עזרה בבחירת רסיבר + רמקולים / מערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ntddy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חבר'ה,

אני מעוניין לקנות רסיבר כדי לחבר אליו את המכשירים שיש לי בחדר:
*טלויזיה (42" LG)
*מחשב (לכרטיס המסך יציאת HDMI. כרטיס קול מובנה 7.1)
*ממיר כבלים (כרגע אנלוגי אבל אם חשוב אחליף לדיגיטלי)
*אייפד, גלקסי, סטרימר

ובנוסף לרסיבר, גם רמקולים. אני לא נוהג/אוהב לשמוע בעוצמה ווליום חזקה ואני הכי רחוק מאודיופיל שאפשר.
מייעד את השימוש בעיקר כנוחות שהכל יהיה מחובר למכשיר אחד שאוכל בלחיצת כפתור להחליף בין המכשירים השונים, ושיפור חווית שמיעת מוזיקה וצפייה בטלויזיה.

אני מבין שבניגוד לפעם, היום רסיברים גם עובדים עם וידאו ולא רק עם קול. עוד לא הבנתי כיצד זה יכול לעזור לי אבל בתור אדם שאוהב לחקור את האפשרויות האלה אני בטוח שאמצא מה לעשות עם זה

אשמח לקבל המלצה, ואם אפשר אז גם פירוט למה זה מתאים לתיאור שרשמתי כאן

תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

נתחיל מההתחלה - רסיברים ממתגים גם וידאו וגם אודיו כבר יותר מעשור... מאז שהתעשייה עברה לחיבורי HDMI הדבר השתפר פלאים, אבל בשביל זה צריך חיבורי HDMI בכל המכשירים, או רסיבר שעולה לפחות 3,000 ש"ח. מבחינת מיתוג המכשירים, הייתרון הגדול של HDMI זה שכל המכשירים מתחברים לרסיבר ה-HDMI, ויוצא ממנו כבל HDMI בודד שמתחבר ל-TV בשביל להראות את התמונה - ברגע שאתה מחובר ככה אתה בלחיצת כפתור בודדת מעביר גם סאונד וגם תמונה ממכשיר למכשיר (ובשביל זה אתה תצטרך באמת לשדרג את הממיר ל-HD) - הכי פשוט בעולם! (Y)

ועכשיו כמה שאלות בשבילך:

1. חשבת על תקציב?

2. מה יותר חשוב לך: מוזיקה או טלוויזיה/סרטים? אפשר לקנות רמקולים יחסית בזול שייתנו מענה סביר לקולנוע ביתי, אבל במוזיקה הם לא יספקו את הסחורה...

3. מה גודל החדר (שרטוט של הקירות והרהיטים יעזור פה מאוד...)?

נ.ב. אם יש לך סטרימר, האם אתה מחבר את המחשב דרכו, או שכל מכשיר בנפרד?

ntddy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ראשית תודה רבה על התגובה!

אני שמח לשמוע שהרעיון של "לחבר את המחשב, ממיר, סטרימר, אייפד ושאר הדברים" לרסיבר וממנו כבל HDMI יחיד לטלויזיה אפשרי - זה בדיוק מה שאני מחפש
1. התקציב אינו מוגבל. אני מעוניין להשקיע את הסכום המינימלי שצריך בשביל הפונקציונליות שאני מעוניין בה ולא להשקיע הרבה בשביל לשפר את האיכות של הקול עצמו ושאר ירקות (אני רחוק מאודיופיל, ואני מתכנן לשמוע על עוצמות ווליום נמוכות).
מצער לשמוע שכדי לתמוך ב-HDMI אני אצטרך להיפרד מ-3000 ש"ח אבל זה דיל-ברייקר אז אם זה מה שצריך, אני לא מתנגד
2. איכות השמע לא באמת חשובה לי. אם הייתי צריך לבחור הייתי אומר מוזיקה אבל אשמח אם תעשה עבורי min-max (כלומר אם עבור תוספת של X שקלים מקבלים מערכת שהאיכות שלה משתפרת משמעותית - אז כן. המשמעות שאני מתכוון אליה היא שאם אני קונה מחשב אז כל עוד אני בטווח של עד 4000 ש"ח לכל שקל יש משמעות. אבל כשאני קונה מחשב ב20000 שקל, אז כדי לעשות שינוי קטן צריך מלא כסף). אני מעוניין למצוא את האיזון כך שהתוספת במחיר תהיה הגיונית יחסית לשיפור באיכות
3. אני מצרף שירטוט של החדר שלי בקנה מידה
האם בכלל יש מקום לחשוב על 5.1 בחדר כזה? או שאוטומטית הולכים על 2.1?

המחשב יתחבר ישירות לרסיבר, וכך גם הסטרימר
250 = 250 ס"מ
 250 = 250 ס"מ

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”