שרשור תגובות: סדרות רשת ופרסום בעידן החדש

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סדרות רשת ופרסום בעידן החדש

תמונה

סדרת House of cards מבית Netflix מציג בעיה חדשה: איך אפשר לפרסם בתוכנית נטולת פרסום?
התשובה? product placement.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

לא ראיתי עדיין את הסדרה, אבל לפי מה שאתה אומר הפרסום האגרסיבי הזה מאוד מציק. אם הוא היה סוג של "רעש רקע" כמו בסרטי ג'ימס בונד אז מילא. אפשר להתעלם מזה בלי שזה יפריע לעלילה, אבל אם הפרסומות משפיעות בצורה מסוימת על העלילה זה כבר משהו שקשה להחליק אותו הלאה ולכן העתיד לא נראה מבטיח לסדרות סטרימינג אם הפרסום יהיה בצורה הזאת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

השאלה היא כמה האדם הפשוט כן מזהה את זה כמשהו מפריע.
לעיתים אני רואה דווקא תופעה הפוכה, שאני חושב שמעצבנת לא פחות ואפילו יותר, שבהם מטשטשים את הלוגו של הרכב, למשל וזה לא בגלל שלא רותים לפרסם אלא שכנראה החברה לא הסכימה למחיר שדרשו....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

נתרגל. זה העתיד של הפרסום...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

האמת? אני לא רואה מודלים אחרים ממש, במיוחד עד שאתה מצליח ליצור רייטינג משמעותי שייגרום ל-PREROLLS ופרסומות מהסוג "הישן" להיות רווחיות.

שאלה לקהל:
נניח שהיינו (אנחנו HT) מפיקים כתבות/מגזין/תוכנית וידיאו, איזה סוג פרסום (כי צריך לממן את זה מאיפשהו....) הייתם מעדיפים (או שאולי הייתם משלמים על התוכן הזה? כן, בטח.....)
About.me

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

תודה על המאמר המעניין! (Y)
עוד לא יצא לי לצפות בסדרה, אבל נתקלתי בפרסום "סמוי" כזה הרבה פעמים בעבר. הפרסום הכי בולט וצורם לעין בשנים האחרונות היה מקבוק בצורותיו השונות, עם הבלטה ברורה של לוגו התפוח בגב המקבוק לכיוון המצלמה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

והכוס קוקה-קולה ב-American Idol?

תמונה

תמונה

[imgbig]http://cdn.buzznet.com/media/jj1//2010/ ... ges-04.jpg[/imgbig]
About.me

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שהבעיה הגדולה בסדרות אלו תהיה העדר "דיבור" עליה.

כשכל אחד צופה בזמנו החופשי ובקצב התקדמות עצמאי, יהיה קשר לייצר שיח בגינה, מה שיתבטא בהרבה פחות באזז.

אבל אין לי שום ספק שזהו המודל העתידי לשחרור סדרות.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #9 

אני דווקא בעד הפרסום הזה.
זה לא באמת פוגע בעלילה, וזה רחוק מלהפריע לי. בנוסף, זה מאפשר להם להרחיב את הפרסום גם למורידים הלא-חוקיים.

אם משווים את זה להפסקות ארוכות לפרסומות, זה עדיף בעייני בעשרות מונים.

אגב, ראיתי את הסדרה (המעולה ללא שום ספק), ומלבד הקטע עם ה-PS VITA לא היה שום דבר שממש ממש צרם לי.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

גם אני בעד הפרסום הזה.
יש מקום לשיפור אולי בהתנהלות, נניח במקרה של שחרור הסדרה, לעשות סטרימינג בזמן קבוע ולאחר שידור הפרק הוא זמין ב- VOD לכולם.
כך מי שצופה הדוק יראה בזמן קבוע, כי הוא רוצה להיות ראשון ומי שלא מתאים לו הזמנים יוכל לראות לאחר שידור הפרק מתי שמתאים לו. להנות מכל העולמות. לא הייתי משחרר סידרה במכה אחת, זאת כדי לשמר באזז.

פרסום חייב להיות. מישהו צריך לממן. אם נסתכל על ה-חברה לפרסום, גוגל, נראה שהמפתח להצלחה היא לפרסם בעדינות ולא בבוטות. אז נכון ש"דוחפים" לנו את המוצרים, אבל אם ישמרו על אתיקה של לא לבנות עלילה סביב מוצר אלא מוצר סביב עלילה, ולא ישתמשו במשפטים מעוררי גיכוח כמו "הפיצה בקונגרס כל כך טעימה" אז זה לדעתי פתרון הפרסום הטוב ביותר כרגע. זה גם חד משמעית פיתרון לפיראטיות, שכולנו יודעים שלהילחם בה לא אפשרי.
לירן

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

אין לי בעיה עם פירסומות סמויות - כמו שנאמר זה לא מפריע למהלך העלילה , אבל יש לי בעיה עם פירסומות שיש לדוגמא ב - huluplus למרות שהשירות בתשלום.

אגב ראיתי שאמזון רכשה את זכויות השידור מרשת CBS לסדרה החדשה של סטיבן קינג - under the dome ,
והיא מתכוונת להזרים את הסדרה דרך השירות של amazon VOD ללקוחות ה - prime בחינם. השידור יהיה בהפרש של 4 ימים אחרי השידור המקורי ברשת CBS.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #12 

pixies כתב:תודה על המאמר המעניין! (Y)
עוד לא יצא לי לצפות בסדרה, אבל נתקלתי בפרסום "סמוי" כזה הרבה פעמים בעבר. הפרסום הכי בולט וצורם לעין בשנים האחרונות היה מקבוק בצורותיו השונות, עם הבלטה ברורה של לוגו התפוח בגב המקבוק לכיוון המצלמה.
...
ההבדל הוא שאפל לא "משלמים" על הפרסום...

"Apple won't pay to have their products featured, but they are more than willing to hand out an endless amount of computers, iPads and iPhones," said Gavin Polone, producer of HBO's Curb Your Enthusiasm. "It's kind of a graft situation."
נלקח מכתבה ישנה אבל עדיין אקטואלי לדעתי .
http://www.dailytech.com/Apple+Gets+Fre ... e24679.htm

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #13 

אני באופן עקרוני שונא פרסומות.

אני לא רואה ערוצי טלוויזיה שכוללים פרסומות. ולכן אני הנאמן הכמעט יחידי של ערוץ 1 (לפחות כך אומרים לי כל החברים שלי)

לא נראה לי שתהיה לי בעייה עם פרסום סמוי יותר או פחות אשר מתחבר לעלילה של הסרט/סדרה/תכנית בו אני צופה כל עוד לא עושים לי הפסקות יזומות במהלך הצפייה.

כמובן שיש גבול של טעם טוב ולמשל כל תכניות הבוקר שהורדו מהמסך היו תכנית פרסום אחת גדולה כל כך בוטה ולא מוסוות שהיה מתבקש שיורידו אותן מהמרקע.

זה מזכיר לי את הקטעים של ה"פרסומת הסמויה" בסרט The Truman Show זו היתה סוג של פרודיה על האופציה אבל ככול הנראה אנחנו הולכים לשם בצעדים גדולים

שוב לטעמי עדיף עשרות מונים על יציאה לפרסומות שיש היום בכול תכנית בטלוויזיה (פרט לערוץ 1 השולט כמובן :D )

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

דבר ראשון, סידרה מעולה!

ראינו את הסדרה הבריטית המקורית, שהיתה טובה, וזאת בכמה רמות מעל.

ה- Product Placement לא ממש מפריע. אכן שמתי לב בינתיים ל- PS VITA, אבל הכי בולט זה השימוש במוצרים של אפל, למרות שלדמות הראשית יש בלקברי (לא סגור על זה ב- 100%).
יש סצנה אחת בה רואים לפחות איימק אחד, כמה אייפונים, ואייפד על השולחן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

molvy כתב:אני באופן עקרוני שונא פרסומות.

אני לא רואה ערוצי טלוויזיה שכוללים פרסומות. ולכן אני הנאמן הכמעט יחידי של ערוץ 1 (לפחות כך אומרים לי כל החברים שלי)

לא נראה לי שתהיה לי בעייה עם פרסום סמוי יותר או פחות אשר מתחבר לעלילה של הסרט/סדרה/תכנית בו אני צופה כל עוד לא עושים לי הפסקות יזומות במהלך הצפייה.

כמובן שיש גבול של טעם טוב ולמשל כל תכניות הבוקר שהורדו מהמסך היו תכנית פרסום אחת גדולה כל כך בוטה ולא מוסוות שהיה מתבקש שיורידו אותן מהמרקע.

זה מזכיר לי את הקטעים של ה"פרסומת הסמויה" בסרט The Truman Show זו היתה סוג של פרודיה על האופציה אבל ככול הנראה אנחנו הולכים לשם בצעדים גדולים

שוב לטעמי עדיף עשרות מונים על יציאה לפרסומות שיש היום בכול תכנית בטלוויזיה (פרט לערוץ 1 השולט כמובן :D )
...
אז אני מקווה שאתה כן בעד האגרה, לפחות....אגב בערוץ1 יש פרסומות רק שהם קוראים לזה "חסות".
About.me

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #16 

מרטין

אני משלם את האגרה! לא בטוח שאני בעדה אבל אני בעד השידור הציבורי.

לגבי החסות.... אין מצב שמפסיקים תכנית באמצע למטרות חסות (אפילו בכדורגל הם נותנים את החסויות בטונות אבל במחצית)

וכן יש את הפרומואים והחסויות שאי אפשר להמנע מהם אפילו בערוצים בתשלום אבל שאני רואה תכנית אני רואה אותה מהתחלתה עד סופה ללא הפרעות קטיעות ופרסומות (כמובן אם לא לוקחים בחישוב את התקלות הטכניות שערוץ 1 השולט מלא בהם :בוכה: )

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #17 

(Y)
About.me

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

חברה', אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הפקות וידיאו שלנו....
About.me

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #19 

אני חושב שזו שטיפת מוח במסווה (השאלה היא לא אם זה מפריע לצופה או לא, להיפך, כשזה לא מפריע לצופה זה מסוכן).
מעדיף שיהיו הפסקות פרסומות בתנאי שהגבול בין הסרט לפרסומת יהיה ברור.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #20 

השחרור המלא של כל הסידרה יוצר בעיה נוספת מעבר לחיסרון הבאזז. זכור לי שצפיתי בBraeking bad וההמתנה מדי שבוע למעללי וולטר נתנה מימד נוסף לסידרה. הזמן מאפשר לעכל עד כמה קיצוניים השינויים שחלים בו. אשתי לעומת זאת ראתה את 4 העונות הראשונות ברצף ועבורה הסידרה היא טובה ולא יותר מזה. צפיתי בעונות הללו יחד איתה ואפשר להבין מדוע כשרואים את הפרקים זה לאחר זה האפקט הדרמתי מתכווץ. ההקצנה מפרק לפרק לא נרשמת ברור וחד מספיק כי הפרק הבא מגיע מייד ומתעלה על קודמו. סידרה היא מדיה שונה מסרט. והפיכתה לסרט ארוך מאבדת משהו.

בקשר לפרסומות צריך לזכור שNETFLIX הוא עצמו שירות בתשלום. כך שיש לו מקור הכנסה שיכול בתיאוריה לפחות לייתר פרסומות. אבל אני לא מכיר את המצב הפיננסי שלהם ואולי אינם יכולים לוותר על ההכנסה הזו... הלחץ לדעתי מגיע בכלל מצד המפרסמים שמחפשים אלטרנטיבה למקבצי הפרסומות. כיום עם נפוצות פתרונות Time shift לסוגיהם VOD וכו', מי בכלל צופה במקבצים? אולי מי שהפיק אותם... או הלקוח ששילם עליהם...
נראה לי שהמפרסמים לא יוותרו על ערוץ הפרסומת הסמויה ואפילו יעצימו אותו בהמשך. למשל דרך שילוב ה second screen שבמקור יועד להוספת תוכן לצפיה שעל הטלויזיה. גם תוכן שיווקי הוא תוכן.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”