיווץ ה-mpeg, ולכן אפשר להגדיל את היחס בין גודל המסך למרחק הצופה מהמסך, אבל, לפי דעתי, הפלאזמה מאבדת מידע, מטשטשת גם פרטים שאמורים לראות, כמו למשל הקמטים מעל העיניים של מיקי חיימוביץ'.
כמו-כן הצבעים בפלאזמה נראו לי דהויים יותר ופחות "מבריקים". יש בפלזמות בעיה של השתקפות יותר גדולה אם מאחורי הצופה יש חלון (הזכוכית של הפלזמה משמשת כמראה), וכמו שהזכרת, בעית הצריבה שקיימת בפלאזמה. בקיצור אני התרחקתי.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

אני לא מבין על אילו טשטושים ואיבודי מידע אתה מדבר... אולי אתה מתכוון לזה שהרזולוציה של הפלאזמה יותר נמוכה ובגלל זה רואים פחות פרטים? זה היה נכון אם מיקי חיימוביץ הייתה משודרת בHD, אך לצערנו היא משודרת בSDTV שזאת רזולוציה מקסימלית של 576I במקרה הטוב, ואני לא אהיה מופתע אם הרזולוציה נמוכה בהרבה... כאן למעשה לפלאזמה יש יתרון, כי היא צריכה לעשות פחות עיבוד תמונה בשביל להגיע לרזולוציה הטבעית שלה, לאומת מסך LCD שהוא HD, והוא צריך לעשות עיבודי תמונה כבדים בשביל להציג את התמונה, ובשביל זה צריך מעבד תמונה איכותי, מה שאין במסכי LCD בתקציבים נמוכים כל כך יחסית.
לגבי צבעים דהויים, יכול להיות שעשית השוואות בין מסכים ללא כיול בסיסי. אתה יכול להציג ככה פלאזמה בהירה ומבריקה ביותר לאומת LCD דהוי, אם תשחק מספיק טוב עם ההגדרות, מה שמוכרים בחנות יכולים לעשות על מנת לקדם מוצר מסויים.
לגבי בעית הצריבה, אז המסכים החדשים רגישים פחות לצריבה מפעם, ושוב פעם כמו שאמרו, אם לא תשים תמונות סטטיות כמו שימוש במסך למסך מחשב, אז לא תהיה שום צריבה. זה גם לא שצריך להיות פנאטי, לא תהיה שום צריבה גם אם תשים תמונה סטטית לשעה(יהיה IMAGE RETENTION שעובר מאד מהר ולא מזיק למסך). צריך ממש להתאמץ ולשים במשך יום ויותר תמונה סטטית, מה שאין שום סיבה לעשות.
היתרונות לאומת זאת שתקבל מסך גדול יותר ובאיכות גבוהה יותר בשידורי טלוויזיה, וזה מה שקובע ולדעתי זה השיקול המכריע.

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

(Y) (Y) (Y)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

sunny_jim כתב:אני לא מבין על אילו טשטושים ואיבודי מידע אתה מדבר... אולי אתה מתכוון לזה שהרזולוציה של הפלאזמה יותר נמוכה ובגלל זה רואים פחות פרטים? זה היה נכון אם מיקי חיימוביץ הייתה משודרת בHD, אך לצערנו היא משודרת בSDTV שזאת רזולוציה מקסימלית של 576I במקרה הטוב, ואני לא אהיה מופתע אם הרזולוציה נמוכה בהרבה... כאן למעשה לפלאזמה יש יתרון, כי היא צריכה לעשות פחות עיבוד תמונה בשביל להגיע לרזולוציה הטבעית שלה, לאומת מסך LCD שהוא HD, והוא צריך לעשות עיבודי תמונה כבדים בשביל להציג את התמונה, ובשביל זה צריך מעבד תמונה איכותי, מה שאין במסכי LCD בתקציבים נמוכים כל כך יחסית.
לגבי צבעים דהויים, יכול להיות שעשית השוואות בין מסכים ללא כיול בסיסי. אתה יכול להציג ככה פלזמה בהירה ומבריקה ביותר לאומת LCD דהוי, אם תשחק מספיק טוב עם ההגדרות, מה שמוכרים בחנות יכולים לעשות על מנת לקדם מוצר מסויים.
לגבי בעית הצריבה, אז המסכים החדשים רגישים פחות לצריבה מפעם, ושוב פעם כמו שאמרו, אם לא תשים תמונות סטטיות כמו שימוש במסך למסך מחשב, אז לא תהיה שום צריבה. זה גם לא שצריך להיות פנאטי, לא תהיה שום צריבה גם אם תשים תמונה סטטית לשעה(יהיה IMAGE RETENTION שעובר מאד מהר ולא מזיק למסך). צריך ממש להתאמץ ולשים במשך יום ויותר תמונה סטטית, מה שאין שום סיבה לעשות.
היתרונות לאומת זאת שתקבל מסך גדול יותר ובאיכות גבוהה יותר בשידורי טלוויזיה, וזה מה שקובע ולדעתי זה השיקול המכריע.
...
סבבה. התגובה צפוייה. בסופו של דבר זה עניין של טעם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”